Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 1 минута, Тoни написа:

Дръж се както подобава на възрастта ти, моля!

Това и правя , казах ти че не съм ти обиден.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Meн не ме интересува дали си обиден или не. Вместо да показваш на младите колко си мъдър, ти показваш простотия.

• Автор
преди 55 минути, Тoни написа:

Кое му е забавното?

Явно за някои хора извращенията са забавни...

преди 1 час, Тoни написа:

Meн не ме интересува дали си обиден или не. Вместо да показваш на младите колко си мъдър, ти показваш простотия.

Е добре . Ще ти кажа какво исках да кажа въпреки че средно интелигентен човек не би трябвало и да пита. Забавна ми е простотията на журналиста написал тази фалшива новина която посочих . Всеки нормален човек би си задал въпросът какво общо има Червената Шапчица със сексизма. "Да ама не!" ,както казваше Бочаров ето ти например не си го направил., Мойра и други също. Това изисква малко мозъчно усилие. Вместо това хукваш да лепиш етикети без въобще да се досетиш какво съм имал предвид. А това което имах предвид е че по най - невъзможен начин се създават фалшиви новини без значение дали отговарят на истината и колко абсурдно звучат.  А истината в слугая е че братята американци са били несъгласни с приказката защото майката пратила по Червената шапцица и бутлка вино. :) Не че и този аргумент не е твърде идиотски но все пак има някаква връзка с главния мозък.:)

https://www.theguardian.com/books/2019/apr/18/barcelona-school-removes-200-sexist-childrens-books

Знам, че си от друго поколение, но не е лошо да се помъчиш да си в крак с времето и да опознаеш новите технологии и техните възможности.

Хора, осъзнайте се, срамота е да сте толкова злобни и да се изказвате толкова крайно. Прочетох само няколко от страниците и останах изумена. Защо такава омраза към хомосексуалните? Аз не съм ЗА въпросната конвенция, но не разбирам крайността на мнението ви. В крайна сметка хомосексуалните на никого не пречат, но защо да не могат да се целуват помежду си на откритите места както правят хетеросексуалните? Защо трябва да бъде поставяна граница на любовта и на чувствата на хората. Това е много първобитно, осъзнайте се. Не ви казвам да одобрявате с две ръце или да се превъзнасяте по двама целуващи се мъже, но все пак не бъдете толкова крайни. Бъдете добри. Добрите хора приемат различните, дори и да не им се възхищават и т.н., тук говорим за приемане. 

на 20.04.2019 г. в 19:53, Тoни написа:

https://www.theguardian.com/books/2019/apr/18/barcelona-school-removes-200-sexist-childrens-books

Знам, че си от друго поколение, но не е лошо да се помъчиш да си в крак с времето и да опознаеш новите технологии и техните възможности.

Много си забавен. Ако си мислиш че търсачката на Google е “нова технология” която предполагам си ползвал защото едва ли знаеш друга трябва да те разочаровам –това е нещо което ползваме вече двадесетина години а това в IT света се равнява едва ли не на векове.

Конкретно в материала който толкова се гордееш че си открил никъде не се споменава че Приказката за Червената шапцица е сексистка както е пачертано в статията която аз посочих. Това че първоначалния източник е Гардиън не означава че новината непременно е истинска , първо защото в статията която цитирах целенасочено е изнесен пред скоба сексизъм а в материалът на Гардиън са говори за “стереотипи и сексизъм” . Предполагам че са счели за стереотип това че се ползва детски труд вместо куриерска фирма или може би трябваше червената шапчица да изяде вълкът за да не е стереотип. С едно съм съгласен че простотията е потресаваща. Между другото ако си си направил труда да прочетеш статията Гардиън се е позовал на асоцияция Associació Espai i Lleure която прави сбирки където децата играят а родителите пият – много възпитатерно нали Предполагам че каталунците са се повлиали от САЩ където пък считат че носенето на бутилка вино от дете не е въпитателно.

