Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в магията?

Featured Replies

Аз мисля, че говорим за магьосничество. Не ли така?

:offtopic_s: Не знам автора на темата трябва да каже...но заглавието е двузначно поне според мен...пък и някой други тълкуват по друг начин темата...
  • Отговори 532
  • Прегледи 123,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако темата беше за любовта.. мисля, че има други раздели за това :yanim:

• Автор

Авторе, я кажи не става ли въпрос за магьосничество?

Не знам, не знам, позволете си интерпретации. Наблюдавам темата и нейното развитие от няколко седмици. Радвам се, че сексуалността на древните магически създания вече не е гореща точка на пресичане, защото темата беше малко профанирана, но формулировката на заглавието и уводните думи целят да ви накарат да ДЕРЗАЕТЕ! Под магия аз разбирам човешко вмешателство в света на енергиите, което преследва иначе неосъществими цели. Какво разбирате вие и в какво вярвате вие - това искам аз да проверя!

Вагенщайн май най-точно е отразил виждането ми за същността на магията.

Редактирано от trancemasha (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Питанка: А какво е душата?Страшно определение за света троица, поздравления.А всичко това, какво общо има с темата?Общо взето тук истината се свързва с човека и с неговата опитност.Я да ми покажете един, който вижда в духовния свят и може да контролира силите там.Бас държа, че лично дяволът се смее над претенциите на някои хора за способностите им да го контролират и насочват.Представятели си какво е това същество и какво може, както и неговите служители?Или всичко е само човешка работа.Дяволът е много хитър, трябва да му се признае.Той може да излъже всеки един, наречен е баща на лъжата.Чудно ми е как всички, които правят магии, могат да правят и бели и черни.И как става?Викат дявола за черните и Бога за белите, нещо такова май.Звучи налудничаво.Бог не работи с дявола, нито дявола с Бога.Ама хората вярват и плащат.Това е и бизнес и съсипани животи и съдби, което е по-страшното.И за всичко това е виновно, човешкото невежество и упорството в тази посока.Вярвам, че добра магия няма и всяка магия съсипва нечий живот.А за това даже се плаща.Все едно да платиш за смъртта си.

Няма бяла и черна магия, както няма и бял и черен магьосник - магията е всичко - и бяла и черна, както и Природата, която я поражда е любяща и жестока едновремнно!

Богинята не е само добра, нито само лоша - тя е Майка и както всяка майка, може да прояви коварство, дори жестокост, ако това ще помогне на децата й.

Богинята Майка е тази, която изгражда, която създава, един вид - съзидателка на Доброто.

Бащата Бог е този, който руши, който е агресивен, който е мъжкото начало - агресията, силата, нетърпеливостта...

не зависимо за каква магия.. се призовават и двамата, тъй както всеки един от нас е плод и от двамата - жена и мъж и носим в нас и двете, и за да създадем нещо ни трябва хармония, а за да я добием, трябва и Богът и Богинята да присъстват.

Разделението в християнството на Горе и долу е това, което в Уика е разделението на светло и тъмно - Богинята е нощта, защото тогава жените са силни, тогава те лекуват болните си деца, тогава се грижат за спокойствието на мъжете си, тогава правят и някой други работи с тях...

Богът е светлината - защото тогава мужете са на полето, в гората, на лов, за риба, работят и им трябва светлина...

И тъй като с времето Богинята е станала по-зачитана, понеже е символ на Създаването и отглеждането на Живота, с идването на тая деспотична догма (християнството) култът към Нея и Бога е станал демоничен - и от триликата Майка на всичко, тя е станала Демон, а Брадатият Бог е станал Господар на Ада...

• 2 седмици по-късно...

Всъщност не знам дали изобщо е магия, или нещо друго вече нищо незнам, всичко стана толкова бързо незнам коя съм нито какво правя само знам, че вече нищо не същото и си искам живота обратно, как и зощо, трябва ми помощ незнам какво става с мен, и защо точно на мен.

Когато се ядосам или паникьосам всички предмети в стаята ми падат от всяка страна а когато докосна предмет виждам миналото и бъдещето му, какво става защо всичко се промени кажете ми моля ви вече се побърквам, това нормално ли, и какво съм вещица ли съм и защо аз моля ви помогнете ми.

Всъщност не знам дали изобщо е магия, или нещо друго вече нищо незнам, всичко стана толкова бързо незнам коя съм нито какво правя само знам, че вече нищо не същото и си искам живота обратно, как и зощо, трябва ми помощ незнам какво става с мен, и защо точно на мен.

Когато се ядосам или паникьосам всички предмети в стаята ми падат от всяка страна а когато докосна предмет виждам миналото и бъдещето му, какво става защо всичко се промени кажете ми моля ви вече се побърквам, това нормално ли, и какво съм вещица ли съм и защо аз моля ви помогнете ми.

Това вярно ли е? Не се случва с всеки, може да е дарба

...само това ли можеш??? ;)

Магия...ха,просто си изпреварила времето си.

Не е нещо изключително необичайно. Познавам момиче, което когато се ядоса поврежда електронните уреди около себе си. Човек да не си поиграе компютърни игри... :beer:

Случило ли се е нещо особено необичайно, преди да започне всичко това? Например, някакъв много силен стрес?

:ph34r: Не съм сигурна, дали вярвам точно в магии, но вярвам, че един човек, може да навреди на друг от разстояние и когат е озлобен...Сблъсквала съм се с такива неща, опитвала съм да не им отдавам значение, но....понякога е странно - усещането, че някой може да ти желае злото и да използва какво ли не, за да постигне целта си !!! И въпреки всичко - отидох да ми прочетат Киприяновата молитва.... :grimace:
  • 2 месеца по-късно...

