Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 1 час, XYconstant написа:

.... но един 40-50 годишен човек, който иска да чете Kaldata без реклами и е склонен да плати за това, едва ли знае за какво иде реч в тоя hosts файл.

Айде бе....? Убеден ли си в това твърдение..? Аз съм на 52 г...и смея да  твърдя че много добре знам какво е Hosts  файл  много по добре от много пишещи тук ..! Така че ..моля да се съобразяваме какви гръмки изказвания постваме....и да не се обиждаме на възраст..! :wink12:

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Пич, за това ли успя да се хванеш? 1 на 1000 да знае. Питам за останалите 999 - какво правят, ако не искат да гледат реклами => не четат сайта?

Пич..има хиляди варианти..но понеже аз съм от групата на пенсионерите..няма смисъл да споделям как става това...! Не ги разбираме ние тези модерни работи..! Ай  лека вечер..! :)

преди 32 минути, icotonev написа:

Айде бе....? Убеден ли си в това твърдение..? Аз съм на 52 г...и смея да  твърдя че много добре знам какво е Hosts  файл  много по добре от много пишещи тук ..! Така че ..моля да се съобразяваме какви гръмки изказвания постваме....и да не се обиждаме на възраст..! :wink12:

Наборе, станахме двама. :) 

Наборе..! :) Тия лапета тука се бъзикат на Hosts  файл ..! :wink12:  Какво да кажа ..млади ..млади...ври им мозъка и кръвта..!  :)

преди 1 час, icotonev написа:

Какво да кажа

Keep calm, keep silence :ph34r:

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Наборе, станахме двама. :) 

преди 1 час, DarkEdge написа:

Keep calm, keep silence :ph34r:

Оф... Лесна вашта!!!   ;)

преди 1 час, jhoro написа:

Оф... Лесна вашта!!!   ;)

Пък, вий, наборите на ВСВ, ко прайти по туй време онлайн. Знам, че безсънието ви е типично, ама нали уж след 000-100 вик присъщо....:ph34r:

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Пък, вий, наборите на ВСВ, ко прайти по туй време онлайн. Знам, че безсънието ви е типично, ама нали уж след 000-100 вик присъщо....:ph34r:

Туй зависи ут ...часовата зона!!

Да не ви е викнал Калин, да затриете въпроса ми на миналите страници, че той нещо се покри след него? :D

Цитирам го пак:

на 21.04.2018 г. в 2:09, XYconstant написа:

Знам кое какво е. Очаквам отговор от Калин - как, по легален път /без рекламни блокери/, можем да четем сайта, без да се налага да се кьорим и да цъкаме Х-чета? А, ако имаш късмет да не нацелиш миниатюрните Х, няма проблем - твоят номер е избран - печелиш IPhone X! :clap:

ПС: Добавям и за обидчивите пенсионери (самонаречие): без hosts файл, както не би следвало да се ползва той, за да се махат рекламите от форума, а по легален път да се премахнат с VIP абонамент (за форума). Има ли такава опция и за сайта?

Мерси!

А остроумщините може и на друго място. ;)

на 21.04.2018 г. в 18:50, icotonev написа:

Тия лапета тука се бъзикат на Hosts  файл ..!

Кой точно са лапетата,и как се бъзикат с хост файла?

• 2 седмици по-късно...
  • Администратор
на 20.04.2018 г. в 12:14, XYconstant написа:

При мен от два дни въобще не ме пуска във форума от Tapatalk.

на 20.04.2018 г. в 9:41, Topper написа:

Защото емпирично установявам, че вход от TapaTalk ми го дава като логване от Горна Оряховица, Уиндоус, Хром 48  (300км от мен)?
И въпреки, че в лога тази локация е записана 10 пъти, от снощи получавам известия за нова локация ?

След смяна на паролата отново.....

Tapatalk би трябвало да работи вече, обновиха си плъгина.

