Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

• Администратор

Това добре, но аз си влизам почти винаги в профила да си видя кой го е преглеждал и от там избирам да си видя моите постове. Вчера като влязох се изпулих какво е станало, няколко поста които исках да проследя за евентуали отговори бяха изчезнали наведнъж. Това ми прилича повече на наказателна акция на някой който е почнал да трие наред, хей така за кеф.

Когато стане по-нажежено на някоя тема предварително ми е ясно че моите и на другите постовете може би ще бъдат изтрити за да се поуспокои обстановката. Но когато на тихи и незначими темички ми изчезват постовете наведнъж, след като никой не е реагирал в продължение на няколко дена, това ми изглежда много странно.

Направо се обърквам, какво е разрешено и какво не е желателно да се пише.

Според мен страдаш от някакъв вид параноя. Нямаме полза и практика да трием значими и полезни постове. Защо си мислиш, че като не е изчезнал по рано не е бил за триене, може просто модераторите да са го прегледали по - късно.

Каквото и да е станало не мисля да го обсъждам повече и то точно с теб. Ти си от хората, които просто си търсят конфронтации. В интерес на истината аз лично не съм срещал позитивен твой пост, все от нещо си недоволен. Мислех, че само в България хората са такива ама явно където и да отиде българина си е все същия.

Поздрави и успешна седмица.

Калине, форума има нужда от една съвсем основна чистка, защото буквално умира.

Оставяш "професионалните раздели" и триеш всичко останало. Там архиви, бекъпи, бази си пазиш за всеки случай, но форумът умира

от липса на въздух (нови теми и нови попълнения). Загубиха се сериозна част от "старите кучета", които знаеха какво пишат и къде.

Някой като пусне нова тема и друг го затапва, че вече има такава тема (няма значение че е от преди незнайно колко време и е нейде на последните страници на раздела).

Примерно.

Казвам всичко това с добри намерения, това е лично мнение и не ти го налагам,но ти предлагам да помислиш сериозно по този въпрос.

Явно рядко го посещаваш и нямаш никакви наблюдения. Познавайки компютърните ти умения, смело мога да твърдя, че едва ли си влизала повече от 10 пъти от съзнателния си живот в специализираните раздели за Хардуер, Софтуер и т.н. и едва ли имаш някакви наблюдения какво се пише вътре и как се развива. Такива коментари от хора които посещават единствено форум "Празни приказки" са меко казано неуместни.

Подобни изказвани за умиране и не знам си още какво ги слушам от 3-4 години. Бавна смърт ни предричаха и като забранихме незаконните кракове и пачове ... и за какво ли още не... Пък като гледам противно на очакванията и надеждите на мнозина не само не умираме ами растем и се развиваме.

Развиваме се толкова бързо, че наскоро се наложи да закупим още един сървър за да няма никакво забавяне при зареждането на сайта от хилядите потребители онлайн във всяка една минута. Ако не забелязваш във форума има средно по 800-1000 човека онлайн по всяко време, а още толкова има и в сайта. И това ако е на умиране здраве му кажи.

Така че ще поживеем ще видим.

Редактирано от kal (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Не твърдя, че компютърните ми познания са кой знае колко, не се зяждай. Но влизам, когато имам нужда. Явно си пропуснал частта с "професионалните раздели", т.е. тези които отговарят на основната насоченост на сайта. Или по-простичко - Софтуер, Хардуер, Мрежи и комуникации.

Явно рядко го посещаваш и нямаш никакви наблюдения.

И защо да го посещавам по-често, като не виждам нищо ново, още по-малко пък интересно?

Бавна смърт ни предричаха и като забранихме незаконните кракове и пачове ... и за какво ли още не... Пък като гледам противно на очакванията и надеждите на мнозина не само не умираме ами растем и се развиваме.

Не се хващай за примерите, както и няма смисъл да се заяждаш на дребно.

Просто наблюденията ми от една година насам са, че се навъдиха "познавачи", които са на ниво петокласници във всяко отношение. Няма кой знае колко смислени постове.

И ако не разбра-основната ми идея беше да изчистят точно "Празните приказки". Въобще целия раздел Свободно време и тинтири минтири.

И все пак, отново да ти кажа, говоря за форума, не за сайта. Сайта си расте и се развива, но форума не може да се развива на гърба на тълпа дечица и шепа-две хора, които знаят къде и какво пишат.

Каквото и да е станало не мисля да го обсъждам повече и то точно с теб. Ти си от хората, които просто си търсят конфронтации. В интерес на истината аз лично не съм срещал позитивен твой пост, все от нещо си недоволен.

Поздрави и успешна седмица.

Първият ми пост писан от името Магда получи същия ден +1 през 2005 г. лично от теб. Бях намислил да спретна един още по-интересен за VoIP, ама ще ви се размине щом като има опастност някоя модераторка да го изтрие за по-лесно понеже няма аргументи с които да защити личната си позиция.

Щом като няма да обсъждаме какво е станало, тогава няма да става почти нищо за известно време до като им мине яда на някои хора.

Чао Ви за неопределено време.

