Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия или Америка? Коя страна, според вас е по силна?

Featured Replies

преди 1 час, Мих. Люз. написа:

Ооо, вече се говори на "Вие"!

Като на дуел. "Мосю, извадете си шпагата, и се защитавайте, долен музевирин такъв!" –"Ето, мосю! С удоволствие ще ви извадя окото, кое предпочитате?"

- Муш!

- Въх, уби ма!

Има папредък. От "тоа е помак" вече сме на Вие. :) Остава да видим дали ще има напредък в цитирането.

• Отговори 997
  • Прегледи 65k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 часа, A.com написа:

Ако пак не съм вдянал, моля те да ми обясниш.

"Общо"- то, за което чуваш във видеото не е "2х50" - което поне аз не го чувам, ти как го чу не знам, нека кажат другите какво чуват - а максималната форсажна тяга на двигателя. Казано по друг начин - въобще не си даваш сметка, че обсъждаме технически параметри, за които никой от нас не е учил, съответно започваш да интерпретираш характеристики, но с логика, която не съответства на тези характеристики т.е. пълния форсаж на самолета, не на двигателя, е 2х81kN.

Както ти рече и Belial - липсата ти на концентрация е очеизбодна и аз по- горе няколко пъти ти подчертах, че не внимаваш, ама .... не, ти дори и в това не внимаваш, плещиш си тука каквото си си наумил и хич не четеш не просто какво пишем другите, но дори материалите, които самия ти прилагаш в темата. Грешката, която посочваш на практика е в твоя телевизор - безразборно и безотговорно боравиш с материя, от която в обща сметка нищо не разбираш и не, че аз разбирам повече от теб, но се старая да внимавам, че да не изръся някоя глупост да ме е срам после: как така 2х50 правило 81 ..... страшна глупост просто, лично и изцяло твоя.

преди 19 минути, sound написа:

"Общо"- то, за което чуваш във видеото не е "2х50" - което поне аз не го чувам, ти как го чу не знам, нека кажат другите какво чуват - а максималната форсажна тяга на двигателя. Казано по друг начин - въобще не си даваш сметка, че обсъждаме технически параметри, за които никой от нас не е учил, съответно започваш да интерпретираш характеристики, но с логика, която не съответства на тези характеристики т.е. пълния форсаж на самолета, не на двигателя, е 2х81kN.

Да не би _Belial_ да те е информирал какво съм учил?

Това, което се казва във видеото го написах. Ето го пак:

07:00 "Силовата установка на МиГ-29 е от два турбореактивни двуконтурни двигателя Климов РД-33 с форсажен режим, всеки с тяга от 50 kN или общо 81,3 kN с форсаж"

Започваш да слушаш и гледаш от 7-мата минута и ще чуеш това, което съм написал по-горе. Ако чуеш нещо друго, сподели го.

Случайно да пропусна да прочетеш това?

Цитат

МиГ-29 има два двигателя РД-33, всеки с по ~50 kN без форсаж и 81,3 kN с форсаж. Всеки двигател по отделно - 50kN без форсаж, 81,3 kN с форсаж. Това прави над 160 kN обща тяга на двата двигателя при форсаж, а не всеки с тяга от 50 kN или общо 81,3 kN с форсаж.

Ако си го прочел, защо ми пишеш, че пълния форсаж на самолета е 2x81kN? "Форсаж" не е характеристика на самолета, но това е грешка, която може да се допусне, по същия начин както и четящия в онова видео е допуснал грешка.

Общата форсажна тяга на двата двигателя е 2х81,3кН. Аз не съм ли написал същото?

Тягата на РД-33 е ~50кН, с форсаж е 81,3кН. Да кажеш "общо 81,3кН с форсаж" е грешка. Форсажанта тяга не се създава от допълнителен двигател, че да я добавяш към тягата на двигателя, тя се създава от самия двигател. За това навсякъде, където се дават техническите параметри на двигатели пише

Тяга:

- максимална

- с форсаж

Не пише "общо с форсаж". И заради това "общо" попитах как така 2х50 прави 81,3. 

Автора на това видео е трябвало да се постарае малко повече. Текстът, който чете за РД-33 го е копирал директно от уикипедия(с малки промени).

Цитат

Двигател

МиГ-29 е задвижван от два турбореактивни двуконтурни двигателя Климов (ТРДДФ) РД-33 с форсажен режим, всеки с тяга 55 kN (81,9 kN с форсаж). В сравнение с други изтребители разстоянието между двигателите е значително, което увеличава подемната сила, намалява натоварването на крилото и подобрява маневреността. Модулната конструкция на двигателите улеснява поддръжката им. С времето се развива цяло семейство такива двигатели, като последните имат сопла с управляем вектор на тягата. Двигателят се отличава с висока устойчивост на газовия поток независимо от условията на околната среда или от изстрелваните оръжия. Ресурсът до основен ремонт на двигателя е ок. 350 часа.

Изслушай всичко, казано за двигателя във видеото и чети какво пише в цитата. Грешката на автора си е грешка. И в българската и в английската версия на статията за МиГ-29 не пише "общо" и едва ли някъде ще го срещнеш това "общо". В английската пише следното:

Цитат

The MiG-29 has two widely spaced Klimov RD-33 turbofan engines, each rated at 50.0 kN (11,240 lbf) dry and 81.3 kN (18,277 lbf) in afterburner.

Сега да те питам,  защо не коментираш проблемите с двигателите, посочени от наши летци и техници? Защото, както си написал, не ти се коментира ли?

преди 22 часа, sound написа:

300- тата часа даже не ми се коментират - ти не, че селскостопански пръскачки, ами по- зле и от тях ги изкара тез самолети.

