Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

windows 10 странен проблем с процесора

Featured Replies

преди 35 минути, transcend92 написа:

няма ли стабилна версия може ентерпрайс  да е може и хоме  за игри и филми ще се използва

Версията е стабилна, просто това е Windows 10. Така са го направили. 

• Отговори 54
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, transcend92 написа:

но а съм ги спрял ъпдейтите.  Така ме посъветваха  от сервиза . 

Защо са спрени? Да разбираме ли че говорите за пиратска версия?

Аз бих се учудил, ако е легална. Най-вероятно в сервиза е качен старо торент изображение, което може и да не е читаво. Най-добре е да се направи преинсталация с добро такова. Пиратски, непиратски Win10 си работи като хората с идеята, че трябва все пак да се събират данни от потребителите. Не съм имал никакви инсталационни проблеми, с която и да е версия. Възможно е да бави така, защото сваля ъпдейти. Не си спомням на Windows 10 да могат да се изключват.

"Таз система има постоянна връзка с интернет, която не можеш да контролираш." - но може да бъде спряна.

Спри достъпа до интернет на машината рестартирай 1-2 пъти и виж пак ли така ще се държи.

Също така кой инсталира ОС-а и кой го е конфигурирал да не се ъпдейтва - как? Регистриран ли е и как?

Мини на 7.

10 е уникален боклук. 

С него съм само защото usb-тата и лан картата не ми работеха на 7 и нямаше как да си изтегля драйвери. (kaby lake) 

Да се радваме все пак на тази възможност докато все още я има, че знае ли се WinXI може да е с истинска постоянна връзка с интернет.

В случая по-скоро да се види дали ще падне натоварването - то е ясно, че малко потребители към днешна дата могат без връзка с глобалната мрежа.

преди 10 минути, Ivelin _ написа:

Мини на 7.

10 е уникален боклук. 

С него съм само защото usb-тата и лан картата не ми работеха на 7 и нямаше как да си изтегля драйвери. (kaby lake) 

Каква е дънната ти платка (в частност USB контролера и Lan чипа)? На 99% съм сигурен, че с повече ръчкане могат да се подкарат.

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да се радваме все пак на тази възможност докато все още я има, че знае ли се WinXI може да е с истинска постоянна връзка с интернет.

В случая по-скоро да се види дали ще падне натоварването - то е ясно, че малко потребители към днешна дата могат без връзка с глобалната мрежа.

Каква е дънната ти платка (в частност USB контролера и Lan чипа)? На 99% съм сигурен, че с повече ръчкане могат да се подкарат.

Z270X-UD5 (i211, i219V, usb май си е на чипсета. )

i7-7700K

Редактирано от Ivelin _ (преглед на промените)

• Автор
преди 42 минути, velislavvasilev написа:

Виж, ся. Windows 10 не е като предходните ОС. Ако си мислиш, че е по-добър само откъм дизайн, софтуерни подобрения с цел бързодействие - лъжеш се жестоко. Това е първата ОС която не може да бъде контролирана от потребителите. И да кликаш по менюта да ти спира упдейти и прочее, няма да стане. Таз система има постоянна връзка с интернет, която не можеш да контролираш. Също не можеш да контролираш и какво рънва. Също, адски много потребители имат колосални новопоявили се проблеми след почти всеки ъпдейт. Разрови се из форума и сам виж сам. Заради това ти го написах това Welcome to hell . Ако си мислиш, че е като Уин 7 да си оптимизираш, да си спираш ъпдейти и прочее, просто няма да стане. 

windows 7 си е ок но немога да подкарам Origin дава ми грешка

преди 20 минути, plamen_petrov_80 написа:

packard bell imedia 3850

А защо 64 битова 86 не е ли по лека ? Колко ти е рамта

А явно процесора е слаб за ОС 10 .Трябваше за по лека 7 или ОС 8 .1

• Автор
преди 21 минути, adersa написа:

А защо 64 битова 86 не е ли по лека ? Колко ти е рамта

А явно процесора е слаб за ОС 10 .Трябваше за по лека 7 или ОС 8 .1

16 рам имам а windows 7 не ми тръгва origina   .  Тук си прав за 8.1 може и да тръгне но ми трябва тестван ако може линк налично

Редактирано от transcend92 (преглед на промените)

Origin - за това ли става дума?

