Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 минути, XEPO-1 написа:

http://C:\Users\xari\Downloads\received_254184772420533.gif

Така не е възможно да се покаже. Нямам директен достъп до твоята машина.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 15 минути, sliderum написа:

Готово, ама не ми идва на акъла как да боря вирусите. С пистолет не става, не че имам де. Нямам милиони като домусчията, да си наема цяла болница да ме лекува.

Не можеш да се бориш нали ти казах.Това е природен тест влиза в тебе тества те колко струваш ,ако си добре минаваш ако не на боклука.Не можеш да промениш текущото ти състояние което се е сформирано от раждането ти и от действията ти през годините.Сега просто по кръчмарски се тегли чертата и трябва да платиш сметката на това което си правил през годините.

преди 1 час, sliderum написа:

Аз примерно не смятам че имаме дори един свестен политик, тъй че да ти помогна малко на опитът да ме прозреш. Какво следва, ако начукаме всичките си политици на гилотината?

1. Аз също смятам, че нямаме свестни политици. Всички, освен форумните тролове, знаем ги кои са, смятат, че нямаме много свестни политици

2. Не е задължително на гилотината, може и на стадион. Но ако не сме садисти, може и с еднопосочен билет за чужбина и да не се връщат.

Защо си мислиш, че ако не остане кой да ни краде качествено и количествено, ще живеем лошо ?

преди 1 час, miro20 написа:

А защо ли ?

Малки сравнения кой колко процента заделя от БВП за борба с вируса :

За България можем само косвено да съдим по готовността да заемем още 10-на милрд.

При БВП около 100 млрд, предполагам това означава с резервите които имаме около 10-15 % .

/На Германия БВП е към 4 трлн $ ... ко да говорим... /

Не е заради парите. Германия са по принцип студени хора и лесно се отдръпват от хората.

Както е в Дания, примерно. Или някоя и друга от държавите в Скандинавия. 
Италия, Иран и Испания не е така. Там са по-топли хората и повечето живеят с родителите си в една къща.

Лесно се и групират - немците. Примерно на немци и на немци. Млади и на стари....  И родителите на повечето немци са в старчески домове, където се <<грижат>> болногледачите, имат и кухня. Имат и терапевт.... Децата им са пък в детски градини и на училища до вечерта. Те, немците,  са на работя по цял ден или се занимават с нещо. Нямат постоянен контакт. Много са факторите, но едва ли парите.

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Че и в гората забранил да излизаме. И на плажа. Ай да му се не знае !

Няма проблем в гората или на плажа, важното е да бягаш бързо стражарите да не те хванат и глобят.

https://video.fsof5-1.fna.fbcdn.net/v/t42.9040-2/91581385_843413372802253_2454230341129338880_n.mp4?_nc_cat=1&_nc_sid=985c63&efg=eyJybHIiOjQ5NiwicmxhIjo1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoic3ZlX3NkIn0%3D&_nc_ohc=XZY9H9FRCgUAX927GHV&rl=496&vabr=276&_nc_ht=video.fsof5-1.fna&oh=2ec0dda6674e94825d237fa34acc56f4&oe=5E945BE7

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

може и с еднопосочен билет за чужбина и да не се връщат

Съгласен съм само ако преди това им изтръскаме заграбеното. А не да си ползуват по живо по здраво милиардите откраднати. Щото липсата на тия милиарди, не знам дали пряко, но косвено със сигурно е погубила доста хора.

Цитат на Б.Б.:

"Cпoрeд тeзи дaнни у нac имa три aвтoмoбилa Bugаtti, 84 Rоlls-Rоyсе, 54 Mаybасh, 22 MсLаrеn, 123 Fеrrаri, 87 Lаmbоrghini, 241 Bеntlеy, 311 Mаsеrаti и 5000 Pоrsсhе-тa."

Сега, според мен Поршетата са в друга категория, но ми писна от тъпи популистки изказвания. Излиза, че общата сума на луксозните автомобили (без Порше) в България е 922, което се пада около 0.01%  на глава от населението.  Пък и най вероятно част от тези автомобили са собственост на хора, близки до управляващите. Тааа, какво каза бат' Бойко?

@Джугашвили, би ли коментирал?

преди 43 минути, Lumberman написа:

Е какво толкова за Мюнхен? Че работели малко повече магазини, и, че Германия е по-богата! Какво друго? Една огромна омраза срещу управляващите сега. Дали с право или не, не коментирам. Не е нещо изключително, по скоро зов за революция, която естествено българинът няма да я направи. Особено София, с реститутките, и много други дошли от провинцията и станали "софиянци" живуркащи си под крилото на ГЕРБ. Нищо конкретно, освен една огромна омраза.

