Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

• Автор

Истанбулската конвенция и търговията с политическо влияние

Финансовата схема на Сорос и Истанбулската конвенция. Връзката е очевидна

Цитат

Ливъридж е инвестиционна стратегия, при която с малко собствен капитал се привличат чужди средства с цел увеличаване на потенциалната възвръщаемост на първоначалния капитал. Така притежател на относително малко собствени средства започва да контролира и инвестира многократно по-голям чужд капитал. Сорос използва собствено финансиране (около 800 милиона щатски долара на година, с които изгражда инфраструктура и мрежи от организации, познати под името “гражданско общество”, НПО и др. Впоследствие организациите от тази мрежа са или основни бенефициенти, или чрез съучастия определят как се разпределят средствата на USAID - почти 30 милиарда щатски долара на година. България е много добър пример за това как работи тази финансова схема. Направена от авторите справка показва, че 92% от средствата, разпределени от българския клон на USAID (“Америка за България”) за периода 2009 - 2018 са дадени на организации, получили финансиране или вече работили по проекти с “Отворено общество”. Подобен подход организацията има и към фондове на други западни държави. Освен очевидната полза от безвъзмездното финансиране, така мрежата на “Отворено общество” получава и немалка политическа подкрепа от тези държави-донори. Тази брилянтна схема е разтърсена с избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ през 2016 година и последвалия рязък обрат в политиката. На 23 май 2017 година Държавният департамент (принципал на USAID) практически премахва всяко финансиране. В тази критична ситуация само мощно финансиране от икономически гигант може да гарантира оживяване на поглъщащата все повече и повече средства мрежа от организации около “Отворено общество”. Този икономически гигант може да бъде само и единствено ЕС. И тук е мястото на Истанбулската конвенция.

*Линкът към целия текст е в заглавието.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Малко пропускате да идете на някои изложби, да видите колко е хубаво и рЪзбираш ли "културно" да си джендер. Междувременно с това стана доста приличен скандал, а го няма отразено в темата:

Скандал в ефир за гей изложбата между Куюмджиева и Сиди

Цитат

Скандалът между депутата от ВМРО Александър Сиди и артистичният директор на фондация "Плавдив 2019" Светлана Куюмджиева се прехвърли в ефира на bTV.

"Направиха Альоша в захарни фигурки да се продават в Пловдив. Това ли е нивото ни? Захарните фигурки на Альоша и изложбата на гейове - това ли е културата в Пловдив", разгневи се в ефир депутатът Александър Сиди.

Поводът е изложбата на обществото на гейове и лесбийки ЛГБТ, което предизвика бурен скандал в Пловдив.

"Изложбата все още е факт. Публична информация за нея има от средата на миналата година и сега е извадена за политически скандал. Основната идея на изложбата е да се включи тази общност. Имаме проекти за пострадали от домашно насилие жени и деца. Да се покаже друга гледна точка, че тези хора от ЛГБТ съществуват", оправда се Светлана Куюмджиева, артистичен директор на "Пловдив 2019".

Александър Сиди скочи срещу публикацията в "Гардиън", обвиняващ ни, че хомофобски общества пречат на изложбата.

"Изумен съм, че някой от Пловдив се е обадил в "Гардиън", каза той.

"От Гардиън се свързаха с мене, те научили от други издания, публикували информацията на английски", отговори Куюмджиева.

източник: вестник Марица

преди 1 час, Мойра написа:

КАкво общо имат тези случаи с ИК ?

Мойра, я ми припомни, Англия ретифицирала ли е ИК ?

Ето как за пореден път се сее фейк пропаганда за ИК и се спекулира с "джендърство" и проблемите в държави в които дори няма никакво приложение ИК.

Относно самата практика.. това ми напомня на българския пример с "Пол" май се казваше човека и имаше предаване за него, който от дете лекарите са си поекспериментирали...

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти на страната на джендърите ли си ?

Не обичам да "ме правят " на джендър / разбирай да ме клатят с евтина пропаганда/

Ако на теб или други им харесва това.. няма проблем... бъдете каквито искате и вЕрвайте на каквото искате . :)

преди 27 минути, miro20 написа:

Не обичам да "ме правят " на джендър / разбирай да ме клатят с евтина пропаганда/

Кой те клати с ефтина пропаганда ?

Бат Бойко забрани Истанбулската конвенция. Значи ти не уважаваш решението на българските власти и си на страната на джендърите

Говоря за Англия и клиниката бре :) :)

Идея си нямам за къв.. се гърчиш и ми приписваш някакви свои простотии :)

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Бат Бойко забрани Истанбулската конвенция.