Магия? Вярвам в магията на любовта, за мен тя е най - силна.

Публикувано изображение Тя да беше само магията на любовта - добре...Щяхме да си щапуркаме по земята и да се обичаме иииииииии....Но много други човешки и нечовешки чувства съпътстват тази мистерия магията! А тя е способна винаги да навреди, дори магията за любов...

Публикувано изображение Тя да беше само магията на любовта - добре...Щяхме да си щапуркаме по земята и да се обичаме иииииииии....Но много други човешки и нечовешки чувства съпътстват тази мистерия магията! А тя е способна винаги да навреди, дори магията за любов...

Тук съм съгласен с теб. Така е хора които ти желаят злото колкото искаш, аз лично съм против магиите, за мен не това е начина да накаш някои да направи нещо...

А какво е "щапуркаме"?

Тук съм съгласен с теб. Така е хора които ти желаят злото колкото искаш, аз лично съм против магиите, за мен не това е начина да накаш някои да направи нещо...

А какво е "щапуркаме"?

Публикувано изображение "Щапуркам" е диалектна дума и е синоним на "ходя"

Не случайно някога е имало "лов на вещици" и пак не случайно са горени на кладата - магията не е нещо, което трябва да занимава нормалният необременен от комплекси човек!

Публикувано изображение "Щапуркам" е диалектна дума и е синоним на "ходя"

Не случайно някога е имало "лов на вещици" и пак не случайно са горени на кладата - магията не е нещо, което трябва да занимава нормалният необременен от комплекси човек!

Нормален? Ти все още ли мислиш, че има нормални хора Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Всички сме луди не се залъгвай :)

Нормален? Ти все още ли мислиш, че има нормални хора Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Всички сме луди не се залъгвай :cheers:

Публикувано изображение Е, аз отговарям за себе си и мисля, че все още не съм изперкала тотално, така че да - вярвам, че все още има нормални хора и се считам за една от тях. Затова и магията е нещо, което ме плаши и към което изпитвам неприязъм...

Квантовата физика до голяма степен обезсмисля този въпрос. Айнщайн доказа, че масата и енергията са еквивалентни. Повечето окултни течения заявяват "всичко е енргия", но отдавна и естествознанието го заявява. Магията е въздействие върху външни за субекта премети и явления. Самия процес на мислене е магия. Когато то е насочено към обект, то създава връзка между обект и субект, а тази връзка разбира се е енергийна. Така, съвсем несъзнателно (поради общата несъзнателност на човешкото същество), човек упражнява въздействие върху предмета на мисълта и чувствата си. Е, поради ниското волево напрежение и малката концентрация резултатите са миниатюрни, но понякога точно толкова е необходимо, за да се достигне критичната точка на нечия проявеност. И тъй, тези процеси създават астрални обвързаности, а умишленото и концентрирано въздействие (което именно е общоприето за магия) ги създава много по-обхватни и силни и осуетява всяка възможност за освобождение. Той създава по-концентрирана храна за кармичния цикъл - живот-смърт и закотвя човека в диалектиката. Принципно се смята (не от всички, но от повечето езотерици), че способните на подобни влияния са високодуховни същества/хора, но самото влияние а едно огромно духовно пропадане.

Квантовата физика до голяма степен обезсмисля този въпрос.

Айнщайн доказа, че масата и енергията са еквивалентни. Повечето окултни течения заявяват "всичко е енргия", но отдавна и естествознанието го заявява.

Магията е въздействие върху външни за субекта премети и явления. Самия процес на мислене е магия. Когато то е насочено към обект, то създава връзка между обект и субект, а тази връзка разбира се е енергийна. Така, съвсем несъзнателно (поради общата несъзнателност на човешкото същество), човек упражнява въздействие върху предмета на мисълта и чувствата си. Е, поради ниското волево напрежение и малката концентрация резултатите са миниатюрни, но понякога точно толкова е необходимо, за да се достигне критичната точка на нечия проявеност.

И тъй, тези процеси създават астрални обвързаности, а умишленото и концентрирано въздействие (което именно е общоприето за магия) ги създава много по-обхватни и силни и осуетява всяка възможност за освобождение. Той създава по-концентрирана храна за кармичния цикъл - живот-смърт и закотвя човека в диалектиката.

Принципно се смята (не от всички, но от повечето езотерици), че способните на подобни влияния са високодуховни същества/хора, но самото влияние а едно огромно духовно пропадане.

Ще се съглася с теб, но само до някъде, защото, ако питаме науката за магия, както и за много други неща, тя не може да ни даде сигурен отговор, а само хипотези и предположения, но си прав магията наистина е хсихическо и дохувно въздеиствие преди всичко. :clap:

Лично аз бих казал-и физическо въздействие,не само пхсихическо и духовно.

Като пример-вуду-магиите :clap:

Ще се съглася с теб, но само до някъде, защото, ако питаме науката за магия, както и за много други неща, тя не може да ни даде сигурен отговор, а само хипотези и предположения, но си прав магията наистина е психическо и духовно въздеиствие преди всичко. :clap:

Така е и най-лошото е че я използват хората...независимо какъв вид е магията, за мен тя е нещо лошо понеже въздейства на човека, без той да желае това...

Така е и най-лошото е че я използват хората...независимо какъв вид е магията, за мен тя е нещо лошо понеже въздейства на човека, без той да желае това...

За съжаление е така... Публикувано изображение

Веднъж - въздейства на човек против волята му, но самите въздействащи не знаят, че самите те така си създават агромни и неразрушими астрални обвързаности и мощен кармичен товар. Иначе физическото е по-концентрирана проява на психическото, или ако искаш - психическото е просто по-фина материалност. Затова и за физика си говорехме... :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.