Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Моето сърце с всичките си 300 грама не побира никъв божи храм. Hell no, не побира даже и грам мазнина, кво остава за цяла църква.

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Моето сърце с всичките си 300 грама не побира никъв божи храм. Hell no, не побира даже и грам мазнина, кво остава за цяла църква.

:D  Ама как ме нахили самооо...

То и мозъкът ти едва ли тежи повече от 1500 гр., та се чудя как я побра тази църква там.

Разбира се, че "храм" е метафора.

Нели, никой не може да разбира Светото Писание, ако Святия Дух не му го разкрива.

Моли се на Святия Дух да ти дава пояснение върху Божието Слово, защото Той е наместника на Христос на земята.

И не забравяй простотата на Евангелието.

Няма значение как звучиш...католици, православни и протестанти - всички са християни.

Бог е един...ние хората го делим на такъв.

И да го дъвчете и да го мислите той отдавна е роден вече.

Антихристът отдавна се е появил и вече е позинал да погълне цялата земя в своите глобализаторско-фашистки планове за световна хегемония. Този е Антихристът, който принуждава майки да продават децата си чрез сурогатни закони; който насърчава кражбата на деца от родните им майки чрез "социалните" работници на Законите "за" детето; който обявява държавата за родна майка на децата, а родните майки осъжда на мизерия и проституция на телата и утробите им; който превръща бащите в роби на монополите, а децата в опитни мишлета на монополните производители на стерилизиращи ваксини; който вече започна да бележи хората в някои краища на земята със своя знак наречен микрочип; който иска да изврати човешкото естество чрез насаждане на насилие, перверзия и арогантна вулгарност от медийните си екрани. 

• 1 месец по-късно...

Има много книги по- въпроса. Антихристът символизира световният самообявил се за цар на целият свят. Той ще дойде с измама, но ще бъде за много кратко време. За справка откровението на Йоан, Предзказанията на Нил Мироточиви пред Атонският монах. Смятам да се спра с тези отговори до тук, защото за да дам пълен и верен отговор не може да се размине без обвинения в расова и религиозна дискриминация. Иначе зная и има какво да кажа. Който иска да гледа филма Вечният Еххххх, Да чете Александър Селянинов - Тайната сила на масонството, Никола Николов, Георги Ифандиев и др. Моля да не бъда наказван от форума. Просто се опитах да отговоря на темата без да нарушавам правилата на форума. 

Аз като атеист бих искал да отбележа, че както някой се изрази че Исус е едната страна на монетата, а Антихристът, като другата страна на въпросната монета и всичко това реално е описано в евангелия или каквито там са тези информационни извори, така реално това води до една може би по-логична мисъл.

Нима това не е просто човешката нужда от извинения? Нима Исус, Бог, Дявола, Антихриста не са просто части от човешката психика с които ние и всички останали закърмени с тях просто подминаваме нещата с идеята че БОГ ще го накаже за престъпленията му или че Дяволът го е подтикнал да ги извърши?? Нима нуждата да вярваме в нещо е така наложителна за да постигнем нещо в живота си? Или отново трябва да вярваме в нещо за да смятаме че ни наказва някой БОГ с нашите неволи? Това са въпроси на които всяка религия има отговор! И той винаги по един или по друг начин е бил един като смисъл "Неведоми са пътищата господни" .

Не смятате ли за лицемерие фактът че църквата както и библията която реално е гръбнакът на Християнството пише че бог е създал човекът по свой ОБРАЗ и ПОДОБИЕ, значи този така наречен БОГ трябва да има, най-малкото едно чувство на хумор, да има лошите си моменти? Но НЕ БОГ винаги е добър той винаги обича всички, щом е така защо трябва да имам страхопочитание от БОГ който ме обича ??? И тук идва момента на АНТИ персонаж, който да балансира елемента създаден с думата "ЗАЩО"  самият ТОЙ Дяволът, Мефистофел и прелъстител и т.н. Оказва се че той е удобният отговор на необяснимите или по скоро неудобни въпроси за църквата.

