Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Тук спора е страшен... Примирете се и се помирете!

Навсякъде има някакви правила и умните и възпитани хора трябва да ги спазват...особено, ако са декларирали, че са запознати с тях!!!

Така е и със Закона!!! На крадците не им е удобен обаче...няма начин!

Тази тема обаче е безмислена, защото тук май освен хубаво друго не трябва да се говори...просто така излиза! Аз също съм попадала в положение в което не съм била доволна от отношението на администратор или модератор, още по -малко останах очарована когадо докладвах за това,както можете да се досетите, но това не е причина да оставя всички приятни събеседници и да се махна от тук! Лелееее пак се раздрънках Публикувано изображениеПубликувано изображение

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Не е точно така. Доколкото знам, никой не би могъл да обвини калдата в каквото и да е. Тук по-скоро опираме до хората, които пускат реклама в калдата, а не, че по някъкъв начин е в против какъвто и да е закон. Това е политика съобразена с рекламите, да си го кажем... Понеже аз не виждам начин да съществуват от много време блогове в блогър, които дават всевъзможни линкове, а тук да се правим на по-католици от папата. Изобщо в целия интернет да се дават линкове явно не е незаконно, но тук... Самия факт, че със сигурност, поне 90% от потребителите на сайта не са платили уиндоуса си на своите компютри, може би трябва да ви доведе до следното - който не е минал валидацията на майкрософт и не ползва линукс, да не може да ползва форума.

Ние нямаме нищо против да ползвате пиратски софтуер, все пак риска си го носи всеки за себе си. Просто не желаем "кражбите" да се извършват със съдействието на Калдата. Освен това, ако се разровите в тази тема, сигурно ще срещнете на всяка страница поне по едно предложение за разрешаване на краковете. На някоя от по-старите страници го има дори и от мен направено. Въпреки това политиката на форума е такава и едва ли ще се промени. Това е все едно да ми дойдеш на гости и да вземеш да ме убеждаваш как въпреки това, че аз самият не пуша, ще бъде прекрасно да пушиш в хола ми.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

щях да сложа точки .. да се печелят и с определен брой точки се зимат награди например хостинг.... в много форуми вече е така

щях да сложа точки .. да се печелят и с определен брой точки се зимат награди например хостинг.... в много форуми вече е така

Какви точки, че нещо не ми е много ясно?! ;)

Какви точки, че нещо не ми е много ясно?! ;)

еми например написал си 200 поста и ти се добавят така 200 точки или пък повече зависи на пост по колко точки печелиш и след това например при 500 поста е домейн .info за една година... може да има и други награди..

еми например написал си 200 поста и ти се добавят така 200 точки или пък повече зависи на пост по колко точки печелиш и след това например при 500 поста е домейн .info за една година... може да има и други награди..

Интересно, много интересно...да видим шефовете какво ще кажат по въпроса?! ;)

От скоро имам рег за сега не виждам нещо да липсва дано да е так и за нататък :P

Интересно, много интересно...да видим шефовете какво ще кажат по въпроса?! :)

дано стане то форумчета с по 500, 600 теми такива си намират спонсори апа калдата... да не говорим колко спонсора и кфи награди Публикувано изображение:)

Редактирано от diwaka (преглед на промените)

Моля,поправете в профила-лична страницаТА

• 4 седмици по-късно...

Бих добавила поне една емотиконка-с българското знаме Малко ни останаха моментите - в които се гордеем,че сме българи Търсим от други сайтове такива емотиконки Благодаря за отделеното внимание

тази става ли Публикувано изображение

Става разбира се,страхотна е

Искам и в Калдата да имаме такава,със знамето на България

:angry:

Защо е разрешено на потребителите да си трият мненията? Като си писал нещо да си мислил, а не след като те "овикат" останалите и тихомълком поста да изчезне.

За това има и бутона "+Цитирай"...след като цитираш някого,няма как да изчезне това което е написал,освен ако и ти не го изтриеш.

Защо е разрешено на потребителите да си трият мненията? Като си писал нещо да си мислил, а не след като те "овикат" останалите и тихомълком поста да изчезне.

Може би, за да си поправат печатните и други грешки, най-малкото такива, които не са свързани с нарушение правилата на форума! Освен това, хората могат да променят мнението по определени въпроси и понеже написаното в поста им е лично мнение и авторско такова от закона се осигурява правото на свободно боравене на съответният автор, в противен случай ще се нарушат Закона за Защита Свободата на Словото, Закона за Авторското, Патентното и Сродни Права, Закона за Запазване на Личната Неприкосновенност и други!

Възможно е да бъркам с наименованията на законите, както и да пропускам, някои важни такива, за което моля да бъда извинен - не съм юрист!

