Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в магията?

Featured Replies

Имам въпрос уроките броят ли се към магиите? :question:

• Отговори 532
  • Прегледи 123,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
:yanim: В никакви магии и подобни глупости не вярвам. Спомням си преди години, решихме с децата от квартала да уплашим една баба, дето много ни крещеше и й пъхнахме под изтривалката пред вратата една стотинка и изрязана глава на кукла от стара снимка. Сега съжалявам, защото женицата се беше побъркала от страх, а ние гледахме сеир...

И аз не вярвам в магии. Никой не може да ме накара да вярвам в нещо, което не е доказано, а и плюс това е абсурдно

;) В никакви магии и подобни глупости не вярвам. Спомням си преди години, решихме с децата от квартала да уплашим една баба, дето много ни крещеше и й пъхнахме под изтривалката пред вратата една стотинка и изрязана глава на кукла от стара снимка. Сега съжалявам, защото женицата се беше побъркала от страх, а ние гледахме сеир...

И аз не вярвам в магии. Никой не може да ме накара да вярвам в нещо, което не е доказано, а и плюс това е абсурдно

Има време ще повярвате :P

Аз вярвам, че има магии!!! и искам да попитам тези, който са настроени скиптично към магиите и не вярват в тях: Какво ви кара да вярвате, че това са измислици и глупости?

• 4 седмици по-късно...

До преди време и аз не вярвах в магията, но се случиха доста неща, които ми подсказват,че специално върху мен е употребена отрицателна енергия или така да се каже магия. Сестрата на моя приятел направи така, че да се разделим, а с него бяхме 7 години. Пред мен тя се държеше много мило, но пред другите ме наричаше с какви ли не имена и епитети. Да склонна съм да вярвам и вярвам, че магията може всичко.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Има време ще повярвате ;)

Едва ли. Щом досега не съм :)

Аз вярвам, че има магии!!! и искам да попитам тези, който са настроени скиптично към магиите и не вярват в тях: Какво ви кара да вярвате, че това са измислици и глупости?

Ще споделиш ли за твоя среща с магьосница/магьосник ? Дай снимка ако имаш. И някакво доказателство, че е наистина е такъв за какъвто се представя.

До преди време и аз не вярвах в магията, но се случиха доста неща, които ми подсказват,че специално върху мен е употребена отрицателна енергия или така да се каже магия. Сестрата на моя приятел направи така, че да се разделим, а с него бяхме 7 години. Пред мен тя се държеше много мило, но пред другите ме наричаше с какви ли не имена и епитети. Да склонна съм да вярвам и вярвам, че магията може всичко.

Бъркаш омразата и лицемерието с магия. По твоята логика доста народ ще се окажат магьосници.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Вярвайте в друго, като например, че на Слънцето трудно ще му определи човек полюси.

Тоя виц не го бях чувал. Слънцето също се върти около оста си има ротационен период 25,38 дена (25 дена, 9 часа, 7 минути и 13 секунди). Това означава, че има полюси. Освен това, от полюсите му излизат линиите на супермощните магнитни полета, които откъсват плазма от повърхността му и я запращат в хелиосферата под формата на слънчев вятър.

А магиите съществуват.

Разбира се че не вярвам... Вярвам в това че някои имат прекалено много свободно време...

Редактирано от Infernаl (преглед на промените)

Абе не знам ама в скоро време мисля да отида на църква да отслужат 1 литургия за разваляне (не знам коя точно литургия беше или пък беше молитва - сигурно се излагам в момента ама все тая) или пък ще си вържа червен конец нещата не са това което бяха. Баси като знам преди какъв човек бях сега буквално от мен нищо не е останало ...... а иначе не вярвам в каквито и да са глупости. За съжаление (или за добро) не вярвам и в бога НО все пак ще направя гореспоменатото действие :rolleyes::huh:Публикувано изображение

