Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

• Администратор
преди 1 час, аm-аm написа:

Мина време, не помня подробности. Критерият би следвало да е единствената ми скрита тема през последните години. Заглавието беше нещо от рода на "Пътя на млякото". В "Празните приказки". По времето, когато haidukpicaso (или както там се пише) е модерирала.

Ами търсих, няма скрита тема, която да съдържа мляко, млякото, път, пътя, пътят. Ако е изтрита след 30 дни се изтрива автоматично и от кофата и не може да се върне повече. Съжалявам. Създай си нова тема. 

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 20 минути, Калин Карабойчев написа:

Ами търсих, няма скрита тема, която да съдържа мляко, млякото, път, пътя, пътят. Ако е изтрита след 30 дни се изтрива автоматично и от кофата и не може да се върне повече. Съжалявам. Създай си нова тема. 

Ами BMW и Професора, влязоха за да се дърлят в нея, защото в другите теми нямаше такава добра посещаемост, а те искаха публика. Отделно от шегите имаше сериозни разсъждения, които ми се искаше да си припомня. Но щом не може, поне ще знам, че не може. Благодаря.

преди 11 минути, аm-аm написа:

Ами BMW и Професора, влязоха за да се дърлят в нея,

Аз до сега не помня да съм бил причина заради мен да бъде изтрита тема!
Ама ако това е по времето на голямото триене в този форум не виждам защо се чудите че не сте минал между капките с вашата толкова съдържателна тема. Ако си пуснал в нея тема някой клип от тубата с другарки къде са нямали пари за дрехи не търси вината в мен.
За подобни работи заминаваха цели теми в коша.
Често да ти кажа и аз не помня коя е била тази толкова посещавана тема че и с публика!
В раздела за празни приказки ми е много интересно какви интересни неща има освен много смях до сълзи.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Аз до сега не помня да съм бил причина заради мен да бъде изтрита тема!

Нали по това време зачезнаха бая теми и тъкмо с теб дискутирахме това. Иво и той се обади, че поздравчетата му към Лина са изтрити, а нямах удоволствието да го сторя лично. И грейна, че haidukpicaso е намирала повод и без повод да се упражнява в модериране.

не виждам защо се чудите

Хайде сега и на "вие". Прихващат те и теб понякога.

В раздела за празни приказки ми е много интересно какви интересни неща има

Мен имаше.

преди 15 часа, аm-аm написа:

Мина време, не помня подробности. Критерият би следвало да е единствената ми скрита тема през последните години. Заглавието беше нещо от рода на "Пътя на млякото". В "Празните приказки". По времето, когато haidukpicaso (или както там се пише) е модерирала.

аааа моля моля няма да ме обвиняваш

:stop:

никакво мляко и нищо млечно не съм трила, трила съм цици само

и ми пиши правилно ника

Направете така че, ако някой иска да подкрепи форума да си изключи блокатора на реклами!

• 3 седмици по-късно...
на 13.05.2018 г. в 22:27, BMW Маниак написа:

В раздела за празни приказки ми е много интересно какви интересни неща има освен много смях до сълзи.

така е, доволен съм от собствениците на сайта
 жив е повече от всякога и може би се дължи на форума със своята универсалност
съжалявам, че сайтове с тясна насоченост на форумите, лека полека си отиват

@Калин Карабойчев, защо не е позволено да блокираме определени потребители? Искам да блокирам един определен модератор, който се държи арогантно към всички и обижда наред и без провокация. Мисля, че и сам знаеш кой модератор е това и не разбирам защо още го държиш.

преди 4 минути, rado84 написа:

@Калин Карабойчев, защо не е позволено да блокираме определени потребители? Искам да блокирам един определен модератор, който се държи арогантно към всички и обижда наред и без провокация. Мисля, че и сам знаеш кой модератор е това и не разбирам защо още го държиш.

И понеже този въпрос е задаван вече и за да спестя въпроса към попитаната страна кой пост ви е обидил ще си направя и труда да го публикувам тука и да се преценят действията ми.

преди 9 часа, BMW Маниак написа:

Мдааа, хора къде не са си показвали носа извън България отново се включват неподготвени че и запознати как е по другите страни !!!

Последно някой ще ми каже ли Вапцаров комунист ли е или борец за демокрация ?

@rado84, ако не си готов да водиш дискусии не ги започвай.
И линк към темата

Овен ако някъде в друга тема не сте се почувствал обиден без провокация, моля да я цитирате тука за изясняване.

• 2 седмици по-късно...
на 14.05.2018 г. в 7:01, XANAX написа:

Направете така че, ако някой иска да подкрепи форума да си изключи блокатора на реклами!

Може и по-просто. Който иска да подкрепи форума си купува VIP или прави дарение.

• 2 седмици по-късно...

То който иска да подкрепи форума, ще си изключи адблокера и сам, без да му извиват ръцете, както правят админите на много други сайтове.

• 2 седмици по-късно...