Цитат

"Червената шапчица"е забранена за изучаване в училищата първо в Калифорния, а след това и в други щати. Причината – че в оригиналния вариант, когато приготвя кошницата, която малкото момиченце с червена пелеринка да занесе на баба си, майката освен питка и цветя слага и бутилка вино. Именно затова някои родители в САЩ остават шокирани. Как така малко дете ще носи вино и ще пропагандира вреден начин на живот, питат те. <strong>С довода, че приказката насърчава към алкохолизъм, тя е изключена от учебната програма.

https://www.168chasa.bg/article/6678246

Така че нещата силно си противорачат. От една страна събират родителите да пият докато децата им играят от друга се възмущават на това че дете носи алкохол.

. Та затова аз си мисля че става въпрос единствено и само за пари.

преди 37 минути, Тoни написа:

Eйй, два дни ти отне подготовката за това избухване! 👏

Многократно съм ти казал че за разлика от теб аз не работя трол във форума и влизам от време на време ей така да ви се порадвам :) Доста си мислих наистина дали трябва да ти отговарям -то така и така пак нищо няма да схванеш ама хайде от мен да мине. Когато става въпрос за да помогне на някого да разбере нещо човек трябва да опитва колкото и невероятно да е да успее.  Виждам че си чакал с нетърпение . Похвално е човек да е нетърпелив да понаучи нещо.

Не си придавай важност и не се ласкай.

Сигурно не си спал, за да докажеш, че можеш да използваш Гугъл?

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/protest-sreshtu-strategiyata-za-deteto-sotsialnite-izmestvat-semeystvoto

Цитат

Недоволни граждани протестираха пред сградата на Министерството на труда и социалната политика срещу предложената и приета от Държавната агенция за закрила на детето "Национална стратегия за детето 2019-2030 г.", предаде "Фокус". Протестиращите смятат, че новият документ е плод на тоталитарно мислене и е категорично неприемлив за гражданите на България. Според тях в документа се предвижда "пълна власт" от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.

• Автор

ВМРО-БНД.: Категорично заставаме срещу т.нар. Национална стратегия за детето

Цитат

Категорично заставаме срещу подготвяната т.нар. Национална стратегия за детето, пише в позиция на ВМРО-БНД.
ВМРО внимателно следи дебата около т.нар. Национална стратегия за детето от самото начало, като неведнъж е изразявала публично своите критики.

Учудващо е продължаващото упорство от страна на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) да се вслуша в аргументираните възражения на редица граждански организации, на семейства и родители, много от които не са поканени на проведените досега публични обсъждания, пише в позицията.

Учудващо е защо ДАЗД, претендираща за прозрачност на своите действия, упорито отказва да оповести публично списъка с НПО-та, с които е обсъждала тази въпросна Стратегия. Дали защото може да се окаже, че те са същите, които избирателно бяха канени на "обсъждането" на Истанбулската конвенция?

Поради всичко това ние, Патриотите от ВМРО, публично изразяваме своята позиция относно действията на ДАЗД и продължаващите опити за задкулисно пробутване на т.нар. Национална стратегия за детето, се казва в позицията.

"Т.нар. Стратегия се опитва да налага схващането, че именно държавата знае кой е "най-добрият интерес на детето". Няма как държавни чиновници да знаят по-добре от родителите кой е най-добрият интерес на детето, заявяват от ВМРО.
Т.нар. Национална стратегия за детето цели приемането на "истанбулската" хипотеза, че цялата българска нация се състои от насилници и престъпници, които трябва да бъдат следени и контролирани във всяка тяхна стъпка, пише още в позицията.
Категоричното становище на ВМРО е, че децата се раждат в семейства от мъж и жена, които са свободни граждани, а не собственост на държавата.

Основна задача на държавната власт е да пази реда и мира в обществото от престъпници, а не да вменява вина на родителите, за да се намесва в отношенията им с техните деца, посочват от партията.
Смущаващи са липсата на форми на контрол над държавните служители, подобно на тези, предвидени за семействата, за да се следи за качеството на работата им и съвестното изпълнение на задълженията им, допълват от ВМРО.

• Автор

”Родител 1” и ”Родител 2” в бланка на Столична община

spacer.png

Цитат
Формулировката ”Родител 1” и ”Родител 2” се появи в електронна бланка на Столична община вместо традиционните майка и баща. С нея се кандидатства в детските градини в София.

