Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия или Америка? Коя страна, според вас е по силна?

Featured Replies

преди 5 минути, pix3l написа:

До колкото си спомням от часовете по история, по това време още сме имали дух, както и през ПСВ, когато печелим няколко сблъсъка с Турция. Комунизма успя да направи това, което турците не можаха за 500 години.

Ясно, още един надъхан антикомунист.През ПСВ сме съюзници с Османската империя, няма как да печелим сблъсъци с нея, та не знам какво точно са ви учили в училище!

• Отговори 997
  • Прегледи 65k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 часа, M.Николов написа:

Видно е едно, и то е, че си нямаш и на представа какво означава така наречената маневра "Кобра".:hush:

Да си чул нещо за форсаж, да си чул, че максималната скорост на Миг-29 е 2450км/ч тоест при 650км/ч можеш да приемеш, че лети на първа скорост!

Язък за тоновете прочетени списания.

Как точно обясни възможността 15 тона метал да "дръпнат нагоре" "бутани" от два двигателя РД-33? Никак. Ако искаш опитай пак. Помогнах ви в предишния си коментар - започвате от това, че МиГ-29 се движи с около 650км/ч напред, двигателите му сочат надолу или леко напред. От тук започвате да обяснявате/пресмятате  колко време ще отнеме на пилота да постави РУД на двигателите на форсаж, колко време ще отнеме на двигателите да реагират, колко време ще отнеме на двигателите да "дръпнат нагоре" тези 15 тона, като първо наваксат тези 650 км/ч движение в различна посока, с какво ускорение ще го "бутат", ще могат ли въобще да го дръпнат нагоре и т.н., така че

Цитат

_Belial_

Аха да натиснеш спусъка и оня дръпва нагоре.

аха да натиснеш спусъка и МиГ-а да го няма, защото е дръпнал нагоре.

Едно е да се движиш напред с 650 км/ч(като двигателите сочат в посока обратна на тази на движението ти, т.е. те те тласкат напред) да бутнеш РУД-вете и да ускориш. Съвсем друго е да се движиш напред с 650 км/ч, двигателите ти да сочат в посока, перпендикулярна на посоката ти на движение, да бутнеш РУД-овете и да "дръпнеш нагоре".

Да сте виждали от Кобра да се излиза с дръпване нагоре? Не сте, нали. Ако не знаете защо питайте учителя си по физика в основното/средното училище.

преди 3 часа, _Belial_ написа:

Mдааа, споре с поредния дървен философ- гугълски експерт. Тва били многоцелеви изтребители... Те на всички изтребители им викат многоцелеви!

Спориш със себе си и собствените си заблуди. Многоцелеви са защото могат да изпълняват много задачи, а не само изтребителни. Ф-104 е чист прехващач, никой не го е наричал многоцелеви. Като такъв е плануван, като такъв се разработва, това умее най-добре. Обаче, разни умни глави решават, че самолета може да се използва и като бомбардировач. Практиката показва, че това е почти невъзможно и въпросния Ф-104 си спечелва лоша слава. МиГ-25 също е създаван като прехващач(и разузнавателен) и не е многоцелеви. Като бомбардировач е гола вода, във маневрен въздушен бой е същата работа. Работата на прехващачите, каквото са я виждали, когато са създавани тези самолети, не е била да се бият с противниковите изтребители. Работата им е била да излетят, да прехванат противниковите бомбардировачи и да ги поразят с ракетното си въоръжение. Нищо друго не се е изисквало от тях. МиГ-29, Су-27, Ф-16, Ф-15Е, Ф-18 са многоцелеви, защото могат да вършат работата на чистите прехващачи, могат да водят битки с противниковите изтребители, могат да водят битки с щурмовите самолети на противника, могат да бомбардират и т.н. Ф-16 това го може, Ф-18 също го може. На МиГ-29А възможността му за работа по земни цели е...

Защо тогава единия е по- малък, по- лек, и с по- малко въоръжение?

Ти не четеш ли? По-назад има писано защо са два: лек и тежък.

Многоцелеви са за журналисти като тебе, дето няма начин да разбере какво е изтребител- прехващач, тактически изтребител, щурмови самолет, разузнавателен самолет. Всички тия влизат в общата графа- многоцелеви!

Пак ще ти помогна.