Изискванията са:Windows 7 Service Pack 1 or later, 1ghz Processor · 512mb of RAM

За @Ivelin _

На сайта за GA-Z270X-UD5 си има официално драйвери за 7-ца, отделно за мрежовата карта имаш и това: Downloads for Intel® Ethernet Connection I219-V - не съм го борил въпросното дъно, но изгледите за успех са доста обнадеждаващи.

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)

преди 10 часа, hudyr написа:

Ти понеже си от най-експедитивно действащите...

@transcend92 15063 е предният официален релийз(1703). Актуалният е build 16299(1709). Част от натоварването може да идва от напъните на windows update да сложи fall creators update. Най-добре си спести евентуални главоболия и си изтегли актуален .iso файл с на microsoft инструмента, запиши го на флашка и преинсталирай на чисто. И ДА СИ ПРИГОТВИШ ДРАЙВЪРИТЕ! Не разчитай windows update да ти ги слага.

преди 40 минути, plamen_petrov_80 написа:

Origin - за това ли става дума?

Изискванията са:Windows 7 Service Pack 1 or later, 1ghz Processor · 512mb of RAM

За @Ivelin _

На сайта за GA-Z270X-UD5 си има официално драйвери за 7-ца, отделно за мрежовата карта имаш и това: Downloads for Intel® Ethernet Connection I219-V - не съм го борил въпросното дъно, но изгледите за успех са доста обнадеждаващи.

нямаше как- нито usb, нито лан картата работеше. 

Как трябваше да ги инсталирам?  

преди 15 минути, Ivelin _ написа:

нямаше как- нито usb, нито лан картата работеше. 

Как трябваше да ги инсталирам?  

Има си хватка:
1. хващаш едно iso на windows 10, отваряш го и от папката sources  изтриваш ei.cfg и install.wim
2. хващаш едно iso на windows 7(издание по желание, най-удачно е Pro), отваряш го и от същата папка sources изваждаш(разархивираш) install.wim.
3. в извадения install.wim от windows 7 интегрираш нужните обновления(simplix updatepack - google that sh*t).
4. след като си вкарал обновленията, теглиш всички специфични за твоето дъно драйвъри и ги интегрираш в обновения install.wim.
5. отваряш "празното" iso на windows 10 от първата стъпка и в папката sources вкарваш обновения install.wim от 7, запазваш промените по iso файла.
6. правиш си флашка с въпросното iso, инсталираш си 7 и на теория трябва да си готов.
Всичко това можеш да си го обсъждаш в собствена тема, без да разводняваш тази.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Ти сериозно ли ме питаш това?

ОК.

1. В носителя от който си инсталирал ОС-а се вграждат драйверите за да се инсталират при инсталацията, ако това е сложно просто се слагат като файлове за ръчно инсталиране.

2. Свалям диска и блъскам всичко което ми трябва вътре.

3. Добавям втори твърд диск на който ги има файловете.

4. Зараждам Live OS (Linux, Windows Live, някой друг Tools) и копирам всичко нужно.

5. Купувам си лан карта на PCI-E x1 с поддръжка на Win7.

6. Купувам си оптично устройство ако така ще е по-лесно

7. Обаждам се на приятел и го черпя каквото пие и яде.

8. Плащам си за услугата на експерт

...