Всичко което църквата отрича НО не е удобно да го припише на БОГ го приписва на неговият Вечен враг.

Интересното в случая е че Християнството по много научни доказателства и факти е асимилирало и преобразувало в свои много обичаи и дори COPY/PASTE на някой легенди и митове от други религии.

Така че аз не искам да вярвам в извиненията на човешкият разум и опитите на други хора да обвързват и поробват по мирен начин масата от индивиди с идеи и твърдение че тези идеи и теории са истина. Още повече че Библията е най-старата книга, НЕ забравяйте че едно време не е имало компютри и печатарски машини, а всичко е преписвано на ръка. Колко от тези които са преписвали книгата на книгите са слагали или махали по нещо което им харесва и което не си е тяхната тайна!

Не съдя никой за това кой в какво вярва и не мисля че някой трябва да се влияе и от моето мнение НО реших да го споделя.

..... И тук идва момента на АНТИ персонаж, който да балансира елемента създаден с думата "ЗАЩО"  самият ТОЙ Дяволът, Мефистофел и прелъстител и т.н. Оказва се че той е удобният отговор на необяснимите или по скоро неудобни въпроси за църквата.

Всичко което църквата отрича НО не е удобно да го припише на БОГ го приписва на неговият Вечен враг.

.....

Не, очевидно не си запознат с християнството и църквата.

Това, което казваш и повтаряш във всяко изртечение на поста си се отнася до манихейството и донякъде до производните му - вид ерес, отречена от Църквата.Дуализмът Христос-Антихристос не е християнско учение, а остатък от по-древни вярвания.

Не, очевидно не си запознат с християнството и църквата.

Това, което казваш и повтаряш във всяко изртечение на поста си се отнася до манихейството и донякъде до производните му - вид ерес, отречена от Църквата.Дуализмът Христос-Антихристос не е християнско учение, а остатък от по-древни вярвания.

А нима идеята не е същата доброто и злото , ад и рай, Исус и антихрист, Бога и Дявола? Реално просто трябва да избираш или единия или другия а те винаги са в битка за спасението или поробването на душата.

Не виждам разлика в замисъла просто :) в отречените от църквата така наречени ереси и самата нея.

Аз съм Антихриста и идвам към вас на железен кон с червени очи, хвърлящ огън.

А нима идеята не е същата доброто и злото , ад и рай, Исус и антихрист, Бога и Дявола? Реално просто трябва да избираш или единия или другия а те винаги са в битка за спасението или поробването на душата.

Не виждам разлика в замисъла просто :) в отречените от църквата така наречени ереси и самата нея.

И за да допълня смятам че няма друга такава религия като християнството водила толкова мащабни войни  и убийства в името на самата религия. Около 3 милиона души в мирно време!! Няма война с някого за извинение, няма размирици МИРНО ВРЕМЕ, приблизително 3 милиона души. Посочете ми друга РЕЛИГИЯ с такива набези над човешките права и човещината изобщо и аз няма да пиша тук повече :)

Редактирано от MONSTER Beats (преглед на промените)

Посочете ми друга РЕЛИГИЯ с такива набези над човешките права и човещината изобщо и аз няма да пиша тук повече

Ислям и то по-специално някои от етническите групи, които го проповядвали.

Ислям и то по-специално някои от етническите групи, които го проповядвали.

Дам знаех си че това ще кажеш, аз питам като цяло религия а не някои етнически групи (или по скоро секти от исляма) Имам в предвид чул ли си ислямският свят да прави нещо като кръстоносен поход срещу някого в името на самата религия? Или хората просто искат земи! Второ дали има Ислямска инквизиция МНОГО силно се съмнявам. :)

Второ дали има Ислямска инквизиция МНОГО силно се съмнявам.