Първо на български:

Цитат
  • Фронтови изтребител – предназначен за завоюване на господство във въздуха над бойното поле. Основно се използва за унищожаване на авиацията на противника в маневрени въздушни боеве на малки и средни дистанции, а в по-редки случаи за наземна поддръжка на войските.
  • Изтребител-прихващач – предназначен за защита на наземни обекти от средствата за въздушно нападение на противника (самолети и ракети). Основно се използва за унищожаването средствата за въздушно нападение на противника с ракетно оръжие на големи разстояния от защитаваните обекти.
  • Изтребител-бомбардировач – предназначен за изпълнение на задачи, характерни както за бомбардировач, така и за фронтови изтребител.
  • Многоцелеви изтребител – предназначен за изпълняване на комплекс от задачи присъщи бомбардировач, фронтови изтребител и прихващач.
  • палубен изтребител – предназначен за разполагане на самолетоносач.

А тук, по-подробно, и на английски.

После- въздушен бой от дистанция 35 километра. Ми че те на такава дистанция защо да вдигат самолети изобщо? Да си дигнат по една вишка и да се пуцат с ракетки от там! Изобщо знаеш ли за какво се използват изтребителите? С каква цел са създадени?

Ти да не живееш все още някъде в периода 1913-1950, когато битките между изтребители и изтребители и бомбардировачи са се водели само с пушечното въоръжение?

преди 3 часа, Войсмил написа:

Голямо защитаване на САЩ, толкова много я подкрепяш че, не се съмнявам ако някои от самолетите на САЩ е кацнал и на главата ти и ти е промил мозъка.

Можеш ли да цитираш къде защитавам САЩ?

И все пак към въпроса, какво ти е дала Америка и какво ти е дала Русия? 

Трябва нещо да са ми дали ли?

С това че Американците застрашават света от трета световна, правят много глупости и гледат само как да ни унищожат.

Ъхъ, точно това гледат да направят.

Ако не  е Русия, до сега щеше да стане и трета световна война, от страна на САЩ, ама без съмнение, а точно Русия затруднява Американците! Не сме застрашени от Русия, обаче сме застрашени от САЩ!

И с кого САЩ щеше да води тази трета световна война? Русия я няма. С кого САЩ ще водят трета световна война?

По времето на Христо Ботев,  Руснаци също са загинали в България, а точно, на Шипка, но Американци не е имало.   И все пак, какво е дала Русия и САЩ на България? 

Ти забрави каква тема си пуснал ли?

Лекомислене! Ако,Ако, ама не е.   От къде си толкова сигурен?  И аз мога да кажа (Ако), а едва ли! Това АКО, не значи нищо, нищо не е сигурно!

Той има доказателства. Ти такива нямаш.

СССР ни даде 45 години диктатура, както и на всички останали страни от Източния блок. САЩ даде на Западна Европа свобода.

През 1956 година избухва Унгарското въстание.

През 1966 година Франция напуска НАТО. Прочети си сам за причините.

През 1968 година в Чехословакия избухва така наречената Пражка пролет. Пак си прочети сам за причините.

Да си чувал за американски танкове из улиците на Париж през 1966 година? Не си, нали?

Да си чувал за съветски танкове из улиците на Прага през 1968 година? Да си чувал нещо за съветски войски, потушаващи въстанието в Унгария? Чувал си, нали?

преди 3 часа, gagodrago написа:

Алжир плати 6/шест/ милиарда за 42 самолета, но не нарисувани!

Българските ИДИОТИ дадоха на САЩ 3 милиарда народни пари за няколко рисунки.

Алжир плати 6/шест/ милиарда за: 14бр- Су-57Э, 14бр- Су-35 и 14бр- Су-34.
Всички самолети ще бъдат предадени на Алжир до 2025г!
Алжир е ПЪРВАТА страна в Света купила Су-57Е – Е означава експорт вариант.

Руските ВКС все още нямат нито един доставен Су-57, но до 2025 година Алжир ще получи 14 броя Су-57? А дано.

Последната част от заглавието е потресаваща.

преди 2 часа, Войсмил написа:

Защото ни управлява тиквата!  Ти не можеш да кажеш на 100%  как щяхме да сме сега и какво е щяло да стане,  може би, но казвам МОЖЕ БИ, Американците щяха да дойдат в българия и да ни завладеят и България да стане полу Американска и да води близка война с Русия и Турция! Но дали е щяло да стане по добре, или по зле, не можеш да кажеш, освен да гадаеш.  Все пак, ако искаш хващай самолета за САЩ!  Ако Путин стане Министър Председател на България, определено ще има коренна промяна.

Щели са да дойдат американците и да ни завладеят!!! Защо ли ми звучи познато и защо ли не се учудвам.

Това, че СССР ни завладя въобще не те притеснява.

