Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Значи ако напсувам някой на живо пред свидетели и той рече да ме съди, ще ме осъди, понеже са го чули много хора, ама тук мога да го напсувам, да си изтрия поста и да кажа - не е вярно, никога не съм писал такова нещо. Както в реалния живот внимаваш какво говориш, така и тук ще мислиш и ще внимаваш какво пишеш. Аз ако река да си изтрия сега всички постове в раздел "Хардуер" на какво ще заприличат темите там? Според мен не е все едно дали триеш или редактираш - в единият случай личи че си писал нещо.

Теорията си е теорията, но не мисля че правилата на форума, ще издържат срещу законите на държавата, ако се стигне до правен сблъсък.

Какво точно имаш предвид? :huh:

Ако зависеше от мен потребителят djagi трябва да получи BAN. Или пишеш, или не пишеш изобщо - ето пак си е трил мненията.

• Отговори 3k
  • Прегледи 301k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Теорията си е теорията, но не мисля че правилата на форума, ще издържат срещу законите на държавата, ако се стигне до правен сблъсък. Освен това, първата част от моят пост: "Можеш да помолиш цитирали/ят/те, да редактират постовете си като премахнат цитата", разчита на етиката на останалите съфорумци! Всеки има правото да поправи направена от него грешка! Това няма да попречи на евентуално наказание, ако става въпрос за нарушение на правилата на форума, което е видяно от модератор или е било докладвано за такова! Цитат от съответното нарушение, може и трябва да бъде запазен в частта от форума, която е достъпна за модераторите за доказателство, ако нарушителят претендира, че е наказан неправомерно!

Не съм сигурен. При регистрация ти си се съгласил с правилата на форума и ако те не противоречат на конституцията и законите на нашата държава няма да можеш да направиш нищо.

Значи ако напсувам някой на живо пред свидетели и той рече да ме съди, ще ме осъди, понеже са го чули много хора, ама тук мога да го напсувам, да си изтрия поста и да кажа - не е вярно, никога не съм писал такова нещо. Както в реалния живот внимаваш какво говориш, така и тук ще мислиш и ще внимаваш какво пишеш. Аз ако река да си изтрия сега всички постове в раздел "Хардуер" на какво ще заприличат темите там? Според мен не е все едно дали триеш или редактираш - в единият случай личи че си писал нещо.

Какво точно имаш предвид? :rolleyes:

Ако зависеше от мен потребителят djagi трябва да получи BAN. Или пишеш, или не пишеш изобщо - ето пак си е трил мненията.

В краен случай, трябва да разчиташ на ключови думи и кеша на Google-a Публикувано изображение

А иначе сериозно по-темата този път съм съгласен, че е неприятно...Така става монолог в темите, а и ако има ценни постове се губят...

Макар, че и Ken беше прав в едно изказване :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=752889

Предлагам да се отнема правото на триене и редакция само на провинилите се потребители, които са прекалили със злоупотребите, за да се отсеят, но незнам дали е възможно...

В краен случай, трябва да разчиташ на ключови думи и кеша на Google-a Публикувано изображение

А иначе сериозно по-темата този път съм съгласен, че е неприятно...Така става монолог в темите, а и ако има ценни постове се губят...

Макар, че и Ken беше прав в едно изказване :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=752889

Предлагам да се отнема правото на триене и редакция само на провинилите се потребители, които са прекалили със злоупотребите, за да се отсеят, но незнам дали е възможно...

Ако това трябва да е вид наказание, кой ще се занимава да следи при кой потребител за колко време са отнети правата? В противен случай наказанието е безсрочно, защото само двама администратора трудно ще се справят. Мнението ми е, че трябва да се отнеме правото за триене, а който чрез редакция си заличи поста (направи го само с точки, запетаи, имотикони или други магарии) да си носи отговорност.

Ако това трябва да е вид наказание, кой ще се занимава да следи при кой потребител за колко време са отнети правата? В противен случай наказанието е безсрочно, защото само двама администратора трудно ще се справят. Мнението ми е, че трябва да се отнеме правото за триене, а който чрез редакция си заличи поста (направи го само с точки, запетаи, имотикони или други магарии) да си носи отговорност.

занеш, че на няколко пъти го пробвахме това, Iovi -но не срещна разбиране сред потребителите....

знаеш, че на няколко пъти го пробвахме това, Iovi -но не срещна разбиране сред потребителите....

Не че не искам да търся причината първо в себе си, но аз си държа на тази възмножност "редакция".