По този повод председателят на "Патриоти за София" в СОС и член на ръководството на ВМРО – Българско национално движение, Карлос Контрера предупреждава: "Столична община да не прави опити да налага джендър идеологията!"

"Какви са тези "Родител 1“ и "Родител 2“, някакви биороботи може би?! Вероятно някакви аморфни образувания на вида Homo sapiens", възмущава се още Контрера в своята официална Facebook страница относно опита на "Московска 33“ да налага джендърството.

Ето и пълният текст на Контрера:

"От няколко дни родители на деца, които кандидатстват за прием в детска градина в София, ме алармират, че според системата на Столична община децата нямат "баща“ и "майка“. Има "Родител 1" и "Родител 2". Джендърството налази и "Московска 33", за което започнах да сигнализирам преди време.

Какви са тези "Родител 1“ и "Родител 2“, някакви биороботи може би?! Вероятно някакви аморфни образувания на вида Homo sapiens? Толкова ли беше трудно вместо родител да се изпише баща, майка или вместо "Родител 1 и 2" да се изпише Родител - баща, Родител - майка.

Но не, трябва да се внушава, че това нещо полът е някакво си там неясно и неопределено. Все едно тези, които са измислили тая дивотия не са се пръкнали на този свят от майка и баща, а са резултат вероятно от някакво ашладисване.

Пробутването на подобни неща (Родител 1 и Родител 2) напомня на скорошните френски напъни да обяснят, че мъже и жени няма, а има някакво си "то“. Ясно е защо го правят, за да свикваме, но няма да я бъде тази работа. Така че Столична община да вземе да си поправи грешката и то веднага!"

Това, което са си позволили от Столична община е противозаконно и би следвало да има санкции.

• Автор

По нареждане на премиера Борисов е спряна работата по проекта на Стратегията за детето

Не трябваше да допуска проекта след решението на КС, а не сега да го спира, опитвайки се да се покаже такъв, какъвто не е.

преди 9 минути, Мойра написа:

По нареждане на премиера Борисов е спряна работата по проекта на Стратегията за детето

Не трябваше да допуска проекта след решението на КС, а не сега да го спира, опитвайки се да се покаже такъв, какъвто не е.

Предизборен PR. Те ако наистина се интересуваха от мнението на хората, нямаше въобще да работят по тая спусната им от другаде стратегия. Едва ли Борисов се е уплашил от протести. По-скоро гледа да се хареса.

преди 20 часа, Мойра написа:

Какво решение на КС ?? Не ми казвай че не правиш разлика между ИК и тази "стратегия за детето"  :)

Смятай колко са ви олели мозъците с фейк пропаганда, че даже не знаете за какво става въпрос и "смесвате  щатите" просто щото се плюе нещо за деца,  джендъри , бла бла бла.

Както с ИК, той се съобразява, защото споровете носят негативен пи-ар.А не че има такъв огромен проблем с ИК.

В случая с тази "Стратегия" - същата работа. Спират не защото е грешна или сатанинска, а защото прекалено голям хейт и фейк новини се завъртя, носейки отново негативен пи-ар.

Цитат

Защо всичко това обаче работи у нас? Защото властта е изключително слаба и се води от един уплашен, уморен човек без воля. Премиерът се оказва неспособен да прокара каквото и да е законодателство, ако проруската пропаганда е против него. И докато около Истанбулската конвеция руската агентура организира сериозна атака, включваща и основни политически сили, Стратегията за детето падна само благодарение на няколко фанатизирани групи във фейсбук. Пропагандчиците дори не намериха за нужно да създадат реалистични фалшиви новини и разпространяваната “антинорвежка” истерия остана в рамките на абсурдното и конспиративното.

Руската машина блокира Борисов без особено усилие. Защото вече е напълно наясно, че отпор няма да има.

Най-страшното предстои.