Кой се оказа прав? Аз или ти?

За недостатъците на кабината на Ф-16 колко пъти те попитах? Да отговори с нещо смислено?

преди 19 минути, sound написа:

Както ти рече и Belial - липсата ти на концентрация е очеизбодна и аз по- горе няколко пъти ти подчертах, че не внимаваш, ама .... не, ти дори и в това не внимаваш, плещиш си тука каквото си си наумил и хич не четеш не просто какво пишем другите, но дори материалите, които самия ти прилагаш в темата.

Ще цитирате ли тази липса на концентрация? Хем ще ви избоде очите, хем никой не иска да цитира. Ще цитирате ли къде не внимавам? Ще цитирате ли къде не съм чел какво пишете другите? Ще цитирате ли къде не съм прочел материалите, които прилагам в темата?

Колко пъти поисках да цитирате като ме обвинявате?

Случайно да цитира "тоз брилянтен коментар"?

на 2.01.2020 г. в 22:00, sound написа:

О бодже, бодже - тоз брилянтен коментар съм го пропуснал. Нямали били руснаците военна мощ

Цитирай този коментар, за да видим кой и къде е написал, че руснаците били нямали военна мощ.

Това влиза ли в графата Глупости, за които внимаваш да не изръсиш?

преди 22 часа, sound написа:

300- тата часа даже не ми се коментират - ти не, че селскостопански пръскачки, ами по- зле и от тях ги изкара тез самолети.

И пак за селскостопанските пръскачки:

на 17.01.2020 г. в 20:08, sound написа:

Ма то, като го чете човек да се запита имали въобще по- скапани самолети от МиГ и Су - направо ги изкара селскостопански пръскачки.

А това?

преди 23 часа, sound написа:

ти не знаеш какво са казали военните - те ти малко материал за размисъл, както и на другия пукал.

Оказа, се че военните са казали, това което съм ви дал по-назад в темата. Да коментирахте нещо по въпроса? Не. Защо?

Надолу твоите думи съм ги оцветил в червено. Дали влизат и те в графата "глупости"?

на 3.01.2020 г. в 22:11, A.com написа:

Само като им сравниш пилотските кабини и...

Един от най- големите недостатъци на Ф16 - изобщо .....

на 5.01.2020 г. в 0:48, sound написа:

Какво да намирам бре човек - ти въобще не подозираш, че изтъкваш един от най- големите и широкоизвестни недостатъци на Ф16, за някакво голямо предимство.

Ще дочакам ли да разкажеш за един от най-големите недостатъци на Ф-16 - пилотската му кабина?

на 2.01.2020 г. в 15:52, sound написа:

п.п. стелт технологията е вече в миналото, в днешно време е неосъществима за по- дълъг период от няколко месеца. Няма как да стане, щото учени глави по цял свят, тези технологии не се измислят от военни, а от наука - в момента, в който се разбере как функционира, се разбира и как може да се контрира. И те така.

на 2.01.2020 г. в 21:04, sound написа:

А защо и други се опитват да създадат такъв самолет е близко до ума - въпрос на престиж т.е. не на военна стратегия.

Дали? Какво престижно има в това да харчиш милиарди в разработката, строежа и експлоатацията на безсмислен самолет? Класираш се в по-предни места в лигата на глупаците ли? И това е престижно?

на 2.01.2020 г. в 21:04, sound написа:

. Тъй, че хич не си въобразявай, че янките са се оказали по- предвидливи от руснаците - още повече предвид, че проекта е финансиран частно.

Те точно такива са се оказали - по-предивидливи. Затова отдавна пенсионираха първия си стелт и вече имат трето поколение такъв.  Локхийд е частна компания. И Ф-22 и Ф-35 са създадени от Локхийд, Ти на това ли казваш непредвидливост?

на 2.01.2020 г. в 21:46, sound написа:

Ами те хората не са малоумни - аз поставих въпроса, но господата се измъкнаха, само че като пръдня из гащи, та така се размириса, че още не може да се разсее. Отказали се били от стелта, щото имали по- съвременен, е аджеба нямат ли тъпите американците по- съвременен самолет от Ф 16, който не стига, че е на въоръжение до ден днешен, ами и е създаден години преди стелта.

Същата работа като _Belial_ -  непобедимата Русия. Ако искаш и ти можеш да ни разкажеш за Руската имперска армия по време на Първата световна война. Можеш да ни разкажеш и за успехите на Червената армия във войната с Финландия 1939-40 година. Можеш да ни разкажеш и за това как Армията на Кутузов(или който там е бил начело) е разбила Наполеон на Руска земя. Нали историята е доказала.

Изобщо историята, колко пъти ще доказва, че подценяването на руската армия винаги завършва с фатален край за подценяващите - като се почне от монголите, та се стигне до нацистка Германия едно и също.

Наполеон хич не е подценил руската армия, даже я хвали. И не руската армия е причината за провала му в опита да покори Руската империя.

Идея си нямаш колко си скаран с военната авиация и мощта на тези МиГ-ове и Су-та които имахме и които все още имаме.

А с тези ефки, които чакаме, на практика подписаха смъртната присъда на българските ВВС, щото никой от асовете ни няма и да се качи на тоз курник.

преди 1 час, _Belial_ написа:

Ще има, когато отговорите на въпроса @A.com.

Детската градина!?

Една бърза проверка ще ти покаже, че преди да си зададете въпроса за броя бомби с обеднен уран, хвърлени над Сърбия съм поискал да цитирате кога не съм схващал какво са ми написали и кога съм бил хващан, неколкократно, в откровени лъжи, (мнението ми е точно преди вашето).

Ето Ви цитатите, да си ги прочетете.

