Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

• Администратор

А ако са няколко писъмца? И ако в този момент някой от хората, на които си писал са ти върнали отговор? 5 минутки по 5 минутки, по 5 минутки... Както и да е, ще ходя да се забивам в mIRC-а

Спам контролът е намален на 1 минута, надяваме се това да ви улесни при кореспонденцията с останалите потребители, но ако се появят злоупотреби ще бъде увеличен.

Това че на вас не ви пречи да получавате спам не означава че не пречи на всички и го казвате сега когато не сме допуснали да получите и едно подобно писмо. А сега си представете, че някой ден си отворите личните съобщения и там има 100 спам писма , на следващия ден нови 100 после нови 100 и така всеки ден - искам тогава да чуя мнението ви относно спама в личните съобщения отново.

Тази ситуация в момента само си я представяме, но в някои форуми тя отдавна е факт. Повярвайте ни всичко което сме направили и ви се струва като ограничение сме го направили с ясна идея и за доброто на форума, а не защото искаме да ви е гадно и максимално трудно да използвате сайта и форума.

• Отговори 3k
  • Прегледи 301k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Повярвайте ни всичко което сме направили и ви се струва като ограничение сме го направили с ясна идея и за доброто на форума, а не защото искаме да ви е гадно и максимално трудно да използвате сайта и форума.

Спор няма,кога обаче ще се вземат мерки относно подписа в смисъл злоупотребата с него? Бяхме свидетели(не веднъж) и то съвсем на скоро в раздела "Сигурност" на подобни злоупотреби с директна връзка към зловреден код в подписа.Определено е адски дразнещо и ново-регистрираните потребители определено се отдръпват при реакция на антивирусната им програма, когато решат са влизат в темата, където има коментар и подписа/връзката се зарежда автоматично при отваряне на страницата.

Edit:Може и да е било коментирано малко по назад в темата,но нямам в момента добра връзка и прелистването на страниците става доста досадно,за което се извинявам.

• Администратор

Спор няма,кога обаче ще се вземат мерки относно подписа в смисъл злоупотребата с него? Бяхме свидетели(не веднъж) и то съвсем на скоро в раздела "Сигурност" на подобни злоупотреби с директна връзка към зловреден код в подписа.Определено е адски дразнещо и ново-регистрираните потребители определено се отдръпват при реакция на антивирусната им програма, когато решат са влизат в темата, където има коментар и подписа/връзката се зарежда автоматично при отваряне на страницата.

Edit:Може и да е било коментирано малко по назад в темата,но нямам в момента добра връзка и прелистването на страниците става доста досадно,за което се извинявам.

Ами мерки за това взимаме постоянно, с изтриване и замразяване на профили. Това действие се извършва от един конкретен потребител и всеки път му изтриваме и замразяваме профила а картинките които качва не са на наши сървъри и няма как да контролираме съдържанието им, но за радост не са и не могат да бъдат опасни само предизвикват реакцията на антивирусната програма. Това действие ще продължава докато въпросният потребител разбере, че ние можем да изтриваме по - бързо и лесно регистрациите му от колкото той да ги прави.

За съжаление преходът от 20 години в България разстрои психически много от по - лабилните хора и сега наблюдаваме отражението на тяхното психическо състояние дори и в интернет, а с това няма как да се преборим ние има специализирани клиники, където може да им се окаже квалифицирана помощ.

Поздрави

Това действие ще продължава докато въпросният потребител разбере, че ние можем да изтриваме по - бързо и лесно регистрациите му от колкото той да ги прави.

И ако се ползва по смело бутона "Докладвай" ако се забележи нещо нередно в темите ,определено реакцията ще е светкавична!

Поздрави!

Имам идея как спрат дългите теми с спорове в купувам/продавам ,но не знам дали не е коментирана.Идеята е когато даден продавач/купувач пусне тема с обява,нека в нея да не може да се поства,а който го интересува да се свърже на ЛС или оказаните кординати.

Аз пък искам да предложа да се направят (добавят) няколко цветови схеми на форума, както има на началната страница!

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Аз пък искам да предложа да се направят (добавят) няколко цветови схеми на форума, както има на началната страница!

напълно съм съгласен, предлагал съм го дори 100 пъти, ама никой не ми обръща внимание. моето предложение в частност беше да се сложи много изчистена и олекотена схема без бекграунди и изображения по нея - само черно и бяло ще е най-добре. адски полезно би било за хората, които влизат от чужбина (като мен) и връзката им към БГ не е от най-бързите.

има 100 теми за тази форумна система...

От раздел Литература, Книги (e-books, video trainings, tutorials & etc.)

Проблем: Масово се пренебрегва правилото за подписите 3.4. г)

desi_boneva (241x320 - 102,52 КБ)

Ayase (329х271 - 68,26 КБ)

^Lydia_Coleman^ (430х200 - 66,41 КБ)

chitatlka (500х243 - 44,56 КБ)

NELG (400х300 - 15,6 КБ)

hol_back_girl (334х250 - 28,43 КБ)

lunichkata90 (280х320 - 28,23 КБ)

и т.н.