САЩ и Турция са близки съюзници през целия период на Студената война, че и след това. Обаче, ти твърдиш, че:

преди 2 часа, Войсмил написа:

и България да стане полу Американска и да води близка война с Русия и Турция!

преди 2 часа, _Belial_ написа:

А и да уточня нещо, което забелязах сега. При кобра маньовър, с дръпване нагоре  се влиза в маневрата, не се излиза.

Въпроса, е като си влязъл в тази маневра да излезеш с дръпване нагоре. Ей това обяснете как ще се случи(и за колко време) с 15 тона метал летящи в посока перпендикулярна на посоката, в която трябва да се "дръпне нагоре".

преди 16 минути, gagodrago написа:

„Ние ще придобием един изключително скъп самолет с ограничена функционалност. Способностите му са сведени до 1913 година, когато отивахме до Одрин, пускахме бомбата и се прибирахме“. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов по повод сделката със САЩ за осем нови изтребители за армията ни.

Подчертаното е една изключителна лъжа.

преди 16 минути, gagodrago написа:

Има ли въоръжение "въздух-земя", има ли бомби с лазерно насочване – не, има свободно падащи бомби. Способностите му са сведени до 1913 година, когато отивахме до Одрин, пускахме бомбата и се прибирахме. Въоръжението, което купуваме, е изключително слабо, подчерта полк. Стоянов, като добави, че логистичният пакет също е значително орязан при сделката.

Какво въоръжение купуваме няма нищо общо с това какво може да носи Ф-16, в случая, и какви възможности за работа по земни, морски и въздушни цели има.

Само пълни идиоти могат да си поръчат 40-годишен изтребител, за да пускат с него бомби. Ха-ха-ха-ха.... американците наистина си намериха големи балами, на които да пробутат морално остарелите си трошки.

Хората вече летят на самолети 5-то поколение, през 2025-та кой знае какви извънземни технологии ще разработят, а будалите от България още ще чакат да им доставят американски бракми модел 1970-та :giggle1:

А.ком, ставаш смешен с теориите си. Ще надминеш Миро21век :) 

преди 12 минути, A.com написа:

Какво въоръжение купуваме няма нищо общо с това какво може да носи Ф-16, в случая, и какви възможности за работа по земни, морски и въздушни цели има.

По-добре да си бяхте купили няколко Месершмита от Втората световна война - онези с витлата. Щяха да ви вършат същата работа като американските бракми. :giggle1:

преди 17 минути, M.Николов написа:

Ясно, още един надъхан антикомунист.През ПСВ сме съюзници с Османската империя, няма как да печелим сблъсъци с нея, та не знам какво точно са ви учили в училище!

Историята не ме интересува особено, но знам, че печелим няколко директни военни сблъсъка срещу Турция, след освобождението. И да, прав си, дори антикомунист е меко казано... по-разделени никога не сме били, преди да се пръкне това промиване на мозъци, наречено комунизъм. Жалко, че тук не може да се псува, и не мога да ти покажа какви чувства тая към тоя режим.

• Автор

Върви в Китай да им покажеш какви чувства таиш към този режим. Китайците много ги обичат такива като теб и те чакат с нетърпение да им покажеш.

преди 5 минути, pix3l написа:

И да, прав си, дори антикомунист е меко казано... по-разделени никога не сме били, преди да се пръкне това промиване на мозъци, наречено комунизъм. Жалко, че тук не може да се псува, и не мога да ти покажа какви чувства тая към тоя режим.

Да, забелязал съм, че сте все едни мили хора.

Демократи от където и да ги погледнеш.:)

преди 1 час, gagodrago написа:

Само пълни идиоти могат да си поръчат 40-годишен изтребител, за да пускат с него бомби. Ха-ха-ха-ха.... американците наистина си намериха големи балами, на които да пробутат морално остарелите си трошки.

Рече и отсече човекът, който от бойна авиация разбира толкова колкото и от сърдечна хирургия.

Колко ли идиоти живеят във необятната руска земя, след като все още строят ~40 годишни МиГ-29, Су-27 и дериватите им и даже се опитват да ги продават.

преди 1 час, gagodrago написа:

Хората вече летят на самолети 5-то поколение, през 2025-та кой знае какви извънземни технологии ще разработят, а будалите от България още ще чакат да им доставят американски бракми модел 1970-та :giggle1:

В САЩ летят от преди 15 години. В Русия се опитват да летят, но до сега нещо не им се получава както трябва. И дори има руснаци, които наричат самолета недопето поколение.