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
post-120008-1194453701_thumb.gif История на руните Рунини - това е древна келтска магическа система, представяща основните сили на природата чрез пиктограми. Най- ранните рунически форми се срещат изрязани в камъни или по стените на праисторически пещери. Символите се използвали за предсказания и магии от северните народи, които вярвали в контакта с природните сили чрез призоваването им със съответната руна. Доста по-късно (около ІІ в.пр.н.е.), руните били съпоставени със звуковия ред на езика и така била създадена руническата азбука. Нейната поява била свързана с развитието на търговията със средиземноморските народи. Съществували няколко различни рунически азбуки, но най общата - Германската, или Главния Футарк, получила названието си от първите шест букви F*U*TH*A*R*KV Тя съдържала 24 букви и била разделена на три групи руни - 8-фреи, 8-хагана и 8-тира. Според древноскандинавско предание, руните са дар за хората от Бог Один. Той ги бил видял на деветия ден след като сам се забол с копие за Дървото Иггдрасил и познал велики тайни. В тези времена хората получавали своите знания от друиди-магове. Използвайки руните те помагали за отглеждането на посевите, лекували, благославяли, предсказвали. За хората руните били величайшо тайнство в пълния смисъл на думата. Известната връзка с природните сили и енергии във Вселената, описвани в митовете, многовековната вяра, богослужения и ритуали дали на руните огромна сила. Те били в голяма степен заклинания и инструменти за гадаене, повече от колкото средство за писане. Знаменития римски историк Тацит в своята книга “Германия” (98 г.пр.н.е.) е описал как германците са предсказвали бъдещето. На територията на Британските острови руническото писмо и магия са се появили в V в.пр.н.е. Неудовлетворени от Футарк, британските друиди създали собствен рунически ред, като преработили и допълнили оригинала. Така се появили ранните англосаксонски руни - 28 на брой. По-късно, в ІХ в., бил създаден още един англосаксонски строй от 33 знака. В Скандинавия руните също били променяни. Появили се около седем азбуки: 2 в датски стил, 5 в шведско-норвежки. Именно тези скандинавски преработки на Футарк, често се наричат Малки Руни. Всички руни имат имена, които, според възможностите на езика отразяват тяхната вътрешна същност. До наши дни са достигнали имената на ранните и късните англосаксонски руни и късно средновековната “готическа” реконструкция. Имената им според Футарк, истинския магически строй, са изгубени. С въвеждането на християнството и разпространението на латинската азбука, руническото писмо и руническата магия бързо изгубили своето значение, въпреки че са просъществували доста дълго (до ХV в.) Но какво е допринесла жертвата на Один? Несъмнено, пред него се е открил сакралния смисъл на тези тайнствени символи - така се е родило и руническото искуство. Древните скандинавци имали голям шанс да станат основен народ в европейската цивилизация. Всичко се свеждало до това, че разгромения и разграбен Рим не би могъл да играе кой знае колко значителна роля в съдбата на континента. От ІV до ІХ в. нормандите извършвали успешни набези на територията на Южна Европа. Под тяхните удари падали градове и замъци във Франция и Италия. Те покорили и Англия. Именно скандинавските конунги започнали основаването и на Русия. И всичко това, защото викингите използвали свещенния дар на Один. Руните им помагали да показват невероятна сила в боя, да прилагат хитрост и самоотверженост, пренебрегвайки собствения си живот. Но християнството се появило и къде с милосърдие и ласка, къде с реални материални блага, успяло да завладее душите на нормандите и европейската цивилизация най-после засияла със своя блясък. Въпреки всичко руните не престанали да вълнуват хората със своята тайнственост и магичност, и най-накрая, в ХХ в., те отново се възродили. В Германия. Тайните и загадките на Вселената

Доказателства можеш ли да дадеш,за магиите де,не за слънчевия вятър!

За магиите не мога да ти дам доказателство. Тук или вярваш или не вярваш, че съществуват. Освен това не съм експерт по магии и си нямам представа как се правят, нито пък искам да имам такава представа. Просто се интересувам от методите за предпазване.

За магиите не мога да ти дам доказателство. Тук или вярваш или не вярваш, че съществуват. Освен това не съм експерт по магии и си нямам представа как се правят, нито пък искам да имам такава представа. Просто се интересувам от методите за предпазване.

Благодаря,ти!Но защо трябва да се предпазваш от нвщо ,за което дори не си сигурен че съществува?

Благодаря,ти!Но защо трябва да се предпазваш от нвщо ,за което дори не си сигурен че съществува?

Аз съм обеден, че съществува. Според моята религия, магията е била спусната във Вавилон от два ангела, като изпитание за хората. Тя е начин за постигане на цели, но е забранена. Праведните няма да посегнат към нея, а тези, които таят користни цели, завист и омраза ще я използват. Първите са за рая, вторите за ада. Аз търся начин да се предпазя от вторите, а каква по-добра защита от Бог? Той е най-добрия защитник.