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=68361

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=69007

Който иска нека да си трие. То не е никак лека задача да си заличиш миналото, особено ако е било дълго и плодотворно. Какво обаче губи форума след една такава чистка? Ами нищо повече от това което вече е загубил - потребителя си. Не разбирам целта на едно такова закрепостяване. Нали идеята е да не изчезват мненията на които следващите са отговаряли. Ами решението е просто и се нарича цитат. Виждам, че си се възползвал от това си право - тогава какъв е проблема?! Дори не е нужно да е на целия текст, а само на пасаж или изречение. Аз лично съм си трила постове, но това ми дейстие се обезсмисля напълно, ако някой е увековечил думите ми с кавички. Не, че не стоя зад казаното, но понякога /доста често/ то е безсмислено... или е било преназначено персонално, а не ми се е пишело ЛС. :)

Още преди две години...

Да добавя и аз още нещо по въпроса с краковете и т.н. iovi, ти и хората които мислят като теб, разберете, че този сайт си има собственик, който е преценил, че в неговата собственост няма да толерира кракове и др. подобни!Това е положението и се съгласете, че всеки има право да определя "правилата на играта" в неговата собственост!

Какво точно имаш предвид? :grimace:

Не конкретизирам за определен потребител. Извинете ме, ако съм навел някого на погрешна мисъл!

Capnemo

"Не съм сигурен. При регистрация ти си се съгласил с правилата на форума и ако те не противоречат на конституцията и законите на нашата държава няма да можеш да направиш нищо."

Да той(потребителя) се съгласява с правилата на форума, но това не пречи, друг потребител в поста си чрез цитат на, нека го наречем "пострадалият от цитата(ПЦ)", да наруши гражданските му права и дори някои от тези, които има ПЦ като участник във форума! Това че човек става участник , в който и да е форум, съгласявайки се с правилата му, не означава и че той се отказва от своите общочовешки и граждански права и задължения, които при всички случаи имат правна сила! Договорът, сключван с приемането правилата на форума не трябва и не може да касае нарушаването на други правила освен тези на форума, които не трябва да са конфликтни със законите на държавата, най-малкото, но и да са съобразени с нормите на етично поведение! За съжаление в рамките на уважаваният от мен форум "Калдейта", ставам свидетел от известно време на определени (може би) злоупотреби с права на малък брой Модератори и не ме карайте моля да цитирам, не пиша всичко това, за да обвинявам или заяждам, а и случаите са известни,(имаше дори теми, които бяха с цел да изчистят нещата, едни от тях изчезнаха за отрицателно време), дори на Администраторите, които все още не знам как са реагирали?!

Както и да е, не аз съм този които може, да не казвам и че не трябва, да оправя проблеми, ако има регистрирани такива. Публикувано изображение

Има право Lyudmil! За да може обаче да има ефект от подобна рестрикция, то трябва да се забрани редакцията на мнения след определен период от време.

Или това е опция, която тук не се ползва, но аз я намирам за полезна, а именно следната:

ACP - > MANAGEMENT - > Manage User Groups -> %SELECTED_USER_GROUP% -> Can edit own posts? - YES

Edit time restriction (in minutes)?

Denies user edit after the time set has passed. Leave blank or enter 0 for no restriction - 0

Как се допускат такива теми? Каква е отговорноста поела въпросната модераторка?И защо тези теми съществуват в този им вид?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=31949

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=51086

Благодаря! ;)

... Ако зависеше от мен потребителят djagi трябва да получи BAN. Или пишеш, или не пишеш изобщо - ето пак си е трил мненията. ...

Не съм нарушил нито едно правило на форума. Така ми харесваше, да си трия мненията, но общо взето ги трия само от "Всичко останало" и подобни... Ако това дразни някой, ок, няма да ги трия, какво толкова...

Как се допускат такива теми? Каква е отговорноста поела въпросната модераторка? И защо тези теми съществуват в този им вид?

Благодаря! :)

Не че имам пряко касателство, но какъв е проблема за съществуването на посочените теми "в този им вид". Така е решила потребителката - така е направила. Това не прави самата тема по-малко ценна и интересна. Да, откъм съдържание - намаляла е, но какво от това. Друг ще я смени и толкоз. Стойностни постове има и те ще си съществуват доката собствениците им не решат да правят друго с мненията си. Всеки има възможност и използвала правото си на мнение както намери за добре, стига да не нарушава правилата, а и да го променя. Понеже тя е започнала темата, не е могла да си изтрие поста, ако не беше така едва ли щеше да разбереш, че е писала там, нали. Та какво ти пречи, липсва ти скритото зад точките ли?! И ако "да", как може като не знаеш какво е било?! Най-обичам да се коментират действията на полезните потребители. За пореден път ще кажа, че форума се прави от пишещите в него, а не от четящите.