Цитат

От името на третото правителство на Бойко Борисов (ПП ГЕРБ) Цецка Цачева, Министър на правосъдието на Република България, изразява становище в полза на ратифициране на Конвенцията и приемане на новото понятие „социален пол“ или „полова идентичност“.[6]

Цитат

На 27 юли 2018 г. Конституционният съд на България произнася решение №13 по конституционно дело №3/2018 г., с което постановява, че „Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съставена на 11.05.2011 г. в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 г. не съответства на Конституцията на Република България“.[3] Така страната остава единствената държава на Балканския полуостров, която не е ратифицирала конвенцията.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Конвенция_на_Съвета_на_Европа_за_превенция_и_борба_с_насилието_над_жени_и_домашното_насилие

аве Реджеп ага, тоя братчед Гуглю, ногу гу мразиш
:lol6:

преди 2 минути, дръндю написа:

аве Реджеп ага, тоя братчед Гуглю, ногу гу мразиш

И аз какво казах. Нали българските власти забраниха джендърската конвенция. Конституционния съд не е ли Български конституционен съд. 

А Миро продължава с ефтина пропаганда в полза на джендърите, все едно, че нищо не е станало.

преди 1 час, miro20 написа:

КАкво общо имат тези случаи с ИК ?

Мойра, я ми припомни, Англия ретифицирала ли е ИК ?

Ето как за пореден път се сее фейк пропаганда за ИК и се спекулира с "джендърство" и проблемите в държави в които дори няма никакво приложение ИК.

Относно самата практика.. това ми напомня на българския пример с "Пол" май се казваше човека и имаше предаване за него, който от дете лекарите са си поекспериментирали...

Айде бе родител 1,  кво плещиш, изясни се.:38:

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Кой те клати с ефтина пропаганда ?

Бат Бойко забрани Истанбулската конвенция. Значи ти не уважаваш решението на българските власти и си на страната на джендърите

ще го прескочат

и бойко и другите дет се опинят

с единна европейска резолюция....

и мнението на отделните държави няма да важи

преди 35 минути, sliderum написа:

Айде бе родител 1,  кво плещиш, изясни се.:38:

ба родител

не всяко ,,дялкане на молива" се брои за родителство

преди 42 минути, _nib_ написа:

ще го прескочат

Ще го прескочат, ама няма да го прескочат. Той си пие ракията със Меркел и Французина, как беше. 

Няма да могат да ни направят насила джендъри. Ако Бат Бойко не може кака Курнелия ще ни спаси

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Ще го прескочат, ама няма да го прескочат. Той си пие ракията със Меркел и Французина, как беше. 

Няма да могат да ни направят насила джендъри. Ако Бат Бойко не може кака Курнелия ще ни спаси

хубуу че курнелия поне отлюспи сержо станишев-върл привърженик на стамбулската конвенция

преди 4 минути, _nib_ написа:

хубуу че курнелия поне отлюспи сержо станишев-върл привърженик на стамбулската конвенция

"Timeo Danaos et dona ferentes"

Мойра, ето ти още един пример : https://wikye.com/father-rejoices-after-successful-gender-transition-of-his-son/

в хАмерика родители сменили пола на 4-годишния си син.

МАй само на хартия, но вече събрали доста негативни коментари.

Я да видим сега, в сАЩ има ли ИК ? :)

Или както с българския Пол, дето са експериментирали преди 30г, пак е поради налаганата ИК :) :)

преди 6 минути, _nib_ написа:

Кога цялото БСП рева - Бойко , кога ще внесеш за приемане ИК в парламента, не ревахте а ?

Ама понеже обърнаха палачинката и изенадаха самия Стани Шеф и ПЕС , вече пеете друга партизанска песен.

КАквото ви сервират, това лапате...

преди 1 час, _nib_ написа:

ще го прескочат

ще трябва да въведат единна конституция, което много ме съмнява дали може да стане
с тва решение на КС, шъ требе да съ свика Велико НС

преди 42 минути, miro20 написа:

Я да видим сега, в сАЩ има ли ИК ?

ИК се прокарва само там, където неолиберастите-капитаклисти, още не са успели да изпият мозъка на народонаселението. Пък ако и да не може да прокарат някъде  накуп нещата чрез ИК, не значи че не действат по други начини.

преди 1 час, miro20 написа:

КАквото ви сервират, това лапате...

На тебе каквото ти поръчат това дращиш! Защо като стане въпрос за тая Истамбулска конвенция и пръв Миро в защита.  ... сър !

преди 51 минути, nikssi написа:

На тебе каквото ти поръчат това дращиш! Защо като стане въпрос за тая Истамбулска конвенция и пръв Миро в защита.  ... сър !

Само дето говоря именно когато НЕ СТАВА въпрос за ИК  :) :) То и затова ми са и въпросите де. Щото отдавна стана ясно че дори не знаете какво е ИК

Така че пак не позна.. Свободно , Отставить!

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Първо отговори какво общо имат тези примери от държави в които няма ИК,   с ИК ? :) На които репликирам.

преди 2 часа, miro20 написа:

Първо отговори какво общо имат тези примери от държави в които няма ИК,   с ИК ? :) На които репликирам.

И щом в САЩ и Англия няма ИК, ти що искаш да ни правят насила джендъри ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.