Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

На мен така както е сега KalData ми харесва и не бих променил нищо. Единствено няма да е лошо ако в олекотената версия на форума се добави едно бутонче "отговори в тази тема", че сега ако искам да пиша в някоя тема, трябва все да превключвам на пълната версия на форума, а това е досадно.

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 3k
  • Прегледи 301k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Питах се дали някои хора знаят какво означава цитат?Защо е необходимо да се цитира цяла страница пост за да напишеш отдолу само "Ех,да!" или нещо от сорта.А най-досадно ми е в темата за фотографията като препечатат едни големи снимки (или серия такива) и отдолу отговорят "Ей,много са хубави". Незнам,може и да не съм права,но това е моето мнение и това бих променила (засега ми се струва,че някои хора са на състезание по постване). Всичко друго е повече от перфектно!

Питах се дали някои хора знаят какво означава цитат?Защо е необходимо да се цитира цяла страница пост за да напишеш отдолу само "Ех,да!" или нещо от сорта.А най-досадно ми е в темата за фотографията като препечатат едни големи снимки (или серия такива) и отдолу отговорят "Ей,много са хубави".

Незнам,може и да не съм права,но това е моето мнение и това бих променила (засега ми се струва,че някои хора са на състезание по постване).

Всичко друго е повече от перфектно!

Добре де, нали ужким тук се изразяват мнения..или аз греша? ;)

За цитирането във фотографията- аз лично не виждам нишо лошо в това да кажеш на някого, че харесваш снимката, която е направил или да й дадеш някаква оценка, все пак някои от потребителите постват по няколко снимки и ако искаш да дадеш коментар по някоя, трябва да уточниш коя е. И това не се отнася само за снимките...поне според мен. Лично мнение!

За снимките съм съгласна.Повечето нямат наименование и т.н.Нормално е човек да цитира - така се разбира за какво говори.

Но във темата: Последният филм, който гледах не съм съгласна.

Пример:

Заглавие на филма...

Голям постер

И отдолу пише "хареса ми да"

След това някой го цитира и пише пак две,три думи.Това не е необходимо.

Ще е много по добре,ако се слагат по-малки като размер постери.

За снимките съм съгласна.Повечето нямат наименование и т.н.Нормално е човек да цитира - така се разбира за какво говори.

Но във темата: Последният филм, който гледах не съм съгласна.

Пример:

Заглавие на филма...

Голям постер

И отдолу пише "хареса ми да"

След това някой го цитира и пише пак две,три думи.Това не е необходимо.

Ще е много по добре,ако се слагат по-малки като размер постери.

Нали имаш права в раздела с филмите? Нищо не ти пречи да редактираш поста, като не ти харесва толкова..

Нали имаш права в раздела с филмите? Нищо не ти пречи да редактираш поста, като не ти харесва толкова..

От една страна си прав,но от друга не.

Най-лесно е това да се редактира,но не мога да се съобразявам само със себе си.След като има толкова много такива постове може би така е по-добре.Знам ли?

От една страна си прав,но от друга не.

Най-лесно е това да се редактира,но не мога да се съобразявам само със себе си.След като има толкова много такива постове може би така е по-добре.Знам ли?

Ти си модератор на раздела-ти решаваш. Аз само предлагам, ако мислиш, че е по-добре да няма цитати с големи постери и отдолу малко мнение - да редактираш. Крайното решение си е твое :cant believe:

Питах се дали някои хора знаят какво означава цитат?Защо е необходимо да се цитира цяла страница пост за да напишеш отдолу само "Ех,да!" или нещо от сорта.А най-досадно ми е в темата за фотографията като препечатат едни големи снимки (или серия такива) и отдолу отговорят "Ей,много са хубави".

Незнам,може и да не съм права,но това е моето мнение и това бих променила (засега ми се струва,че някои хора са на състезание по постване).