преди 1 час, Кико написа:

Цитирай.

преди 7 часа, gagodrago написа:

Не просто идиоти, а слепи тиквени фенчета. Заради които става така, че пожарникар обяснява на пилот- изтребител, кой изтребител е най- добър! Нещо подобно се случва и в темата- читател на комикси разяснява на калабалъка тънкости от авиацията, аргументирайки се с цитати от уикипедия.

преди 7 часа, pix3l написа:

Историята не ме интересува особено, но знам, че печелим няколко директни военни сблъсъка срещу Турция, след освобождението. И да, прав си, дори антикомунист е меко казано... по-разделени никога не сме били, преди да се пръкне това промиване на мозъци, наречено комунизъм. Жалко, че тук не може да се псува, и не мога да ти покажа какви чувства тая към тоя режим.

Ей тва е майна! "Не ме интересува, но знам!" Научил пет опорки и станал антикомунист. И от устите им все: "Отивай тук, отивай там... като не ти харесва". Ей такива хора изгониха българите от България.

преди 8 часа, Кико написа:

Ласкае ме намека ти за мен, но е повече от очевидно че той е далеч по компетентен и от мен и от вас.

Човека ви мачка по всички линии, а от вас само подигравки и сарказми .

забавно е  , да.

:) 

преди 8 часа, gagodrago написа:

При социализма къде са били крадците, убийците, измамниците, далавераджиите, престъпниците, наркоманите и националните предатели като Бойко?? Правилно. Там, където им е мястото - в затвора. Затова нормалните хора са живеели спокойно и безгрижно.  

Ами винаги ги е имало и престъпност е имало и убийства и всичко. Просто не са ти казвали .

Това как "не сме си заключвали вратите"  е просто изкуствена илюзия заради това че не се е знаело истинското ниво на престъпността.

Четете архивите на вашите си комунисти и Народна Милиция :

https://www.flagman.bg/article/175673

преди 1 час, _Belial_ написа:

Не просто идиоти, а слепи тиквени фенчета.

Аз пък се чудя какви идиоти са тези които наричат едни от най съвременните изтребители ф16 блок 70 - 40 годишни бракми  ??

Нали опорките ви бяха как ... "до сега нямало нито един произведен" , като се видя че има, и много други държави си ги обновяват, пък станаха "40 годишни бракми". :) 

И не че нещо, само да напомня, че целта на това упражнение с поръчката бе ИМЕННО за подмяна на старата ни съветска военна авиация.

Дори дискусията кое е добро или по добро е вторична дискусия , а основното бе  ДА СМЕНИМ миговете и т.н.

преди 21 часа, M.Николов написа:

Видно е едно, и то е, че си нямаш и на представа какво означава така наречената маневра "Кобра".:hush:

Да си чул нещо за форсаж, да си чул, че максималната скорост на Миг-29 е 2450км/ч тоест при 650км/ч можеш да приемеш, че лети на първа скорост!

"Технически характеристики

Тяга

Без форсажна: 2 х 55 kN

максимална/Пълен Форсаж/: 2 х 81,9 kN

Макс. скорост

на височина: 2450 km/h (Мах 2,25)

при земя: 1500 km/h

Далечина на полета: 1430 km

Скороподемност: 330 m/s

Таван на полета: 18 000 m

Максимално натоварване: 9+ g

Тяговъоръженост: 1,13

Двигател: 2х Климов РД-33, с тяга от 55 kN всеки (81,9 kN с форсаж)"

https://bg.wikipedia.org/wiki/МиГ-29

:hush:

Язък за тоновете прочетени списания.

Абе!!!

Я аз да ви се скарам, както съм излязъл от затвора, и преди да ме вкарат пак за неколко месеца!

А бе вия що сте учили физика в училище?! Що не използвате уравнението "СМУ" на сър Исака Невтона, учена голяма, вместо да спорите? Колко ябълки е изтръскал сърът на главата си, за да ви го открие, а вия я карате, се едно го не е имало. Ааа!

С = М*У

където С е приложената към обекта под въпрос сила, М е масата на въпросния обект и У е ускорението, придобито от въпросния обект под въздействието на силата.

Знаете огневата сила на всичкото двигател в нютони, знаете масата на самальота в килограми, делите едното на другото и получавате максималното ускорение в м/с^2, което самальота може да получи от двигателите си. Ако У е равно на 9.8 метра за квадратна секунда (ускорението на земното притегляне), то той ще може да стои във въздуха на дупето си. Ако е по-малка, ще пада ускорително надоле, ако е по-голяма, ще се воздига. Само не знам кво е това квадратна секунда, ма нейсе.

