Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия или Америка? Коя страна, според вас е по силна?

Featured Replies

Не че нещо, но БМВ е немска компания.

• Отговори 997
  • Прегледи 65k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 34 минути, gagodrago написа:

Российские изобретения

Добре че няма идиоти които вместо бройка да изброяват буквално  изобретенията на другите "изостанали спрямо матушката" , страни :) 

:lol6:

преди 12 часа, herkules2 написа:

Ти си живей в свят само от жени без мъже и си мечтай за изцяло женска доминация

Кога си ме чул да говоря за свят без мъже ???

Някога да съм говорел за самовъзпроизводство на жени без мъже ???  както ти говориш и мечтаеш за мъжко самовъзпроизводство ?

не съм паднал толкова ниско.

Говориш за  елементарна омраза към жените, към всички жени , които са били втори сорт, не стават за нищо , и т.н. и оправдаваш тези твои дискриминационни ислямистки простотии с "уж" антифеминизъм" .

Сори , ама това си е чиста  хомо-омраза към ВСИЧКИ жени. И няма нужда да се прикриваш с борба с  феминизма и прокарвано надмощие  на жените.

Аз се забавлявам и са ми приятни всякакви компании, с които се разбираме, НО НЕ И ПО ПОЛОВ признак  !

за мен забавления без жени си е чист хомо-събор,  извращенско напиване , портокалово парти за лузъри и пубери-девственици или нещо подобно.

:)

Идея си нямам какво е за теб купон без жени.

Ама ти си знаеш.

Русия е най-силната страна в света и ако и се наложи ще срине целия свят, за да защити интересите си. САЩ заслужават (казвал съм ти го вече) да бъдат смазани от ислямския свят.

Силна с какво ? Съобразяват се с тях само заради ядрения им арсенал .

Чувал ли с поговорката "обьезяна с гранатой" ?

А " на гол тумбак пищофи" ?

Както ти мразиш руснаците защото са най-силната държава в света, която не допуска чужда намеса в бита си, така и аз ненавиждам американците, защото за мен са най-подло-съществуващата сбирщина от мародери-хуманоиди, крадяща с военна сила всичко на планетата, което може да се открадне, решила, че светът е техен и океанът им е до колене!

Аз никого не мразя и съм един от малкото русоФИЛИ тук.

Но не и наивен путинофил :)

Относно бита на руснаците пак си нямаш никаква идея

Който може се  е уредлил  в "злия загниващ запад"  и сАЩ . и семействата си са си уредили , и парите си са изнесли , и семействата  си .

Особено властимащите , депутати, видни политици. И това е лесно проверимо  :) 

Само не и за тукашните слепоци .

преди 1 час, _Belial_ написа:

Очаквах нещо по- конкретно. Примерно някоя селскостопанска технология, която се прави в САЩ. Ко те затруднява, може и компютърна айде.

Малко заводи за микропроцесори ли има в Щатите?

Това горе все изобретения ли са? Руски?

Цитат

1961 Ми-8

Руснаците са изобретили вертолета, самолета, нефтопровода, телевизионната кула, скулптурите? Може би са изобретили "най-масов", "най-тежък", "най-бърз", "най-голям"?

преди 57 минути, A.com написа:

Руснаците са изобретили

Може би сега е момента отново да споменем за "страната на клонингите" :)

https://germanych.livejournal.com/133607.html

https://maxim-nm.livejournal.com/377298.html

Богат мат'рял... само че няма да копипействам като гагодраго всичко дословно дето задръсти по горе форума с простотията си като бай ганьо френска канализация....

НЕка сам си отвори и да чете :) 

на 22.01.2020 г. в 12:20, Войсмил написа:

А за случая когато трябваше да транспортират Совалката, защо Руснаците я транспортираха с самолет, защото САЩ  не можеха или не знаеха как. Пак с помощта на Русия!

Ще дадеш ли пример кога САЩ не са знаели(можели) как да транспортират совалка със самолет?