Мирко мама, ся слушай как се пробутва социалната джендерия на парче, през разни "стратегии", през законодателството, пък какво като не е накуп с името "Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие"

на 26.04.2019 г. в 13:18, miro20 написа:

Какво решение на КС ?? Не ми казвай че не правиш разлика между ИК и тази "стратегия за детето"  :)

И, каква е разликата? И едното и другото е продукт на гнусния феминизъм! Този позорен документ (ИК) поставящ мъжете в абсолютно юридическо подчинение на жените няма как да бъде приложен на практика! След ратификацията му, насилията върху жените във Франция са се увеличили значително, като мъжко отмъщение, срещу женско вербално насилие. Мъжете там вече пребиват или убиват жените без да оставят следи от извършителя. Да не говорим пък за Турция, където беше представен този документ на извратения и не можа да бъде наложен на всички страни. Тази стратегия, за отнемеш децата от родителите им със закон-престъпление, който уврежда психически обществото и намалява човешкия фактор е изфабрикуван от побеснелите лумпенизирани феминистки. Възползвайки се от благородството на белия хетеро-мъж, възпитан в християнска добродетел, феминизмът отрови съзнанието на уж "цивилизования свят" и с лозунги за либерализъм феминистки и хомосексуалисти (все от един и същ електорат) завзеха властта. Не напразно в някои страни като Мексико, Бразилия и др. мъжете започнаха открито да избиват феминистките, оставяйки предупреждение към останалите....."добрата жена-феминистка е мъртвата жена-феминистка"!? Защо феминизмът не вирее в ислямския свят? Там всяка жена писнала за равни права с мъжете умира веднага и на място! Хайде нека там да прокарват феминистични и джендърски закони пък да видим какво ще им се случи и как ще им благодарят мъжете? Басмачите ще ги изколят на момента и помен няма да остане от феминистичните им изцепки, а тук феминистките  намерили та премерили.  Над 200 женозащитни НПО-та- хлебояди смучат средства от данъкоплатците за да озлочестят някой мъж в съда, като му вземат всичко (къща имущество, деца, дори и наследствен имот ако няма предбрачен договор). У нас няма толкова пострадали жени от мъжко насилие, колкото женозащитни организации има. Сега защитавали и правата на джендъри и и останалите девианти. Миро, ти като си толкова много грамотен по понятието джендър, я кажи каква е разликата между мъжки или женски педераст, освен в непродуктивните им полови органи. Хомосексуални мъже, лесбийки или феминистки все тая. Всички прокламиращи педераслъка са си джендъри. Аз съм от поколението преди "демокрацията" и ако някой малоумник тогава ме наречеше педераст, щеше да му се стъжни живота. Ако не го убия веднага, щях го осакатя за цял живот. Днес да се наречеш педераст звучи гордо. Като си помисля само, че лекар-педераст ще ме лекува и започва да ми се гади. Гнуслив съм си по рождение! Просто ме е гнус от тези същества, подобия на хора! Нека си създадат среда в сегрегиран вид и да не навират в лицата на децата ни и на нас отвратителните си космати задници и увиснали до пъпа на жените цици, по разни демонстрации и гей паради. Тогава никой няма да ги мрази, а и те на никого няма да пречат.

• Автор

САЩ са против думата "джендър" в резолюция на ООН

Цитат

В статията се казва, че Съединените щати са против използването на думата "джендър", тъй като я разглеждат като прикриване на либералното насърчаване на правата на трансполовите. "

Тази едва ли ще си намери работа в Норвегия с тези патриотични възпитателни методи  :)

Според теб нужна ли е ИК или не е ? След  такива примери като горното видео ?

И "концепции" за децата ?

преди 8 минути, miro20 написа:

Според теб нужна ли е ИК или не е ? След  такива примери като горното видео ?

И "концепции" за децата ?

С това ли ме убеждаваш, че е нужна? С клип от чужбина???

jason priestley omg GIF by HULU

преди 8 минути, Тoни написа:

С това ли ме убеждаваш, че е нужна? С клип от чужбина???

jason priestley omg GIF by HULU

Това исках да чуя :)

Я сега да се върна на въпроса който често питам след поредните спекулации за отнемане на деца, за това как трансексуални водят уроци в училища ... и т.н. дето повечето, да не кажа всички примери, са от държави в които няма ИК :)

Нещо не се сещам да си се самосезирал  или да си възмутен защо се дават такива примери и какво общо имат с темата ??? :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.