Допълнително, обаче, трябва да имаме предвид, че този самальот се издига на воздусях след като е отлепил от земята, при което той има някаква скорост на излитане. Сега... ако тази скорост е, да речем, 200 км/ч, пилотът насочи машината строго отвесно и изключи двигателите, тя ще се издига във въздуха още 5 секунди. Ако тягата дава ускорение на половина от земното, грубо казано 5 метра на квадратна секунда, самальотът ще се издига още 10 секунди. Ако дава ускорение повече от 9.8, отиде, та се не виде, в космоса. Като совалките.

Аамаха!

Редактирано от Мих. Люз. (преглед на промените)

преди 11 часа, gagodrago написа:

Върви в Китай да им покажеш какви чувства таиш към този режим. Китайците много ги обичат такива като теб и те чакат с нетърпение да им покажеш.

Китайците не са изключение, а поредните, смачкани от комунизма.

преди 11 часа, M.Николов написа:

Да, забелязал съм, че сте все едни мили хора.

Демократи от където и да ги погледнеш.:)

Да, язък, тези правила ограничават творческият ми потенциал.

преди 4 часа, _Belial_ написа:

Ей тва е майна! "Не ме интересува, но знам!" Научил пет опорки и станал антикомунист. И от устите им все: "Отивай тук, отивай там... като не ти харесва". Ей такива хора изгониха българите от България.

Хора като нас? Ние не се лъжем, че тук е по-добре отколкото в Германия, Великобритания, САЩ или където и да е, на запад. Не е срамно да си по-малко патриот, когато зад себе си оставяш само някакви смачкани душици, които по цял ден седят пред мониторите и псуват Бойко Борисов... или обсъждат теми, от които нищо не разбират (например ти, и отчайващата липса на знания, която демонстрираш, докато спориш с A.com).

Та, не ни мисли нас, отвори си YouTube, пусни си някое клипче на руски изтребител и се радвай.

преди 17 минути, pix3l написа:

Китайците не са празни дърдорковци като теб и като угоения Бойко Борисов, който по цял ден се чуди как да краде, какви данъци да измисля и как да стриже нещастното, оскотяло от бедност и мизерия население на България. 

--------------

За сравнение в бойковата кочина

2111606529.jpg

https://btvnovinite.bg/bulgaria/koshmarno-pribirane-s-vlaka-v-poslednija-pochiven-den.html

преди 33 минути, pix3l написа:

Хора като нас? Ние не се лъжем, че тук е по-добре отколкото в Германия, Великобритания, САЩ или където и да е, на запад. Не е срамно да си по-малко патриот, когато зад себе си оставяш само някакви смачкани душици, които по цял ден седят пред мониторите и псуват Бойко Борисов... или обсъждат теми, от които нищо не разбират (например ти, и отчайващата липса на знания, която демонстрираш, докато спориш с A.com).

Та, не ни мисли нас, отвори си YouTube, пусни си някое клипче на руски изтребител и се радвай.

Да, хора като вас, дето са се взели толкова насериозно, че смятат България за своя собственост и имат нахалството да казват на другите къде да ходят. Твърдящи че са демократи, но в действителност, методите им по- комунистически и от тези на Сталин.

преди 2 часа, Мих. Люз. написа:

Абе!!!

Я аз да ви се скарам, както съм излязъл от затвора, и преди да ме вкарат пак за неколко месеца!

А бе вия що сте учили физика в училище?! Що не използвате уравнението "СМУ" на сър Исака Невтона, учена голяма, вместо да спорите? Колко ябълки е изтръскал сърът на главата си, за да ви го открие, а вия я карате, се едно го не е имало. Ааа!

С = М*У

където С е приложената към обекта под въпрос сила, М е масата на въпросния обект и У е ускорението, придобито от въпросния обект под въздействието на силата.

Знаете огневата сила на всичкото двигател в нютони, знаете масата на самальота в килограми, делите едното на другото и получавате максималното ускорение в м/с^2, което самальота може да получи от двигателите си. Ако У е равно на 9.8 метра за квадратна секунда (ускорението на земното притегляне), то той ще може да стои във въздуха на дупето си. Ако е по-малка, ще пада ускорително надоле, ако е по-голяма, ще се воздига. Само не знам кво е това квадратна секунда, ма нейсе.