ПП: Позволих си да прегледам част от твоите съобщения и сега виждам, че вече ти е било отговорено...

Авторката на поста по свое желание е изтрила линковете и решението и не прави темата лоша.

Ще помоля без повече спам във въпросните теми.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Не че имам пряко касателство, но какъв е проблема за съществуването на посочените теми "в този им вид". Така е решила потребителката - така е направила. Това не прави самата тема по-малко ценна и интересна. Да, откъм съдържание - намаляла е, но какво от това. Друг ще я смени и толкоз. Стойностни постове има и те ще си съществуват доката собствениците им не решат да правят друго с мненията си. Всеки има възможност и използвала правото си на мнение както намери за добре, стига да не нарушава правилата, а и да го променя. Понеже тя е започнала темата, не е могла да си изтрие поста, ако не беше така едва ли щеше да разбереш, че е писала там, нали. Та какво ти пречи, липсва ти скритото зад точките ли?! И ако "да", как може като не знаеш какво е било?!

Ами както сама спомена,нямаш и не разбирам защо пишеш.Демонстрираш нещо или си адвокат? Именно заради точките,темата изглежда зле.В поста,които съм цитирала се коментираше точно това.Как се очаква някой да не го прави,като самите модератори дават пример.И в самата тема бях попитала,но някой друг от модераторите там ме е редактирал.Защо?Защо друг,ми оставя коментари в профила да си изтрия мнението?Какво му е неудобното,след като това е поправимо и не е нужно да стой така.Щом дадената персона е в криза и така е решила,добре.Но би било и редно,да не е автор и на темата.

Благодаря! :wors:

ПП: Позволих си да прегледам част от твоите съобщения и сега виждам, че вече ти е било отговорено...

Айде позволи си и да прочетеш какво съм ти отговорила.И ще те разбера,ако спреш да се правиш на умна.

Виждала съм доста твой мнения,знам че е в твой стил да си пишеш ей така.

Това вече е насочено директно.

Касателството ми е косвено. Да, демонстрирам нещо, мнението си. Нямам ли право?

Модератора на раздела вече ти е обърнал достатъчно внимание, какво още искаш?

ПП: Нали разбираш, че ще ми е малко трудно да спра да се правя на умна, това все пак е в мой стил. :wors:

Айде последващите си коментари по мой адрес да ги отправяш на ЛС, не искам да трия ОФФ-а си от тук.

Как се допускат такива теми? Каква е отговорноста поела въпросната модераторка?И защо тези теми съществуват в този им вид?

Нямам отговор на въпроса ти. Не мога да кажа и защо въпросната модераторка е постъпила така, но не харесвам постъпката и. Зная, че ако това се случи в раздел, който аз модерирам, мненията нямаше да стоят вече! Точно това е поведението, което аз се опитвах преди това да отрека.

iovi, казаното не засяга само един човек. Сам знаеш, че тя не е могла да си изтрие сама поста. Разглеждаме действието и като редакция, а това не е правилно. Да, ако аз бях модератор може би и аз щях да ги изтрия. Но пък защо да сменям авторството, няма много смисъл. За мен би било от значение, че не кой да е, а точно infinity я е пуснала темата, без значение последващите действия. Ако го махна по-скоро ще е за да не се поощрява подобно поведение. Това обаче не касае автора. Решението е било на deliverme и глобалните. Конкретния случай е показателен, но нямаше да създаде и грам грижа на никого, ако мненията не бяха първи в темите. Затова не смятам, че е основатен за налагането на рестрикции. Това ще е вид наказание за пишещите, а те са изчезващ вид. Всички си имат навици и както Б-Бой спомена, редакциите не рядко са с цел допълване, доизясняване и прегледност. Четящите ги бърка до толкова, че да следят водения диалог. Както писах обаче, с използването на цитати връзката няма да се губи. Лично мнение.

Понеже се засяга разделът, който модерирам, се чувствам длъжна да взема участие.

Аз също не одобрявам подобно действие. Нямам представа какви са били основанията постовете да бъдат изтрити от авторката на темата, но нямам и намерение да я разпитвам, да се правя на детектив и да задълбавам излишно. Така е преценила, така е направила. Ако всички ще се чувстват по-щастливи, мога да добавя два-три линка в двете теми, за да запълним празнотата. :ph34r:

Спокойно Nans, форумът няма да изгуби очарованието си, заради две точки в повече. Публикувано изображение

Да, ако аз бях модератор може би и аз щях да ги изтрия.

