Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Момчета, нека почетем колегата ни BMW Маниак,  дето не успя да попадне в тая помийна яма. Представям си какво би написал в тая тема. 

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 часа, acnekt написа:

Baden-Württem­berg има население, колкото Швеция. Площа на Швеция е 450.300 km², а площа на Baden-Württem­berg 35.750 km². 310 жители на  km², а на Швеция е 23 жители на  km².

Или 13 пъти по-малко. Швеция има 919 умрели, както каза ти, а в по-гъсто населената и по-малка площ има 677 в Baden-Württem­berg. Но в Baden-Württem­berg има 11400 оздравели, а в Швеция от  12 000 случая?

Тази статия обяснява ниската смъртност в Германия.

Последният клип показва едно интензивно отделение в германска болница. Лекарите - няма да повярвате, но приличат на лекари - не на космонавти.

https://www.dw.com/bg/коронавирус-защо-в-германия-не-стана-като-в-италия/a-53099049

преди 8 часа, M.Николов написа:

Излиза бе, майна.Ако германците действаха като шведите най-вероятно щяха да имат 7100 починали, а не 3000

И то в случай, че здравната система на шведите е на нивото на германската.

Епидемията все още не е преминала.Едва тогава ще се види какъв е процента.

"най- вероятно", "ако", "ще се види"... фърли малко боб поне.

преди 8 часа, miro20 написа:

поредния заблуден чоовечец

Наричаш заблуден професор, който твърди че не е животно??? Напълно си заслужаваш комунистическите партии,който ни управляват... Това е връх на цинизма да се отнасяш с такова мнение към човек предал толкова много знание на толкова много студенти.

Вие говорите за вируса, а питате ли ни нас затворените какво ни е? Аз не съм излизала навън от рождения ми ден- 12 март, ден след това обявиха извънредното положение. На мен не ми се отразява никак добре този насилствен затвор - нито физически, нито психически! Като не мога да излизам навън и да се разхождам, имам проблеми с червата, появиха ми се газове, а аз преживях преди години две операции, в две поредни години, от  сплетени черва! Освен това съм и с нервномускулно заболяване и, ако не се раздвижвам редовно, има опасност да взема да се  обездвижа и парализирам накрая, а не искам това! Да не говорим, че сега е любимият ми сезон, а не мог да изляза и да се любувам на природата и красотата навън, да правя снимки. Не мога и да си видя племенниците, които си стоят затворени в София, малкият дивее и пречи на кака си да учи, а тя горката, не може да се съсредоточи над уроците, че и на всичкото отгоре брат и кисне при нея в часовете, вдига врява, удря по клавиатурата (четиригодишен е, скоро ще стане на пет), пищи, удря я, иска внимание, а тя трябва да учи. Сестра ми работи от вкъщи, но се нуждае от спокойствие, за да си върши работата, и каката трябва да е бавачка и звероукротител, а е в 10 клас и има много да учи за изпити.

А на мен ми е много депресиращо да не мога да съм навън, да се радвам на зеленината и цветята, на чистия въздух в нашия град, да се отдам наедно от хобитата си - фотографията,  освен това при всичкото това киснене от скука пред телевизора и компютъра ме е страх да не изгубя зрението си. Е, телевизия вече не гледам толкова много, само филми със субтитри, ако дават и ако филма е хубав. В последните години телевизията много изпростя - само глупави реалитита, глупави шоута, в които канят изкуствените секс простакеси и съществата от спектъра на дъгата, карат хората да се излагат в тъпото шоу "Мармалад".................. то просто няма какво да се гледа вече, освен научнопопулярните предавания. Но и там не всичко ми харесва. Дразни ме реабилитирането на антисемити като Вагнер и Нишце,  отвратена съм с каква лекота се прощава на германците за злините, които донесоха на света, как чак сега и то лицемерно, се говори за морал и се осъждат действията на на Ариберт Хайм и се говори за "добри нацисти" като Карл Плаге.

Наскоро имах спор с дребосъците от играта "Lady Popular" по отношение на Вагнер. Казах им, че Вагнер е луд и музиката му не е за слушане, че допреди десетилетие Вагнер беше забранен и тук, че не сме го учили по музика и че не смятам, че сме изпуснали нещо,  че има композитори, творили далеч по - нормална и качествена музика. Жалко е, децата не искат да мислят и не разбират какво вредно въздействие има музиката на Вагнер върху човешкото съзнание.