на 23.01.2020 г. в 23:26, Silvering написа:

Малко заводи за микропроцесори ли има в Щатите?

Заводи викаш. Да, може да се каже че заводът за нещо си е част от технологията, но не питах теб...

преди 4 часа, A.com написа:

Ще дадеш ли пример кога САЩ не са знаели(можели) как да транспортират совалка със самолет?

А ти ще дадеш ли пример, с кой самолет са го правили?

на 24.01.2020 г. в 0:48, miro20 написа:

Може би сега е момента отново да споменем за "страната на клонингите" :)

https://germanych.livejournal.com/133607.html

https://maxim-nm.livejournal.com/377298.html

Богат мат'рял... само че няма да копипействам като гагодраго всичко дословно дето задръсти по горе форума с простотията си като бай ганьо френска канализация....

НЕка сам си отвори и да чете :) 

Глей ти! Блогът на Максим Мирович. Тва ти ли си бе Мирко?

В тази връзка интересна новина

- създателя и работещия по системите Буран, Мир, Союз и т.н. са му предложили работа като ... чистач или "оператор на ксероксна машина" :) 

https://www.rbc.ru/society/24/01/2020/5e25a8129a794703d7af90f7?utm_source=tw_rbc

преди 1 час, _Belial_ написа:

Глей ти! Блогът на Максим Мирович.

Ти да видиш а  ? Човека ти е систематизирал и събрал  една камара примери за крадени модели от "злия загниващ Запад" :) 

Всичко ова е лесно проверимо. Но ти предпочиташ да си хейтиш :) 

преди 6 минути, miro20 написа:

Ти да видиш а  ? Човека ти е систематизирал и събрал  една камара примери за крадени модели от "злия загниващ Запад" :) 

Всичко ова е лесно проверимо. Но ти предпочиташ да си хейтиш :) 

О, какъв добър човек! Веднага обаче изниква въпросът- а защо го прави човека? Защо му е притрябвало да събира картинки от разни модели и да преценява кой на кого прилича? И то модели от преди 50-60 години, отдавна забравени и от създателите си даже. За да хейтва по една отминала система и епоха? За да отклони основателните въпроси на хората- Добре де, сега след като и ние сме част от добрия западен капитализъм, защо не ни се случва благоденствието, което той обещаваше и демонстрираше в пропагандните си материали? Аааа... комунистите са виновни! Вижте ги как са крали модели... предимно от Форд. Да им се чудиш на Форд, що още на са осъдили комунизма и комунистите и да си приберат милиардите! Ааа, да. Щото Форд не са идиоти и знаят че вече няма кого да осъдят. И предпочитат да си гледат моментната кочинка, а не да реват за някакви имагинерни пропуснати ползи и да обвиняват древните гърци за това, че автомобилите им са пълна бутафория!

Тааа, добрия човечец или е някой безработен некадърник, занимаващ се с глупости за да задоволи собствения си хейт, ритайки умряло куче, или някой му плаща да го прави. Предвид обаче "значимостта" на това което прави, силно се съмнявам да изкарва добри пари.

на 23.01.2020 г. в 22:28, M.Николов написа:

Не че нещо, но БМВ е немска компания.

Наистина странно да видиш БМВ в списък с неща, правени в САЩ. Не отричам че автомобили на марката се произвеждат И в САЩ, но те се произвеждат И в Русия! Да смятаме ли тогава, че БМВ е и руска... технология.

А в България НЕ СЕ И НЯМА ДА СЕ произвежда Фолксваген (за БМВ остана само спомена, че дори не си достроиха завода). А в Русия и Фолксваген се произвежда... В Русия, която е с наложени икономически санкции и ембарго!

Еххх, не им е лесно на соросоидните тролчета- толкова много за мислене, а толкова малко мисъл...

Злобей си злобей .... Нещо все ви се пукат цоциалистическите опорки колко велики достижения е имало преди.

Представяш ли си ... електронната игра за вълка с яйцата и тя е  крадена-копирана :) 

преди 2 часа, _Belial_ написа:

А ти ще дадеш ли пример, с кой самолет са го правили?