Това:

Цитат

[+] No themes found

[+] Enumerating usernames ...
[+] Identified the following 10 user/s:
    +----+------------+------------------+
    | Id | Login      | Name             |
    | 1  | kal-2      | Калин Карабойчев |
    | 2  | clmephisto | cL.MepHisTo      |
    | 3  | hellmaker  | HellMaker        |
    | 4  | petar      | П.е.т.ъ.р        |
    | 5  | zazzko     | zazzko           |
    | 6  | realsot    | realsot          |
    | 7  | sony       | Sony             |
    | 8  | vasyko     | vasyko           |
    | 9  | the-queen  | The Queen        |
    | 10 | box        | box              |

[+] Finished: Sun Jul  8 02:42:37 2018

в секция софтуер бих добавил меню/каталог в стил "Калдейта", подобно на това:

311928961_Bitmap.png.0862e923e4d50ec9ea8fc064ea0ebf30.png

Аз пак да напомня - бих махнал възможността членовете на форума да "лайкват" собствените си постове. Мисля, че е очевАдно защо.

Толкова ли е трудно да се направи?...

на 13.07.2018 г. в 20:47, RudeBoy написа:

Аз пак да напомня - бих махнал възможността членовете на форума да "лайкват" собствените си постове. Мисля, че е очевАдно защо.

Според мен ще убие мотивацията на двама души да пишат. Поне за толкоз знам, че обичат "автоласките" haha.png

Когато всички започнем да се самолайкваме, само тогава ще се сетят да го оправят.

Макар че и сегашното положение си има своя чар. Харесва ми, когато в едно общество се спазва ред не защото нямаш избор или защото ще те накажат, а защото си отговорен. Никой не се самолайква, макар че са свободни да го правят.

на 13.07.2018 г. в 20:47, RudeBoy написа:

Марк Зукърбърг го е измислил - оплачи се на него

И ако ми харесва котката на картинката дето съм постнала що да не я лайкна а

:P

преди 9 минути, haidukpikaso написа:

И ако ми харесва котката на картинката дето съм постнала що да не я лайкна а

А защо ще я лайкваш - да не забравиш, че ти харесва ли? :cool: 

Марк Зукърбърг не е измислил лайкването, проверѝ си източниците. А и неговият сайт е социална мрежа, място за общуване и споделяне на лични емоции и преживявания. Докато Калдата (уж) е сериозен форум, посветен на софтуер, хардуер, и др. подобни, и предназначен за споделяне на информация и взаимопомощ по дадени въпроси и проблеми. И лайкването тук би трябвало да означава, че съответният пост има някакъв ценен принос, за някого. Ако всеки цъка безразборно вирнати палци, или на приятелски начала, или сам на себе си - обезсмисля се цялата идея.

преди 17 минути, haidukpikaso написа:

Марк Зукърбърг го е измислил - оплачи се на него

То и в това се влага същия интензитет мисъл:

преди 23 часа, jonov написа:

17457503_1433686493320381_5659060421564605437_n.jpg

преди 27 минути, RudeBoy написа:

А защо ще я лайкваш - да не забравиш, че ти харесва ли? :cool: 

Марк Зукърбърг не е измислил лайкването, проверѝ си източниците. А и неговият сайт е социална мрежа, място за общуване и споделяне на лични емоции и преживявания. Докато Калдата (уж) е сериозен форум, посветен на софтуер, хардуер, и др. подобни, и предназначен за споделяне на информация и взаимопомощ по дадени въпроси и проблеми. И лайкването тук би трябвало да означава, че съответният пост има някакъв ценен принос, за някого. Ако всеки цъка безразборно вирнати палци, или на приятелски начала, или сам на себе си - обезсмисля се цялата идея.

същото е като във фейса - а на теб какъв ти е проблема не мога да разбера

никой не те лайква ли

преди 11 минути, haidukpikaso написа:

а на теб какъв ти е проблема не мога да разбера

никой не те лайква ли

:lol6: 

Дреме ми за тъпите лайкове :D

Проблемът ми е, че разни индивиди пълнят форума с глупости, само за да си ги лайкнат, и да се кефят на голямата "репутация", която са натрупали. И аз, вместо да науча оттук нещо интересно и полезно, чета простотии. 

преди 1 минута, RudeBoy написа:

Дреме ми за тъпите лайкове :D

Проблемът ми е, че разни индивиди пълнят форума с глупости, само за да си ги лайкнат, и да се кефят на голямата "репутация", която са натрупали. И аз, вместо да науча оттук нещо интересно и полезно, чета простотии. 

хем не ти дреме хем ти е проблем

що не си пуснеш дискавъри като ти е тъпо тука а

преди 24 минути, RudeBoy написа:

И аз, вместо да науча оттук нещо интересно и полезно, чета простотии.

А какво оправдание имаш за опцията с игнора :jumping11:

на 12.05.2018 г. в 23:29, Калин Карабойчев написа:

Няма как, просто блокирайте и това. Ако искате повече теми в Политика пускайте и вие такива. Така няма да има предимно негови. Всеки е свободен да си пише и публикува колкото иска. А всеки пък сам решава какво да чете и какво не. :(

Би ли обяснил с какво право algor ми трие тема Нон стоп - Спам!!!  от снощи както и от днес сутринта нова тема със същото заглавие в раздел Празни приказки.

При положение че всеки е свободен да пуска теми!!!

Разбирам го че има някаква първосигнална омраза но не мога да му помогна по никакъв начин.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.