Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия или Америка? Коя страна, според вас е по силна?

Featured Replies

преди 11 часа, miro20 написа:

Пропагандираш свят без жени, а обвиняваш мен в хомонаклонности ?

Аз не искам да живея в твоя свят, другарю мразещ жени, който не бил "хомо..." :)   мдааа добреее...

Нищо не пропагандирам, а само предполагам и изказвам мои мисли. Никого не задължавам да се съгласява с мен и дебело съм го подчертавал навсякъде. Ти си живей в свят само от жени без мъже и си мечтай за изцяло женска доминация и джендъризъм и ИК, което никога няма да стане и то благодарение на ислямския свят и останалия нехристиянски свят, които не прощават женска наглост и не разрешават  да се шири женска мръсотия. Фактите са очеизвадни, не допускат жени до свещените си места, ха познай защо! Америка се хвали със силата си, ама още никой не е проверил колко е силна, защото войните които предизвиква са боязливи и от разстояние. Напада все малки държавици, които не разполагат с достатъчна военна мощ, за да покаже пилешките си мускули. Какво стана с Иран? Защо се отказаха от унищожението му? Уж щяха да гърмят разни културни паметници и други прототии в изказването им. Нали нямаше никакви поражения и жертви от американска страна, а дори иракчани бяха предупредени за ракетната атака. Колко американски войници са в лудница. Ами с Венецуела? И там страховити заплахи кьор-фишеци за да уплашат мъдестия, ама той нещо не ще да се плаши и разни там Гуидо Муидо или други американски протежета си "намират майстора"!  То и в пустинната им буря сигурно са избити над 10-20 хиляди американци, но колко в същност са никога няма да се разбере. Америка до сега е била силна, защото краде от целия свят. В Русия не и се получи и не успя с редовните си лъжи да ограби страна с тлощ от 1/6 на планетата. Силен е този, който притежава неизчерпаеми ресурси за икономиката си и ако му се наложи може да съществува и при затворена икономика без да зависи от никого. За това на Русия никой не и трябва, а тя е необходима за всички останали. За това я нападат всички, за да я ограбят, а тя се защитава и успешно го прави. И при нея бандитинът Сорос пусна пипалата си с феминизъм, джендъризъм и останалите му болестотворни извратеняшки методи за  подривна дейност, но вече е ликвидиран и не може да трови руското общество с американска отрова. Русия е най-силната страна в света и ако и се наложи ще срине целия свят, за да защити интересите си. САЩ заслужават (казвал съм ти го вече) да бъдат смазани от ислямския свят. Ако Целият арабски свят проумее коварството на американците и се обедини за всеоща война срещу тях никаква военна мощ няма да ги спаси при положение че Русия не се намеси. СА все някога ще се обърне и с нея всички подкрепящи американците, когато проумеят, че това е най-зловещата страна на планетата, сееща само смърт сред народите. Това не е никаква пропаганда от моя страна, както си свикнал да крещиш  и да лелееш твоята си пропаганда, дето била законно-конституционна, а е изказано мнение, предположение или възглед ако искаш, но си е лично мое и никой не е длъжен да се съгласява с мен. Както ти мразиш руснаците защото са най-силната държава в света, която не допуска чужда намеса в бита си, така и аз ненавиждам американците, защото за мен са най-подло-съществуващата сбирщина от мародери-хуманоиди, крадяща с военна сила всичко на планетата, което може да се открадне, решила, че светът е техен и океанът им е до колене!

• Отговори 997
  • Прегледи 65k
  • Създадено
  • Последен отговор

Съмнявам се, че ги мрази защото са "най-силната държава в света". Руснаците са толкова технологично изостанали, че дори Китай е пред тях. Това не е мое твърдения, това е факт, който можеш да установиш, като разгледаш технологичния им принос към човечеството! ^^

Пхахаха... Опитвам се да се сетя за някой, който не е технологично изостанал от Китай.

преди 4 часа, pix3l написа:

Съмнявам се, че ги мрази защото са "най-силната държава в света". Руснаците са толкова технологично изостанали, че дори Китай е пред тях. Това не е мое твърдения, това е факт, който можеш да установиш, като разгледаш технологичния им принос към човечеството! ^^

Разбира се , че не е твое твърдение ! Ти , способен ли си да "родиш" такава мисловна такава тъпотия ......? :lol6:

преди 2 часа, _Belial_ написа:

Пхахаха... Опитвам се да се сетя за някой, който не е технологично изостанал от Китай.

Аз се сещам за няколко... САЩ, Великобритания, Япония, Германия.