Цитат

Нaй-cкъпo прoдaдeнoтo Pоrsсhе е иcтoричecкият прoтoтип oт Льo Мaн 917 K,
кoйтo e oбoрудвaн c пeтлитрoв V-oбрaзeн двaнaйceтцилиндрoв двигaтeл c мoщнocт 609 кoнcки cили. 
Тoзи aвтoмoбил e прoдaдeн нa търг зa cумaтa oт 14 милиoнa щaтcки дoлaрa.

Цитатът е от "Факти". Статия

Има Порше-та и Порше-та. Ти да не мислиш, че нашите олигарси карат от евтините масовки? Тия с евтинджосите са обикновени хвалипръцковци.

преди 1 час, Kiddo69 написа:

Сега, според мен Поршетата са в друга категория, но ми писна от тъпи популистки изказвания. Излиза, че общата сума на луксозните автомобили (без Порше) в България е 922, което се пада около 0.01%  на глава от населението.  Пък и най вероятно част от тези автомобили са собственост на хора, близки до управляващите. Тааа, какво каза бат' Бойко?

Виждам тук защитници на Новия световен ред. Жалки нещастници, изгубили всичко човешко в себе си. Не знам дали не се усещате, че служите на Сатаната.

Аз си искам нормалния ни живот и стария ред.

Знам какво замислят тия нещастници с 5G  технологията - холограма на "завръщащия се Христос". Прочетете за проекта "Син лъч".

преди 4 минути, sliderum написа:

Цитатът е от "Факти". Статия

Има Порше-та и Порше-та. Ти да не мислиш, че нашите олигарси карат от евтините масовки? Тия с евтинджосите са обикновени хвалипръцковци.

Най- масовото порше в момента в България е "Кайман". Сам знаеш то в коя класация е. Как да сложа няколко "има и Порше и Порше" в тези цифри? От 5000 казани какъв е процента на Спайдерите?

преди 13 минути, Anne написа:

Виждам тук защитници на Новия световен ред. Жалки нещастници, изгубили всичко човешко в себе си. Не знам дали не се усещате, че служите на Сатаната.

Аз си искам нормалния ни живот и стария ред.

Знам какво замислят тия нещастници с 5G  технологията - холограма на "завръщащия се Христос". Прочетете за проекта "Син лъч".

Тук има почти само защитници на стария ред. Никой не иска промяна - нито управляващите, нито управляваните. Всеки си иска да си кара по удобния вече утвърден коловоз. Всеки иска да остане и ако може да заздрави удобната си позиция. То е ясно, че всичко се променя и няма вечно съществуващ ред - това винаги е водило до упадък. Така че, не управляващите са тези, които искат промяна на реда. А че тотална промяна ще се случи - неизбежно е. Дали ще е в следващите няколко години или десетилетия - не знам.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ей го на почна са

Тези  митинг ли правят?То това си гениална е идея в такъв момент.

преди 12 минути, Димитър 59 написа:

Ба'мааму, що ли овцете не правят, а тея правят. Абе, чакай, тези не бяха  ли лидери на Европа, а Българите - най-смешната страна в Западното полукълбо? Не, обратното ще да е. :biggrin:

Ако е имало българи в Аушвиц, сигурно са скачали с готовност в камерите. И песен са пеели, убеждавайки другите как те нацистите се грижат за тях, а "вие "кретени", нищо не разбирате".

Та, така. Правят хората, щото са Volk, а ние стадо, при това без имунитет. От слабоумие.

преди 20 минути, Димитър 59 написа:

преди 14 минути, acnekt написа:

Втори клип на немски!Гледаме картина,без да знаем какво говорят.Да беше превел няколко изречения на български,за да разберем нещо и ние.    П.П.Монтирал си моя пост над твоето видео,все едно аз съм го качил тук!       Корегирам се,предишният на немски е бил на Реджеп.

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Втори клип на немски!Гледаме картина,без да знаем какво говорят.Да беше превел няколко изречения на български,за да разберем нещо и ние. 

Вторият е на "тежък" английски.

преди 15 минути, Димитър 59 написа:

Втори клип на немски!Гледаме картина,без да знаем какво говорят.Да беше превел няколко изречения на български,за да разберем нещо и ние.    П.П.Монтирал си моя пост над твоето видео,все едно аз съм го качил тук!

Относно видеото, което протестират вече 3 път в Берлин са против полицейската държава, която повечето демонстранти виждат с въвеждането на законите за забавянето на разпространение на заразата. 

Wir sind das Volk е лозунг, демонстрантите,  които са викали в комунистическа държава ГДР в ЛайпциК. https://en.wikipedia.org/wiki/Monday_demonstrations_in_East_Germany  

https://www.dnes.bg/index/2019/10/14/wir-sind-das-volk-ponedelnishkite-protesti-ot-1989-g-v-laipcig.426064

Ти попита това митинг ли е? Аз ти посочих едно видео, където е перифразирано от Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer. Един Народ, Един Райх, Един Фюрер. Фюрер на немски значи водач.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.