Аз вече дадох такъв пример. Ще се повторя:

Цитат

1977 година американската совалка качена не Boeing-747.

https://www.youtube.com/watch?v=v-YNcwc1ZME

Тук също:

https://www.youtube.com/watch?v=WcI1e4KiDv0

преди 3 минути, A.com написа:

Аз вече дадох такъв пример. Ще се повторя:

А, пропуснал съм значи. Но си имам оправдание- линковете ти там са неработещи.

аз им се чудя на руснаците, за какво всъщност им беше тая совалка. Да покажат че могат...

на 23.01.2020 г. в 23:08, miro20 написа:

Кога си ме чул да говоря за свят без мъже ???

Някога да съм говорел за самовъзпроизводство на жени без мъже ???  както ти говориш и мечтаеш за мъжко самовъзпроизводство ?

не съм паднал толкова ниско.

Говориш за  елементарна омраза към жените, към всички жени , които са били втори сорт, не стават за нищо , и т.н. и оправдаваш тези твои дискриминационни ислямистки простотии с "уж" антифеминизъм" .

Сори , ама това си е чиста  хомо-омраза към ВСИЧКИ жени. И няма нужда да се прикриваш с борба с  феминизма и прокарвано надмощие  на жените.

Аз се забавлявам и са ми приятни всякакви компании, с които се разбираме, НО НЕ И ПО ПОЛОВ признак  !

за мен забавления без жени си е чист хомо-събор,  извращенско напиване , портокалово парти за лузъри и пубери-девственици или нещо подобно.

Не те ли заболяха пръстите да пишеш-дрънкаш глупости бе? И после аз съм спамел и о*ирал темите! За какво си мечтая си е моя работа, а ти с тая забрадка е ясно с каква полова принадлежност си, и няма как да си мечтаеш за женско самовъзпроизводство, защото нито на теория, нито на практика е възможно такова при вас жените, поради липсващата Y-хромозома, възможно е самовъзпроизводство единствено за мъжкия пол!  И, няма как да паднеш ниско, защото ти никога не си била високо. Щом, като смяташ, че говоря за "елементарна" омраза към жените значи че не е нещо особено, а и не съм чувал за сортове при вида  хомосапиенс, известни са ми само полове, два, мъжки и женски, (а не над 33) при които мъжкият превъзхожда женския! Как мислиш, дали ще е по-приятно забавлението, когато излизаме с дружинката на лов за диви прасета да помъкнем и жените? Че то някой може да си застреля жената "по погрешка" ма! Забавлявай си се там само по женски партита, то и без друго сега е модерно при мъжете ще си само ако те поканят, а изглежда не искат да те канят и за това си им се ядосала.

на 23.01.2020 г. в 23:08, miro20 написа:

Аз никого не мразя и съм един от малкото русоФИЛИ тук.

Но не и наивен путинофил :)

Относно бита на руснаците пак си нямаш никаква идея

О, то ти изобщо "не мразиш" руснаците, ама никак, и си най-страшният русофил на планетата! Сигурно сънуваш руски караконджули нощем. А пък за бита на руснаците си "най-компетентна" тук. Според теб половината руснаци ще се преселят в САЩ, за да могат американците, след като ще имат много руски граждани, и да претендират за половината богатства на Русия.:lol6:Виж "умничко", почти през година ходя на гости при приятели в Москва, а и те ни идват на гости. Сигурно имам някаква представа за бита на руснаците. Ти кога си била в Русия, че да знаеш за бита им? Сигурно имаш информация от някой холивудски филм. Сега вече след скандала "Харви Уейнстейн (от който мед ти капе на сърцето) и в холивудските филми вече ще гледаш за някой страшен женски военен командир или за черен президент-афроамериканец на Русия, по които да съдиш за руския бит!:lol6:

преди 2 часа, miro20 написа:

Злобей си злобей .... Нещо все ви се пукат цоциалистическите опорки колко велики достижения е имало преди.

