Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Ние като екип се стараем да направим сайт, където потребителите да намерят полезна информация за нови програми, хардуер, да научат какво ново се случва в IT бранша, да споделят и да решат някой проблем, да научат нещо ново и не на последно място - да прекарат приятно. Факт е, че посещенията се увеличават, потребителите - също... абе изобщо растем. Друг е въпроса колко успяваме да направим това, което желаем.

Таааа... стига локуми! Идеята ми е следната - да си представим, че имате администраторски права и имате пълна свобода. Какво бихте променили/подобрили в сайта и форума?

Споделете вашето мнение! :speak:

Това не може да се подмине... Емотиконите! Емоциите които изразяват са спазми и болестни заболявания които не желая да изброявам... За липсата на естетика няма да споменавам (или вече го направих). Все пак присъствието им означава, че има интерес който ги пази. Но чий...
  • Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Това не може да се подмине... Емотиконите! Емоциите които изразяват са спазми и болестни заболявания които не желая да изброявам... За липсата на естетика няма да споменавам (или вече го направих). Все пак присъствието им означава, че има интерес който ги пази. Но чий...

Нещо не разбирам ?

да се премахнат ли или да се добавят нови ?

Нещо не разбирам ?

да се премахнат ли или да се добавят нови ?

Да се премахнат нацяло и заменят с нови. Свикнал съм да злоупотребявам с употребата на емотиконите и тук се чувствам с вързани ръце.

Какво бихте променили/подобрили в сайта и форума?

Споделете вашето мнение! :rolleyes:

Бих премахнал платените програми от новините понеже е лицемерно да се рекламират но да е забранено да се дават линкове за кракове и серийни номера за тях.

Бих премахнал платените програми от новините понеже е лицемерно да се рекламират но да е забранено да се дават линкове за кракове и серийни номера за тях.

Поднесената полезна информация, каквато и да е тя, спестява на много от нас безценно време.

Вероятно няма да повярваш, но има хора, които купуват повечето програми, с които си изкарват хляба. Едни го правят по принуда, други - защото вече могат да си го позволят. Има и други варианти.

Няма нищо лицемерно в систематизираното представяне на общодостъпна информация за платените и неплатени програми и в забраната за публикуване на линкове към кракове, ключове, серийни номера и пр.

Такова е решението на собствениците на Калдата и то трябва да бъде уважавано от техните гости.

Първо започва ме с ново лого и неговата визия (това KALdata - меко казано звучи лично), нов облик на сайта и на последно място форума. Прекалено банален...

Вероятно няма да повярваш, но има хора, които купуват повечето програми, с които си изкарват хляба. Едни го правят по принуда, други - защото вече могат да си го позволят.

Тези хора дали са поне половин процент от всичките регистрирани тук?

Повече от ясно е че останалите ще търсят крак за програмите които са им похвалени тук. Защо да ги изкушават хората да нарушават авторските права като им показват постоянно какво платено има?

П.П. не съм ги карал да ми искат мнението, нали така.

Тези хора дали са поне половин процент от всичките регистрирани тук?

Повече от ясно е че останалите ще търсят крак за програмите които са им похвалени тук. Защо да ги изкушават хората да нарушават авторските права като им показват постоянно какво платено има?

П.П. не съм ги карал да ми искат мнението, нали така.

Едва ли на някой тук му е проблем да си намери крак за която и да е програма, но не всеки следи кога е излязла нова версия на някоя от стотиците хиляди програми. Не виждам смисъл в казаното горе, но който се чувства "изкушен" да не чете секцията "Софтуер". По тая логика и магазините не трябва да слагат нищо на витрините си, защото може да изкушат някой и той да строши джама за да открадне!

... който се чувства "изкушен" да не чете секцията "Софтуер".

Е как да стане като на първа страница горе точно списъка със софтуерите излиза?

Моят проблем е че като видя "вик за помощ" нямам право да хвърля спасителен пояс на "удавника" навлязъл непредпазливо в дълбокия водовъртеж на софтуерните новини.

Все едно да ходиш на плаж на входа на който да пише:

"Посетете безплатно нашия басеин.

Забранени са всякакви спасителни операции в помощ на давещ се посетител."

Ej takaва глупости ..да речем...освен буква првилата имат и дух и хора, които не са способни да го уловят да заемат позиция кибик и да кибичат.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=75931&hl=

Моят проблем е че като видя "вик за помощ" нямам право да хвърля спасителен пояс на "удавника" навлязъл непредпазливо в дълбокия водовъртеж на софтуерните новини.

Грешно схващаш нещата. Все едно да минеш до оня пред магазина, който се куми да строши ли джама или не и ти да му кажеш, "Чакай, аз ще ти го открадна". И пак го казвам, малко са хората, които не намират нужното им лекарство, така че смятам дискусията за безсмислена.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

• Администратор

Помагай на подобни удавници на друго място, тук правилата са такива и ще потънеш заедно с удавника при всеки опит да публикуваш кракове, пачове и т.н.

Ако не ти допадат правилата и чувстваш, че няма да можеш да ги спазваш съвсем спокойно можеш да посещаваш други сайтове и да се изживяваш като герой от "Спасители на плажа".

Поздрави.

Помагай на подобни удавници на друго място, тук правилата са такива и ще потънеш заедно с удавника при всеки опит да публикуваш кракове, пачове и т.н.

Ако не ти допадат правилата и чувстваш, че няма да можеш да ги спазваш съвсем спокойно можеш да посещаваш други сайтове и да се изживяваш като герой от "Спасители на плажа".