преди 9 часа, _Belial_ написа:

Съжалявам за вас, но вие далеч не за първи път, не схващате какво са ви написали и коментара ви е една невероятна глупост.

Относно 350 летателни часа за двигателите на МиГ 29 (доверявам ви се за тази цифра без да проверявам, макар че всяка изнесена от вас цифра трябва да се подлага на съмнение, защото бяхте хванат в откровени лъжи неколкократно), нека все пак имаме предвид, че това са около 600 полета на самолета! Не е много, но не е и много малко.

преди 1 час, A.com написа:

Детската градина!?

Една бърза проверка ще ти покаже, че преди да си зададете въпроса за броя бомби с обеднен уран, хвърлени над Сърбия съм поискал да цитирате кога не съм схващал какво са ми написали и кога съм бил хващан, неколкократно, в откровени лъжи, (мнението ми е точно преди вашето).

Една бърза проверка показва че аз говоря за войната в Сърбия, а ти си видял само думите "бомби падаха и в София" и заговори ни в клин ни в ръкав за бомбардировките от ВСВ. Сега разбра ли защо написах бомби а не ракети? За да видя дали си в час. И видях, че не си. До такава степен не схвана, че подмина хоризонта направо.

Съвсем откровено се опита да манипулираш изказване на руски авиоконструктор, изваждайки определени редове от контекста, за да омаловажиш значението на свръхманевреността. Дефакто все едно и той е на това мнение. След като се прочете цялото изказване, става ясно че човека просто обяснява различни моменти от въздушния бой и дори през ум не му минава, да подценява значението на свръхманевреността при въздушен бой. Това което направи ти се нарича лъжа .

Давай сега за обеднения уран. Да ви паднат още няколко опорки.

преди 2 часа, A.com написа:

.....

Сори - виждам, че се опитваш да се изкараш тежък и да провокираш уж смислен разговор, обаче твърде много пъти увисна, като непрани гащи пред цигански катун: няма как да ме въвлечеш в дискусия с тези прекалено елементарни в "плоскоземен" стил коментари. Трика да компенсираш качеството с количество, отдавна му мина модата във виртуала - няколко човека в този форум все още се придържате към него, но ....... както казах: сори. Ако все още не ти е станало ясно - от няколко страници насам, въобще не ти чета постовете от- до, квото ми мернат очите, че и толкоз ти е много.

преди 3 минути, sound написа:

Ако все още не ти е станало ясно - от няколко страници насам, въобще не ти чета постовете от- до, квото ми мернат очите, че и толкоз ти е много.

Именно

Чукча писатель чукча не читатель.

Аз също отдавна казах че нивото ви и това на А.ком по темата е в пъти разлика.

И не във ваша полза.

Закопа ви по всички точки ясно и с цитати. И то многократно .

Вашето премина на елементарно тролене.

преди 1 час, miro20 написа:

....

Да бе -- ти понеже хич не си трол, нямаш и една дума по темата, мда. Та освен да се опитваш да пораждаш конфликти, нещо друго?

преди 2 часа, _Belial_ написа:

Една бърза проверка показва че аз говоря за войната в Сърбия, а ти си видял само думите "бомби падаха и в София" и заговори ни в клин ни в ръкав за бомбардировките от ВСВ. Сега разбра ли защо написах бомби а не ракети? За да видя дали си в час. И видях, че не си. До такава степен не схвана, че подмина хоризонта направо.

Една бавна проверка показва следното:

1) не четеш какво съм написал

2) в следствие на 1) си измисляш какво съм бил написал и ми отговаряш

Веднага те цитирам

Цитат
Цитат

А.com

Принципа на работа на радарите е един и същи още от времето, когато са ги измислили

на 2.01.2020 г. в 20:55, _Belial_ написа:

Само като прочетох, че радарите били същите като някога и разбрах че с теб няма какво да си кажем.

3) не четеш статии/цитати и др. който се дават(не само от мен), но смело коментираш

Пак те цитирам:

Цитат
  •  

на 2.01.2020 г. в 20:55, _Belial_ написа:

Виждам че не правиш разлика между изпитателен полет с непозната до момента машина и сваляне на самолет минал хиляди изпитания, и на въоръжение от сума ти време.

Первый серийный Су-57 разбился

4) измисляш си събития от историята, които не са се случили.

Пак те цитирам:

Цитат

А бомбите падаха и в София даже.

Говорех за войната в Сърбия!

на 16.01.2020 г. в 22:00, _Belial_ написа:

Между другото, американските изтребители може би също са способни на подобни маневри от висшия пилотаж, но те били забранени на американските пилоти. Защото можело да предизвикат загуба на съзнание. Ся... дали е така... Дали е заради припадащите американски пилоти, или заради това, че самолетите им всъщност са един много скъп и прехвален бошлаф, за нас остава гаранцията че от американски изтребител, такова нещо няма да видим.

Цитат

Срещу съветски и руски не! Срещу сръбски и иракски, нека не лъжем толкова откровено поне. Срещу съветски или руски не са дръзвали, щото СССР или Русия не са Ирак или Сърбия.

Цитат

Русия и Съветите, не са имали друга военна доктрина, дори когато самолетите не са били изобретени още! Руската военна доктрина винаги е била отбранителна. И винаги са били "догонващи", пък попиляха една камара агресори. Кой не им е скочил, той не е умрял! Русия е победител в две световни войни, смачка юдейската империя, разби кръстоносците, разби и Наполеон! И всички те вярваха, че тя е "догонваща"... 