Представяш ли си ... електронната игра за вълка с яйцата и тя е  крадена-копирана :) 

Даже не я знам тая игра. Смятай каква ценна технология са краднали рашъните. Чакай да питам тогава в Германия защо се произвеждат матрьошки? Защо в Япония откраднаха Рубик куба и дори по негов тертип, направиха разни змии и други шантавотии?

преди 1 час, herkules2 написа:

Не те ли заболяха пръстите да пишеш-дрънкаш глупости бе? И после аз съм спамел и о*ирал темите! За какво си мечтая си е моя работа, а ти с тая забрадка е ясно с каква полова принадлежност си, и няма как да си мечтаеш за женско самовъзпроизводство, защото нито на теория, нито на практика е възможно такова при вас жените, поради липсващата Y-хромозома, възможно е самовъзпроизводство единствено за мъжкия пол!  И, няма как да паднеш ниско, защото ти никога не си била високо. Щом, като смяташ, че говоря за "елементарна" омраза към жените значи че не е нещо особено, а и не съм чувал за сортове при вида  хомосапиенс, известни са ми само полове, два, мъжки и женски, (а не над 33) при които мъжкият превъзхожда женския! Как мислиш, дали ще е по-приятно забавлението, когато излизаме с дружинката на лов за диви прасета да помъкнем и жените? Че то някой може да си застреля жената "по погрешка" ма! Забавлявай си се там само по женски партита, то и без друго сега е модерно при мъжете ще си само ако те поканят, а изглежда не искат да те канят и за това си им се ядосала.

О, то ти изобщо "не мразиш" руснаците, ама никак, и си най-страшният русофил на планетата! Сигурно сънуваш руски караконджули нощем. А пък за бита на руснаците си "най-компетентна" тук. Според теб половината руснаци ще се преселят в САЩ, за да могат американците, след като ще имат много руски граждани, и да претендират за половината богатства на Русия.:lol6:Виж "умничко", почти през година ходя на гости при приятели в Москва, а и те ни идват на гости. Сигурно имам някаква представа за бита на руснаците. Ти кога си била в Русия, че да знаеш за бита им? Сигурно имаш информация от някой холивудски филм. Сега вече след скандала "Харви Уейнстейн (от който мед ти капе на сърцето) и в холивудските филми вече ще гледаш за някой страшен женски военен командир или за черен президент-афроамериканец на Русия, по които да съдиш за руския бит!:lol6:

Ко каза че от толкова хвърчащи храчки и плюене, нещо съвсем и се губиш :) 

преди 8 минути, miro20 написа:

Ко каза че от толкова хвърчащи храчки и плюене, нещо съвсем и се губиш :) 

Каквото съм казал, казал съм го, за глухите камбаната два пъти не бие!  Не знам къде казваш, че съм се губил, но като гледам ти въобще не си се намирал!

преди 33 минути, _Belial_ написа:

Даже не я знам тая игра

Е щом не я знаеш  , това обяснява всичко ....

https://dubikvit.livejournal.com/23894.html

тинейджъри-специалисти по всичко , разбиращи от всичко , а на практика кухи балончета с панделки :) 

преди 6 минути, herkules2 написа:

Каквото съм казал, казал съм го, за глухите камбаната два пъти не бие!  Не знам къде казваш, че съм се губил, но като гледам ти въобще не си се намирал!

Относно твоите полюции за самовъзпроизводство без жени , нищо повече не съм казал, от това което ТИ си ГОВОРЕЛ / писал.

Ако нещо те е срам за което ...  си е твой проблем :)

И ако обичаш , не ми приписвай твои женски фобии и да мериш със своя аршин другите.

Мирогледа ми е далеч над твоите ограничени яростни женомразски теории и глупости :) 

на 23.01.2020 г. в 23:45, A.com написа:

Това горе все изобретения ли са? Руски?

Руснаците са изобретили вертолета, самолета, нефтопровода, телевизионната кула, скулптурите? Може би са изобретили "най-масов", "най-тежък", "най-бърз", "най-голям"?

