Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия или Америка? Коя страна, според вас е по силна?

Featured Replies

преди 1 час, Войсмил написа:

Споменаваш списък, какъв е и къде е този списък а?

Това, че не четеш е твой проблем, не мой. Ето ти го списъка:

на 25.01.2020 г. в 20:15, gagodrago написа:

Русниците са изобретили още :

https://ruxpert.ru/Российские_изобретения

преди 1 час, Войсмил написа:

Е как да не е руско бе!  Даже и в Уикипедиа го пише.

Gryazev-Shipunov GSh-6-30 Това е наименованието му.   Може да прочетеш и да се образоваш малко.

Е как да е руско? Ти не видя ли какво е и къде е правено точно това видео? Това, че някой е изрязал част от цялото видео, качил го е в youtube и е написал, че е руско въобще не означава, че е руско. По едно време същото видео се използваше, за да ни се представи руско плазмено оръжие.

И как така руското ЛАЗЕРНО ОРЪЖИЕ, за което ти имаш информация, а американците и такова нямат в днешни времена(чети какви си ги писал)

преди 10 часа, Войсмил написа:

Ще кача още един клип, с руско лазерно оръжие.  По логиката на  A.COM   клипа сигурно  е монтаж, да кажа предварително.

Имам информация за това лазерно оръжие, и бих казал че е бая старичко. Американците и такова нямат в днешни времена!

Това е основано и създадено пред 1962 мисля, може и да греша. Я покажете Американците имат ли такова сега!  Колко назад са Руснаците само.

Имам спомен че Американците измислили подобно през 2016 и още е в процес на правене.

се оказа най-обикновено оръжие(а не ЛАЗЕРНО) при това американско?

• Отговори 997
  • Прегледи 65k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 19 минути, A.com написа:

Това, че не четеш е твой проблем, не мой. Ето ти го списъка:

Е как да е руско? Ти не видя ли какво е и къде е правено точно това видео? Това, че някой е изрязал част от цялото видео, качил го е в youtube и е написал, че е руско въобще не означава, че е руско. По едно време същото видео се използваше, за да ни се представи руско плазмено оръжие.

И как така руското ЛАЗЕРНО ОРЪЖИЕ, за което ти имаш информация, а американците и такова нямат в днешни времена(чети какви си ги писал)

се оказа най-обикновено оръжие(а не ЛАЗЕРНО) при това американско?

А аз ти качих наименованието на оръжието и в уикипедиа пише подробностти, включително че е и Руско и създадено през 1962, четеш ли изобщо или си пишеш ей така?

СССР фалирал. Кога бе?

преди 11 часа, A.com написа:

Както виждаш знам за какво ще говориш...

Брей... Аз не знаех Дали ще пиша изобщо нещо, той знаел Какво ще кажа.

преди 1 час, _Belial_ написа:

СССР фалирал. Кога бе?

Ами само да те светна че лично аз съм бил там по времето когато  иннфлацията удряше рекорди като Жан Виденов не е мечтал, а стоките се купуваха с талони/купони

Освен за продукти и водка разбира се, имаше талони за  сапун дори :)

Ама де да знаете вие тези "подробности" .

преди 12 минути, miro20 написа:

Ами само да те светна че лично аз съм бил там по времето когато  иннфлацията удряше рекорди като Жан Виденов не е мечтал, а стоките се купуваха с талони/купони

Освен за продукти и водка разбира се, имаше талони за  сапун дори :)

Ама де да знаете вие тези "подробности" .

Стига хейтва бе инж. Мирчев, то ще излезе, че освен теб с големи подробности никой нищо не знае за Русия и там хората са толкова бедни, че умират от глад! Спирай наркотиците бре, съвсем ще се побъркаш! Да не би да говориш за времето от ВСВ? Колкото пъти съм ходил в Русия, бедни клошари ровещи в кофата за боклук да търсят храна не съм виждал, а при нас след "демокрацията" ги има много.  Имам приятел, който живее в калифорния. Има фирма за слагане на дограма. Той ми е пращал снимки на клошар живеещ до дома му в кашон, на който често е давал пари и храна в страната с неотраничените възможности. 

преди 2 часа, Войсмил написа:

А аз ти качих наименованието на оръжието и в уикипедиа пише подробностти, включително че е и Руско и създадено през 1962, четеш ли изобщо или си пишеш ей така?

