Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия или Америка? Коя страна, според вас е по силна?

Featured Replies

Ако има някой смешен тук, това е "програмиста".  Програмист по душа... :)

• Отговори 997
  • Прегледи 65k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 16 часа, _Belial_ написа:

Хехе... вертикално излитане.Ми британците си правеха Хариер още от мойсеево време.

Ми, американците си правеха самолети още от адамово време. За братя Райт си чувал, нали?

преди 16 часа, _Belial_ написа:

Единственото му предимство, че не му трябва писта за да излети. Което как го прави по- добър при въздушен бой не е ясно.

Кой в тази тема е написал, че Ф-35(или Ф-22) е по-добър от Су-57? Можеш ли да цитираш?

преди 11 часа, Войсмил написа:

Знам че е анимационно показно, но вече е станало факт в Руските сили!  Тук е клипа който показва как обикновен автомобил може да потопи редицата танкове!

За пореден път компютърна анимация се представя за съществуващо оръжие в руската армия. Тази практика, в такива количества, я няма никъде другаде по света.

Как точно установи, че това вече е станало факт в Руските сили?

Видео, как Су-57 виси на едно място ще покажеш ли?

преди 2 часа, Войсмил написа:

До останалите потребители!   Ще се радвам който има желание да коментира и да му отговарям  :)

Аз все още продължавам да се учудвам как така другите пишещи в темата почти(да не кажа никак) не коментират фактите които ни предоставяш. Предполагам защо не го правят, но това е само предположение.

преди 2 часа, Войсмил написа:

Аз поне си изказвам личното мнение и по никакъв начин не ставам смешен, дори и ако е грешен факта ми, а вашите лигавщини и детски отговори ви правят смешни и излишни в форума,това мисля аз.

Ако представиш грешен и в същото време смешен факт, това не те ли прави смешен?

преди 8 часа, Войсмил написа:

Същото казвам,  против си моето мнение, добре. Вече казах, всеки има право на мнение, за това е форум! Всеки си изказва мнението, и никой не е длъжен да се съгласява с отсрещния. Имам право на мнение, изказвам си го, може да съм прав, може и да греша. Но и в двата случая, защо има потребители като теб и някои други които се лигавят и пишат глупости като от твоя сорт, пусни си анимация том и джери!  Аз поне си изказвам личното мнение и по никакъв начин не ставам смешен, дори и ако е грешен факта ми, а вашите лигавщини и детски отговори ви правят смешни и излишни в форума,това мисля аз.

Напълно глупаво и безсмислено.

Да съм казвал нещо че не може д аимаш мнение ?? :)

Просто показах че ти се лигавиш с анимации и простотии. или с видеота на радиоуправляеми игрчки ? :)

Защо не приемаш опровержение на твоите глупости, и не уважаваш мнението /моето/ на други ?

Ми като си се изложил  , носи си сам отговорност за това.

Значи ти може да пишеш и цитираш лиготии и анимационни филмчета, но се сърдиш че Том и Джери е по реалистично видео ???

:) :)  

преди 4 часа, A.com написа:

Аз все още продължавам да се учудвам как така другите пишещи в темата почти(да не кажа никак) не коментират фактите които ни предоставяш. Предполагам защо не го правят, но това е само предположение.

Шото си знаят че са глупости . Но нали са един отбор.. няма как.. .:) 

преди 12 часа, Войсмил написа:

Всеки има право на мнение, и никой не е длъжен да се съгласява с мнението на отсрещния,  но вие вече се заяждате! 

И аз това повтарям непрекъснато, но според несъгласните с мен съм нямал право на такова мое мнение, щото било зловредна пропаганда и противоречало на законите, които пък уж ми дават право на мнение. Е те това ти е днешната "демокрация"! Абсолютна цензура над неудобните и несъгласните с провежданата политика.

"Великата" армия , като види дебелия край на тоягата - бяга ! И правилно - така се прави ! :lol6:

преди 7 часа, herkules2 написа:

И аз това повтарям непрекъснато, но според несъгласните с мен съм нямал право на такова мое мнение, щото било зловредна пропаганда и противоречало на законите, които пък уж ми дават право на мнение. Е те това ти е днешната "демокрация"! Абсолютна цензура над неудобните и несъгласните с провежданата политика.

Някой ви е накарал на сила да не пишете ли?

