Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

И щом в САЩ и Англия няма ИК, ти що искаш да ни правят насила джендъри ?

И как реши че искам ? ?

:)

Между другото, знаеш ли какво е  "джендър" ? :)

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 5 минути, miro20 написа:

Между другото, знаеш ли какво е  "джендър" ?

Явно е много сложно нещо, щом като се занимават  с въпроса 1000 джендер НПО-та.

преди 8 минути, miro20 написа:

И как реши че искам ? ?

И ако не искаш какъв ти е проблема. Нали официалната Българска власт забрани джендърската конвенция. 

преди 3 минути, sliderum написа:

Явно е много сложно нещо, щом като се занимават  с въпроса 1000 джендер НПО-та.

Явно е много сложно  като г;едам коментиращите :) :)

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

И ако не искаш какъв ти е проблема.

Нямам проблем. Ти си измисляш такива, приписвайки ми някакви простотии. Просто питам какво общо имат тези примери /цитирах Мойра/ с ИК ?

Отговор до сега няма :)

преди 1 минута, miro20 написа:

Нямам проблем

Ми кажи, че си против конвенцията и спри да нападаш хората, които са против. Тос не ти отговорил,. оня не ти отговорил. Нали стана каквото ние искаме. Ко ровиш още ?

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Ми кажи, че си против конвенцията и спри да нападаш хората, които са против. Тос не ти отговорил,. оня не ти отговорил. Нали стана каквото ние искаме. Ко ровиш още ?

Защо ме цитираш като въобще не става въпрос за конвенцията ???

Не те разбирам.

Погледни по назад на какво репликирам и пак заповядай. :)

Ама верно хабер си нямате нито за ИК нито за "джендъри "  :)

Ами с право не им се занимават с Мир-ко...с радиоточка да спориш...На всичкото отгоре дори не си е направил труда да прочете статията...в нея се казва

Цитат

И петимата лекари подозират, че благотворителни фондации в подкрепа на трансджендърите, като Mermaids („Русалки“), само усложняват ситуацията, като внушават на обърканите младежи, че смяната на пола ще реши всичките им проблеми. Обвинение, което въпросните организации отхвърлят.

Голяма част от хората(щях да напиша нормалните) нямат нищо против ...различните по психология и разбиране,стига да не се натрапват...Но да объркваш дете,в незряла възраст,да пробутваш в учебници двусмислени определения за мъж и жена,да натрапваш на всички,че да си различен(по пол) от нормално приетото е привилегия пред останалите...това е престъпление,това е психическо въздействие с цел ...ето това е дразнещото....а опитът да се скрие зад домашното насилие е пореден пример за промиване на мозъци....То не бяха паради,то не бяха протести,то не бе чудо...

А оставете нормалните на мира....

преди 10 минути, miro20 написа:

Не те разбирам.

Питах те за Конвенцията ли си ?

Отговор няма.

Значи си за конвенцията ама те е срам да си признаеш

Е аз питам / за кой ли път/ в Англия, САЩ и др примери с които обвързвате като примери за ИК, има ли въобще ИК ?

:)

преди 53 минути, Реджеп Иведик написа:

Значи си за конвенцията ама те е срам да си признаеш 

Погледни по назад кой за какво го е срам. Позицията съм си я казвал многократно за ИК.

Най тъжното е че акива като теб и останалите хейтъри - първо - никога не са чели за какво става въпрос, второ - сеят фейк пропаганда с примери , които нямат абсолютно нищо общо с ИК , с държави , където въобще няма никаква ИК , трето - поради незнание и неграмотност приемат понятието "джендър" за нещо като синоним на пед'раст, и т.н. а не осъзнават че именно да не си "джендър" е обида. :)

Да, точно така. - Да НЕ СИ "джендър" е обидно . защото означава да нямаш определеност в пола. :)

Аз имам "джендър" - и това е мъж. Вас срам ли ви е да си назовете "джендъра" си ?

преди 6 минути, miro20 написа:

а не осъзнават че именно да не си "джендър" е обида

Ясно

преди 8 минути, miro20 написа:

Аз имам "джендър" - и това е мъж

Кой от двама ви е мъжа, а кой жената. 

Е няма как да се дискутира с хора които не знаят какво дискутират. :)

Хайде бегом в уикипедии и т.н. и като се образовате малко, пак заповядайте .

"Неджендъри"  такива :) :)

Хайде първо ти да се пообразоваш малко що е то биологичен пол и що е то социален пол, пък тогава заповядай!