Въпрос: Защо модераторите не си спазват обещанията?

Молба към публикуващите в раздела

Критиката не е конкретно съм Данчо.

Предложение: Да се направи една обща тема наречена "Книжен пазар" или нещо подобно в която да се сложат всички обяви гласящи "купувам" или "продавам".

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

От раздел Литература, Книги (e-books, video trainings, tutorials & etc.)

Проблем: Масово се пренебрегва правилото за подписите 3.4. г)

desi_boneva (241x320 - 102,52 КБ)

Ayase (329х271 - 68,26 КБ)

^Lydia_Coleman^ (430х200 - 66,41 КБ)

chitatlka (500х243 - 44,56 КБ)

NELG (400х300 - 15,6 КБ)

hol_back_girl (334х250 - 28,43 КБ)

lunichkata90 (280х320 - 28,23 КБ)

и т.н.

Въпрос: Защо модераторите не си спазват обещанията?

Молба към публикуващите в раздела

Критиката не е конкретно съм Данчо.

Предложение: Да се направи една обща тема наречена "Книжен пазар" или нещо подобно в която да се сложат всички обяви гласящи "купувам" или "продавам".

Предложенията ти са удачни и при наличието на повечко свободно време ще се заема да поразчистя и да обединя излишните теми за търсене на линкове към книги в една-единствена. Колкото до подписите на потребителите, нека се използва бутона "докладвай", за да се обръща внимание на модераторите. Смятам,че така е редно... Не мога да следя всеки какъв подпис си е сложил...

Поздрави :huh:

Предложенията ти са удачни и при наличието на повечко свободно време ще се заема да поразчистя и да обединя излишните теми за търсене на линкове към книги в една-единствена. Колкото до подписите на потребителите, нека се използва бутона "докладвай", за да се обръща внимание на модераторите. Смятам,че така е редно... Не мога да следя всеки какъв подпис си е сложил...

Поздрави :line dance:

Естествено, че няма как да следиш подписите на всеки, а и аз нямаше да отправя забележка, ако това бяха единични случаи. На мен не ми пречи да надвишават дори двойно установите рамки, но това масово явление ми дойде в повече, особено когато половината от съобщенията в най-добрата тема са по-малки (кратки) от подписите на авторите им. Потребителите са страхотни и полезни, включително и аз се възползвам от плодовете на труда им, но смятай подписите на написаните по-горе 7 за докладвани.

Благодаря, че се ангажираш лично, ама да вземат и колегите да ударят едно рамо та да те отменят поне частично. :)

ПП: Не знаех, че можеш да ровиш в профилите? Реших като по-удачно да ги събера заедно за улеснение на някой глобален!

ПП: Не знаех, че можеш да ровиш в профилите? Реших като по-удачно да ги събера заедно за улеснение на някой глобален!

Не мога... :line dance:

Добре си решила...

Отдавна се каня да предложа следното: в "Празни приказки и забава" да се направи един подраздел, който да е само за поздрави, честитки и т.н. Да речем с името "Празници, поздрави, честитки". Знаете какво огромно количество теми има с поздравления, а така ще бъдат концентрирани само в този раздел и хем потребителите няма да ровят да търсят във всички теми от години назад в Празни приказки дали някой юзер има тема за рождения си ден, хем ще станат по-подредени и двата раздела и ще е по-удобно и за нас. Според мен. пп. Няма да давам линкове за теми с поздрави, защото са много, много, но ако държите ще го направя разбира се...

Отдавна се каня да предложа следното: в "Празни приказки и забава" да се направи един подраздел, който да е само за поздрави, честитки и т.н. Да речем с името "Празници, поздрави, честитки". Знаете какво огромно количество теми има с поздравления, а така ще бъдат концентрирани само в този раздел и хем потребителите няма да ровят да търсят във всички теми от години назад в Празни приказки дали някой юзер има тема за рождения си ден, хем ще станат по-подредени и двата раздела и ще е по-удобно и за нас.

Според мен.

пп. Няма да давам линкове за теми с поздрави, защото са много, много, но ако държите ще го направя разбира се...

Подкрепям.

Бих променил Емотиконите.. много са скучни спрямо в другите форуми.. но това са екстри :inlove1: например тая усмивка ": )" ама хич не ми харесва...

Отдавна се каня да предложа следното: в "Празни приказки и забава" да се направи един подраздел, който да е само за поздрави, честитки и т.н. Да речем с името "Празници, поздрави, честитки". Знаете какво огромно количество теми има с поздравления, а така ще бъдат концентрирани само в този раздел и хем потребителите няма да ровят да търсят във всички теми от години назад в Празни приказки дали някой юзер има тема за рождения си ден, хем ще станат по-подредени и двата раздела и ще е по-удобно и за нас.

Според мен.

пп. Няма да давам линкове за теми с поздрави, защото са много, много, но ако държите ще го направя разбира се...