преди 9 минути, by_chechi написа:

Разбира се , че не е твое твърдение ! Ти , способен ли си да "родиш" такава мисловна такава тъпотия ......? :lol6:

Ти не можеш да преброиш, колко ъгъла има билярдната топка, защо си напрягаш мозъка излишно?

преди 1 минута, pix3l написа:

Аз се сещам за няколко... САЩ, Великобритания, Япония, Германия.

Май точно в тази тема Мирко беше изнесъл данни за високотехнологичния износ на разни държавици. Този на САЩ беше 1/6 от китайския. На останалите изброени, още по- зле.

преди 22 минути, _Belial_ написа:

Май точно в тази тема Мирко беше изнесъл данни за високотехнологичния износ на разни държавици. Този на САЩ беше 1/6 от китайския. На останалите изброени, още по- зле.

Китайците само сглобяват... имат няколко компании (като Huawei, които създават мрежово оборудване), които не са само производители, но това е съвсем малък процент. За това на повечето западни компании им е все едно, дали ще произвеждат в Китай, Тайланд, Виетнам или някъде другаде, важното е да има евтина работна ръка.

преди 5 минути, pix3l написа:

Китайците само сглобяват... имат няколко компании (като Huawei, които създават мрежово оборудване), които не са само производители, но това е съвсем малък процент. За това на повечето западни компании им е все едно, дали ще произвеждат в Китай, Тайланд, Виетнам или някъде другаде, важното е да има евтина работна ръка.

Не знам защо ми се струва, че това беше преди около 15 години...

Който желае да се образова и информира , моля :

"...към края на 2017 г. Китай надминава САЩ, като става най-голямата страна в света по брой на публикуваните научни статии.[19]"

https://bg.wikipedia.org/wiki/Китай

https://clubz.bg/9066-kitaj_izprevari_sasht_veche_e_naj_golqmata_ikonomika

преди 20 минути, _Belial_ написа:

Не знам защо ми се струва, че това беше преди около 15 години...

Сега е същото... да не мислиш, че докато те се опитват да напреднат, другите спят?

преди 10 минути, by_chechi написа:

Който желае да се образова и информира , моля :

"...към края на 2017 г. Китай надминава САЩ, като става най-голямата страна в света по брой на публикуваните научни статии.[19]"

https://bg.wikipedia.org/wiki/Китай

https://clubz.bg/9066-kitaj_izprevari_sasht_veche_e_naj_golqmata_ikonomika

Не става дума за научни статии, а за технологии, които са минали теоретичната фаза.

току-що, pix3l написа:

Сега е същото... да не мислиш, че докато те се опитват да напреднат, другите спят?

Разбира се. Някои даже вървят назад.

преди 4 минути, pix3l написа:

Не става дума за научни статии, а за технологии, които са минали теоретичната фаза.

А бе , този (че да не кажа нещо друго - пак главоболия с екипа ! :)) ! :lol6:

Технологии не се правят от празни кратуни....:lol6:

Правят се от умни глави и развита икономика....:nono:

преди 1 час, _Belial_ написа:

https://data.worldbank.org/indicator/TX.VAL.TECH.CD?most_recent_value_desc=true

преди 5 часа, pix3l написа:

Хей "умнико", по какво съдиш, че руснаците са технологично изостанали? Смяташ ли че ще си раздават технологиите ей така, за да доказват колко са напреднали? И защо им е да го правят? Имаш ли представа колко учени и изобретатели е дала Русия на света още преди Америка да я има като такава? Като започнеш от Менделеев, Попов, Яблочков и стигнеш до Николай Жуковски, Николай Басов и стотици други! Я кажи според теб кой е откривателя на радиото? Попов или Маркони? Приносът на Русия е огромен, докато краварите могат да се похвалят само с крави и използване на пушка уинчестър, с която завоюват територията, която е индианска принадлежност. А за китайците имаш много поздравии от арменския поп! Не знам дали са по напред от руснаците, но със сигурност са много по-напред от американците и янкиге газ пикаят заради това. С твоите измислени факти ще лъжеш само подуенските баби.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kitaj-izprevari-SASht-v-naj-modernite-tehnologii_120161.html

преди 15 минути, by_chechi написа:

А бе , този (че да не кажа нещо друго - пак главоболия с екипа ! :)) ! :lol6:

Технологии не се правят от празни кратуни....:lol6:

Правят се от умни глави и развита икономика....:nono:

Естествено, за това технологии не се правят в Китай или в Русия, но китайците поне са евтини и можеш да им оставиш сглобяването.

преди 19 минути, _Belial_ написа:

Разбира се. Някои даже вървят назад.

