Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

• Администратор
преди 9 минути, Слави Маринов написа:

Аз бих подкрепил подобна инициатива................примерно да се определи някаква минимална сума от 2-3лв месечно и на тази база 20-30лв(примерно) годишно, за възможността да се вижда сайта без реклами,а за тези,които по една или друга причина не желаят да дадат дори и минимална сума,да остане само възмажността да посещават сайта с изключени адблокери(тоест да виждат рекламите).Мисля си,че дори и само 10-15% от потребителите ви да се възползват от тази опция би било достатъчно ,за да се решат проблемите с издръжката на сайта.Аз примерно от сега си изключих блокирането на реклами за сайта.

Ами то и сега я има тази функция. Поръчвате си ВИП и форума става без реклами. Пише го в екстрите за ВИП освен всичко останало: 

• Отговори 3k
  • Прегледи 301k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 9 минути, Калин Карабойчев написа:

Ами то и сега я има тази функция. Поръчвате си ВИП и форума става без реклами. Пише го в екстрите за ВИП освен всичко останало: 

Да,бях забравил за това,ще се възползвам,благодаря!

За информация към  новата услуга "Купувам -продавам" Долу вляво има бутон за "Опции". След натискане се появява "Редакция"  Бутонът при мен работи правилни и е възможна редакция. Това е по повод на зададен въпрос. Ето и снимки:

Снимка004.jpg

Снимка005.jpg

Снимка006.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Администратор
преди 2 минути, * СТЕФАН * написа:

За информация към  новата услуга "Купувам -продавам" Долу вляво има бутон за докладвай и редакция. Бутонът при мен работи правилни и е възможна редакция. Това е по повод на зададен въпрос. Ето и снимки:

Да, но в случая в който питаше потребителя неговата обява беше публикувана като Гост а не от неговия профил. Така че няма как да има контрол през неговия профил над обяви публикувани от Гост.

преди 8 минути, Калин Карабойчев написа:

Да, но в случая в който питаше потребителя неговата обява беше публикувана като Гост а не от неговия профил. Така че няма как да има контрол през неговия профил над обяви публикувани от Гост.

Здравей Калине!

В този под форум единствено си позволявам да пиша, за да съм полезен със съвет към питащ или когато администрацията има въпроси за работа на форума.

Чета по горе, че е възможен платен вход, че е възможно да се блокират потребители ползващи блокери на реклами!?! Да предположим, че стане, та питам за чиф ми е да влизам в платен форум и да не мога да прочета нищо от прескачащи се реклами!??? С какво да ме привлече, че да плащам и при положение, че има  толкова много други алтернативи????  

преди 1 минута, Кумчо вълчооо написа:

Чета по горе, че е възможен платен вход, че е възможно да се блокират потребители ползващи блокери на реклами!?! Да предположим, че стане, та питам за чиф ми е да влизам в платен форум и да не мога да прочета нищо от прескачащи се реклами!??? С какво да ме привлече, че да плащам и при положение, че има  толкова много други алтернативи????  

Е, чак пък  да не можеш ??? Аз вече почти 2 години съм си спрял и AdBlock-а, и AdblockPlus - но нямам проблеми с четенето.

преди 6 минути, Кумчо вълчооо написа:

Това беше мое виждане,някъде да виждаш под профила ми надпис"администратор"?Иначе те рекламите се прескачат навсякъде и да,можеш да влизаш където си искаш,стига да намираш алтернативите за равни,или по-добри от този сайт и да са без прескачащи се реклами!

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Цитат

Слави Маринов

хххххххххххххххххх

Да, има сайтвое без прескачаща се реклама или поне рекламата е поставена доста интелигентно така, че да задоволи капризите на всички страни! Масово гледам, че колеги, познати и близки, като попаднат на такова нещо бъкащо от реклама, то първото нещо е незабавно да затворят браузъра и да си намерят алтернатива, която никак не липсва!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 2 часа, Калин Карабойчев написа:

но за съжаление повечето не ги настройват да показват рекламите дори и на любимите им ресурси.

Има и друго :) не всички хора купуват това което им се навира в очите (т.е. това което се рекламира). аз примерно не съм консуматорски тип и когато нещо ми трябва - има Гугъл - пишеш какво ти трябва и го намираш. Предполагам още много хора са по този начин.

Лошото е, че рекламите не могат, а навярно никога няма да могат да се таргетират толкова добре колкото ако ти сам ги търсиш.

Затова решението е собствениците на сайтове да търсят и нови варианти за монетизация, а не само чрез банери.