да продължавам ли :)

преди 2 часа, velislavvasilev написа:

Виж, ся. Windows 10 не е като предходните ОС. Ако си мислиш, че е по-добър само откъм дизайн, софтуерни подобрения с цел бързодействие - лъжеш се жестоко. Това е първата ОС която не може да бъде контролирана от потребителите. И да кликаш по менюта да ти спира упдейти и прочее, няма да стане. Таз система има постоянна връзка с интернет, която не можеш да контролираш. Също не можеш да контролираш и какво рънва. Също, адски много потребители имат колосални новопоявили се проблеми след почти всеки ъпдейт. Разрови се из форума и сам виж сам. Заради това ти го написах това Welcome to hell . Ако си мислиш, че е като Уин 7 да си оптимизираш, да си спираш ъпдейти и прочее, просто няма да стане. 

Моят windows 10 го конфигурирах още при инсталацията да не изпраща нищо към Microsoft от нито едно приложение. Windows -са ми дори няма личен акаунт с който да го управлявам.

За спирането на Update май това ще помогне.

Windows 10 е една чудесна ос за съвременен хардуер, но не и за стар.

преди 25 минути, velislavvasilev написа:

Ако е вярно, то ти си първият човек на планетата успял да сътвори това! Надявам се си извършил необходимите тестове и тези ти думи са подкрепени с факти. Че доста народ оптваше, опитва и в момента и ще продължава да опитва. Към момента, освен теб, не знам някой да е успял. Даже обратното, хората установиха, че нищо не се конфигурира. Каквото и да правиш, таз ОС разпраща из нета без значение какви настройки си извършил. 

Все пак, под тестове имам в пред вид убеди ли се, че като си накликал и ровил по регистри и тем подобни, като пуснеш приложение А на протокол Б с адрес В и порт Г, само това излиза от компа? Много ми е интересно как си постигнал това в самата ОС и как си направил тестовете. Предлагам да направиш една нова тема и да ни просветлиш. Лично се ангажирам с превода, та да просветлим и останалата част от човечеството.

Да си призная, и аз така "конфигурирах", ама ефектът бе нулев при тестовете. И оптимизирах, и конфигурирах - гредица. 

Опции има. Друг е въпроса, след инсталацията на дадено приложение дали не се включва дадена опция със съгласяването на инсталацията и лицензното споразумение. Често ти се инсталира и нещо допълнително. За това се чете с какво се съгласяваш и при нужда махаш допълнително инсталираното нещо или спираш отново изпращането на комуникация от новото приложение.

За тестове, не съм правил. Достатъчно ми е, че ос не ми създава никакви грижи и се държи отлично. Лека, пъргава и безпроблемна. Какво по-вече му трябва на обикновен потребител?

Казваш това "да не изпраща нищо към Microsoft от нито едно приложение", но доказателства за него няма, а и не си и търсил "За тестове, не съм правил.".

Осланяш се на "Достатъчно ми е, че ос не ми създава никакви грижи и се държи отлично. Лека, пъргава и безпроблемна." - това не се конфронтира с изпращането на информация към M$.

Виждал ли си система бъкана с вируси, но иначе много добре работеща? Аз да на пръв поглед си работи идеално, но кое към къде и как се изпраща обикновения потребител не го интересува. А дали контрола над машината му е в чужди ръце изобщо не го касае ако не пречи на неговата "работа" с въпросната машина.

• Автор

ако има някой който си е оправил windowsa  моля да сподели как или да направи клип със стъпки или да прати линк от тубата за да решим този странен проблем.

Зачетох се и ми стана интересно. Я дайте вие противниците на 10 някой тест,който да доказва че като се спре нещо то продължава да праща . Най-добре с разкодираните данни да знаем всички,какво точно праща. Защо се заблуждавате,че само 10 ги прави тези неща. Още ХР беше разграден двор и всеки следващ става все по-разграден. Това е начина по който се случват нещата в днешно време. И защо си мислите че примерно Андроида в телефона ви не ви следи още повече. Голямо плюене по 10 а 7 е най-великата система бла бла. Хайде играйтес ДХ12 на 7...ВИНАГИ проблема с ОС е ЗКУ. Затова и аз минах пътя от Виста до 10(легални) само с надграждане без нито един проблем и последния дори и с двата вече големи ъпдейта си върви без дори намек за проблем. А великата 7-ца (торенция)в ръцете на племенниците ми всяка седмица трябва да влизам че нещо са омазали. Ето затова всички категорични и единствено верни изказвания са пълна глупост. И като за начало , вземете почнете да си купувате софтуера и тогава темите с проблеми ще намалеят драстично. Глупостта със спрените ъпдейти изобщо не искам да я коментирам. Все едно сме още с 2000 или ХР...