"Джендър (от англ. gender – „род (граматичен)“; и от лат. genus – „род“, „вид“, „тип“, семейство или група от неща) е понятие във философията, обществените науки и правото, означаващо набора от социално конструирани поведенчески и физиологични характеристики, свързвани с мъжествеността и женствеността – това, което се счита за прилягащо на жените и на мъжете в дадено общество, – които характеристики и поведения са основани на биологичните полови различия, но не са техен резултат, а са социално или културно конструирани"

https://bg.wikipedia.org/wiki/Джендър

преди 1 минута, M.Николов написа:

Хайде първо ти да се пообразоваш малко що е то биологичен пол и що е то социален пол, пък тогава заповядай!

"Джендър (от англ. gender – „род (граматичен)“; и от лат. genus – „род“, „вид“, „тип“, семейство или група от неща) е понятие във философията, обществените науки и правото, означаващо набора от социално конструирани поведенчески и физиологични характеристики, свързвани с мъжествеността и женствеността – това, което се счита за прилягащо на жените и на мъжете в дадено общество, – които характеристики и поведения са основани на биологичните полови различия, но не са техен резултат, а са социално или културно конструирани"

https://bg.wikipedia.org/wiki/Джендър

Е нали затова аз казах : " Аз имам "джендър" - и това е мъж. Вас срам ли ви е да си назовете "джендъра" си ? "

Кой казваш трябва да се образова ? :)

И аз не съм съгласна мозъците на децата да се промиват от ранна възраст, натрапвайки им се разни идеологии за това какви да бъдат. Според мен всеки трябва да реши какъв иска да бъде след една определена възраст, както се чувства. Иначе - иска ми се в България всички да приемаха хората с различна сексуална ориентация нормално, без да се правят излишни драми и циркове. Да, наясно съм, че това е консервативна страна, със стари партиархални ценности и разбирания, които лично на мен - хич, ама хич не са ми по вкуса. Нека да подчертая - хетеросексуална съм, имам дългогодишна връзка със страхотен мъж, който много обичам. Въпреки това смятам, че хомосексуалните хора у нас се крият - малцина са тези, които имат смелостта открито да заявят сексуалната си ориентация, защото "откритите" хомосексуалисти винаги биват тормозени - ако не физически, то психически. Според мен не трябва да се поставят някакви ограничения на сексуалността, защото това е много първобитно. Все пак живеем в 21 век, в който трябва да сме се научили да бъдем толерантни, да приемаме различните. Да, може да не ги разбираме, защото сме хетеросексуални, но въпреки това не трябва да ги закачаме, преследваме и тормозим, защото те са хора не по-малко от нас. Знам, че вероятно ще бъда остро критикувана или дори нападната, но промяната трябва да започне отнякъде. Неслучайно Фройд е написал, че според него всички се раждаме бисексуални, но след време под натиска на обществото потискаме желанието си за интимност със същия пол.

• Автор
преди 20 минути, Мери Георгиева написа:

Въпреки това смятам, че хомосексуалните хора у нас се крият - малцина са тези, които имат смелостта открито да заявят сексуалната си ориентация, защото "откритите" хомосексуалисти винаги биват тормозени - ако не физически, то психически.

Това не отговаря на истината!

Почти всички българи винаги са били толерантни към хората с различна сексуална ориентация, а тези, които имат нетърпимост към тях са твърде малко, за да се настоява приемането на безумната ИК, чиято основна цел не е защитата на т.н различни, а установяването на диктат на едно малцинство над мнозинството.

преди 27 минути, Мери Георгиева написа:

Неслучайно Фройд е написал, че според него всички се раждаме бисексуални, но след време под натиска на обществото потискаме желанието си за интимност със същия пол.

Нима все още има хора, които вярват на Фройд?!

Аз съм привърженик на Юнг.

Истината е, че в по-големите градове, особено в столицата хората са по-толерантни, но в провинциалните малки градчета нетърпимостта към хората с различна сексуална ориентация е огромна. Лично аз съм родена в провинциален град с консервативни схващания, имах двама приятеля, които бяха хомосексуални и се страхуваха да го признаят. Сега живея в София и виждам, че са по-толерантни хората. Аз не защитавам и не съм привърженичка на ИК, даже напротив, но съм ЗА идеята на хомосексуалните да не се гледа като на второ качество хора. Повечето хора в обкръжението ми са бисексуални, имам и няколко хомосексуални мъже приятели и неведнъж съм разговаряла с тях относно приемането им в България. Не може да се отрече обаче, че все още ги има т.нар. скинари, които "въдворяват" ред дори и сред хетеросексуални мъже, които само им приличали на хомосексуални. Родителите също възпитават децата си още от рано да имат "нормална" сексуалност. За мен няма нормална и ненормална сексуалност, важното е ти как се усещаш и как се чувстваш добре. Надявам се все пак нещата в страната ни за тези хора да се променят към по-добро, защото повечето от тях са наистина интелигентни, позитивни и добри, и в никакъв случай не заслужават подобно отношение, каквото някои проявяват към тях. :)

Фройд е един от любимите ми психолози и безкрайно се възхищавам на всичките му анализи и трудове.