Цитат

Mда, след като ги остави да се намръзнат, ги намери единия чак във Ватерло, а другия в собствения му бункер. :)

Цитат

Няма начин Су 27 да е отговор на Ф 15, който се използва предимно на самолетоносачи

5) смело използваш собственото си въображение и пренасяш фантазиите си в реалността

Пак те цитирам:

Цитат

Иначе промишления шпионаж е на такова ниво, че всеки може да си открадне каквито си иска технологии и да си произведе абсолютно същите самолети, за да не "изостава". Проблемът е, че същите не им вършат работа.

на 13.01.2020 г. в 19:14, _Belial_ написа:

После- въздушен бой от дистанция 35 километра. Ми че те на такава дистанция защо да вдигат самолети изобщо? Да си дигнат по една вишка и да се пуцат с ракетки от там! Изобщо знаеш ли за какво се използват изтребителите? С каква цел са създадени?

на 11.01.2020 г. в 19:55, _Belial_ написа:

Колко ли успешно може да се води въздушен бой от далечна дистанция? Там оръдие и картечница не могат да се използват, остават едни топлинни ракети, които вършат работа за средна дистанция (клоняща към близка), но са неефективни от далечни дистанции.

МиГ 29 е изтребител- прехващач! Тоест, той е създаден за въздушен бой и е най- добрия  в ситуация един на един.

Ми първия МиГ 29 вижда бял свят през 1983 та година.

Горе долу тогава секват и опитите на израелски пилоти да се репчат на руските. 

на 10.01.2020 г. в 13:31, _Belial_ написа:

Е как иначе? Нали ако не си купят малко ефки, да спонсорират потъналата краварска индустрия, че им бият шута от НАТО и Турция ще ги хапне за закуска.

Цитат

От революционния МиГ 21 руснаците са доминиращи във въздуха и тази тенденция скоро няма да се промени.

Цитат

Военните производства не са в пряка конкуренция за пазари и нямат нужда от подобни "отговори". Военните производства служат за да задоволяват конкретни нужди, а не да завладяват неква пазарна ниша. Ето защо и военните производства на САЩ и Русия са толкова различни.

----

Бомби са падали в София по време на ВСВ. Напълно умишлено(според теб), си смесил исторически факти, но очакваш аз да ти прочета мислите и да ти отговоря.

Когато пишеш, че бомби са падали в София(независимо от контекста) от човек, който знае кога какво е падало, очаквай да ти отговори следното:

- по време на войната в Сърбия в София не са падали бомби.

- бомби в София са падали по време на ВСВ.

С човек, който не знае кога какво е падало може да си разисквате за бомбите с обеднен уран, паднали над София колкото си искате.

Съвсем откровено се опита да манипулираш изказване на руски авиоконструктор, изваждайки определени редове от контекста, за да омаловажиш значението на свръхманевреността. Дефакто все едно и той е на това мнение. След като се прочете цялото изказване, става ясно че човека просто обяснява различни моменти от въздушния бой и дори през ум не му минава, да подценява значението на свръхманевреността при въздушен бой. Това което направи ти се нарича лъжа .

Цитат ще дадеш ли? Името на руския авиоконструктор, чието мнение съм опитал да манипулирам?

Ще се опитам да позная какво имаш предвид. Ако съм сгрешил - поправи ме.

Очаквам да покажеш как точно съм омаловажил значението на свръхманевреността. Как извадените редове(първия цитат) манипулират изказването на кандидата на техническите науки. Къде, в коментарите си, свързани с тази статия, подценявам значението на свръхманевреността защото виждам, че съм написал следното:

Ако прочетеш цялата статия ще видиш, че е обективна - посочени са както предимствата така и недостатъците.

Ако пилотът я използва правилно и в правилния момент може и да постигне успех

Цитат

Ето ти малко за размисъл:

Цитат

С другой стороны, такой манёвр приводит к значительной потере скорости, что на некоторое время лишает пилота возможности активно маневрировать и может иметь опасные последствия. Кроме того, выход на большие углы атаки возможен только при скоростях, когда максимальная перегрузка не превышает допустимую — 600—650 км/ч, что несколько ниже типичной скорости начала воздушного боя. Именно эта неоднозначность в эффектах применения сверхманёвренности остаётся предметом дискуссий о целесообразности её применения в воздушном бою. Однако все вновь создаваемые истребители, как у нас, так и за рубежом, всё-таки обладают сверхманёвренностью.

Обаче, това във видеата и разните статии, възхваляващи руските супер маневрени изтребители няма да го видите. Там се случват едни, противоречащи на физиката работи, и никой от "просветените" не се замисля.

Самите руснаци, които случайно са открили, че могат да изпълняват Кобра, говорят за недостатъците и на самата фигура и на свръхманевреността, защото е свързана и със загуба на скорост и със загуба на възможност за активно маневриране, а това е противопоказно при догфайт. Иначе на рекламните клипчета и брошури всичко е прекрасно и всеки път тази свръхманевреност води до победа.

Отрицателно мнение няма, има основателни забележки относно предимствата(които някой хора така пламенно възхавяват). Ако прочетеш цялата статия ще видиш, че е обективна - посочени са както предимствата така и недостатъците. За разлика от други, цитирани тук статии, в които много избирателно се пропускат неудобните моменти(не само за звръхманевреността).

Общо взето сме на едно мнение. Ако пилотът я използва правилно и в правилния момент може и да постигне успех. В случая не трябва да се изключва и този, срещу когото се прилага тази свръхманевреност.

Хем е положително свойство хем води до проблеми, които противника може да използва.