преди 7 часа, by_chechi написа:

"Великата" армия , като види дебелия край на тоягата - бяга ! И правилно - така се прави ! :lol6:

"Пет" човека подават оставка, но коментарът е

преди 7 часа, by_chechi написа:

А Иран така мощно, хитро и изненадващо удари САЩ, че предварително са ги "уведомили" къде и кога ще падат ракетите. Балалайките за "когда наш Су показал кто в море хозяйн" отдавна се изтърка. "И когда мигает лампа опасност" - и тоя е на ТИ с нещата. Въобще, ако това са източниците, с които се информирате какво се случва по света...

преди 11 часа, miro20 написа:

Шото си знаят че са глупости . Но нали са един отбор.. няма как.. .:)

И аз това си мисля, ама... знам ли.

преди 27 минути, A.com написа:

А Иран така мощно, хитро и изненадващо удари САЩ, че предварително са ги "уведомили" къде и кога ще падат ракетите.

За да не стане някой фал, че американците могат да ги изселят само с военния оркестър...

преди 1 час, pix3l написа:

За да не стане някой фал, че американците могат да ги изселят само с военния оркестър...

Защото Иран е цивилизация на хиляди години и там знаят какво правят, а САЩ (виж им Конгреса - хабер нямат какво им се случва:)) са варварско образувание случило на историческа конюктура (I-ва и II-ра световни войни:nono: )......ама това е трудно за мислене....:)

преди 10 минути, by_chechi написа:

Защото Иран е цивилизация на хиляди години и там знаят какво правят, а САЩ (виж им Конгреса - хабер нямат какво им се случва:)) са варварско образувание случило на историческа конюктура (I-ва и II-ра световни войни:nono: )......ама това е трудно за мислене....:)

Ми тя историята на САЩ започва преди има-няма 200 години, а виж какъв принос имат в развитието на света. Колко държави могат да се похвалят с подобен прогрес?

преди 5 минути, pix3l написа:

Ми тя историята на САЩ започва преди има-няма 200 години, а виж какъв принос имат в развитието на света. Колко държави могат да се похвалят с подобен прогрес?

Да бе ! Ти ми дай на мен Солунската митница , пък аз ще ти кажа що е келипир....как се прави прогрес исках да кажа !  :lol6:

....Ама май пак не разбираш за какво говоря:nono:.... той и оня , другия - глух петел също....:lol6:

Време трябва да мине , и пак не е сигурно че ще подгреете....:)

Ето нещо за гледане, като ви заболят пръстите да тракате щуротии.

преди 1 минута, by_chechi написа:

Да бе ! Ти ми дай на мен Солунската митница , пък аз ще ти кажа що е келипир....как се прави прогрес исках да кажа !  :lol6:

Можеш да отричаш фактите колкото си щеш, това нищо няма да промени. 😂

преди 2 минути, pix3l написа:

Можеш да отричаш фактите колкото си щеш, това нищо няма да промени. 😂

Ти и разлика между факт и алгоритъм не можеш да направиш ....:lol6:

Безполезно е да се напъваш за умен ! :nono:

преди 1 минута, by_chechi написа:

Ти и разлика между факт и алгоритъм не можеш да направиш ....:lol6:

Безполезно е да се напъваш за умен ! :nono:

Не се напъвам за умен, просто мога да чета и да осмислям... ти очевидно имаш проблем поне с едно от двете. ^^

преди 55 минути, _Belial_ написа:

A и още нещо... МОжете да кажете сбогом на теслИте  на Мъск.

https://www.digital.bg/sony-vision-s-e-parviqt-elektricheski-avtomobil-na-kompaniqta-article901614.html

да да :)  Ама не

https://news.bg/stars/ilon-mask-i-tantsat-za-otkrivaneto-na-fabrikata-na-tesla-v-kitay.html

ииии

https://edition.cnn.com/2019/11/11/tech/spacex-starlink-satellite-internet-launch-trnd/index.html

преди 59 минути, _Belial_ написа:

МОжете

Можеш да бягаш срещу Илън Мъск и пак няма го стигнеш  :) 

преди 2 минути, miro20 написа:

Можеш да бягаш срещу Илън Мъск и пак няма го стигнеш  :) 

И той може да бяга срещу Сони и да му гърмят теслИте. На мен поне нищо не ми гърми. На него всичко. :)

преди 56 минути, _Belial_ написа:

A и още нещо... МОжете да кажете сбогом на теслИте  на Мъск.

https://www.digital.bg/sony-vision-s-e-parviqt-elektricheski-avtomobil-na-kompaniqta-article901614.html

Въпреки, че колата изглежда много по-добре от която и да е Tesla, това е просто концепция. Sony твърдят, че нямат планове да влизат в автомобилния бизнес.