Русниците са изобретили още :

блини, водка, сельодка, руска салата, автомат Калашников, матрьошката, двуцилиндровият парен двигател, сухото мляко,

електродъговото заваряване, нефтеният сондаж, ледоразбивач, периодичната система на химичните елементи,

хроматографията, сгъваемият парашут, противопожарната пяна, минометът, електромагнитният сеизмограф, синтетичният каучук, елементът Хафний, хидропланът, всъдеходът, ушанката, кръвната банка, височинният скафандър,

самовъзпламеняващо се ракетно гориво, подводното заваряване, спирачният парашут, самбото, програмата Winrar,

Кирлиановата фотография, мазерът, атомната електростанция, космодрумът, атомният ледоразбивач, космическа храна,

Цар Бомба, Скалата на Кардашев, химичният елемен Нобелий, космическа тоалетна, подводно оръжие, играта Тетрис, графена, плаваща атомна станция, твърдата вода, лекарство за Ебола, алуминевата пяна

и още хиляди други изобретения, технологии и иновации....

https://ruxpert.ru/Российские_изобретения

преди 2 часа, herkules2 написа:

Виж "умничко", почти през година ходя на гости при приятели в Москва, а и те ни идват на гости. Сигурно имам някаква представа за бита на руснаците. Ти кога си била в Русия, че да знаеш за бита им? Сигурно имаш информация от някой холивудски филм. Сега вече след скандала "Харви Уейнстейн (от който мед ти капе на сърцето) и в холивудските филми вече ще гледаш за някой страшен женски военен командир или за черен президент-афроамериканец на Русия, по които да съдиш за руския бит!:lol6:

За РФ и СССР  за разлика от теб, съм живял дълги години, и знам със сигурност много повече от теб, умнико :) 

Само да ти кажа, че да си ходите на гости и да си турист за няколко дена, няма нищо , абсолютно нищо общо с това да живееш, учиш, работиш там.

"страшните женски военни командири" са очевидно в твоите кошмари. Не в моите :) 

Аз , за разлика от теб,  харесвам жени.

преди 1 минута, gagodrago написа:

руска салата

руската салата ли каза са изобретили ? :) 

Сигурен ли си ? :)

Да проверявамли и останалите ти клишета ?

А другарят Мирчев, каква българска технология е изобретил, ако смея да попитам?

Другарю Мирчев, нали уж си инжинерин, ти каква българска технология изобрети?

Така както го гледам е изобретил цървулите, киселото мляко, мускалите с розово масло, чалгата, Азис, Тони Стораро...

:giggle1:

Аз да си ме чул да те питам какво си изобретил ?

Имаш едно изобретение, и то от незнание и елементарна неграмотност - копипейст на километрични уикипедии дето бяха задръстили тази тема по горе .

Хората дори темата не можеха да отворят. Добре че ти изтриха простотията :) 

Другарю Мирчев, в сравнение с руснаците ти си един технологично изостанал абориген... изостанал си със 100 години назад... изобретил си цървулите, чалгата и Тони Стораро... ще има да чакаш чужди инвеститори да отидат при теб да строят заводи, промишленост и високи технологии... някога. :giggle1:

---------

В Димитровград руснаците са построили специален реактор, който произвежда най-скъпият метал на планетата Земя - Калифорний. Цена 250 милиона долара за 1 грам.

Докато руснаците под мъдрото ръководство на Путин чупят технологични рекорди, изкуфелият Бойко Борисов превръща държавата България в Световен Център на Боклука.:giggle1:

Някои като чуят думата Рассея и подпикват чак..... :)  

преди 21 минути, gagodrago написа:

Другарю Мирчев, в сравнение с руснаците ти си един технологично изостанал абориген... изостанал си със 100 години назад... изобретил си цървулите, чалгата и Тони Стораро...

За радост, аз съм се доказал многократно още като студент и по нататък. Идея си нямам откъде си правиш такива изводи за мен, и то само защото ви руша илюзитие и заблудите както за съветския цоциалистичекси режим който ни увреди доста здраво и нас, така и за ФАКТИТЕ по тази тема също.