Допълнително, обаче, трябва да имаме предвид, че този самальот се издига на воздусях след като е отлепил от земята, при което той има някаква скорост на излитане. Сега... ако тази скорост е, да речем, 200 км/ч, пилотът насочи машината строго отвесно и изключи двигателите, тя ще се издига във въздуха още 5 секунди. Ако тягата дава ускорение на половина от земното, грубо казано 5 метра на квадратна секунда, самальотът ще се издига още 10 секунди. Ако дава ускорение повече от 9.8, отиде, та се не виде, в космоса. Като совалките.

Аамаха!

Абе пич, след като виждаш с очите си, че този самолет го прави това нещо, нужно ли е да откриваш топлата вода?

току-що, _Belial_ написа:

Да, хора като вас, дето са се взели толкова насериозно, че смятат България за своя собственост и имат нахалството да казват на другите къде да ходят. Твърдящи че са демократи, но в действителност, методите им по- комунистически и от тези на Сталин.

Покажи ми, къде съм казвал на някой да ходи където и да е.

току-що, gagodrago написа:

Китайците не са празни дърдорковци като теб и като угоения Бойко Борисов, който по цял ден се чуди как да краде, какви данъци да измисля и как да стриже нещастното, оскотяло от бедност и мизерия население на България. 

--------------

За сравнение в бойковата кочина

2111606529.jpg

https://btvnovinite.bg/bulgaria/koshmarno-pribirane-s-vlaka-v-poslednija-pochiven-den.html

Ти знаеш ли какво е качеството на живот в Китай? Ама не това, което ти показват в YouTube, а това, което разказват китайци, дошли да строят заводи в България. Знаеш ли, колко пари са за тях 1000лв? А това, че извън страната с тях задължително върви някой от "партията", за да ги наглежда, все едно са бавно развиващи се, знаеш ли го? Нямат право на собствено мнение, ядат по график, спят по график, а през останалото време работят и постоянно се оглеждат, дали е наблизо човекът от "партията". Гледай клипове в YouTube и продължавай да си мислиш, че всичко което хвърчи се яде.

преди 41 минути, pix3l написа:

О извинявам се, не си ти . Виноват.

преди 40 минути, pix3l написа:

Ти знаеш ли какво е качеството на живот в Китай? Ама не това, което ти показват в YouTube, а това, което разказват китайци, дошли да строят заводи в България. Знаеш ли, колко пари са за тях 1000лв? А това, че извън страната с тях задължително върви някой от "партията", за да ги наглежда, все едно са бавно развиващи се, знаеш ли го? Нямат право на собствено мнение, ядат по график, спят по график, а през останалото време работят и постоянно се оглеждат, дали е наблизо човекът от "партията". Гледай клипове в YouTube и продължавай да си мислиш, че всичко което хвърчи се яде.

Брей, то ти сигурно си разговарял с тези дошли да строят заводи в България, ама от чужбина, сигурно по скайп си говорил и са ти го "разказали". И с кого по точно си говорил, с тези дето са от партията и наглеждат работещите, или със самите работещи, че ги знаеш тези "подробности"? Тези, дето ги наричаш бавноразвиващи се, вече са първата икономика в света, а на янките хич не им харесва, щото не могат да им диктуват условия както на малките държавици, дето не могат да им се опълчат, все едно на умряло куче нож вадят. Я да закачат руснаците па да видим дали само базите им ще гръмнат? Тези китайци заедно с "партийните-наглеждащи ги" само да се изплюят и ще издавят американците, дето голям го вадят, голям ама вече мек, и ще плашат само гаргите. Те и иранци ще им бръкнат в червата, и вече започнаха, само гледай да видим кой повече народ ще очисти.

преди 19 минути, herkules2 написа:

Брей, то ти сигурно си разговарял с тези дошли да строят заводи в България, ама от чужбина, сигурно по скайп си говорил и са ти го "разказали". И с кого по точно си говорил, с тези дето са от партията и наглеждат работещите, или със самите работещи, че ги знаеш тези "подробности"? Тези, дето ги наричаш бавноразвиващи се, вече са първата икономика в света, а на янките хич не им харесва, щото не могат да им диктуват условия както на малките държавици, дето не могат да им се опълчат, все едно на умряло куче нож вадят. Я да закачат руснаците па да видим дали само базите им ще гръмнат? Тези китайци заедно с "партийните-наглеждащи ги" само да се изплюят и ще издавят американците, дето голям го вадят, голям ама вече мек, и ще плашат само гаргите. Те и иранци ще им бръкнат в червата, и вече започнаха, само гледай да видим кой повече народ ще очисти.