Новые истребители с повышенной манёвренностью создаются, естественно, для ведения воздушного боя с превосходством над противником. Действительно, разворот самолёта на большой угол практически независимо от направления полёта позволяет опередить противника, не располагающего такими возможностями, в применении оружия, а ведь опережающий пуск ракеты, по существу, определяет исход боя. Это безусловно положительное свойство сверхманёвренного истребителя. С другой стороны, такой манёвр приводит к значительной потере скорости, что на некоторое время лишает пилота возможности активно маневрировать и может иметь опасные последствия. Кроме того, выход на большие углы атаки возможен только при скоростях, когда максимальная перегрузка не превышает допустимую — 600—650 км/ч, что несколько ниже типичной скорости начала воздушного боя. Именно эта неоднозначность в эффектах применения сверхманёвренности остаётся предметом дискуссий о целесообразности её применения в воздушном бою. Однако все вновь создаваемые истребители, как у нас, так и за рубежом, всё-таки обладают сверхманёвренностью.

Очевидно, что применение всех этих режимов связано с определённым риском, который можно оправдать, если вероятность победы максимальна, а поражения — минимальна. Фактически это означает, что в воздушном бою существуют ситуации, когда применение сверхманёвренности гарантирует и успех и безопасность. В противном случае эти режимы применять не следует, оставаясь с противником на равных.

В боевых условиях существенное значение приобретает роль «подсказок», которые дают лётчику системы бортового «интеллекта», всё активнее внедряемые в лётную практику. На основе анализа сложившейся в бою ситуации и прогноза её развития система должна подсказать лётчику момент максимально эффективного и безопасного применения сверхманёвренности или сообщить о её невозможности в силу опасных последствий, вызванных потерей скорости

В заключение следует сказать, что применение сверхманёвренности ставит помимо упомянутых выше целый ряд проблем, связанных с системой управления самолётом, работой бортового комплекса вооружения, тактикой воздушного боя, и многих других. Часть их в настоящее время успешно преодолена, остальные находятся в стадии исследований. В целом сверхманёвренность занимает прочное место среди новых технических решений, используемых при создании перспективного истребителя.

Не видях да ме цитираш. Опорки по-горе - "Русия е победител в две световни войни" "разби Наполеон" и т.н.

Следните цифри харесват ли ти?

~80 000 тона "бомби" и ~15 тона обеднен уран.

Кажи сега кои опорки ще паднат.

преди 2 часа, sound написа:

Сори - виждам, че се опитваш да се изкараш тежък и да провокираш уж смислен разговор, обаче твърде много пъти увисна, като непрани гащи пред цигански катун: няма как да ме въвлечеш в дискусия с тези прекалено елементарни в "плоскоземен" стил коментари. Трика да компенсираш качеството с количество, отдавна му мина модата във виртуала - няколко човека в този форум все още се придържате към него, но ....... както казах: сори. Ако все още не ти е станало ясно - от няколко страници насам, въобще не ти чета постовете от- до, квото ми мернат очите, че и толкоз ти е много.

Смислен разговор се води с хора, които имат някакви знания по темата, която се дискутира, споделят ги аргументирано и когато им поискат разяснение или да допълнят това, което са казали, го правят. Когато минеш в режим ad hominem(помак, мерзавци) показваш колко точно са ти възможностите за участие в дискусията.

Да дадеш като аргумент в твоя полза две видеа, в които се потвърждава това, което аз съм писал в темата е показателно за това дали четеш или не.

Колко от тези твърде много пъти, в които съм увиснал можеш да цитираш? 0? 1? 2? Всичките?

Ти все още висиш с "най-големия недостатък на Ф-16 е кабината". Висиш и с "300-те часа дори няма да ги коментирам" при все, че много добре би трябвало да си чул какво се казва във  видеата, които ти пусна в темата.

От въпроси бягат хора, които няма какво да кажат или знаят, че това, което ще кажат е в тяхна вреда.

Такааа, отговор няма. Не че съм се заблуждавал, че ще има. Избирателната информираост обаче, си има име и то е- пропаганда! А.сом отговори на 1000 въпроса които никой не му е задавал, но НЕ отговори на единствения зададен му. Огромните пасквили от цитати, той много добре знае че никой не ги чете, но това той нарича "информираност". Както и Sound вече отбеляза, дори самия той не чете тия пледоарии и не е трудно, ако му се занимава на човек, да открие лъжите в собствените му "доказателства". Нещо което неведнъж се е случвало с Миро 20. Зебележете, че начините на действие на никой от нас не съвпадат. Съвпадат само тези на Миро и А.сом. Защо? Защото са от една люпилня- платен, политически трол. КОгато го хванете в лъжа, той отрича да е казвал такова нещо и ви праща за зелен хайвер, да търсите цитат 20 тина страници назад, в блатото от километрични негови постове. Напълно безсмислено, защото дори да откриете въпросния цитат, той отново ще ви изпрати да търсите, твърдейки че сте извадили думите му от някакъв контекст. На него всъщност дори не му пука дали ще спечели или загуби спора, важно му е спора да продължава, защото за това му плащат.

И ако някой все още се заблуждава, че този човек е авиационен експерт някакъв, нека погледне темичката му за парното на Опел Вектра Б и сам ще се убеди че той няма никакви технически познания и умения.

преди 37 минути, _Belial_ написа:

Нещо което неведнъж се е случвало с Миро 20. Зебележете, че начините на действие на никой от нас не съвпадат. Съвпадат само тези на Миро и А.сом. Защо?

Вярно е. По много неща си приличаме. А аз дори съм само читател в тази тема :) 

И това вашето е че когато не можете да оборите нещо и да докажете измишльотините си и наивната пропаганда, почвате с подобни тролски постове :) 

Радвам се че сами си признахте че нищо не четете, но иначе на база на това "нечетене" давате отговори как никой не ви отговарял.

Дори не си четете и гледате клиповете както бе също доказано.