Трети път:

преди 14 часа, hudyr написа:

@transcend92 15063 е предният официален релийз(1703). Актуалният е build 16299(1709). Част от натоварването може да идва от напъните на windows update да сложи fall creators update. Най-добре си спести евентуални главоболия и си изтегли актуален .iso файл с на microsoft инструмента, запиши го на флашка и преинсталирай на чисто. И ДА СИ ПРИГОТВИШ ДРАЙВЪРИТЕ! Не разчитай windows update да ти ги слага.

Че какво му е на XP :)

Категорично отказвам да се съглася, че един легален Windows работи по-добре от един нелегален! И преди някой да тръгне да доказва недоказуемото да прочете отново - легален и нелегален (това няма нищо общо с крайници!).

Категорично отказвам да се съглася, че използван един и същ ISO файл с ОС на две еднакви като хардуер машини инсталирани от двама различни специалиста и ползвани от два различни човека ще се държи по един и същ начин.

Сега, Ундоус ъпдейтите ги спира на момента като се влезе в Сървисите и се спре Windows Update процеса. И му се сложи Ауто Старт на Disable.

Това го казвам от лични наблюдения, Ундоуса е легален. Ако тоя сложен от сервиза е такъв, значи спри тоя процес и това е.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Че какво му е на XP [emoji4]
....
Категорично отказвам да се съглася, че използван един и същ ISO файл с ОС на две еднакви като хардуер машини инсталирани от двама различни специалиста и ползвани от два различни човека ще се държи по един и същ начин.

Е точно де, това имах предвид със ЗКУ (ЗадКлавиатурноУстройство). Не е версията на Уиндоус. А това с легално или не е в посока на спирането на ъпдейтите на нелегалните, че да не те хванат. Само че освен камара глупости тези ъпдейти имат и полезни неща. И като липсват в един момент ето на, проблем ;)

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

Супер. И какъв ти е извода от това? Трябва да се ползва Уиндоус 7, защото при него всичко това го няма? Спора е безсмислен - пак ще повторя за Андроид и iOS. Компа можеш да го спреш а телефоните са ти до главата даже и като спиш. Какво правим тогава? Защо никой не реве да се върнем на Нокиа 3310 за да не ни слушат и гледат през телефоните нон-стоп. Като говориш за паунди, какво ще кажеш за камерите на всеки ъгъл в Англия. Не че в Германия е по-добре, но точно това се опитвам да кажа, че Уиндоуса е най-малкия проблем. Човек трябва просто да знае и да си опича акъла. Между другото не ми се търси из форума какъв ти е бил проблема ,но замислял ли си се,че точно "оптимизациите" ти може да са виновни да се сбузи след ъпдейт. Доста хора ползвали "оптимизатори" след ъпдейт не можеха да си пуснат Дефендъра например. Не че на някой му трябва,но това е просто една гледна точка. Колкото по-надълбоко ровиш в системата,толкова по-вероятно е нещо да се наака, примерно след като производителя и реши да пипне и той там,където си пипал...

Това вече отиде обаче много офтопик, трябва в отделна тема тези принципните неща. Аз лично съм доволен че като пуснаха господин плачещия аз не бях с Уиндоус 7, след като 98% от заразените компютри са базирани на 7-ца. Ето ви една добра причина човек да е винаги с най-новата и ъпдейтната докрай система.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.