Да, говорил съм си... противно на вярванията ти, много от китайците, които работят извън Китай, говорят английски.

Сега, за военната мощ на САЩ не мога да говоря, но по бюджета, който отделят за военните, и добавяйки фактът, че там е концентриран най-големия потенциал на планетата, мога само да предполагам в какво се инвестират тези пари... все пак, без факти, това са само теории и приказки от 1001 нощ. Ти, щом ти харесва, фантазирай си как китайци, руснаци и тем подобни бият САЩ по военна мощ.

преди 4 часа, _Belial_ написа:

Абе пич, след като виждаш с очите си, че този самолет го прави това нещо, нужно ли е да откриваш топлата вода?

Беше обвинен, че пускаш CGI (Computer Generated Images).

И сметката е проста, както ви указах. Направи ли си я, или те е страх да си я направиш?

преди 25 минути, Мих. Люз. написа:

Беше обвинен, че пускаш CGI (Computer Generated Images).

И сметката е проста, както ви указах. Направи ли си я, или те е страх да си я направиш?

Клипчето с излитането не беше анимация. Анимация имаше в част от клипа с кобрата, но там също си беше показана "кобра" и на живо. Също така и графика с движението на самолета във всеки момент от фигурата. Другаря А.сом, не взе това под внимание, а само рече че имало анимация, защото не желае дискусия а оплюване на всичко руско. На него ако му кажеш че рускините са по- красиви от американките, пак ще спори със статистики от сорта колко пъти рускини и американки са ставали Мис Свят.

Относно сметката, тя изобщо не е проста. Самолета не тръгва нагоре от спряло положение. Той "дръпва" след като вече е излетял- тоест, движи се със скорост над 400 километра в час, което значи че трябва да се вземат предвид точните моментни инерционни сили, земното притегляне, въздушното съпротивление (което е маловажен фактор само за лаици)... и в крайна сметка простата формула се допълва с още неколко сложни формули, за да се получи СРАВНИТЕЛНО точно изчисление. Което ще е много различно от простата сметка.

Eто, всеки с поне 2 грама мозък може сам да прецени дали това е анимация!

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Клипчето с излитането не беше анимация. Анимация имаше в част от клипа с кобрата, но там също си беше показана "кобра" и на живо. Също така и графика с движението на самолета във всеки момент от фигурата. Другаря А.сом, не взе това под внимание, а само рече че имало анимация, защото не желае дискусия а оплюване на всичко руско. На него ако му кажеш че рускините са по- красиви от американките, пак ще спори със статистики от сорта колко пъти рускини и американки са ставали Мис Свят.

Самолета не тръгва нагоре от спряло положение. Той "дръпва" след като вече е излетял- тоест, движи се със скорост над 400 километра в час, което значи че трябва да се вземат предвид точните моментни инерционни сили, земното притегляне, въздушното съпротивление (което е маловажен фактор само за лаици)... и в крайна сметка простата формула се допълва с още неколко сложни формули, за да се получи СРАВНИТЕЛНО точно изчисление. Което ще е много различно от простата сметка.

Съгласен съм с горното.

Чакам думата на опонентите.

преди 11 часа, _Belial_ написа:

Не просто идиоти, а слепи тиквени фенчета. Заради които става така, че пожарникар обяснява на пилот- изтребител, кой изтребител е най- добър! Нещо подобно се случва и в темата- читател на комикси разяснява на калабалъка тънкости от авиацията, аргументирайки се с цитати от уикипедия.

Пак да те питам - кога и къде съм ти разяснявал къде съм бил, какво съм видял и т.н. Ти и уикипедия не четеш, какво остава за по-сериозна литература.

преди 4 часа, herkules2 написа:

Те и иранци ще им бръкнат в червата, и вече започнаха, само гледай да видим кой повече народ ще очисти.

Можеш ли да поясниш как точно иранците им бръкнаха в червата?

САЩ затриха втория човек с най-много власт в Иран(според различни източници). Как им отмъстиха Иран - предупредиха САЩ, че ще изстрелят ракети по тяхна военна база, казаха им коя база, казаха им кога ще стрелят, изстреляха ракетите и събориха "2-3 хангара" и разрушиха "2-3 хвърчила", не убиха нито един американец. И казаха, че ако САЩ не отвърнат на удара няма да има други последствия. Ти на това ли викаш бъркане в червата?

Клипчето с излитането не беше анимация. Анимация имаше в част от клипа с кобрата, но там също си беше показана "кобра" и на живо. Също така и графика с движението на самолета във всеки момент от фигурата. Другаря А.сом, не взе това под внимание, а само рече че имало анимация, защото не желае дискусия а оплюване на всичко руско.