Български полицай се бори да върне сина си, даден на гей-двойка в Холандия
Eто ви я "защитата от насилие". Парадоксът е, че това дори става с полицай.

Eто и малко статистика:
https://www.fatherhood.org/fatherhood-data-statistics
https://thefatherlessgeneration.wordpress.com/statistics/

Въпреки че в случая съдът е присъдил детето на бащата.

Аз бих добавил и едно лично наблюдение от ЛГБТ-общността: може би всички такива, които съм познавал,  не са израстнали с баща си. Или развод, или наркотици, затвори, изоставяне... Изключения не си спомням поне за тези, за които съм знаел повече за семейния им бекграунд.

Затова войната е против мъжете по всички параграфи, а оттам и против жените и децата. Защото кой ще защити жените и децата? Държавата ли? БХК?

на 15.04.2019 г. в 9:51, Мери Георгиева написа:

За мен няма нормална и ненормална сексуалност, важното е ти как се усещаш и как се чувстваш добре.

Това е лъжлив и измамлив критерий. Или може  да бъде. Един убиец или насилник може ли да се чувства добре когато бие и убива? Един сериен убиец? Тен Бънди например? Добре ли се е чувствал?

Но е ясно, че градовете са места на упадък на ценностите. Колкото по-големи градовете, толкова по-голяма тая тендеция. Вие може да го считате за нещо положително, но ако се погледнат нещата в перспектива и с мисъл за следващите поколения, цялото това "разкрепостяване" е много разрушителен процес. В днешно време мнозина практикуват неща, които само преди две поколения предците дори ги е било страх да си ги помислят.

на 15.04.2019 г. в 9:51, Мери Георгиева написа:

Надявам се все пак нещата в страната ни за тези хора да се променят към по-добро, защото повечето от тях са наистина интелигентни, позитивни и добри, и в никакъв случай не заслужават подобно отношение, каквото някои проявяват към тях.

То въпросът е дали хомосексуализмът е окей или е психическо разтройство (или дори на физиологично и психическо ниво)? Защото ако е второто, на тези хора как им се помага като се легитимира изборът им в очите им? На един наркоман можеш ли да му помогнеш като му внушиш, че дрогата си е съвсем нормално и нелошо нещо?

на 15.04.2019 г. в 8:56, Мери Георгиева написа:

Според мен не трябва да се поставят някакви ограничения на сексуалността, защото това е много първобитно.

да ве, да оставим психически сбърканите на воля, да си правят квот си искат
трябва да се лекува психиката им, а не да се прави пропаганда
педофили, инцестофили и не знам още кви, щот  такваз била тяхната сексуална ориентация
тая пропаганда трябва да спре, защото на лошо отиват нещата

https://www.faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi/glupostta-e-bezkrayna-izhvarlyat-chervenata-shapchitsa-ot-uchilishtna-biblioteka-bila-seksistka

Цитат

Няколко училища в Барселона правят чистка на библиотеките си от изпълнени със стереотипи и сексизъм детски книги, след като едно учебно заведение премахна около 200 заглавия, включително „Червената шапчица“ и история за легендата за свети Георги, писа в. „Гардиън“.

Училищната библиотека с около 600 книги за деца бе „проверена“ от асоциация на детски клубовеEspai i Lleure, като част от проект, който има за цел да покаже скрито сексистко съдържание.

Организацията направила преглед на героите във всяка книга – дали имат реплики, какви са им ролите, и открили, че 30 на сто от книгите са много сексистки, със силни стереотипи и „без педагогическа стойност“.

Сред тях са приказката за Червената шапчица и историята за св. Георги, популярно четиво в Каталуня, която отбелязва деня на светията на 23 април. Книгите са премахнати от лавиците, а „по-нестереотипните“ са оставени.

Забавно.

преди 5 минути, Тoни написа:

Не ме изненадваш изобщо. Абсолютен дегенерат.

От тъпанари като теб не се обиждам. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.