Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Манипулацията - за сенчестата страна и невидимите аспекти на колективното съществуване

Featured Replies

преди 1 час, _ramus_ написа:

Ето - това ми е личната цел в темата - да изследвам това явление. Така, че темата освен информационна като стойност и задача, има и моя лична цел. Всеки пишещ в нея - също има лични цели. Въпроса е, че няма единство между това дали си ги предсвтавя и е наясно, и това, което проявява тук. Сред тия два плана е налице разминаване - при един по-малко, при други - повече.

При така дефинирана користна цел, която е разбираема дори на "дете" като мен, разбирам защо смятате, че всичко е сложно. За разлика от другите обаче аз нямам користна цел. За сметка на това съм информационно любопитен (считайте го като вид пенсионерско четене на вестници известен в миналото...) и до известна степен провокационно настроен (считайте го като вид мърморене на пенсионер) спрямо информационния поток който тече в така наречената "Интернет медия".

Да, определено нашите цели не само се разминават, но са и коренно различни и съвсем нормално е да се възмущавате от моите не до там адекватни мнения.

Грешно е да се счита, че

ВСИЧКИ СМЕ - И МАНИПУЛАТОРИ и МАНИПУЛИРАНИ. ВСИЧКИ - ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ!!!

защото, за разлика от Вас, аз нямам цел. Това, че Вие изследвате така наречените "Тагер групи" или по български казано "целеви групи" си е ваш личен избор.

В основата на това - аз не възразявам срещу Ваше право, но защитавам своето право - Да дам някакво мнение, а дали то е адекватно и прочие е без значение.

Дали ще бъде одобрено или не, от Вашата персона не ме интересува. Изказвам си своето мнение по свой си начин на тълкуване, което обаче Вие смятате като вид неправилно или  по-точно, че съм в нарушение на чл. 57 ал. 2 на Конституцията на България, но забравяте ал. 1. Та в този смисъл - Вие трябва да доказвате, че аз злоупотребявам със свое право и засягам пряко Ваше право, а не обратното.

п.п. Прощавайте ако сте счели, че имам нещо против Вас. Както се казва - Нищо лично драги ми "съформист" ... ;), а не колега. Колеги в този форум са само и единствено назначените от собственика на същия .... ;) Ако по една или друга причина имате и друг "админ" профил, то Вие си знаете, защо ползвате и профил на обикновен потребител. :)  

• Отговори 159
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Рамусе, мислил ли си за кариера в сферата на професионалната дипломация? ;) Защото притежаваш рядко срещаната способност да говориш (респ. да пишеш) с часове по дадена тема, повтаряйки в десетки различни варианти едно и също, без при това да кажеш нищо съществено и плъзгайки се по повърхността на разглеждания въпрос :D Всичките ти безкрайни писания в темата могат да бъдат резюмирани с две изречения: "Манипулацията е основен метод на управление на социалните групи. Осъществява се чрез подмяна на понятията, на ценностите и чрез създаване на илюзия за свободен избор у индивида, докато реално той бива ограничен между няколко предварително дефинирани възможности, водещи до един и същ резултат.".

Интересното е друго - защо продължаваш с тези упражнения по "екстензия на захарозо-амилозни гелове"? :D Ако получаваше някакво възнаграждение за писаниците си, независимо дали финансово или под форма на популярност (например ако водеше собствен блог), подобна загуба на време би била оправдана. Но фактът, че го правиш в свободен форум показва, че задоволяваш своя вътрешна потребност от получаване на внимание, която остава неудовлетворена в реалния ти живот. Вероятно не си излизал от години да пийнеш по нещо в компания. Защото познатите ти или те избягват като виден досадник, или ти затварят устата още на третото изречение със забележки от типа: "А млъкни малко бе, дървен философе!" ;)

• Автор
преди 1 час, Win_user написа:

Вероятно не си излизал от години да пийнеш по нещо в компания.

:) Състезанието по глупости вече започна и надпреварата тече. Има ли други заявили се състезатели?

Колкото до "пийването в компания" - не пия и не ме занимават компании в кръчми. На кръчмарите, дето пийват в компания може да им изглеждам всякакъв. Това е тяхно право, а моето е - че не ме интересуват с нищо. Отвращава ме простащината, неграмотността и глупостта. Но най-много - опиянени от алкохол простаци, при които всички версии на имитациите им на интелигентност, се срутват и лъсват с първосигналността си до нивото на оранготани.  :)

Нито един от сериозните хора с които общувам, не пие алкохол. Нито един! А за общуването ми с тях... не е нужно да описвам сред пийващи си кръчмари, живеещи в съвсем "друга вселена" от моята.