Това, което казваш е много лошо. Направо ми се повръща. Да не говорим, пък, че в Исляма напълно се забранява почитането на гробове, мъртъвци, идоли и т.н. Как предпазва Корана от магии? Ами и на земята, и на небесата нищо не става без знанието и позволението на Аллах. В това число и магиите. Ако някой ти прави магия, но ти се молиш на Аллах да те предпази, Той може да приеме молитвата ти и магията да се развали. Освен това има някои лоши неща, които просто бягат при четенето на Корана. Примерно при болен човек се рецитират последните три сури. Шейтана не влиза в къща, в която се чете Ал-Бакара. Който чете Аятул Курси преди лягане, Аллах изпраща един ангел да бди над него, докато спи и никой шетан не го доближава. Това са блага, които Аллах ни е дал. Самият Мухаммад (с.а.с.) бил омагьосан, но се излекувал само чрез молитви и споменавания на Аллах. Когато открил магията, въобще не я пипнал, просто защото Аллах я анулирал. Нали го знаеш тоя хадис? Сигурно знаеш и другия, дето Абу Хурайра пазел милостинята, обаче през нощта идвал крадец?

Сега се сетих за нещо което се случи преди много години.Бяхме на ученическа бригада в едно село .Една хубава лятна нощ,ни дойде великата идея да отидем на гробищата да викаме духове.Каката дето се правеше на медиум всъщност с правеше майтап с нас. Но се оказа че има неща които и нея накараха да трепери.Тогава видяхме как светят мъртвите .На пътечката между гробовете видях зеленикава светлина-помислих че са светулки.Но като разгърнах тревата видях че това просто е пукнатина в земята която свети.Така че това че сме същества от светлина си е самата истина,както и да го разбирате.Като го показах на останалите,доста бързо приключихме със сеанса/да уточня че беше и малко след полунощ/А накрая се отзовахме на една сватба ,бяха опънали един огромен навес и там беше цялото село.

Знам, чела съм, мерси...

Подобни практики са злоупотреба и съществуват не само в ислямските страни. Виж баенето против уроки, против ечемик и много други, заложени дори в традицийте ни.

Интересното е, че когато не помогне Курана, или Библията и светената вода, хората прибягват до друго - мюсюлманите се обръщат за разваляне на магия към свещенници, а християните ходят при ходжа.

Магий. Мисля си, че ако не вярваш в тях и не се поддаваш, не действат.

Но... енергия е...

Не ми е известно Коранът да не е помогнал. Против уруки четеш Ал-Фатиха, Ал-Кафирун, Ал-Икхлас, Ал-Фалак и Ан-Нас. Ако след първия прочит не стане, четеш ги още два пъти. Ако пак не стане, виж дали изпълняваш правилата за четене на Коран! (Нямам предвид Таджуит, а примерно абдест, облекло...)

Не ми е известно Коранът да не е помогнал. Против уруки четеш Ал-Фатиха, Ал-Кафирун, Ал-Икхлас, Ал-Фалак и Ан-Нас. Ако след първия прочит не стане, четеш ги още два пъти. Ако пак не стане, виж дали изпълняваш правилата за четене на Коран! (Нямам предвид Таджуит, а примерно абдест, облекло...)

Тракс,благодаря ти още веднъж!Твоята вяра е за теб,не може да помогне на човек който вярва в друго,или ако не вярва в магии.За теб е панацея,за някой друг може да е отрова.

Тракс,благодаря ти още веднъж!Твоята вяра е за теб,не може да помогне на човек който вярва в друго,или ако не вярва в магии.За теб е панацея,за някой друг може да е отрова.

Така е, всъщност вярата лекува и предпазва, а самото четене на Корана е израз на вярата.

Така е, всъщност вярата лекува и предпазва, а самото четене на Корана е израз на вярата.

Поздравявам те за вярата ти. И се прекланям пред Аллах, защото Бог е един , но е наречен със различни имена.

Вярвам, че на света има простотия и хора, които вярват в нея. Наричат я с името магия.

Тъжно е че слагаш знак за равенство,между простотията и магията,а може би и смешно! :P

Защо да е помощно средство,според някои си е направо занаят.Доста хора си изкарват хляба ,по този начин,друг е въпроса дали не са просто шарлатани-едно доста вероятно обяснение. Публикувано изображение;)

Редактирано от kaltor (преглед на промените)

саществува магия просто трябва да се прави както трябва много от магиите са трудни за правене заради саставките който трудно се намират ... просто трябва да се правят както трябва а не примерно един път не е станала и да се отказваш и да казваш няма магия... то ако всички се отказваха толкоз лесно... Публикувано изображение

Редактирано от orb17al (преглед на промените)

саществува магия просто трябва да се прави както трябва много от магиите са трудни за правене заради саставките който трудно се намират ... просто трябва да се правят както трябва а не примерно един път не е станала и да се отказваш и да казваш няма магия... то ако всички се отказваха толкоз лесно... Публикувано изображение

Доказалства или пример ,бих искал да видя. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.