Точно Sony ми е слабост и с интерес следя технологиите, по които работят. Понякога, за да покажат нова технология, дори използват продукти на конкурентни компании. Загледай се в този клип, телефона дори не е Sony:

https://www.youtube.com/watch?v=kWrUKx_EcOY

преди 1 час, by_chechi написа:

Защото Иран е цивилизация на хиляди години и там знаят какво правят и в същото време смело участват във войната в Йемен, в Сирия и в Ирак.

преди 1 час, _Belial_ написа:

Ето нещо за гледане, като ви заболят пръстите да тракате щуротии.

Да се повторя - тези два самолета имат гориво колкото да излетят, да си покажат номерата и да кацнат. Както добре виждаш първият няма нищо окачено под крилата, вторият има две "димки". Когато подготвиш тези самолети за бойна мисия(да ходят да свалят Еф-ки), ще се наложи да напълниш резервоарите с гориво и пилоните с ракети. Тогава това вертикално излитане ще се случи, но в обратна посока. Нали си бил част от ВВС та трябва да знаеш какво означава тяговъоръженост - разликата между тягата на двигателите и теглото на самолета. Всеки един самолет с тяговъоръженост над 1.0 може да направи такова излитане. Ето ти един прост пример с МиГ-35, най-модерния МиГ в момента.

Нормално излетно тегло: 18 500 кг

Обща тяга на двата двигателя(в идеалния случай и на пълен форсаж): ~18 000 кгс

Тяговъоръженост: 18 000 / 18 500 = 0,97 и вертикалното излитане е в посока земята.

Относно тази свръхманевреност, която толкова ви радва - знаете ли колко от редовите пилоти в Руските ВСК могат да се възползват от нея? Колко пилоти знаят как и могат да правят "Кобра", "Камбана" и другите въртележки?

Ф-22, при нормална излетна маса има тяговъоръженост над 1, Ф-16 - под 1.

преди 2 минути, A.com написа:

Нали си бил част от ВВС ...

И точно защото съм бил, съм го виждал с очите си изпълнено от въоръжен МиГ 29. По ония времена този самолет се водеше с вертикално излитане и всъщност вертикалното му излитане се състоеше точно в това- да се изстреля право нагоре след като отлепи от пистата. И това беше някаква олекотена (евтина) версия на МиГ 29, като за нашите ВВС.

преди 11 минути, pix3l написа:

Въпреки, че колата изглежда много по-добре от която и да е Tesla, това е просто концепция. Sony твърдят, че нямат планове да влизат в автомобилния бизнес.

Точно Sony ми е слабост и с интерес следя технологиите, по които работят. Понякога, за да покажат нова технология, дори използват продукти на конкурентни компании. Загледай се в този клип, телефона дори не е Sony:

https://www.youtube.com/watch?v=kWrUKx_EcOY

Сони е мултинационален гигант, чиято дейност далеч не се ограничава с електроника. Те може и да твърдят, че нямат планове да влизат в автомобилния бизнес, но са отдавна в него всъщност. Макар и не като производител на автомобили.

• Автор

https://bg.rbth.com/science/2017/06/11/ruskata-pticechovka-kak-su-34-schetava-bombardirovach-i-iztrebitel_780252?fbclid=IwAR1q7kpBndc829nNfw55PlxIVm2lB5GYiz6YhPa2FXiMgS7A9qLr6aucYWg

Ето за разбиращите, дет някои по горе се подиграваха че имало и тоалетна!

преди 22 минути, _Belial_ написа:

Сони е мултинационален гигант, чиято дейност далеч не се ограничава с електроника. Те може и да твърдят, че нямат планове да влизат в автомобилния бизнес, но са отдавна в него всъщност. Макар и не като производител на автомобили.

Като споменах автомобилен бизнес, имах предвид, че нямат планове да произвеждат автомобили. Не съм отричал, че предлагат продукти за автомобилния бизнес.

• Автор
преди 38 минути, A.com написа:

Ф-22, при нормална излетна маса има тяговъоръженост над 1, Ф-16 - под 1.

в двата клипа показваш само как излитат и си летят най нормално в въздуха, нищо особено!  Смешни факти. Но все пак ще ти дам похвала, пак че излитат и летят малко над земята,а даже и завой могат да правят!  Браво браво, имат малко напредък.  :)

преди 7 минути, pix3l написа:

Като споменах автомобилен бизнес, имах предвид, че нямат планове да произвеждат автомобили. Не съм отричал, че предлагат продукти за автомобилния бизнес.

Е защо тогава ще се хвърлят в разходи да създават този концепт? Тва нещо е глътнало доста средства в разработките. Този автомобил ще може и да се самоуправлява.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.