преди 8 часа, miro20 написа:

И аз се сещам че Николов, който бе на "карантина " тук,  се учуди че аз не съм баннат

За извъртане на 180 градуса не банват.

преди 5 часа, acnekt написа:

Моите съболезнования. Всеки има един такъв мрачен ден от историята си.

Особено ако живее в България! Искам само да отбележа, че в наща мила рОдина, са много малко късметлиите, които доживяват до "средната възраст на починалите от ковид в Италия- 80 години."

"три случая да има това е епидемия"
"почина пациент на 43 в смолян от корона вирус с бъбречна недостатъчност
"софия губи 6 милиона на ден от липса на зони" - това прави милиард и половина на година

Тези от кризисния щаб мислят, че народа е безмозъчни кретени, които не осмислят подаваната им информация. Тъжното е че по реакцията на хората  90% чинно подкрепят тази теза. Тъжно е когато образованието е възпроизвело образувания от канцерогенен характер - има разлика между туморни и мозъчни клетки и тя се вижда нагледно в цял свят в момента

преди 1 час, mitosandov написа:

Наричаш заблуден професор, който твърди че не е животно??? Напълно си заслужаваш комунистическите партии,който ни управляват... Това е връх на цинизма да се отнасяш с такова мнение към човек предал толкова много знание на толкова много студенти.

Цитат

ГАДНИ, ПРОСТИ, НАХАЛНИ И КРАДЛИВИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ СЕЛЯНИ-СОФИЯНЦИ, ЕВНУХОИДНИ ГЕНЕРАЛИ, АЛЧНИ ГЕРБАДЖИИ И КОМУНИСТИ, ДОКТОРИ-МИЛИОНЕРИ, АГЕНТИ НА ДС, БАНКЕРИ-ИЗМАМНИЦИ, ГЛУПАВИ КРЯКАЩИ МИСИРКИ И ХЕКИМЯНЧЕТА, ДА ВИ КАЖА:

АЗ СЪМ СТАР, НА 75 ГОДИНИ.
НО АЗ НЕ СЪМ ЖИВОТНО!

НЕ ИСКАМ ДА СЕ ОТНАСЯТЕ КЪМ НАС, ВЪЗРАСТНИТЕ, КАТО КЪМ БРАКУВАНА ОБЩНОСТ, КАТО КЪМ ДОБИТЪК!

НЕ ИСКАМ ДА МЕ СТИГМИРАТЕ, МАЛТРЕТИРАТЕ И ДИСКРИМИНИРАТЕ!

ЗА ВСИЧКО СЪМ СИ ПЛАТИЛ!
ЦЯЛ ЖИВОТ СЪМ ПЛАЩАЛ НА ДЪРЖАВАТА 60% ОТ ДОХОДИТЕ СИ, КАКТО ВСИЧКИ МОИ ВРЪСТНИЦИ.

НЕ ИСКАМ ДА МИ КАЗВАТЕ, ЧЕ ВИЕ МЕ ИЗДЪРЖАТЕ И ЧЕ СЕ ГРИЖИТЕ ЗА МЕН!

МРАЗЯ ВИ!

ТЪРПЕНИЕТО МИ СВЪРШВА!

Акад Петър Иванов

Този език и стил не е на академик или професор. И очевидно приписващ всики злини като ... "дискриминация, малтретиране".. и че като "си плаща" , значи може да иска всичко.

Пълни глупости.

Затова казах че е заблуден човечец. И сега пак ще го повторя.

преди 46 минути, Реджеп Иведик написа:

За извъртане на 180 градуса не банват.

И кой се е извъртял на 180' ? Гледам това пак си ти . :) 

Пееш същата бесепарска и президентска пропаганда ,която преди плюеше.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Пак леко спекулиране. Каза ... три случая да има, но на НЕИЗВЕСТЕН вирус обаче. :)

И да, много достойно отговори на  "умния" журналист от 7/8

Ей калдатските философи тази енергия дет я влагате да филосоствате ако можеше да се впрегне за ваксина срещу Ковид-19 досега да бяхте открили не 3 ами 100 ваксини

преди 1 час, Anne написа:

Вие говорите за вируса, а питате ли ни нас затворените какво ни е? Аз не съм излизала навън от рождения ми ден- 12 март, ден след това обявиха извънредното положение.

На теб не ти ли е време да почваш да съскаш срещу Германия която кой знае защо е разрешила разходките в парка? Иначе доколкото знам и тук можеш да се разхождаш ако си спазваш правилата, маска и дистанция без да струпват на едно място много хора

преди 9 минути, ncl написа:

Тук може да се разхождаш, но може и да те глобят.