При моя бавен интернет това е много дразнещо. Да не говорим ако рекламите са движещи се (видео, анимации и т.н.) или още по-лошо ако трябва да ги затварям (т.е. допълнително усилие).

Това е положението...

преди 13 минути, ivan343 написа:

Затова решението е собствениците на сайтове да търсят и нови варианти за монетизация, а не само чрез банери.

То, за тук не един път се е предлагала идеята за изцяло платен вход или платени услуги които вече са факт! Аз, че и мнозина не бихме плащали за нещо, ако то не е изключително уникално и ценно и на, което няма алтернатива! За това е много важен баланса и  границата, които да са поставени така, че да задоволяват капризите на всички страни , а не само на едната!

преди 3 минути, Кумчо вълчооо написа:

То, за тук не един път се е предлагала идеята за изцяло платен вход или платени услуги които вече са факт! Аз, че и мнозина не бихме плащали за нещо, ако то не е изключително уникално и ценно и на, което няма алтернатива! За това е много важен баланса и  границата, които да са поставени така, че да задоволяват капризите на всички страни , а не само на едната!

На всичко си има алтернатива. Download.bg като го направиха платен да не е цъфнал и вързал :D

А да не забравяме, че скъпото на един форум са неговите потребители които не получават пари за съдържанието което създават, тези които помагат на останалите потребители също не получава заплащане.

Т.е. форума е само платформата в която се събират хората. Парите които се спечелят от собствениците на платформата трябва да могат да я поддържат жива - ако не успеят просто спира да съществува и се появява нова (или стара получава своя нов живот).

Здравейте, имам въпрос по рейтинговите показатели на всеки потребител:

Има ли възможност да се види колко различни потребители(бройка) са харесали твои постове?

Това може би ще покаже по-добра оценка, от броя харесани постове.

Иначе понякога само си разменяме любезности с той хареса мой пост, аз харесвам негов пост. И така си увеличаваме взаимно рейтинга, но всъщност не е нещо съществено за рейтинга.

Може би вече го има в калдата, но не го намирам...

преди 2 часа, georgi22 написа:

Иначе понякога само си разменяме любезности с той хареса мой пост, аз харесвам негов пост. И така си увеличаваме взаимно рейтинга, но всъщност не е нещо съществено за рейтинга.

ами тогава следва пък въпроса за какво я сложиха и тая класация след последната промяна

Нищо...по-добре направете секция ''Какво бихте променили във форума''-не слагайте целият сайт под един знаменател с форумния модул ;)
ПС:Вече има 2 доклада до ИПБ разработчиците касаещи сигурноста(последните 3 дни).
Ай стига  толкова за сега...
ПС2: Най ми е лесно да ги направя публично достояние чрез https://packetstormsecurity.com/,обаче етика -пазим си нашето-не нападай българи (неписано правило заето от руснаците)

преди 5 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Нищо...по-добре направете секция ''Какво бихте променили във форума''-не слагайте целият сайт под един знаменател с форумния модул ;)
ПС:Вече има 2 доклада до ИПБ разработчиците касаещи сигурноста(последните 3 дни).
Ай стига  толкова за сега...

като не си в час що изобщо се обаждаш а 

и като сайт и форум за теб е различно що щеш тогава у Празните да ме обсъждаш мене

някой да те е натискал да звъниш не нали

преди 10 минути, haidukpikaso написа:

като не си в час що изобщо се обаждаш а 

и като сайт и форум за теб е различно що щеш тогава у Празните да ме обсъждаш мене

някой да те е натискал да звъниш не нали

Сестро...имаш ли си и най-малка идея за какво говоря?!?
Остави на администрацията да си свърши работата,не се бъркай в неща от които си нямаш дори и бегло понятие (:

по отношение на форума е един  от  най-добрите които съм посещавал.може да се поработи по оптимизацията за по лесно блокиране на хора примерно с  един клик и ги блокираш да не ги виждаш че са писали примерно.

• Потребител
  •  75028
  • 62442 мнения
  • 5.jpg.426e24132c8447cbd374e474c365d2e4.j
  • Град:София, 15 етаж под звездите и до Бог
  • Интереси:енигматика езотерика 
  •   тази информация може да скрие и да се вижда само при посещение  на профила и да  оснате само аватар и име и да има по широка лента за писане
преди 26 минути, haidukpikaso написа:

Ти кажем накратко-днес ми свърши наказанието,ама въобще не ме притеснява ако ми лепнат друго след няколко часа ;)

Цитат

що щеш тогава у Празните да ме обсъждаш мене

Не те обсъждам-просто ми е интересно по какъв начин така наречената "Критическа" засяга ЦНС и темпоралния лоб у някой индивиди/ки :biggrin:

Цитат

и като сайт и форум за теб е различно

:wors: сещаш се че коментара е излишен...