Дали ще го изтрие или ще го редактира като остави празен пост с текст от рода на "edited by me" все тая - информацията се губи...Всичко е до морала на даден потребител.И все пак, ако се премахне тази функция (както беше станало и с забраната на бутона "редактирай", когато имаше "бум" на злоупотребите) ще има доста недоволни, защото заради едни ще пострадат и други - "невинните"...Постове се трият не само по-споменатата от теб причина, а просто, ако даден потребител реши, че коментара му е неуместен или е недогледал и е дублирал поста на потребител преди него и т.н. Тогава всичко трябва да се докладва на модовете и те ще се натоварят с още повече задачи...Още повече не винаги ще им се занимава за такива дребни неща.Лично аз обичам всичко да ми е подредено и си редактирам и редица стари постове и теми с цел разкрасяване (където се наложи) и обновяване на информацията по дадени въпроси.По принцип си заставам зад думата, но е възможно и аз да съм едитнал някой друг пост, където не съм бил прав, ако съм действал първосигнално, а и за да не давам подвеждаща информация - ако съм се изказал последен и никой не ме е опровергал/коригирал...Истината е, че изтрити постове винаги ще има - дали заради собствена преценка, дали заради нарушени правила, дали по-погрешка...нормално. :rolleyes:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

С това не съм съгласен... Аз например, си трия всички нови мнения, просто защото така съм решил, не че някой ме "овиква". Мое си е мнението, мое право е да си го изтрия. По някой път може и нещо обидно да съм казал или глупаво. Та така... И това мое мнение ще изтрия след ден-два. Който го чел - чел.

Това е меко казано несериозно. След като ще триеш някое мнение, по-добре не го пускай. След като си казал нещо, трябва да стоиш зад него. Ако някой е променил мнението си, то няма нужда да си коригира или трие поста, достатъчно е просто да каже "Да, прави сте, така е, аз не съм бил прав". Правото на корекция примерно на правописни грешки не може да бъде отнето, но се злоупотребява с него. Ако някой не може да трие, то той ще си редактира поста само с точки, запетаи и т.н. Затова по-малкото зло е да се даде право за триене. Моето мнение е, че то трябва да бъде отнето, който си редактира мнението по описания от мен начин може да бъде предупреден, че това е в разрез с правилата, а в последствие при повторно нарушение може да бъде и наказан.

Пиши-бриши а

Публикувано изображение

Не обичам хора,които са като фурнаджийски лопати-днес тва,утре друго,в другиден ще пиша пак

Говоря за определена житейска позиция

В началото имах лични причини да си трия някои мнения. Под "лични", не разбирайте нищо свързано с форума или потребителите тук... По-скоро да не се знае кога съм влизал във форума вместо да бъда другаде и да върша нещо друго.... и т.н. После ми стана навик и го правя с почти всяко мое мнения. Няма какво да обяснявам, но за мен е важно да мога да си трия мненията

Това е право на личен избор,което тук се уважава

За съжаление ако те цитират и да си го изтриеш-пак си остава

Во веки веков

Публикувано изображение

Това е право на личен избор,което тук се уважава

За съжаление ако те цитират и да си го изтриеш-пак си остава

Во веки веков

Публикувано изображение

Не е съвсем така! Можеш да помолиш цитирали/ят/те, да редактират постовете си като премахнат цитата, също можеш да се обърнеш към модератор(или администратор), ако смяташ, че си неправомерно цитирана! При отказ от автора на цитата, да го изтрие, спрямо него, ще последват сериозни наказания!

Не е съвсем така! Можеш да помолиш цитирали/ят/те, да редактират постовете си като премахнат цитата, също можеш да се обърнеш към модератор(или администратор), ако смяташ, че си неправомерно цитирана! При отказ от автора на цитата, да го изтрие, спрямо него, ще последват сериозни наказания!

А да си чел това:

2.15 Всяко мнение, предоставено тук, е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре.....

?

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

А да си чел това:

?

Теорията си е теорията, но не мисля че правилата на форума, ще издържат срещу законите на държавата, ако се стигне до правен сблъсък. Освен това, първата част от моят пост: "Можеш да помолиш цитирали/ят/те, да редактират постовете си като премахнат цитата", разчита на етиката на останалите съфорумци! Всеки има правото да поправи направена от него грешка! Това няма да попречи на евентуално наказание, ако става въпрос за нарушение на правилата на форума, което е видяно от модератор или е било докладвано за такова! Цитат от съответното нарушение, може и трябва да бъде запазен в частта от форума, която е достъпна за модераторите за доказателство, ако нарушителят претендира, че е наказан неправомерно!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Отдавна не сте пускали чистачката Преди беше поне на месец веднъж Бъкано със спам постове-не че и аз нямам Е то си е ваша работа де Благодаря за отделеното внимание

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.