Не знам-питай ги

И мен ме дразни-да ми цитират цялата тема,после отговорилите до момента-и нищо смислено-само спам

О да,много яко,моето мнение съвпада и тем подобни тъпотии малоумни

В повечето случаи и думи нямат в устата си-ами слагат емотиконки-нищо че е против правилата на форума

Публикувано изображение

Питах се дали някои хора знаят какво означава цитат?Защо е необходимо да се цитира цяла страница пост за да напишеш отдолу само "Ех,да!" или нещо от сорта. А най-досадно ми е в темата за фотографията като препечатат едни големи снимки (или серия такива) и отдолу отговорят "Ей,много са хубави".

Незнам, може и да не съм права, но това е моето мнение и това бих променила (засега ми се струва,че някои хора са на състезание по постване).

Приемам забележката и ще имам грижата да намаля цитатите, но не съм получила нито един доклад за това, включително и от теб. Може примерно да се сложи правило при цитиране да се дава линк към изображението, а не самото изображение. Така се намалява значително обема на страницата, а и се улеснява зареждането и.

много неща трябва да се променят, като се започне от модераторите и се мине покрай отношението към потребителите чак до визията на форума

• 1 месец по-късно...

Като четох няколко теми в раздела за Линукс ми хрумна една идея. Тъй като все се пускат нови теми относно различни дистрибуции + открити диспути относно различните дистрибуции и доста информация се пренаписва, а старата такава по-трудно се търси, предлагам нещата малко да се подедят. На някои може подфоруми в /Операционни системи/ подфоруми Линукс/ да им се струва глупаво, но според мен това ще помогне. Идеята ми е "Важни теми" да си останат, под тях да има отделни секции - Ubuntu ъгъл, дружина Slackware и т.н. :lol6:

Ами би могло да се направи малка реформа в модераторския състав на раздел игри. Повечето модератори са на възраст около 30 години и ходят на работа... Кога да ти намерят време да следят какво се пише... Друг въпрос, че нито играят игри, нито нищо. Все едно да направиш модератор на раздел спорт човек, който изобщо не се интересува от спорт. (или монахиня на раздел Секс.. xD) Забелязал съм също, че повечето почти (да не казвам изобщо) не пишат в раздел Игри. А и като се има на предвид, че някои не влизат често... GFreeman не знам кога последно е влизал, Wankata като че ли повечето пише в разделите свързани с програми, Dragozow също не пише в раздел игри... Та мисълта ми е, че ще е много по-добре, ако за модератор се сложи човек, който играе игри и редовно влиза и пише в този раздел, или ако не друго то поне се интересува. Моите лични предпочитания са за electric и/или FearBG. Това е от мен. ...и помислете по въпроса. :rolleyes:

Ами би могло да се направи малка реформа в модераторския състав на раздел игри. Повечето модератори са на възраст около 30 години и ходят на работа... Кога да ти намерят време да следят какво се пише... Друг въпрос, че нито играят игри, нито нищо. Все едно да направиш модератор на раздел спорт човек, който изобщо не се интересува от спорт. (или монахиня на раздел Секс.. xD) Забелязал съм също, че повечето почти (да не казвам изобщо) не пишат в раздел Игри. А и като се има на предвид, че някои не влизат често... GFreeman не знам кога последно е влизал, Wankata като че ли повечето пише в разделите свързани с програми, Dragozow също не пише в раздел игри... Та мисълта ми е, че ще е много по-добре, ако за модератор се сложи човек, който играе игри и редовно влиза и пише в този раздел, или ако не друго то поне се интересува. Моите лични предпочитания са за electric и/или FearBG. Това е от мен. ...и помислете по въпроса. :speak:

А аз и Aragorn(Elesar) съдиме царевица и копаме картофи ... thedemonhunter това направо го считам за обида !!!

Наистина раздела е малко занемарен.Не искам да обидя никой от модераторите, ясно е, че си имат работа, живот и т.н. и не могат да смогнат на кибиците, дето правят квот си искат през ваканцията... Публикувано изображение

Напоследък се навъдиха доста индивиди, които си правят каквото искат...Пращам тук-таме доклади, но не винаги модератор или глобален модератор може да реагира и си оставя висящо.

Хората си пишат, каквото си искат, както си искат...В раздел в, който средната възраст на посещаващите го е ~15 години, трябва да има и повече контрол.