Какво бих предложил да се промени или какво бих променил ако съм на мястото на администратора на сайта / форум! Бих се замислил как да си върна хилядите потребители от първите години или да си стоя с 20-тина онлайн днес и да печеля "много". Дилема нали? Сега ще очаквам отговор ,че пак потребителите са хиляди и при това са печели, но брояча е на сайта / форум е красноречив - поне от половин година 50 чиляка онлайн!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Администратор
преди 42 минути, Black Power написа:

Какво бих предложил да се промени или какво бих променил ако съм на мястото на администратора на сайта / форум! Бих се замислил как да си върна хилядите потребители от първите години или да си стоя с 20-тина онлайн днес и да печеля "много". Дилема нали? Сега ще очаквам отговор ,че пак потребителите са хиляди и при това са печели, но брояча е на сайта / форум е красноречив - поне от половин година 50 чиляка онлайн!

Хех, все съветници бе, все печалбари :* Не ги мисли тия работи трудни са. Времената са други приятел свиквай. Тези времена ще се върнат като изчезнат половината сайтове, които се появиха през тези 15 години, Facebook, Twitter, Замунди, Мамунди  и хиляди други. Демек никога няма да върнат тези времена свиквай. ;) Същия въпрос може да се отправи: Как сайтове за запознанства флитче, елмаз, топаз и тем подобни да си върнат милионите потребители. А скоро и как сайтовете за обяви да си върнат милионите потребители след като Facebook пусна обяви и т.н. и т.н. и т.н. 

Иначе пак не е никак зле: 620 000 уникални посетители месечно. То колкото да са българите, които се интересуват от компютри 5 милиона ли?

April performance for your website vs. previous month

Users

617.9K

Sessions

1.1M

Това е положението. По-добре няма да става преживей го :)

преди 22 минути, Калин Карабойчев написа:

Хех, все съветници бе, все печалбари :* Не ги мисли тия работи трудни са. Времената са други приятел свиквай. Тези времена ще се върнат като изчезнат половината сайтове, които се появиха през тези 15 години, Facebook, Twitter, Замунди, Мамунди  и хиляди други. Демек никога няма да върнат тези времена свиквай. ;)

Иначе пак не е никак зле: 620 000 уникални посетители месечно. То колкото да са българите, които се интересуват от компютри 5 милиона ли?

April performance for your website vs. previous month

Users

617.9K

Sessions

1.1M

Това е положението. По-добре няма да става преживей го :)

Карабойчев! Нали има тема за съвети, ма и те взеха да обиват! Вервай си и все така напред. Честито. Тая година 50-тина, а на година 5- ма. Помниш в началото колко бяха и остави тая статистика колко са регистрирани и колко теми има. Виж колко са онлайн регистрираните в момента  и не само в този момент. Ма сайта си е твой де! А, аз няма какво да свиквам те. днес съм тук, после ме няма - не ми дреме И да, конкуренция има, но и тя не е оправдание , а цел за съревнование! Не  налагм мнение , а тема за размисъл. Нищо сложно няма. 

П.П Ако искаш трий това. Що ли писах? Няма да давам предложения повече.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Администратор
преди 17 минути, Black Power написа:

Карабойчев! Нали има тема за съвети, ма и те взеха да обиват! Вервай си и все така напред. Честито. Тая година 50-тина, а на година 5- ма. Помниш в началото колко бяха и остави тая статистика колко са регистрирани и колко теми има. Виж колко са онлайн регистрираните в момента  и не само в този момент. Ма сайта си е твой де! А, аз няма какво да свиквам те. днес съм тук, после ме няма - не ми дреме И да, конкуренция има, но и тя не е оправдание , а цел за съревнование! Не  налагм мнение , а тема за размисъл. Нищо сложно няма. 

П.П Ако искаш трий това. Що ли писах?