Мхм...чак на мен ми стана интересно Публикувано изображение

Аз мисля, че Калдата няма нужда от промени - има нужда само от надграждане. Колкото повече, толкова повече, както беше казал Мечо Пух. :rolleyes:

Трябва някой раздели (не визирам специалните - Хардуер, Софтуер и т.н.) трябва да се пипнат оттук-оттам.

Например "Българите по света" да се подреди малко, да добие визия, може би да се вмъкне някоя интересна тема, за да не "замира" раздела.

А...и в "Образование и обща култура" има няколко темички за съединяване и разни неща, който могат да се направят за да стане раздела по прегледен :wors:

Иначе всичко си е супер според мен. Нито "умира" форума, нито е "безинтересен". Особено със всичките добавки като дневници, галерии и т.н. има какво да се види и прочете.

Даже бая маймуни стават на клона - щом и втори сървър се купи. Направо повод за пиене Публикувано изображение

П.П: Април месец ли форума чукваше 5 годинки?

П.П: Април месец ли форума чукваше 5 годинки?

Ето ти повод за пиене... Публикувано изображение

Иначе и аз мисля,че форумът си е добре така,и се развива добре...Лично аз не съм попадал на по-спретнат,културен и интересен форум в българското интернет пространство,и се радвам,че съм част от него. :rolleyes:

Ето ти повод за пиене... Публикувано изображение

Иначе и аз мисля,че форумът си е добре така,и се развива добре...Лично аз не съм попадал на по-спретнат,културен и интересен форум в българското интернет пространство,и се радвам,че съм част от него. :)

Спор няма. Ама аз имам вродена повреда (нещо в серийното производство ще е...) всичко да е ми е под конец - има много раздели, които мога да дам за пример, но има други (като вече изброените), които имат тук-таме дребни работи за оформяне.

П.П: Ти пък само за алкохол мислиш Публикувано изображение

Аз питам, че да знаем какво да купим на рожденника (то не един форум какво можеш да му купиш...) Публикувано изображение

Аз питам, че да знаем какво да купим на рожденника (то не един форум какво можеш да му купиш...) Публикувано изображение

Може да поръчаме торта във форма на форум :wors:

• 2 месеца по-късно...

Добър ден. В калдата има Модератори Хардуер- чудесно, експерти в дадена област. Но би било още по-добре ако има Модератори Софтуер, Модератори Изкуство и т.н.

Добър ден.

В калдата има Модератори Хардуер- чудесно, експерти в дадена област. Но би било още по-добре ако има Модератори Софтуер, Модератори Изкуство и т.н.

Мда, това е идейно.

Добър ден.

В калдата има Модератори Хардуер- чудесно, експерти в дадена област. Но би било още по-добре ако има Модератори Софтуер, Модератори Изкуство и т.н.

ДА но все пак калдата форум е за ИТ не за изкуства,музика....пък и си има глобални модератори :)

не го приемайте като критика към даден потребител

Добър ден.

Има модератори за всички раздели, просто на останалите пише "модератор". Всъщност по-важно е да има свестни хора на това място и до модераторска намеса да се стига рядко.

Може да поръчаме торта във форма на форум :)

Голяма торта,изографисана с аватарите и никовете на админи и модове

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Бих добавила в правилата, че всеки потребител има право само

на един акаунт, независимо дали е с бан, или не.

think about it !

Това няма как да се установи с точност. Аз и жена ми ползваме един компютър вкъщи, с едно IP. Излиза, че имам 2 акаунта. Има и случаи, когато зад едно IP има 10, че повече потребители. Тогава какво правим?

да, не е лесно да се установи (аз примерно мога да си направя 10 акаунта

с 10 различни проксита), но би трябвало да го има в правилата на форума.

в случая визирам потребител neredoven (другите знаят защо),

както и такива, които се пререгистрират след налагане на бан.

cheers

да, не е лесно да се установи (аз примерно мога да си направя 10 акаунта

с 10 различни проксита), но би трябвало да го има в правилата на форума.

в случая визирам потребител neredoven (другите знаят защо),

както и такива, които се пререгистрират след налагане на бан.

cheers

Престъпниците си вадят фалшиви документи, ти искаш потребителите на форума да са само с по един акаунт.

Какво толкова ти пречи ?

Престъпниците си вадят фалшиви документи, ти искаш потребителите на форума да са само с по един акаунт.

Какво толкова ти пречи ?

Аз нищо не искам, но и не виждам мнението ми да е насочено към теб или към форум, който да е твой, така че от позицията на какъв се обаждаш ?

Аз нищо не искам, но и не виждам мнението ми да е насочено към теб или към форум, който да е твой, така че от позицията на какъв се обаждаш ?

- попитал един обикновен потребител друг обикновен потребител ;)

- попитал един обикновен потребител друг обикновен потребител ;)

Мда, много ти се иска да си мод, ама нема Публикувано изображение

някой може да разчисти оффтопиците

Като цяло бих запазил политиката на сайта тъй като се развива доста добре :) Също така бих пуснал реклами из тракерите тъй като са най-посещавани ... но не се връзва нещо (незаконно със законно) Просто това са 2-те неща които бих направил ;]

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.