Поздрави.

Благодаря за отговора!

Предпочитам да "потъна" поради други провинения, ако ми хрумне че ми се "потъва".

За сега си плувам в басейна с гръб към рекламите и така ми е добре.

Ти ли се оплакваш от това точно? Живееш в страна, където си купуваш всичко/почти/ което ползваш на компютъра си и едва ли ползваш безплатни програми с лекарства от нета.

Можеш да помагаш на търсещите и с лс, мейл, чат.

Но ми се струва че нямаш нужда от теми за кракове и илячи, а само си търсиш причина за заяждане.

И в страната в която ти живееш масово се сваля софтуер без да се плаща.

Единственото което се набутваме да плащаме понякога е инсталирания предварително Уиндоуз на новите компютри. Всичко друго е на абсолютно същия принцип както и в бг. Даже е по-трудно за намиране щото сме капризни и ни трябва да ни е на френски.

P.S. si tu veux je te file le Cordial2005 et on fait la paix.

Не е болка за умиране, но имам леки затруднения с търсачката причинени от рекламния банер в полето което се предлага като "Хоризонт - форуми". Понякога не се вижда линкчето към "Повече опции". Така поне излиза при мен, скрито. Проблемът е предимно когато си в някой раздел, защото тогава има допълнителен ред с чек бокс. Ако може, нека се направи така, че прозорчето да е винаги най-отгоре или да се измести максимално в дясно или... флашовете да не се пречкат.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Би било добре брояча на постовете да отчита на отделен ред колко са му изтрите (не от него самия) постове на човека да си знае. Щото моите например от време на време се самоизпаряват и то на групи без аз да съм ги изтрил.

Би било добре брояча на постовете да отчита на отделен ред колко са му изтрите (не от него самия) постове на човека да си знае.

Щото моите например от време на време се самоизпаряват и то на групи без аз да съм ги изтрил.

:lol6:

А ако се вмъкне и един, който да отчита изтритите от него самия, Gizmoto ще влезе в Гинес. Публикувано изображение

На всички потребители периодично постовете се трият /намаляват/, ако това те безпокои. Не само твоите.

Покрай всичкия спам в тази тема напоследък (модовете, спите :idea: ) се промъкна малка идейка за обновявяне на списъка с емотикони. Няма да е лошо да се разнообразят малко, че от бая време са си все същите. Може да има няколко групи с икони примерно - сегашните и нови

Покрай всичкия спам в тази тема напоследък (модовете, спите :huh: ) се промъкна малка идейка за обновявяне на списъка с емотикони. Няма да е лошо да се разнообразят малко, че от бая време са си все същите. Може да има няколко групи с икони примерно - сегашните и нови

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=75413

На всички потребители периодично постовете се трият /намаляват/, ако това те безпокои. Не само твоите.

Това не го знаех.

Значи е по-добре да не се мъчиме да пишеме дълги постове щом като може и да ги няма после.

То е по желание. Ако искаш пишеш, ако искаш не пишеш.

Но ако все пак решиш, че искаш да си правиш личен архив от постовете написани тук, копирай си ги някъде и ще си четеш Публикувано изображение въвеки.

Така хем ще останеш доволен, хем ще ти е мирна главата, че винаги можеш да ни затапиш, като извадиш нещо от личния си архив и да го постнеш тук назидателно: А спомняте ли си аз какво казах преди 2 години и 3 месеца, а?

• Администратор

Пълни глупости са това .. Никакви постове не се трият периодично а периодично се преизчислява броя на постовете на всеки потребител и след преизчисляването се показва действителния му брой постове без изтритите от него самия или от модератори. Трият се само и единствено теми и постове които не отговарят на правилата на форума, но след като се изтрие такъв пост брояча на постовете не се намалява автоматично, а чак след периодичното преизчисляване. Поздрави.

Редактирано от kal (преглед на промените)

Трият се само и единствено теми и постове които не отговарят на правилата на форума, но след като се изтрие такъв пост брояча на постовете не се намалява автоматично, а чак след периодичното преизчисляване.

Това добре, но аз си влизам почти винаги в профила да си видя кой го е преглеждал и от там избирам да си видя моите постове. Вчера като влязох се изпулих какво е станало, няколко поста които исках да проследя за евентуали отговори бяха изчезнали наведнъж. Това ми прилича повече на наказателна акция на някой който е почнал да трие наред, хей така за кеф.

Когато стане по-нажежено на някоя тема предварително ми е ясно че моите и на другите постовете може би ще бъдат изтрити за да се поуспокои обстановката. Но когато на тихи и незначими темички ми изчезват постовете наведнъж, след като никой не е реагирал в продължение на няколко дена, това ми изглежда много странно.

Направо се обърквам, какво е разрешено и какво не е желателно да се пише.

Калине, форума има нужда от една съвсем основна чистка, защото буквално умира. Оставяш "професионалните раздели" и триеш всичко останало. Там архиви, бекъпи, бази си пазиш за всеки случай, но форумът умира от липса на въздух (нови теми и нови попълнения). Загубиха се сериозна част от "старите кучета", които знаеха какво пишат и къде. Някой като пусне нова тема и друг го затапва, че вече има такава тема (няма значение че е от преди незнайно колко време и е нейде на последните страници на раздела). Примерно. Казвам всичко това с добри намерения, това е лично мнение и не ти го налагам,но ти предлагам да помислиш сериозно по този въпрос.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.