И въобще не претендирам за модераторско място, табелка и т.н.Просто искам любимия ми раздел да е подреден, чист и да няма простотии. :speak:

По-здрави! :speak:

Редактирано от electric (преглед на промените)

electric ... брат , прав си ! Ако шефа каже да ме маха от раздела НО не намалявайте труда ни ... ! Просто правим каквото ни е по силите , ти сам си свидетел колко спам има ... И като кажа да се използва бутона докладвай , никой не го прави .

Към thedemonhunter ... вярвай че затварям / местя / поне 5-6 темо за CS който се появяват всеки ден .

Както казох по горе ако решат да ме махат от раздела и да слагат някой друг ... много се засегнах от тези коментари на ... знае кой !

Хич нямам за цел да те обиждам и да умаловажавам трудьт ти.Оценявам го много.И точно защото едвам смогваш, ти се нуждаеш от помощ.Махането на модератор ще е в огромен минус за раздел Игри.

А аз и Aragorn(Elesar) съдиме царевица и копаме картофи ... thedemonhunter това направо го считам за обида !!!

Не, не копате царевица и не съдите картофи - точно и затова вас не съм ви споменал. Ако си забелязал казах, че GFreeman не е влизал отдавна, а Wankata и Dragozow хич не пишат в раздел игри. Да съм казал нещо негативно за вас? Мисля, че не? Тогава защо се засягаш? Нали точно затова го писах тоя пост - защото мисля и виждам, че двама човека не могат да се оправят с простотията на толкова много народ.

А за това колко теми си местил, сливал и трил спор няма. Никой не казва, че не си вършиш работата. Нали знам и аз колко доклади съм пускал.

Самите правила на раздел игри трябва да се коригират. Например хич не ми е приятно като всеки разкрива части от историята на игрите, защото не използва

[spoiler] [/spoiler]
тагове. Вие знаете ли за какво изобщо са сложени тези тагове? Точно така, за да развалят удолволствието на играчите да видят сами какво се случва в играта. Предполагам, знаете че затова служат, но толкова ли ви мързи да ги ползвате?

Честно казано в раздела наистина има много спам, на който трудно се смогва. Имало е случаи, когато за половин час съм трил 2 страници постове. Не мисля, че dragozow не обръща внимание на раздела. Често забелqзвам, че реагира на докладите по-бързо от мен. Признавам си, че и аз нямам много време за раздела. Цял ден съм на работа, като се върна гледам да свърша нещо набързо, но със сигурност не е достатъчно. Идеята за още един човек, който посещава редовно раздела не е лоша...

Честно казано в раздела наистина има много спам, на който трудно се смогва. Имало е случаи, когато за половин час съм трил 2 страници постове. Не мисля, че dragozow не обръща внимание на раздела. Често забелqзвам, че реагира на докладите по-бързо от мен. Признавам си, че и аз нямам много време за раздела. Цял ден съм на работа, като се върна гледам да свърша нещо набързо, но със сигурност не е достатъчно. Идеята за още един човек, който посещава редовно раздела не е лоша...

офф

Tака е, като не плащат на модераторите.. :D

Този раздел е сред най-посещаваните, но като гледам как пишат някои от редовните му посетители, направо се плаша.

/офф

Нека го направим така: вие докладвате, ние редактираме/трием/местим. Има няколко човека които са много активни с докладите, ще ми се да има повече за да е по-хубав раздела.

мисля че разделите на форума са прикалено много и това малко разводнява информацията, има доста сходни раздели които спокойно може да се обединят и това да увеличи посещаемоста им

Бих направил темите в новините видими не за период от един ден, а за определено количество по възможност регулирано от потребителя.

1. може да оптимизирате сайта за wide screen monitors 2. малкото прозорче "Последно в..." може да го разширите да изписва целите заглавия поздрави

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, приятели! Някой ще ми помогне ли в оправянето на следния проблем. Не знам, дали е от сайта, или от моите настройки, но коментарите ми излизат по следния начин: post-140225-1232051080_thumb.jpg Няма ли начин да се направят както обикновено - коментарът, отворен като най-горния на снимката, един под друг...? Защото иначе изтървам доста от коментарите. :rolleyes: Мерси за вниманието!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.