Ислямът, също като Християнството доста удобно е използван за манипулиране на простолюдието с цел осъществяване на политически и всякакъв друг вид цели. Проблемът е, че при исляма нещата са доста по-фанатизирани като цяло. За кръстоносен поход не знам, но 5-те века робство стигат, за да кажа че не всички последователи на исляма са били мирни, тихи и спокойни. Ислямска инквизиция не знам дали има, но отношение подобно към всеки малко по-различен е налично. Не случайно една жена в ислямска страна щяха да я убият с камъни, защото искаше повече свободи за жените. Не случайно жестоки ограничения има. Инквизиция на тях не им трябва, в някои ислямски държави си цари практически шериат, те сами себе си са инквизиция.

Ислямът, също като Християнството доста удобно е използван за манипулиране на простолюдието с цел осъществяване на политически и всякакъв друг вид цели. Проблемът е, че при исляма нещата са доста по-фанатизирани като цяло. За кръстоносен поход не знам, но 5-те века робство стигат, за да кажа че не всички последователи на исляма са били мирни, тихи и спокойни. Ислямска инквизиция не знам дали има, но отношение подобно към всеки малко по-различен е налично. Не случайно една жена в ислямска страна щяха да я убият с камъни, защото искаше повече свободи за жените. Не случайно жестоки ограничения има. Инквизиция на тях не им трябва, в някои ислямски държави си цари практически шериат, те сами себе си са инквизиция.

Голословни изявления.След като не знаеш дали въобще съществува  ислямска инквизиция какво коментираш.Има методи, по които тези неща лесно си проличават.Но да не знаеш нещо и да пишеш е интересен феномен.

Определено интересна аргументация е "щели да убият една жена." И аз казвам щяха да убият един мъж, защото се е борил за правата си.И не просто щяха , но взеха че го убиха.Такива примери  ще намериш в почти всяка една страна.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Голословни изявления.След като не знаеш дали въобще съществува  ислямска инквизиция какво коментираш.Има методи, по които тези неща лесно си проличават.Но да не знаеш нещо и да пишеш е интересен феномен.

Определено интересна аргументация е "щели да убият една жена." И аз казвам щяха да убият един мъж, защото се е борил за правата си.И не просто щяха , но взеха че го убиха.Такива примери  ще намериш в почти всяка една страна.

Аргументацията е интересна, но не случайна. Намеква, че в ислямските държави има силни проблеми откъм свобода на словото и изразяването и са по-близо до шериата, отколкото до светски държави, като едно от малкото изключения е модерна Турция, която става модерна след реформите на Мустафа Кемал Ататюрк. В тези държави стават неща, които по никакъв начин не могат да се опишат като светски и най-важното - хора се репресират, ако не са съгласни с религиозният режим. Всички, които имат различно мнение биват отричани като еретици, взривявани, стреляни, убивани с камъни...Обикновените права и свободи, които съществуват в светските държави, където религията не е част от управлението и е отделена от него, нито има съдбоносно влияние за държавата в тези държави не съществуват и трябва да се извоюват. Едва ли не религията е доминантна. Така че ислямска инквизиция може да знам че няма, но знам че нещо ОПРЕДЕЛЕНО не е наред.

Това, че се обиждаш като ощипана госпожица не прави друго, освен да потвърди тезата ми.

Второ може да погледните :

666 е толкова обикновено число, колкото и 13. Някои хора суеверни просто да му придали някакъв смисъл. 666 е просто поредното число в математиката, а числата са безкрайни. В някои страни и култури виждат черните котки като проклятие, в други - белите.

Нито едно от двете не е обосновано.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

666 е толкова обикновено число, колкото и 13. Някои хора суеверни просто да му придали някакъв смисъл. 666 е просто поредното число в математиката, а числата са безкрайни. В някои страни и култури виждат черните котки като проклятие, в други - белите.

Нито едно от двете не е обосновано.