Ти качи видео, за което написа, че показва РУСКО ЛАЗЕРНО ОРЪЖИЕ. Да те цитирам ли, за да си спомниш?

преди 13 часа, Войсмил написа:

Ще кача още един клип, с руско лазерно оръжие.  По логиката на  A.COM   клипа сигурно  е монтаж, да кажа предварително.

Имам информация за това лазерно оръжие, и бих казал че е бая старичко. Американците и такова нямат в днешни времена!

Това е основано и създадено пред 1962 мисля, може и да греша. Я покажете Американците имат ли такова сега!  Колко назад са Руснаците само.

Имам спомен че Американците измислили подобно през 2016 и още е в процес на правене.

След като ти показах, че това нито е лазерно оръжие, нито е руско оръжие забрави какво написа и започна да говориш за ГШ-6-30.

Къде отиде ЛАЗЕРНОТО оръжие?

Видя ли къде е правено видеото, което си пуснал?

СССР фалирал. Кога бе?

Когато излезе победител от Студената война(точно както излезе победител и от ПСВ).

Знам, знам. Всеки път когато напишете някоя глупост(пресен пример е това, че в САЩ през 1960 дори не са знаели какво е майонеза) и ви хванат се измъквате като просто сменяте темата. Дори няма нужда да ви се помага. Очаквам поредното "аз нарочно го написах, за да покажете колко сте информирани"(за майонезата говоря).

• Автор
преди 4 минути, A.com написа:

Ти качи видео, за което написа, че показва РУСКО ЛАЗЕРНО ОРЪЖИЕ. Да те цитирам ли, за да си спомниш?

Какво да ми цитираш бе, не ти говоря за клипа, а за линка и наименованието на оръжието. Я се върни и се образовай малко преди да напишеш поредния прибързан и глупав коментар. Не четеш, а знаеш само твоето си. Качвам линкове достоверни източници от Руския Сайт, ти твърдиш че били глупости и лъжи, всичко което покажа тук е лъжа и монтаж за теб, първо си пий хапчетата после коментирай. Че си губя времето с дразнители като теб, дето качвам факти, а ти ги оспорваш без факт. Само писмено. Дето твърдиш че линка ми е бил фалшив, а твоя истински, качвам ти от уикипедиа, ти пак твърдиш че там пишело грешно, да не би ти да си ги създал и писал!   ??

преди 9 минути, A.com написа:

Знам, знам. Всеки път когато напишете някоя глупост(пресен пример е това, че в САЩ през 1960 дори не са знаели какво е майонеза) и ви хванат се измъквате като просто сменяте темата. Дори няма нужда да ви се помага. Очаквам поредното "аз нарочно го написах, за да покажете колко сте информирани"(за майонезата говоря).

Абе ти сигурен ли си в тва инфо за майонезата? Щот те и сега не знаят кво е.

Я върви питай някой руснак какво е това "руска салата" . :giggle1:

преди 26 минути, herkules2 написа:

Стига хейтва бе инж. Мирчев, то ще излезе, че освен теб с големи подробности никой нищо не знае за Русия и там хората са толкова бедни, че умират от глад! Спирай наркотиците бре, съвсем ще се побъркаш! Да не би да говориш за времето от ВСВ? Колкото пъти съм ходил в Русия, бедни клошари ровещи в кофата за боклук да търсят храна не съм виждал, а при нас след "демокрацията" ги има много. 

Незнанието ти не е "аргумент" .

Айде дупето под мишница и по баира...  :) 

преди 1 час, miro20 написа:

Я върви питай някой руснак какво е това "руска салата" . :giggle1:

Цитат

Оригинална рецепта

Месо от два варени фазана, един телешки език, 100 грама черен хайвер, 200 грама маруля, 25 рака, 200 грама дребни кисели краставички, 200 грама маринована соя, 2 пресни краставици, 100 грама каперси, 5 ситно нарязани твърдо сварени яйца. Сместа от тези продукти Оливие заливал с провансалски сос, приготвен от балсамов оцет, стритите жълтъци на 2 твърдо сварени яйца и половин литър зехтин.

Aйде виж сега, колко общо има това което ние наричаме "руска салата", със салатата "Оливие" на която руснаците още казват "френска салата"! Не виждам и майонеза даже! Да не говорим за картофи, грах, нарязани колбаси... единственото общо е, че и в двете има кисели краставички.