Точно това е проблемът - че глобяват! Направиха ни престъпници, само защото искаме разходки. Дадоха свръх права на полицаите, и сега ще си четкат егото. Единствено само с куче може да се излиза законно навън.

Близо до нас е полицейското управление и хич не ми се занимава с тези, които служат на властта, а не на нас. Предвид и колко точно са образовани и интелигентни............Няма да им пука, че имаш здравословни проблеми, ще ти треснат глоба и толкова...........

В Германия не смеят да забранят разходките, да не бъдат наречени властите "нацисти".  Но хич и не съжалявам, че не съм в Германия. Там щях да бъда принудена да съм политкоректна и да уважавам и славословя "децата на дъгата" и "страдалците мигранти". Тук поне има свобода на словото. И също так тук хората не са склонни да станат доносници. Виж, германците обожават доносничеството.

не се знае какво може тук.

пълни глупости. по-големи доносници от българите няма да намериш!

Адвокат Гунчева внесе жалба срещу Борисов, Ананиев и Мутафчийски за умишлено всяване на паника

Адвокат Елена Гунчева внесе жалба в прокуратурата срещу премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и началника на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски, пише факти.бг.

big_b-4-1024x724.jpg

Причината е всяване на паника у населението.

Ето и текста на жалбата:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

В изпълнение на общественото си задължение по чл.205 ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, Ви уведомявам за наличие на данни за евентуално извършено престъпление от общ характер по смисъла на чл.326 ал.1 от Наказателния кодекс.

По националните телевизии – БТВ, Нова телевизия, БНТ1, както и други, които не мога да изброя подробно, но са ноторно известни, лицата Бойко Методиев Борисов и Венцислав Методиев Мутафчийски /не ми е известна родствена връзка между лицата, въпреки сходството в презимето/, предаваха заблуждаващи знаци за тревога, с което считам за вероятно да са осъществили състава на престъпление по чл.326 ал.1 от НК със следните свои изказвания:

Относно лицето Бойко Методиев Борисов: на 04.04.2020 година, пред медиите, включително телевизии и радиопредавания /ноторно известни/, заяви, че „след 2-3 седмици ще сме в ада”, с което заяви, че има тревога и възбуди неоснователен страх и паника в голям брой български граждани, като използва заблуждаващи данни. Също ноторно известен факт е, че в България болните от коронавирус и починалите от него са пренебрежимо малък брой. И без да се принизява заплахата от зараза, насаждането на страх и паника сред българските граждани, използвайки медиите, за да разпространява заблуждаващи факти, Бойко Методиев Борисов вероятно е нарушил закона, което и следва да се установи.

Считам, че следва да бъде разпитано лицето, какви медицински показатели и данни за заболяването му дават основание да всява страх, като плаши българите с ад относно заболяването. Още повече, същото се случва в дни, когато православните християни в България празнуват Великденските празници и подобна тревога нарушава правото им на религия, като се има предвид, че съгласно Библията адът е наказание за грешниците, които са се отрекли от Бог или са имали смъртни грехове. По този начин лицето навежда твърдения, че явно само грешници и неверници се заразяват с вируса.

На 12 април същото лице заяви, че „ще дойдат хладилните камиони както в Ню Йорк /явно визирайки извозването на починалите от болниците/”, като отново създаде паниха и страх сред хората, докато към посочената дата, починалите от коронавируса са 29 човека от началото на заболеваемостта в България. И отново, без да омаловажавам сериозността на заразата, посочвам, че насаждането на страх и паника сред населението и заплахите с „чували с трупове, хладилни камиони и ад” не само няма да спомогне за спазване на мерките, но и ще причини лека телесна повреда на гражданите – състояние, неопасно за живота, като ги разтревожи, доведе до депресия, безсъние, нервност, несигурност в бъдещето и дори суицидни мисли, които е възможно дори да бъдат реализирани, какъвто случай вече имаше.

По отношение на лицето Венцислав Методиев Мутафчийски – същият, използвайки средствата за масово осведомяване, всеки ден насажда страх сред българските граждане, паника, която води до редица психични заболявания и суицидни мисли, като вместо адекватни мерки, съобразени със заболяването и картината му у нас, използва медиите предимно за всяване на паника, като също споменава трупове, хладилни камиони, смърт и т.н., многократно всеки ден, с което пряко застрашава психичното здраве на българите. Всички изказвания на лицето са ноторно известни и моля прокуратурата да провери дали изказванията му не представляват евентуално извършено престъпление по чл.326 от НК.