Това си е твое мнение ;) ,за един вярващ човек обаче,числото 666 не е случайно,тъй като в Библията,то е упоменато,докато за числото 13 не е,така че няма място за сравнения! ;)

Откровение 13:18 :

Тук е нужно мъдрост,който е разумен,нека сметне числото на звяра,защото е число на човек и числото му е шестотин шейст и шест.

П.П.

Между другото гледа ли видеото,което постнах,там е обяснено много добре за числото 666?!

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

Между другото гледа ли видеото,което постнах,там е обяснено много добре за това число - 666?!

Не, защото гледната точка няма стойност за мен - прямо да го кажа.

Не, защото гледната точка няма стойност за мен - прямо да го кажа.

Защо тогава пишеш в такава тема? Или в Антихриста все пак има нещо магнетично, особено за богоборците-скептици.

Мен лично никога не ме е интересувал особено - като стигнем до тоя мост, тогава ще го минем. Или не.

Да съгласен съм че някои вътрешно държавни обичаи и религиозни такива са си вътрешни те не касаят някой извън тях, колкото до робството хората както казах са гонели земи и са имали амбиция да направят империя.

Не става дума за това, посочих, че един човек са го убили, но убили защото е черен.Казва се Мартин Лутър Кинг.

Убит е в светска страна с уж установени човешки права.

Докато убийството на цяло семейство чрез смачкване с камък, или клада, защото майката бере мащерка в гората извинете ме но как изобщо вярвате във нещо символизиращо тази извергщина и тотално оплюване на човешкият живот, а после на мен ми казвате че губя щото не вярвам в това?? :D браво на мен.

Не ме разбирайте погрешно не съдя никой всеки може да вярва в каквото си иска ;) но моля не ми казвайте че губя от това че не се кланям на убийци!

И от мен браво, В никакъв случай не може заради член от семейството да се наказват останалите.Справедлива и точна оценка дотук.

Но ако позволиш да попитам: - Може ли да ни посочиш поне един такъв случай в коя да е  мюсулманска страна при който за "бране на мащерка в гората"  да е убито семейството на мъжа или жената брал/а мащерката.

Защото аз познавам Исляма и той гарантира правата на човека.Всъщност първото прогласяване и използване като фундаментален принцип на правото "невинен до доказване на противното" е именно и само в Исляма.

Исляма е източника на човешките права.Никоя друга религия или идеология не ги е отстоявала.

В древния Рим само римските граждани са били невинни до доказване на противното.Да не говорим за Европа.

Колкото до това дали губя или не като не вярвам в голи твърдения и машината наречена религия не ме е смачкала да това си е мой проблем но със сигурност не съм загубил. Едно е вярата драги мои друго е религията, аз вярвам във себе си, а не в объркани чужди представи за белобради старци и т.н.  И отново казвам това си е лично мое мнение не карам да се съгласявате с мен!

Ама аз съм напълно съгласен с теб.И аз не вярвам в никакви бело или черно бради старци.Какво пък губиш или печелиш  наистина си е напълно твоя работа.Две мнения по въпроса няма.

Аргументацията е интересна, но не случайна. ...... В тези държави стават неща, които по никакъв начин не могат да се опишат като светски и най-важното - хора се репресират, ако не са съгласни с религиозният режим. Всички, които имат различно мнение биват отричани като еретици, взривявани, стреляни, убивани с камъни...Обикновените права и свободи, които съществуват в светските държави, където религията не е част от управлението и е отделена от него, нито има съдбоносно влияние за държавата в тези държави не съществуват и трябва да се извоюват. Едва ли не религията е доминантна. Така че ислямска инквизиция може да знам че няма, но знам че нещо ОПРЕДЕЛЕНО не е наред. Това, че се обиждаш като ощипана госпожица не прави друго, освен да потвърди тезата ми

Аргументацията е силна дума за тия несвързани и нескопосани твърдения.