Пак си пляскаме свободни съчинения, че сме ги шибнали и в уикипедия.

Аха... руснака ще отвори българската уикипедия за да разбере какво е изобретил и нарекъл "руска салата"

:giggle1:

преди 2 часа, miro20 написа:

По същото това време Русия изплащаше външния дълг на СССР!  И го изплати. На това ако му кажеш фалирала държава... Е да тръгнат янките да изплащат външния си дълг, тогава да видиш какво е фалит!

преди 3 минути, miro20 написа:

Аха... руснака ще отвори българската уикипедия за да разбере какво е изобретил и нарекъл "руска салата"

:giggle1:

И межди другото, руската салата е на помощника на Оливие- Иванов. И си е баш руска. А как и викат руснаците, много важно, щото пък французите я наричат "пиемонтска". Демек италианска. :)  Четете поне какво давате като доказателства бе, сто пъти се овъртяхте като патета в калчища.

Мдам, сега пък руската салата не била руска понеже там я наричали салата Оливие, по името на един гастроном от белгийско френски произход дето работел в ресторант Ермитажа ..

Така, първо за сороспиите да кажа, всички признават този тип салата ( макар и в изменен от Иванов, и не само от него вид ), на база майонеза зеленчуци и салами някакви , за Руска салата... ю

Второ, във френския , испанския, балкански , някои латиноамерикански и други езици тя се нарича в превод буквално"  Руска салата " ... ( на турски също се нарича Руска салата буквално )

Трето, не знам какви ги четете , но дори в английската версия на Уикито, си пише ясно за това, и се посочва origin -Russia ... А в руската версия се набляга основно на оригиналната салата на фамозния готвач Оливие , и се посочва че разновидността на Иванов е приела името Столична салата .. Е да, ама в чужди страни и досега си се нарича дори още по видоизменена руска салата...

Така че сороспията дебелогъза може да  ходи да чете преди да приказва врели некипели макар и за центчета хамерикански ...

П.С А и да, онова във клиповете не е никакъв лазер, и първия клип на войсмил, не е изобщо еднакъв с другия на комаджията, дето твърди че това бил оригинала .. Е да ама не, едното е руска система роторна , а другото американска...така че другаря хаменикалофил дето се прави на голям разбирач, може да ходи да чете тези  приказки на някой друг.... 

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Така че сороспията дебелогъза може да  ходи да чете преди да приказва врели некипели макар и за центчета хамерикански ...

Кой това ?

оригиналната салата на фамозния готвач Оливие , и се посочва че разновидността на Иванов е приела името Столична салата ..

Виж как сам се закопа :) 

Защо не пишете че са измислили , ИЗОБРЕТИЛИ столична салата ???

Щото нито е изобретена, нито е измислена, нито се казва "руска салата"

:)

Туше

П.С А и да, онова във клиповете не е никакъв лазер, и първия клип на войсмил, не е изобщо еднакъв с другия на комаджията, дето твърди че това бил оригинала .. Е да ама не, едното е руска система роторна , а другото американска...така че другаря хаменикалофил дето се прави на голям разбирач, може да ходи да чете тези  приказки на някой друг.... 

Изгледай видеото след 2.39

Същото е.

А сръбското си е чист класически фейк . :)

Тези като вас дето само копипействат такива сте какво ?

Точно така. ..   - фейкомети :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор

Ами за водката какво ще кажете?  Кой я е измислил, Руснак ли?  Или някой друг?

преди 5 минути, miro20 написа:

Кой това ?

Виж как сам се закопа :) 

Защо не пишете че са измислили , ИЗОБРЕТИЛИ столична салата ???

Щото нито е изобретена, нито е измислена, нито се казва "руска салата"

Туше

Охо дебологъзия пак за тушета се размечтал...ма тц..отново на камък удари сороспийке ...

Според информацията призната и от англоговорящия Уики, е изобретена в Русия, независимо какъв е по народност бил готвача който го е направил...

Или викаш ти не признаваш това ;)  понеже човека бил белгиец от френски произход.... 

https://fr.wikipedia.org/wiki/Salade_russe

https://en.wikipedia.org/wiki/Olivier_salad

https://es.wikipedia.org/wiki/Ensalada_rusa

https://it.wikipedia.org/wiki/Insalata_russa

https://en.wikipedia.org/wiki/Olivier_salad#Europe

https://pt.wikipedia.org/wiki/Salada_russa

https://tr.wikipedia.org/wiki/Rus_salatası

..и така нататък може да ровиш в всички езикови версии на Уикито, и да видиш как е на съответния език .....На доста  езици се нарича Руска салата , включая френски, португалски, италиански, испански , турски, много балкански езици и так дале.. монголски също ....