Наистина позната тактика от много други теми където съм отговарял. В случая компетенцията на А.ком е неоспорима и нивото ви е не с малко или много , а в пъти по ниско .

преди 42 минути, _Belial_ написа:

Съвпадат само тези на Миро и А.сом. Защо? Защото са от една люпилня- платен, политически трол.

Не. Дори сме спорили и  с него по някои теми преди. 

Причината е много проста, и ти си хванал точно нишката - че и той и аз доста прецизно ви хващаме в лъжи, манипулации, и детинска пропаганда за наивници.

Оспорването на такива е в пъти по лесно, защото и вие си знаете че плямпате простотии, ама пусто , няма как да давате назад....   :) 

преди 44 минути, _Belial_ написа:

КОгато го хванете в лъжа, той отрича

Да, това постоянно го пееш , само дето нито един цитат къде си го хванал  в лъжа, няма :)

Защо ли ми е познато...

преди 25 минути, miro20 написа:

Наистина позната тактика от много други теми където съм отговарял. В случая компетенцията на А.ком е неоспорима и нивото ви е не с малко или много , а в пъти по ниско .

О, то компетенцията на А.ком е неоспорима толкова, колкото е неоспоримо, че ти си инженер. Американска подлога си и мразиш Русия защото е най-могъща в света и никой не смее да се закача с нея, за да не яде бръмбалото! По този повод "инженере" помисли върху този виц?

Цитат

Тръмп звъннал на Меркел и казал:
- Ангела, моите хора от Пентагона ми инсталираха контролен панел за системата HAARP. На панела имам три копчета, едно златно, едно сребърно и едно платинено. Ако натисна сребърното копче с Африка е свършено, ако натисна златното ще затрия Азия, а ако натисна платиненото с Европа е свършено......доволно се засмял Тръмп по телефона, а Меркел му отвърнала: - Тръмп ти си умен човек и знам, че това което ще ти кажа, ще го разбереш правилно. От баба знам, че имала в къщи три гърнета/цокала. Едно бяло, едно черно и едно старо от алпака, но когато дошли руснаците, тя се насрала в гащите!

преди 28 минути, miro20 написа:

мдам.. вицове :) Това ви е нивото :giggle1:   

То се вижда твоето ниво какво е. Липсва ти умствен  багаж за да проумееш метафората във вицовете. За това ти е необходимо просто и елементарно обяснение. .....Който посмее да нападне днес Русия, умира веднага след нападението!  Това много добре го знаят и пентагонци, и за това си подвиват опашката навсякъде, където се появят руски военни. Какво стана със заплахите към мъдестия? Нещо не им се получиха и след пристигане на руски военни във Венецуела, мъдестият се оказа с два чифта! Не знаели американците страх, а? Ще трябва редом с военните им бази в Европа да си построят и психиатрични болници, че румънската няма да им стигне, ако ги запукат руснаците. За това САЩ и слугите им от НАТО вече ще плашат само гаргите с огромната си "военна мощ"! Разните му там Ф-ки или други щатски тенекии сигурно ще отидат за скрап, Руските Мигове или СУ-та не ги мисли. Все ще им намерят приложение и полза от способностите им за страната. Все ми се ще да пламне някаква война на американска територия, без значение дали ще е гражданска, на расистка основа или джамбурлиите за започнат масово самоубийствени атентати, за да им отвърнат подобаващо на мръсотиите, които им сътвориха с всички арабски пролети. Тогаз на "ястребите" ще им се изпари самочувствието, когато им опърлят перушината и ще си седнат на огромните си мазни задници, ако все още ги имат и няма да си врат носа навсякъде по света както го правеха безпрепятствено до сега!

от 80-те години изстребители били добри? То там техниката не се развива сигурно.

преди 13 минути, sound написа:

Та .... бал съм ви в шаматароците нещастни - че миро е жалък боклук го зная от преди да се регна във този форум, ма от теб бях останал със съвсем по- различно и положително впечатление, но явно си от същата порода "продажна мърша".

преди 16 минути, sound написа:

миро лъжата. Двамцата с миро се пънете да лъжете, като миненки дечица от детската, които са хванати в крачка.

преди 1 час, herkules2 написа:

Липсва ти умствен  багаж за да проумееш метафората във вицовете.

Ще се задавите от злоба бре :) 

Аз вицове мн добре разбирам, но те нямат нищо общо с реалността.

Все ми се ще да пламне някаква война на американска територия, без значение дали ще е гражданска, на расистка основа или джамбурлиите за започнат масово самоубийствени атентати, за да им отвърнат подобаващо на мръсотиите, които им сътвориха с всички арабски пролети.

тъй тъй .... Ето и за това също, освен в темата за ИК и дискриминацията на жените , си за затвора.

Между другото, а любимите ви "матушки" и диктаторски режими, за подобен пост във форум/ ФБ, ВК, и т.н. щеше да си отдавна арестуван за екстремизъм и проповядване на антидържавни и антиконституционни призиви.

Цитирал съм много такива случаи.

А тук го правиш постоянно.

Замисли се.