преди 2 часа, ДиоиД написа:

Вие изследвате така наречените "Тагер групи" или по български казано "целеви групи"

Нямате си най-малка представа какво изследвам, написали сте го грешно и грешно го използвате в изказа си. Грешките идват от това че импровизирате произволно и нямате дори основи за това, което се опитвате да представите. А относно недомислиците :

При така дефинирана користна цел,

защото, за разлика от Вас, аз нямам цел.

като две изречения преди това е написано следното

Да, определено нашите цели не само се

Въобще една игра на претенциозни и натруфени стъкмистики призвана да имитира интелект и грамотност... Но пък с все сила напирате - ей така, без-цел-но, като свободна неманипулирана птица, за добруването на поколенията и вдъхновен от личната си библия... Браво на вас - един истински благороден алтруист, отдаден на личните си вярвания. 

Нямам повече намерение да се занимавам с глупостите на един или друг. Личните ви игри не ме интересуват, не ми е нужно ничие одобрение, нито отношение - каквото и да е. Върша си работата без нищо от това да ме засяга, с каквото и да е. Състезавайте се, аз моето си го правя без оглед на мненията. Тия мнения са просто част от изследването ми. А повечето от тях - и за това не стават.

преди 13 минути, _ramus_ написа:

:) Състезанието по глупости вече започна и надпреварата тече. Има ли други заявили се състезатели?

Колкото до "пийването в компания" - не пия и не ме занимават компании в кръчми. На кръчмарите, дето пийват в компания може да им изглеждам всякакъв. Това е тяхно право, а моето е - че не ме интересуват с нищо. Отвращава ме простащината, неграмотността и глупостта. Но най-много - опиянени от алкохол простаци, при които всички версии на имитациите им на интелигентност, се срутват и лъсват с първосигналността си до нивото на оранготани.  :)

Нито един от сериозните хора с които общувам, не пие алкохол. Нито един! А за общуването ми с тях... не е нужно да описвам сред пийващи си кръчмари, живеещи в съвсем "друга вселена" от моята.

Върша си работата без нищо от това да ме засяга, с каквото и да е. Състезавайте се, аз моето си го правя без оглед на мненията. Тия мнения са просто част от изследването ми. А повечето от тях - и за това не стават.

Впечатляваща форма на делюзия която има и съответно патологично наименование...Наблюдавам шарадът на този господин от известно време и смятам, че единственото което търси е внимание дето не получава в личния си живот, компенсира тук за липси. Що му се връзвате? Смейте се, за смех си е па и смехът е здраве!

преди 25 минути, _ramus_ написа:
преди 3 часа, ДиоиД написа:

защото, за разлика от Вас, аз нямам цел.

преди 3 часа, ДиоиД написа:

Да, определено нашите цели не само се

Ето това "квантово" на човека не проумявате ... ще ползвам изказа на един Ага - Цел и цел не е едно и също.

Отново не ви е известна моята цел, която декларирам, че не е цел ... :)

За Вашето изследване Ви дадох и един сорт интернет ползватели, за които не сте очаквали да има или пък Ви интересуват въпреки, че казвате, че не Ви интересува мненията на другите.

Да, @Win_user Ви охарактеризира точно - търсите Внимание или по-точно привличате вниманието, което по своята си същност е подсъзнателната Ви потребност от това да се научите на увереност в назубрената от Вас догма.

преди 36 минути, _ramus_ написа:

Отвращава ме простащината, неграмотността и глупостта.

Определено това е симптом, че имате вече трайни психични отклонения. Да, те съществуват и са извън Вашите способности да се справите с такива индивиди, което говори, че не знаете как да освободите натрупалата се гняв и прочие и до определена степен чрез тази Ваша агресия тук в този свободен форум търсите начин не да я споделите, а да я излеете като в една обществена тоалетна и вси да почувстват Вашата миризма и прочие.

Това е като животинския нагон да се ***ае (маркира) ареала някаква зона. Много добре следите кой Ви се "връзва" и кой не, и определено когато Ви се отдаде възможност - нанасяте непохватен удар ... :) Не всички тука сме "овце" .... не всички са "хищници". Има и такива които възприемаме Вас (негово превъзходителство образован и интелигентен и прочие културен човек) като обикновено плашило в някакво "небрано лозе" ... :) 

Определено заприличвате на ИИ-чо с достатъчно претенции, че и той е значим, а де факто е един доста самотен индивид, който търси само и единствено внимание тук, защото в действителността е пренебрегнат.