Също така, моля да проверите дали чрез изказванията и предприетите мерки от Националния оперативен щаб, не се поставя в опасност здравето и живота на българските граждани, тъй като ежедневно мерките се променят, като най-показателен е примерът с маските, за които лицето първоначално твърдеше, че не са необходими, а днес на брифинг пред медиите с конклудентни действия и отклоняване на въпроси показа, че и бебетата и малките деца трябва да носят маски, което пък може да постави в сериозен риск здравето и живота им.

По отношение на лицето Ананиев, известен като министър на здравеопазването, моля да проверите дали има необходимата компетентност от професионална гледна точка за издаване на заповеди за противоепидемични мерки с оглед обстоятелството, че същият не е завършил медицина, а заповедите му са неиздържани, взаимно си противоречат и поставят населението в риск за здравето и живота му, тъй като на практика заповедите не са мотивирани от медицинска гледна точка, каквато е задължителна за противоепидемичните мерки. Моля да проверите и дали не е надхвърлил правомощията си по закон евентуално и дали издадените от него заповеди са доведени по установения в АПК ред до знанието на населението.

С оглед на горното, моля да образувате проверка и предвид високата степен на обществена опасност, да бъде уведомена обществеността за извършената проверка. Всеки гражданин е длъжен да съобщи на органите на досъдебното производство за деяния, които според него биха могли да представляват престъпление, като това е обществено задължение на гражданите, както задължение на прокуратурата е да упражнява контрол за законността!

преди 18 минути, Mapuku написа:

не се знае какво може тук.

пълни глупости. по-големи доносници от българите няма да намериш!

Досега никой не ми е създавал проблеми за убежденията ми спрямо "мигрантите страдалци" и  шаренките тук. Във фейса - да, то шаренките, веганите и всякаквите други луди там се подвизават. Неприятно мие да мълча, но и гледам да не си тровя нервите и здравето и да не им обръщам внимание на новите диктатори. Все някога ще им дойде края и на тези, на мен ми дойде до гуша от крайности. Тук поне мога да си кажа колко много ме дразнят шаренките ненормалници.

В Германиящяха да са меобявили за "нацистка" и да ме тикнат в затвора.

А истинските нацисти са ги оставили да си живеят живота.:angry22:

преди 26 минути, Anne написа:

В Германия не смеят да забранят разходките, да не бъдат наречени властите "нацисти". 

По назад бе казано как е в Германия

Там хората са дисциплинирани, а не тук като теб да реват за щяло и нещяло и то с някакви абсурдни аргументи и някаква своя пропаганда

За Англия също чувам от познати , не смеят да си покажат носа навън, освен до магазина, и май някъде е в точно определени часове.

И последно една поправка. Тук е не само свобода, а и "слободия" .

И точно отва е проблема на много ревящи  от "диктатура" тук.

Щото има далеч по ярки примери за тоталитаризъм, диктатура, и то уви, от държави на които сте фенове. И "матушката" е тотална пародия на демокрация,  За Китай не говоря дори, Турция е ясна...

седи тук anne и гледай на бойко мутрите как бият хората. класика в българския лайфстайл.

преди 2 минути, miro20 написа:

По назад бе казано как е в Германия

Там хората са дисциплинирани, а не тук като теб да реват за щяло и нещяло и то с някакви абсурдни аргументи и някаква своя пропаганда

За Англия също чувам от познати , не смеят да си покажат носа навън, освен до магазина, и май някъде е в точно определени часове.

И последно една поправка. Тук е не само свобода, а и "слободия" .

И точно отва е проблема на много ревящи  от "диктатура" тук.

Щото има далеч по ярки примери за тоталитаризъм, диктатура, и то уви, от държави на които сте фенове. И "матушката" е тотална пародия на демокрация,  За Китай не говоря дори, Турция е ясна...

Извинявай, тоталитаризъм в социалистическа България не съм видяла. На нашите не е било забранено да кръстят мен и сестра ми в Клисурския манастир през 1986-7 там някъде.  Малка съм била, но репресии не съм виждала.

Русия си е абсолютно нормална държава.

Ти върви в смотаната Германия, като толкова я харесваш, там са си по крайностите.

Аз не познавам болен от тоя вирус, тук, в нашия град няма болни от тази болест.

И не съм склонна да слушам власт, която е близка със САЩ и Турция и която обожава диктатурата. Тоя Боко ще си остане на власт докато умре.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.