ПС:Не ме разбирай погрешно-просто ми е жал за теб-жена на преходна възраст,неудовлетворена от живота и озлобена не на околните а на себе си.Албена нищо против теб нямам-то няма и как,разбирам те-няма кой да ти каже мамо или бабо-боли,но не си го изкарвай на по-младите на които живота им предстои,твоят е свършен за което съжалявам искренно понеже аз не тая злоба в сърцето си за разлика от....

преди 17 минути, Yvan Sergeev написа:

по отношение на форума е един  от  най-добрите които съм посещавал.може да се поработи по оптимизацията за по лесно блокиране на хора примерно с  един клик и ги блокираш да не ги виждаш че са писали примерно.

• Потребител
  •  75028
  • 62442 мнения
  • 5.jpg.426e24132c8447cbd374e474c365d2e4.j
  • Град:София, 15 етаж под звездите и до Бог
  • Интереси:енигматика езотерика 
  •   тази информация може да скрие и да се вижда само при посещение  на профила и да  оснате само аватар и име и да има по широка лента за писане

Че то в момента си е именно с един клик - задържаш курсора си на името на потребителя, който те дразни, появява се профила, и отдолу имаш три бутона : "съобщение", "блокирай" и "виж активността" . Средният е този, който те интересува.

Един клик и повече не виждаш нищо публикувано от този потребител ;)

преди 9 минути, Trichocephalus написа:

Че то в момента си е именно с един клик - задържаш курсора си на името на потребителя, който те дразни, появява се профила, и отдолу имаш три бутона : "съобщение", "блокирай" и "виж активността" . Средният е този, който те интересува.

Един клик и повече не виждаш нищо публикувано от този потребител ;)

не действа или модераторите и администраторите и виповете  и специалните са със специални привилегии да ги четеш и когато са блокирани или проблемът е при мен>.

Летвата за наказанията

на 9/7/2016 в 15:12, Росен Р. Александров написа:

Видя ли прав бях че си циганин. Това е единствената обида която си позволявам да кажа.

Аз отнесох 7-мица в спора,ма здраве
Айде сега админ или глобален да ми отговори

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

не действа или модераторите и администраторите и виповете  и специалните са със специални привилегии да ги четеш и когато са блокирани или проблемът е при мен>.

Току що пробвах блокирането и при мен си работи. Може би проблема е при теб. 

преди 5 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Летвата за наказанията

Аз отнесох 7-мица в спора,ма здраве
Айде сега админ или глобален да ми отговори

Какво е питането? 

преди 2 минути, ostavime написа:

Какво е питането? 

Летвата за наказанията

на 9/7/2016 в 15:04, Росен Р. Александров написа:
преди 3 минути, ostavime написа:

Какво е питането? 

Почти съм сигурен че не си чист Българин. Почти съм сигурен че си от Родопския край.

Не заслужаваш нито моето нито на който и да било вниманието.

Добавям те в игнор листа, чувствай се като вип персона. Голяма чест ще е за теб изобщо да си ми в игнор листа.

на 9/7/2016 в 15:12, Росен Р. Александров написа:

Видя ли прав бях че си циганин. Това е единствената обида която си позволявам да кажа.

Нека останалите ме извинят за което.

Живей си живота приятно прекарване в игнор листа ми. 

ПС: към хората които не искат да се занимават с този пухльо нека направят като мен и да го игнорират, ще си спестят много нерви.

E  кажи как да не го напсувам,и го направих-ма и наказание отнесох-следващият път като провокира пак-то за такива доклад бутон пушери няма наказания
Трябва да черпя-днес за пръв път докладвах...тва човече с бинокъла

като не искате реклами блокирайте... глобално... аз блокирам така - директно домейните, от рутера в /etc/hosts ... така не ми се тварят нито на телефона, нито на компютъра...adblock не струва, ublock origin е в пъти по лек и по добър...

а какво бих върнал във сайта, бих разкарал Nags със съгласяването за кукита, popup-ите на фейсбоклук и следенето на темата, както и бих върнал стария вид на форума или поне стария работещ редактор за постовете... просто в тоя селектирането и копирането работят на късмет (каква е тая параноя? какви авторски права има да се пазят? това е форум, ще напиша аз някоя команда и на който му е от полза не може да я селектира и копира), а и е много лагнат, освен това много често както пиша постове и ме връща на предната страница и трябва да пиша мнението наново (вероятно за някоя тъпа клавишна комбинация която редактора ползва, но още не съм разгадал...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.