Например през комунизма у нас бе светска държава, религията не беше част управлението, а бе преследвана от него.Но прасетата в Белене бяха хранени с  трупове на хора.Такава мерзост са произвели само атеисти.

Пак в светския СССР, където религията в никой случай не бе е с доминиращо влияние трепеше наред несъгласните с него.При това с милиони.

Ами установената светска държава САЩ е полагала и на места полага "изключителни" грижи за човешките права в Хирошима,в Нагазаки, във Виетнам, в Либия, в Ирак.Тази светска държава взривява, разстрелва, убива и деца.

И  не се обиждам, напротив подозирах, че липсата на знания трябва да е заместиш с някакъв коментар за евентуалната ми чувствителност, но намирам за нужно дискусиите да бъдат все пак аргументирани, а не просто някакви писания.

По тази причина, когато не познавам нещо не бързам да излагам мнение.А ти не знаеш, но имаш мнение за онова, което не знаеш.

Аргументацията е силна дума за тия несвързани и нескопосани твърдения. Например през комунизма у нас бе светска държава, религията не беше част управлението...

Хубаво е да се етикетираме кой какво знае, но това не променя действителността. Темата не е за атеистите и псевдо атеистите по време на социалистическия строй не са извършвали своите действия в името на религията. Това е разликата - никой не вика "Джихад", никой не пледира за "Шериат", никой не убива жени с камъни, само защото искат малко повече свобода за себе си. Да се подсетим ли сега, че ако не друго по времето на соца мъжете и жените са били равни, с равни права? И трябва някоя държава като Пакистан да ми направи добро впечатление, така ли? Можеш много информация да намериш за положението в много от ислямските държави и едва ли догмите в тях ги подкрепяш и ти, ако се смяташ за напредничав човек. Факт е, че такива безпрецедентни ограничения на жените например съществуват само в ислямският свят.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

badr

И от мен браво, В никакъв случай не може заради член от семейството да се наказват останалите.Справедлива и точна оценка дотук.

Но ако позволиш да попитам: - Може ли да ни посочиш поне един такъв случай в коя да е  мюсулманска страна при който за "бране на мащерка в гората"  да е убито семейството на мъжа или жената брал/а мащерката.

Защото аз познавам Исляма и той гарантира правата на човека.Всъщност първото прогласяване и използване като фундаментален принцип на правото "невинен до доказване на противното" е именно и само в Исляма.

Исляма е източника на човешките права.Никоя друга религия или идеология не ги е отстоявала.

В древния Рим само римските граждани са били невинни до доказване на противното.Да не говорим за Европа.

Човек горните ми изказвания са твърдо към християнската религия и не засягат друга подобна или да визират извадка ислямската религия, колкото до самият пример
визирам по конкретно "СВЕТАТА" инквизиция, и избиването на хора с невероятно невежи и да не кажа дебилни доводи (за които реално са убивани по няма такива извратени начини)

Хвърляли ги във водата със завързани ръце, ако е вещица ще изплува щото мислели че били от дърво.

Както споменах горният случай са избили цялото семеиство чрез смачкване с камъм, като реално едно от децата им казало че майка му бере билки в гората.

Чували ли сте за незнам мъчението там как се наричаше-  слагат ти краката в едни летви и между тях набиват клин докато не ви премажат краката.

БОГ е любов? Мерси да си я държи не я искам! :)

Най-мащабният геноцид преди дори и Хитлер но Хитлер го обявяват тук там като едва ли не Дявола, а християнските истапления не се и споменават (освен във филми и история чат пат) Някога, някой да е казал Църквата се извинява? Папата се извинява? НЕ просто се подминава и не ни се натрапва като например Хитлеровите издевателства.

Аз приключвам с тази тема защото ми е неприятно дори да мисля за това, колкото до Антихриста аз не вярвам в лирически герои в приказките на една проядена религия.

Редактирано от MONSTER Beats (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.