:inlove1: Ти не си ли модератор на раздела ? На кого тогава го предлагаш ?

Освен това една голяма част от тези теми "Честит рожден ден на ..." са твои. Какъв ти е проблема да обединиш твоите си теми в една ?

Подкрепям.

Мислила съм си го. Принципно и аз бих подкрепила, ако не ме мързеше толкова много. Това ще добави още доста кликания към настоящата ми бройка.

т.е. пускам невалидна бюлетина с ДА и НЕ на нея, но все пак гласувам Публикувано изображение

ПП: Ken, обръщението е към администратора т.е. Калин да направи евентуално промяната.... след допитване и преценка.

:inlove1: Ти не си ли модератор на раздела ? На кого тогава го предлагаш ?

Освен това една голяма част от тези теми "Честит рожден ден на ..." са твои. Какъв ти е проблема да обединиш твоите си теми в една ?

Вие в ролята си на администратор ли ми отговаряте?

А знаете ли каква е идеята на темата, в която пишете?

Ние като екип се стараем да направим сайт, където потребителите да намерят полезна информация за нови програми, хардуер, да научат какво ново се случва в IT бранша, да споделят и да решат някой проблем, да научат нещо ново и не на последно място - да прекарат приятно. Факт е, че посещенията се увеличават, потребителите - също... абе изобщо растем. Друг е въпроса колко успяваме да направим това, което желаем.

Таааа... стига локуми! Идеята ми е следната - да си представим, че имате администраторски права и имате пълна свобода. Какво бихте променили/подобрили в сайта и форума?

Споделете вашето мнение! :huh:

Ken, запознайте се с правилата на форума и по-специално с една част Помощна тема - Връзка с модераторите.

Не смятам, че поста Ви е уместен, още повече, когато целта му е единствено с цел заяждане и търсене на конфликти.

Благодаря!

Според мен.

И аз подкрепям. Няма да е зле да има един такъв подраздел :lol6:

В тази връзка искам да подхвърля подобна идея която ми се върти в главата и известно време. Пак относно Литература, Книги (e-books, video trainings, tutorials & etc.) Ще е добре да се даде малко свобода на потребителите от темата: Link и Дискусии: Любовни романи. Тя съдържа в себе си повече от една трета (4'983 към момента) от всички съобщения (11'310 към момента), а с тези темпове и активност ще стигне и 50%. Предложението ми е следното: Да се направи подраздел за романтична литература в който ще имат възможност да се дискутират различни автори, поредици и т.е. в отделни теми. Та да бъде прилежно и подредено както примерно е блога на ganinka. Мисля, че ще им е приятно и удобно, все пак те предимно пишат там и броя на кликанията няма да им е проблем. За целта обаче ще помоля най-дейните участници в споменатата тема, както и модераторите на раздела, а и всеки друг с мнение по въпроса да се изкаже. Може и да не съм права, аз съм страничен наблюдател, затова го поставям на обсъждане. А причината да предложа да се обособи такова пространство вместо да се напускат хаотично 20-тина теми в съществуващия сега раздел е мисля ясна.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

• Администратор

Според мен.

Готово е

В тази връзка искам да подхвърля подобна идея която ми се върти в главата и известно време. Пак относно Литература, Книги (e-books, video trainings, tutorials & etc.) Ще е добре да се даде малко свобода на потребителите от темата: Link и Дискусии: Любовни романи. Тя съдържа в себе си повече от една трета (4'983 към момента) от всички съобщения (11'310 към момента), а с тези темпове и активност ще стигне и 50%. Предложението ми е следното: Да се направи подраздел за романтична литература в който ще имат възможност да се дискутират различни автори, поредици и т.е. в отделни теми. Та да бъде прилежно и подредено както примерно е блога на ganinka. Мисля, че ще им е приятно и удобно, все пак те предимно пишат там и броя на кликанията няма да им е проблем. За целта обаче ще помоля най-дейните участници в споменатата тема, както и модераторите на раздела, а и всеки друг с мнение по въпроса да се изкаже. Може и да не съм права, аз съм страничен наблюдател, затова го поставям на обсъждане. А причината да предложа да се обособи такова пространство вместо да се напускат хаотично 20-тина теми в съществуващия сега раздел е мисля ясна.

Мисля че като "деен участник" в споменатата тема, мога да съм само благодарна ако направите такъв жест за нас, наистина ни е много трудно, скачаме от дисксусия в дискусия, а за новите момичета които се включват е изключително трудно да се оправят в какафонията от линкове и коментари, подкрепям предложението с две ръце!!!
  • Администратор

Ако ще се правят под раздели, мисля че не е добра идея то това да е само за един от жанровете. Все едно в Операционни системи да бяхме направили само подраздел Windows и всички останали теми да са на едно място.

Въпреки по - слабия интерес към другите жанрове, ако искате всичко да е подредено и прегледно то трябва да се направят подфоруми поне на няколко от най - популярните жанрове.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.