Не може да се трие първи пост в тема. Или поне аз нямам това право.

Редактирано от deliverme (преглед на промените)

iovi, казаното не засяга само един човек. Сам знаеш, че тя не е могла да си изтрие сама поста. Разглеждаме действието и като редакция, а това не е правилно. Да, ако аз бях модератор може би и аз щях да ги изтрия. Но пък защо да сменям авторството, няма много смисъл. За мен би било от значение, че не кой да е, а точно infinity я е пуснала темата, без значение последващите действия. Ако го махна по-скоро ще е за да не се поощрява подобно поведение. Това обаче не касае автора. Решението е било на deliverme и глобалните. Конкретния случай е показателен, но нямаше да създаде и грам грижа на никого, ако мненията не бяха първи в темите. Затова не смятам, че е основатен за налагането на рестрикции. Това ще е вид наказание за пишещите, а те са изчезващ вид. Всички си имат навици и както Б-Бой спомена, редакциите не рядко са с цел допълване, доизясняване и прегледност. Четящите ги бърка до толкова, че да следят водения диалог. Както писах обаче, с използването на цитати връзката няма да се губи. Лично мнение.

Що за изричение е това-За мен би било от значение, че не кой да е, а точно infinity я е пуснала темата, без значение последващите действия. ?

Ами дай да и подарим цветя.С какви точно привилегий се ползва?А,да има адвокат.

iovi,deliverme,благодаря за отговорите! :P

Лека вечер!

Що за изричение е това-За мен би било от значение, че не кой да е, а точно infinity я е пуснала темата, без значение последващите действия. ?

iovi,deliverme,благодаря за отговорите! :sobbing:

Лека вечер!

Ще свикнеш.Тук някои са по-привилегировани от другите,така е било..така и ще бъде.

Според мен трябва infinity да даде отново линковете към музиката,ако не някой от модераторите да добави няколко песни,колкото да не стой така празно.

iovi,deliverme,благодаря за отговорите! :sobbing:

Лека вечер!

Айде престани с глупостите. Не съм адвокатствала на никого и ако четеше с разбиране щеше да го осъзнаеш. Като писах "точно infinity я е пуснала темата, без значение последващите действия" имах предвид авторството. Нямам повод да го променям и да го давам на някой друг. Темата не се дублира с друга, че да я съединя примерно. Същото мнение щях да имам, ако ти бе пуснала въпросните теми... или Madonna. Чудо голямо, че темите започват с точка. Не ми се струва редно да се редактират като се слага информация чието авторство е изцяло на друг. Като основание за редакията.... смешна работа... общо недоволство.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Благодаря! :sobbing:

Може да спите спокойно!

Оправено е.

Не съм нарушил нито едно правило на форума. Така ми харесваше, да си трия мненията, но общо взето ги трия само от "Всичко останало" и подобни... Ако това дразни някой, ок, няма да ги трия, какво толкова...

За това не си и наказан. :rolleyes: И за това предложих да се променят правилата - ако всеки започне да си трие постовете на какво ще заприлича форума?

Според мен трябва infinity да даде отново линковете към музиката,ако не някой от модераторите да добави няколко песни,колкото да не стой така празно.

Никой не е длъжен да дава каквото и да било. Все едно някой да ме накара на сила да публикувам книга, чийто линк е вече невалиден. Как ще стане точно това, ако аз не желая ?. Отговор: по никакъв начин! Темите ги има кеширани в интернет пространството, но половината от линковете към въпросната музика са вече невалидни, така, че дори и да ги поместя тук, голяма полза от това няма да има. Обърнете се с молба към въпросния потребител и го помолете, вместо да изисквате нещо насила. Тук всичко се прави на добра воля!

Иначе, който желае да се убеди в написаното, може спокойно да ползва услугите на най-досадния бот / service архивиращ информация в интернет:

http://www.archive.org/web/web.php

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Може ли търсачката да се направи да търси и по-малки думи или поне да могат да се ползват кавички. Веднъж ми се наложи да търся за ad-hoc и опитах с: ad hoc ad-hoc "ad hoc" "ad-hoc" ад хок ад-хок "ад хок" "ад-хок" И нищо не излезе. Накрая намерих де. Чрез Google: "ad hoc site:http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=idx". Виждал съм в много сайтве да вкарват гугъл търсене. Ама не всички знаят как се търси с параметри в Google.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.