Заприличвате на един Симо ... :) Да, определено хората в неравностойно положение тръгват към това

преди 54 минути, _ramus_ написа:

Нямам повече намерение да се занимавам с глупостите на един или друг. Личните ви игри не ме интересуват, не ми е нужно ничие одобрение, нито отношение - каквото и да е.

т.е. влизат в "отбранителен режим" ...

п.п. Никой тук не води игри .... тук не сме да играем, а да споделяме.

преди 57 минути, angel_a написа:

Впечатляваща форма на делюзия която има и съответно патологично наименование...Наблюдавам шарадът на този господин от известно време и смятам, че единственото което търси е внимание дето не получава в личния си живот, компенсира тук за липси. Що му се връзвате? Смейте се, за смех си е па и смехът е здраве!

Аз най говоря тук, от толкова време. Вие не знаете ми се струва, със кой всъщност си имате работа. Ако знаете, ще избягате моментално. 

Нямате си най-малка представа какво изследвам, написали сте го грешно и грешно го използвате в изказа си. Грешките идват от това че импровизирате произволно и нямате дори основи за това, което се опитвате да представите. А относно недомислиците :

Въобще една игра на претенциозни и натруфени стъкмистики призвана да имитира интелект и грамотност... Но пък с все сила напирате - ей така, без-цел-но, като свободна неманипулирана птица, за добруването на поколенията и вдъхновен от личната си библия... Браво на вас - един истински благороден алтруист, отдаден на личните си вярвания. 

Нямам повече намерение да се занимавам с глупостите на един или друг. Личните ви игри не ме интересуват, не ми е нужно ничие одобрение, нито отношение - каквото и да е. Върша си работата без нищо от това да ме засяга, с каквото и да е. Състезавайте се, аз моето си го правя без оглед на мненията. Тия мнения са просто част от изследването ми. А повечето от тях - и за това не стават.

Ти си тотално луд....! Направо заразно луд...!

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Нито един от сериозните хора с които общувам, не пие алкохол. Нито един!

Наистина ли? Нито един от двамата?!? :D 
Всъщност - разбирам ги... За да ти изтърпи човек повече от пет минути преливанията от пусто в празно, без да се спомине от досада или да избяга с писъци, трябва да е минимум на хероин венозно ;) Което ме навежда на мисълта за още едно поприще, на което би могъл да спечелиш слава и известност - пробвай да станеш евангелист! Само един час да подрънкаш в типичния си форумен стил и повечето парализирани ще проходят и ще побегнат, защото не издържат повече, а придружителите им отдавна са си плюли на петите и са изчезнали :)

преди 55 минути, Win_user написа:

пробвай да станеш евангелист!

УаУУу .. г-не , вие да не сте психиатър ?    Може ли и на мен да ми кажете какво ще ми отива да стана , а ? :clown:

Да ми дадете дет се казва Насока житейска - посока в едър план ! 

Да ми намерите истената и пътят в тоа живот :speak:

Да получавам и аз много аплаузи , с цветя да ме замерят , чинии да чупят като ме видят .. :shy11:

Аааа - Стоп !  Чалга певачка нема да ставам , да знаете !   Харесвам Бах и Шопен ! 

Нещо друго свястно да видите в тва кристално кълбо , некаква очарователна диагноза ..опс - професия да ангажирам ..

Като ме видят да бягат , да залягат , да започват жертвоприношения в моя чест :shy11:

Да ме нарисувате хубавко ,  ако ми хареса ще ви платя 500 биткойна и ще ви подаря северното крило на летният ми дворец. 

И пътят да ми начертаете , програма за нов живот , портфолио със все сичките ми възможности , което да удрям смело на масата 

като отида да си търся поддръжници .  Бе , знаех си аз , че все отнякъде ще ми излезе късмета някой да ме нагласи на люлката на Живота. :party4:

• Автор

Сладурчетаааа - още от помията за грухтящи има ли да се лее? С грухтене или без, простащината няма да стане по-малко, или повече.

Фантазиите на тема рамус - какво правил, какъв бил, какво мислил, какво играел, на какъв се правил - са нещастни аматьорски импровизации и поредната демонстрация на простотия и невежество. Кухата лейка няма да стане повече пълна с това... По никакъв начин. Но пък само куха може да си дрънка.

преди 1 час, Win_user написа:

Което ме навежда на мисълта

вие откровено си лъжете - защото мисъл отсъства. Няма как да има има мисъл, докато всъщност се грухти. Може би прасенцата наричат квиченето помежду си с думичката мисъл, но това не подхожда за нещо повече от света на прасенцата. Грухтете и се изпражнявайте на воля. Прасешка вселена и живот - разбираемо е, и оправдателно. :)

Темата е затворена според правилникът точка 2.18

По молба на потребител!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.