Другарят А.СОМ най-любезно ви предоставя неизвестна за вас информация. Ако имате нещо против - кажете.

Да ти припомня защо те питам как така 15 тона метал "дръпват нагоре", пък да видим кой не желае да води дискусия.

Цитат

на 10.01.2020 г. в 20:58, A.com написа:

Да ви питам нещо. Представите си, че вие сте в Ф-16 или Ф-15 или Ф-22 или Ф-35 и преследвате Су-27/30/35/57 или МиГ-29. Какво ще се случи в момента, в който Су-то или МиГ-ът започнат да правят тези прекрасни фигури от висшия пилотаж(Камбана, кобра, въртене около напречната ос и т.н.)?

На което ти ми отговаряш със следното:

Цитат

Случва се кажи речи следното- преследваш си ти Су 27 и си викаш "пипнах ли те мръсна комуняго". Аха да натиснеш спусъка и оня дръпва нагоре. Ти естествено също дръпваш нагоре и... него го няма! Поглеждаш в огледалото за обратно виждане и разбираш, че вече не си преследвач, а преследван. :)

1. Както добре виждаш, ти самият си написал Су-27. Аз затова те питах в началото как така 25+ тона метал дръпват нагоре. Видяха ти се множко и реши да са 15 тона метал(МиГ-29). Няма проблеми, нека да са 15 тона метал.

2. Нали си прочел внимателно какво питам:

Цитат

Какво ще се случи в момента, в който Су-то или МиГ-ът започнат да правят тези прекрасни фигури от висшия пилотаж(Камбана, кобра, въртене около напречната ос и т.н.)?

3. На това видео:

https://www.youtube.com/watch?v=kcLavSl58yQ

След 1:00 започват едни компютърни анимации, показващи ни колко готин маньовър е кобра при догфайт. Точно за тях ти написах, че пак показвате компютърни анимации. Останалото от видеото са реални кадри.

Гледаш видеото от 1:50. Гледай внимателно и кажи в кой точно момент, след като Су-то(МиГ-ът) е започнал да изпълнява Кобра ще "дръпне нагоре". И то така ще дръпне нагоре че:

Цитат

Аха да натиснеш спусъка и оня дръпва нагоре. Ти естествено също дръпваш нагоре и... него го няма! Поглеждаш в огледалото за обратно виждане и разбираш, че вече не си преследвач, а преследван. :)

Питах вече колко време ще отнеме на преследвача да натисне спусъка и колко време ще отнеме на МиГ-а(Су-то) да дръпне нагоре, правейки Кобра/Камбана, така че преследвача да няма време да натисне спусъка, да му се наложи да дръпне нагоре и да види, че... там няма нищо?

Питах дали сте виждали от Кобра да се излиза с набор на височина - не отговорихте. Малко видеа сте гледали или сами се сещате защо не сте виждали подобно нещо?

Относно сметката, тя изобщо не е проста. Самолета не тръгва нагоре от спряло положение. Той "дръпва" след като вече е излетял- тоест, движи се със скорост над 400 километра в час, което значи че трябва да се вземат предвид точните моментни инерционни сили, земното притегляне, въздушното съпротивление (което е маловажен фактор само за лаици)... и в крайна сметка простата формула се допълва с още неколко сложни формули, за да се получи СРАВНИТЕЛНО точно изчисление. Което ще е много различно от простата сметка.

Това отдавна са го пресметнали, ама пак не четете, или не ви изнася да четете:

Цитат

С другой стороны, такой манёвр приводит к значительной потере скорости, что на некоторое время лишает пилота возможности активно маневрировать и может иметь опасные последствия. Кроме того, выход на большие углы атаки возможен только при скоростях, когда максимальная перегрузка не превышает допустимую — 600—650 км/ч, что несколько ниже типичной скорости начала воздушного боя. Именно эта неоднозначность в эффектах применения сверхманёвренности остаётся предметом дискуссий о целесообразности её применения в воздушном бою. Однако все вновь создаваемые истребители, как у нас, так и за рубежом, всё-таки обладают сверхманёвренностью.

Сега е моментът да цитираш къде точно съм написал, че посоченото видео е анимация. Ще го направиш ли?

На него ако му кажеш че рускините са по- красиви от американките, пак ще спори със статистики от сорта колко пъти рускини и американки са ставали Мис Свят.

Сложно е да отговаряш на въпросите които задавам, та се налага да бягаш от темата ли?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.