То се вижда твоето ниво какво е. Липсва ти умствен  багаж за да проумееш метафората във вицовете. За това ти е необходимо просто и елементарно обяснение. .....Който посмее да нападне днес Русия, умира веднага след нападението!  Това много добре го знаят и пентагонци, и за това си подвиват опашката навсякъде, където се появят руски военни. Какво стана със заплахите към мъдестия? Нещо не им се получиха и след пристигане на руски военни във Венецуела, мъдестият се оказа с два чифта! Не знаели американците страх, а? Ще трябва редом с военните им бази в Европа да си построят и психиатрични болници, че румънската няма да им стигне, ако ги запукат руснаците. За това САЩ и слугите им от НАТО вече ще плашат само гаргите с огромната си "военна мощ"! Разните му там Ф-ки или други щатски тенекии сигурно ще отидат за скрап, Руските Мигове или СУ-та не ги мисли. Все ще им намерят приложение и полза от способностите им за страната. Все ми се ще да пламне някаква война на американска територия, без значение дали ще е гражданска, на расистка основа или джамбурлиите за започнат масово самоубийствени атентати, за да им отвърнат подобаващо на мръсотиите, които им сътвориха с всички арабски пролети. Тогаз на "ястребите" ще им се изпари самочувствието, когато им опърлят перушината и ще си седнат на огромните си мазни задници, ако все още ги имат и няма да си врат носа навсякъде по света както го правеха безпрепятствено до сега!

4226377.jpg

И кво? Изкарахте бан на Саунда. Герои...

82615026_10157641701042199_5842353749716

Такааа, отговор няма. Не че съм се заблуждавал, че ще има.

Извинявай, че те питам, но на кое няма отговор? На това ли:

Цитат

Сега се надявам да покажете същото ниво на информираност и да ни осветлите, колко бомби с обеднен уран бяха хвърлени в Сърбия, и защо беше използвано такова оръжие.

Или на това?

Цитат

преди 20 часа, _Belial_ написа:

Ти така и не цитира къде съм бил хванат неколкократно в откровена лъжа, нито цитира как не схващам какво са ми написали в коментарите. Нали знаеш, какво означава да цитираш?

Това нещо, което аз съм писал в предишното си мнение, прочете ли го:

Цитат

Следните цифри харесват ли ти?

~80 000 тона "бомби" и ~15 тона обеднен уран.

Кажи сега кои опорки ще паднат.

По време на бомбардировките над Сърбия са "хвърлени" около 80 000 тона бомби, и всякакъв вид ракети(крилати, ВВ, ВЗ и т.н.). От тези около 80 000 тона около 15 тона е обеднения уран, останал на сръбска територия.

Това отговор ли е на въпроса ти?

Ако искаш точната бройка на "бомбите" с обеднен уран - кое те спира да си я намериш сам? 

А защо е използвано такова оръжие питай онези, които са решили да го използват.

Очаквам да кажеш кои опорки ще паднат и, евентуално, да посочиш кой е използвал/защитавал тези опорки в тази тема.

Избирателната информираост обаче, си има име и то е- пропаганда! А.сом отговори на 1000 въпроса които никой не му е задавал, но НЕ отговори на единствения зададен му.

Да ти напомня, че очаквам да покажеш единствения ми зададен въпрос, на който не съм отговорил.

Огромните пасквили от цитати, той много добре знае че никой не ги чете, но това той нарича "информираност".

И защо не четете това, което самите вие сте писали? Неудобно ли ви е? Аз вас цитирам.

Както и Sound вече отбеляза, дори самия той не чете тия пледоарии и не е трудно, ако му се занимава на човек, да открие лъжите в собствените му "доказателства".

Като не е трудно защо не го направиш? И преди съм искал да го направите. Стоят си и мненията ми, и цитатите, които съм давал, и прикачените картинки и  т.н. Намери лъжите, цитирай ги и се обоснови защо са лъжи.

КОгато го хванете в лъжа, той отрича да е казвал такова нещо и ви праща за зелен хайвер, да търсите цитат 20 тина страници назад, в блатото от километрични негови постове. Напълно безсмислено, защото дори да откриете въпросния цитат, той отново ще ви изпрати да търсите, твърдейки че сте извадили думите му от някакъв контекст.

За пореден път искам да ме цитираш когато си ме хванал в лъжа? Ще го направиш ли? Или ще се оплакваш, че съм щял аз да направя еди какво си? Цитирай ме.

Цитирай и къде съм отричал да съм казвал/писал подобно нещо?

На него всъщност дори не му пука дали ще спечели или загуби спора, важно му е спора да продължава, защото за това му плащат.

Нали ти казах кога се минава в режим ad hominem?

И ако някой все още се заблуждава, че този човек е авиационен експерт някакъв, нека погледне темичката му за парното на Опел Вектра Б и сам ще се убеди че той няма никакви технически познания и умения.

А дали можеш да цитираш къде съм написал, че съм авиационен експерт? Можеш ли? Или пак ще си замълчиш?

А това, че не ме интересува какво има под капака на личния ми автомобил е поредното ти доказателство за знанията и уменията, които имам. Нали ти казах кога се минава в режим ad hominem?

преди 1 час, _Belial_ написа:

И кво? Изкарахте бан на Саунда. Герои...

82615026_10157641701042199_5842353749716

Ааа, да. Ние изкарахме бан за sound.

преди 31 минути, A.com написа:

По време на бомбардировките над Сърбия са "хвърлени" около 80 000 тона бомби, и всякакъв вид ракети(крилати, ВВ, ВЗ и т.н.). От тези около 80 000 тона около 15 тона е обеднения уран, останал на сръбска територия.

Покорно благодаря! Чак се почувствах задължен и засрамен, но... мина ми. Следващото обръщение не е към теб.

Та господа... 15 тона обеднен уран в Сърбия!!! Само да съм мернал някъде думата "Чернобил" и как видите ли, аварията ни била скапала здравето, и колко се бил увеличил процента на раковите заболявания. 15 ТОНА ОБЕДНЕН УРАН! И то не през девет планини в десета, а в задния двор на комшията! Кажи речи у нас.

А.сом задължен съм ти. Ако имаш некви дертове с вектрата питай на лично.

преди 8 часа, herkules2 написа:

Не знаели американците страх, а? Ще трябва редом с военните им бази в Европа да си построят и психиатрични болници, че румънската няма да им стигне, ако ги запукат руснаците.