Аз ли съм ти виновен че руснаците са клонирали  и крали толкова здраво западна техника ???

Отделно че се изложи дори и с руската салата. Нали си велик копипейстър от уикипедията. Проверявай си данните малко

че само се излагаш :giggle1:

Второ - Темата не е за мен бе другарю  :)  Така и не се научихте.

преди 1 час, miro20 написа:

Относно твоите полюции за самовъзпроизводство без жени , нищо повече не съм казал, от това което ТИ си ГОВОРЕЛ / писал.

Ако нещо те е срам за което ...  си е твой проблем :)

И ако обичаш , не ми приписвай твои женски фобии и да мериш със своя аршин другите.

Мирогледа ми е далеч над твоите ограничени яростни женомразски теории и глупости :) 

Ти добре ли си бе? Да не са те пуснали от психиатррията? За какви полюции , срам и женски фобии от моя страна дърдориш, вече съм над 50-те? Полюции съм имал като всяко момче в пубертетна възраст и тогава наистина ме беше срам, като си погледна шортите сутрин уж черни пък колосани с нещо бяло някъде. С женски фобии си ти, за това се подмазваш на жените, за да не те набият. Аз не се страхувам от жените, те със сигурност ще се страхуват от мен, ако сгафят и ме предизвикат в реала. Твоят "мироглед" е тук в този форум, сигурно не спиш и по нощите си пак тук, да възхваляваш женското величие, като ме предизвикваш, за да ме баннат отново!

преди 1 час, miro20 написа:

За РФ и СССР  за разлика от теб, съм живял дълги години, и знам със сигурност много повече от теб, умнико :) 

Само да ти кажа, че да си ходите на гости и да си турист за няколко дена, няма нищо , абсолютно нищо общо с това да живееш, учиш, работиш там.

"страшните женски военни командири" са очевидно в твоите кошмари. Не в моите :) 

Аз , за разлика от теб,  харесвам жени.

Брей, ти още малко и ще се изкараш чист руснак, щом си живял дълги години в СССР. И къде си живял по-дълго в СССР или в РФ? Май със сигурност не знаеш нищо нито за СССР, нито за РФ, защото по никое време не си живял там, а дрънкаш глупости-фантазии, колкото да не заспиш нощем. "Страшните женски военни командири и жени командващи земята и целия космост са само в комиксите и новите вече холивудски филми. Сега вече мъжете там са слабият пол и зависят от женското благоволение. Ти харесваш жените от страх, а аз съм консервативен и с патриархални възгледи, които наричаш зловредна пропаганда! Русия е православна страна, каквато сме и ние, но днес сме на погрешната страна, което ще ни струва много повече от суверинитета! 

преди 8 часа, herkules2 написа:

С женски фобии си ти, за това се подмазваш на жените, за да не те набият. Аз не се страхувам от жените, те със сигурност ще се страхуват от мен, ако сгафят и ме предизвикат в реала. Твоят "мироглед" е тук в този форум, сигурно не спиш и по нощите си пак тук, да възхваляваш женското величие, като ме предизвикваш, за да ме баннат отново!

"подмазвам се на жените" ??

"възхвалявам женското величие" ???

"ако жените те предизвикат в реала" :) 

То си личи прекрасно кой здраво е втасал.... :)  

За Русия и православието....случайно да знаеш ... например.. къде в материковата част на цяла Европа е най голямата джамия ?

В коя държава един цар ислямист уахабит е поствил на колене Путя и не дава  с пръст да му пипнат многомилиардните субсидии които дои от него ?

ммм?

ш са сетиш ли ? :)

преди 10 часа, gagodrago написа:

който произвежда най-скъпият метал на планетата Земя - Калифорний.

Я вземи почети коментарите под клипа ти ? :)  :giggle1:

А и както виждаш се казва "Калифорний". НЕ московий, не петербургийй,  а калифорний.

Що така ? Я виж уикипедията  ? :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.