Опитвайки се да отречеш фактите, няма да промениш реалността.

преди 2 минути, herkules2 написа:

Хей "умнико", по какво съдиш, че руснаците са технологично изостанали? Смяташ ли че ще си раздават технологиите ей така, за да доказват колко са напреднали? И защо им е да го правят? Имаш ли представа колко учени и изобретатели е дала Русия на света още преди Америка да я има като такава? Като започнеш от Менделеев, Попов, Яблочков и стигнеш до Николай Жуковски, Николай Басов и стотици други! Я кажи според теб кой е откривателя на радиото? Попов или Маркони? Приносът на Русия е огромен, докато краварите могат да се похвалят само с крави и използване на пушка уинчестър, с която завоюват територията, която е индианска принадлежност. А за китайците имаш много поздравии от арменския поп! Не знам дали са по напред от руснаците, но със сигурност са много по-напред от американците и янкиге газ пикаят заради това. С твоите измислени факти ще лъжеш само подуенските баби.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kitaj-izprevari-SASht-v-naj-modernite-tehnologii_120161.html

Ти очевидно си някакъв специален вид идиот.

преди 3 минути, herkules2 написа:

Хей "умнико", по какво съдиш, че руснаците са технологично изостанали?

Защото не могат да правят уиски , ами пият водка......:lol6:

преди 4 минути, by_chechi написа:

Защото не могат да правят уиски , ами пият водка......:lol6:

Така е, и освен водка правят бомби, ракети и самолети от немски каски, с които пращат янките в психиатрията и предизвикват производство на памперси в САЩ, нищо че имат неизчерпаем резерв от метали!

преди 12 минути, pix3l написа:
преди 30 минути, by_chechi написа:

Естествено, за това технологии не се правят в Китай или в Русия, но китайците поне са евтини и можеш да им оставиш сглобяването.

Хей, "грамотния", технологиите са си технологии, не се правят както се прави баница, а са изследователски труд.  Производствата на изделия по определена технология се правят на всякъде по света! Не знам кой от двама ни е идиот, може би си ти? Виж може да ме наречеш специален идЕот, по реално ще прозвучи.

преди 46 минути, pix3l написа:

Я кажи какви технологии правят САЩ. Дай някакъв пример.

преди 52 минути, herkules2 написа:

Хей, "грамотния", технологиите са си технологии, не се правят както се прави баница, а са изследователски труд.  Производствата на изделия по определена технология се правят на всякъде по света! Не знам кой от двама ни е идиот, може би си ти? Виж може да ме наречеш специален идЕот, по реално ще прозвучи.

Приемам забележката, плод на изследователски труд са.

преди 15 минути, _Belial_ написа:

Я кажи какви технологии правят САЩ. Дай някакъв пример.

Космически, компютърни, автомобилни, селскостопански... да споменем нещо, колкото за някакъв пример, нали?

преди 8 минути, pix3l написа:

Космически, компютърни, автомобилни, селскостопански... да споменем нещо, колкото за някакъв пример, нали?

Очаквах нещо по- конкретно. Примерно някоя селскостопанска технология, която се прави в САЩ. Ко те затруднява, може и компютърна айде.

преди 1 час, pix3l написа:

Опитвайки се да отречеш фактите, няма да промениш реалността.

Ти очевидно си някакъв специален вид идиот.

Пълни глупости.

Списъкът с руските технологии, изобретения и иновации е меко казано огромен.

За разлика от дървени философи като теб, руснаците не си губят времето с празни приказки.

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Очаквах нещо по- конкретно. Примерно някоя селскостопанска технология, която се прави в САЩ. Ко те затруднява, може и компютърна айде.

Според теб, те не произвеждат нищо, така ли? BMW, Ford, John Deere, Intel, Tesla, все примери за компании, част от продукцията на които се произвежда в САЩ.

преди 13 минути, gagodrago написа:

Пълни глупости.

Списъкът с руските технологии, изобретения и иновации е меко казано огромен.

За разлика от дървени философи като теб, руснаците не си губят времето с празни приказки.

И, меко казано, бледнее пред списъка с технологии, изобретения и иновации на горе-споменатите.

преди 1 минута, pix3l написа:

Според теб, те не произвеждат нищо, така ли? BMW, Ford, John Deere, Intel, Tesla, все примери за компании, част от продукцията на които се произвежда в САЩ.

Каква част?

преди 3 минути, pix3l написа:

Toва са продукти, не са технологии. Някои от тези продукти могат да се нарекат и високотехнологични, но все пак са продукти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.