Не че нещо , но са необходими само два бтр-а срещу цял конвой, за да отстъпят руснаците

Цитат

Според турската агенция Anadolu на 18 януари конвоят на военната полиция е бил спрян, докато се е предвижвал към Румейлан от две американски бронирани машини. В резултат на инцидента конвоят на руската армия е бил принуден да се върне в изходната точка. Във връзка с инцидента Anadolu припомни също, че една от американските бази в Сирия се е намирала близо до Румейлан. 

Според местните медии американските военни възпрепятстват и движението на конвои от руската армия, движещи се от наблюдателния пост на Тел-Тамер в посока град Камишли. В резултат на това руските военни трябва да обикалят американски пътни препятствия по маршрута по сирийско-турската граница.

https://faktor.bg/bg/articles/amerikanski-bronirani-patruli-blokirat-konvoi-na-ruskata-voenna-politsiya-v-siriya

Относно клишето "своих не бросаем' , Путя ясно се изрази и захвърли всички излъгани рашисти  зад граница :

Цитат

Путин коментира сведения, че руските наемници се предполага, че присъстват в Либия. "Ако има руски граждани там, те не представляват интересите на руската държава и не получават пари от руската държава", подчерта държавният глава.

Което вече го видяхме в Донбас

"Никога не сме криели че в Донбас има руски граждани, които решават и военни въпроси " ... :)

Само дето няма нито един официално признат загинал руснак там.

Въпреки че ги пращат като на заколение.

Нула почести , нула признание. Загинали и заровени като кучета, отхвърлени официално от държава и от военни почести .

• Автор

философства

на 17.01.2020 г. в 22:41, gagodrago написа:

Американската армия е най-великата армия в света...    но само когато няма гъски наоколо. 

Не знам кой отвори темата по назад за Руските и Американските Войници, или военни!

след като ги сравних, какви мисии, упражнения,тренировки, умения и др. минават, та искам да кажа че Американските военни са много по назад от Руските, ама им е бедна фантазията просто. В Ютъб може и да се намери клипове като напишеш, американските няма и да издържат на това, което умеят Руснаците. А да не коментираме в Русия, там на север, какво умеят Руските военни и колко са издръжливи. То и няма смисъл да коментирам.

на 18.01.2020 г. в 19:51, miro20 написа:

проект... ще това ще онова... пак проект.. пак авиошоу.. пак анимация... пак ще .. радиоиграчки.... пак авиосимулатор....

Другари , не знам как е в страната на барон Мюнхаузен, ама сте на доста различно ниво с А.ком.

Цялата ти глава, и живота за пред очите ти сигурно е анимационен, къде в клипа видя анимация? 

Да, гледаме да отворим очите на потребителя Че горкия е много назад с нещата, ама и философства!

Не разбрах, защо потребителя A.COM  не започна работа при учените с цялата тази философия, бих казал че ги и мина, да отиди да ги понаучи малко и тях.

на 18.01.2020 г. в 21:56, gagodrago написа:

Нали плещихте глупости и за Крымский мост, че щял да се събори, че Путин нямал пари и технологии да го построи, и какво стана накрая?

Аз това им обяснявам през цялото време на разбирачите тук, дето подценяват Русия за това, за онова!  А накрая резултатите са факт и видни. Че Русия не се фука като Америка да показва с колко пари разполага, колко и каква техника и така.

Русия притежава най стабилните камиони в света, нямам предвид тировете и кавикадзе както по горе, а тези които издържат на всичко, които минават и катерят планини и през реки и всякакви изпитания, и за това мога да покажа и реален клип, за който някои ще твърдят пак че е фалшификация или анимация.

Прочетете тук!

https://bg.rbth.com/science/332551-ruska-armiya-radar-f-35?fbclid=IwAR21bSfFfpOlnpgPl75l--kDXemJHPrRot3ases-2xRv6DAt5KSwgqAsWs0

А сега и тук

преди 8 минути, Войсмил написа:

Не знам кой отвори темата по назад за Руските и Американските Войници, или военни!

след като ги сравних, какви мисии, упражнения,тренировки, умения и др. минават, та искам да кажа че Американските военни са много по назад от Руските, ама им е бедна фантазията просто. В Ютъб може и да се намери клипове като напишеш, американските няма и да издържат на това, което умеят Руснаците. А да не коментираме в Русия, там на север, какво умеят Руските военни и колко са издръжливи. То и няма смисъл да коментирам.

Ето още малко смях от "непобедимата" армия на нато:

преди 16 часа, _Belial_ написа:

Такааа, отговор няма. Не че съм се заблуждавал, че ще има. 

Е баш ти ли се оплакваш  :D

преди 3 часа, Войсмил написа:

Русия притежава най стабилните камиони в света

Твърде е вероятно да е така. Има вероятност естествено истината да е и друга. 

Но да те попитам нещо,  наистина ли вярваш,  че техническите достижения на някоя от световните сили, научни достижения,  разработки,  неща, които биха дали предимство на конкретната държава пред конкурентите и, ще бъдат пуснати за свободно гледане в ютуб? Ако наистина го вярваш,  ти си повече от наивен  :D

преди 57 минути, Michigan111 написа:

Но да те попитам нещо,  наистина ли вярваш,  че техническите достижения на някоя от световните сили, научни достижения,  разработки,  неща, които биха дали предимство на конкретната държава пред конкурентите и, ще бъдат пуснати за свободно гледане в ютуб? Ако наистина го вярваш,  ти си повече от наивен  :D

Правилно , но мисля,че това касае  всички. Тука е гати и експертите , баси и статиите и спорове за нещо пуснато в нета. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.