преди 11 минути, Войсмил написа:

Ами за водката какво ще кажете?  Кой я е измислил, Руснак ли?  Или някой друг?

Цитат

Първите свидетелства за тази източноевропейска алкохолна напитка датират от полски писмен документ от началото на 15-ти век

преди 4 минути, Sinbad_ написа:
Цитат

A variation called Stolichny salad (Russian: салат столичный, "capital city salad") exists, and is also popular in the Russian cuisine.

столичнъй бре... столичннъй салат....

Аз затова съвсем коректно казах и попитах по горе :

-Я върви питай някой руснак какво е това "руска салата" . :giggle1:

-Аха... руснака ще отвори българската уикипедия за да разбере какво е изобретил и нарекъл "руска салата"

Напънала са мишката и родила... мореплавател... :) 

Пак стана за смях

преди 8 минути, miro20 написа:

столичнъй бре... столичннъй салат....

Напънала са мишката и родила... мореплавател... :) 

Пак стана за смях

Ай ай, а уж кой знаел руския , кой бил там по време на перестройката а :)) ах да, и английски уж знаел..навремето нали пак с английски текстове те бяха хванал в лъжи като последния мангал в столипиново ..дето гугълтранслейта го взема за знаене :))

Ай пробай пак, напъни се, ти можеш , тоз гъз не е само от салата направен..  :)) макар и да се тресе от лъжи и безсилие :)) 

"A variation called Stolichny salad (Russian: салат столичный, "capital city salad") exists, and is also popular in the Russian cuisine."

P.S А на френски как е според теб ;) да чуем ..

току-що, Sinbad_ написа:

Ай ай, а уж кой знаел руския , кой бил там по време на перестройката а :))

Ай пробай пак, напъни се, ти можеш , тоз гъз не е само от салата направен..  :)) макар и да се тресе от лъжи и безсилие :)) 

Хайде нещо по простичко  , като за мореплаватели.

- Ти пробвал ли си в РФ да си поръчаш руска салата ?

Отиваш в ресторантче и казваш - искам руска салата.

а?

Хайде нещо по простичко  , като за мореплаватели.

- Ти пробвал ли си в РФ да си поръчаш руска салата ?

Отиваш в ресторантче и казваш - искам руска салата.

а?

Да, във франция със сигурност може да си поръчаш руска салата :whist:.. в италия тоже, в турция също, в испания, португалия, почти цяла латинска америка, доста балкански страни, монголия..и така нататък ....

А за Русия мисля бяхме казали че там се казва салата Оливие, или май не четеш какво пишем а ... и за варината столична салата също... 

А откъде произлиза прочете ли, или да ти отбележа с цветно в английското Уики за кьорави сороспии като теб ? 

Туше .

В РФ не можеш да си поръчаш "руска салата" .

А уж тя била измислена , изобретена в матушката.

Пак стана за смях.

Както винаги . :) 

Гаменските ти нападки и изцепки няма да коментирам.

Радвам се че допринасям за общата ви култура, която се учудвам че дори , ползвайки уикипедии, сте доста назад.

Съжалявам обаче за поредните ви разрушени илюзии за "матушката" . И че дори не знаете каква салата ядете. И каква водка пиете.

Туше .

В РФ не можеш да си поръчаш "руска салата" .

А уж тя била измислена , изобретена в матушката.

Пак стана за смях.

Както винаги . :) 

Хахахаха, в русия можеш да си поръчаш руска салата, която там е под друго име .... Така че тушето си ти, дебелогъзести :)))  И това не променя факта че е измислена там ...

Alternative names Russian salad, Stolichny salad
Type Salad
Course Zakuski
Place of origin Russia
Created by Lucien Olivier
Main ingredients Potatoes, vegetables, eggs, meat, mayonnaise

П.С Въпроси? Можеш да се оплачеш в госдепа, да променят съдържанието на уикито си ако искаш, ама едва ли ще ти се вържат :))

Благодаряяяяя :) 

Place of origin

Russia

Мхм.. туше нали :)) смешник жалък :))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.