Тая статистика по-горе е от гугъл аналитикс и показва посещенията, не темите и броя регистрирани потребители. Показва уникални посетители на месец. И на тема технологии да, калдата е най-големият и посещаван технологичен портал в България. Та след като сме по-големи и посещавани от всичките ни технологични конкуренти мисля, че си вършим повече от добре работата. Ако не ти харесваме това е, което можем явно сме некадърни и повече не можем. Като ти е отесняло тук и ти е малко винаги можеш да отидеш при някой наш конкурент, който е по-голям от нас, успех. И да както ти днес си тук утре те няма така като му дойде времето и сайта днес го има утре го няма. Животът не започва и не свършва с калдата и повярвай ни един ден като/ако го спрем никой от нас няма да се обеси на лан кабела си. Животът ще продължи по старо му пък може и да живеем по-спокойно, като не даваме обяснения на разни никове по разни форуми.

Моля не задавайте трудни въпроси на Калин, че изведнъж му спира интернета и не се появява в темата една седмица, имайте мярка, че аз все още си чакам отговора, ама не бързам хич.

• Администратор
преди 1 минута, XYconstant написа:

Моля не задавайте трудни въпроси на Калин, че изведнъж му спира интернета и не се появява в темата една седмица, имайте мярка, че аз все още си чакам отговора, ама не бързам хич.

Що си мислиш че пък съм си настроил известия като питаш нещо да разбирам веднага. Нито съм видял какво си писал, нито пък ще търся. Не се взимай толкова на сериозно. Ако имаш някакъв конкретен въпрос ме споменавай в него или използвай личните съобщения или постави линк или го напиши отново. А друг е въпросът защо си мислиш, че пък съм длъжен задължително да отговоря на всеки персонално. Във фейсбук да не би Марк Зукърбърк да ви отговаря като го споменавате. Никой на който съм видял въпросът не е останал без отговор. 

• Администратор
преди 2 минути, XYconstant написа:

Ще ти го репортна и ще се моля Зукърбърг на калдата да го види.

Добре ще ти отговоря в репорта. Но се опасявам, че никога няма да го видиш докато не те повишим в модератор.

• Администратор
току-що, XYconstant написа:

Търпелив съм, ще си чакам реда. emoji22.png

Получих доклада и местя въпроса тук за да се почувстваш специален:

Цитат

Очаквам отговор от Калин - как, по легален път /без рекламни блокери/, можем да четем сайта, без да се налага да се кьорим и да цъкаме Х-чета? А, ако имаш късмет да не нацелиш миниатюрните Х, няма проблем

Няма легален начин. Сайтът (частта с новините) е отделна от Форума. Форумът е безплатна услуга чиито разходи за поддръжка, сървъри и колокейшън се покриват от приходите от перфпормънс реклама и/или ВИП абонаменти и дарения. В частта с новините освен горните разходи има разходи за 6 човека, които се грижат ежедневно да получавате по около 50-60 новини общо във всички категории, и тъй като перформънс рекламата е недостатъчна да покрива тези разходи там се използва премиум реклама, която е невъзможно да позволим легално да се изключва. Такъв е и бизнес моделът на 90% от всички големи новинарски сайтове не знам защо се правиш на ощипан все едно не го знаеш.

П.П. Ако терминологията те затруднява вярвам, че ще откриеш всичко, което те интересува в гугъл. 

Благодаря за спец. отговора, изясни ми се защо няма опция за спиране на рекламите и звучи долу-горе логично, ако сайтът успява да се монетизира дотолкова, но не е моя работа това.

П.п.: С терминологията нямам проблем, ясни са ми нещата.

Добър ден. Искам да попитам @Калин Карабойчев ще бъде ли позволена възможността да се блокират ЛС и форумни постове, написани от групата на модераторите и редакторите. Има някои мнения, написани точно от конкретни такива, които за мен са чисто заяждане и не искам въобще да ги чета.
Защо има възможност да блокираш потребител, но не и някой от тях?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.