Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Бойко в момента на сутрешния брифинг го играе една жертва.... едни драми... седял по цели нощи... без пари работил.... да пази народа жив... и го плюели... правил и невъзможното "да отвори планината"... Че тя планината векове наред си е била отворена - тоя селски бек ще я "отваря". Правел и невъжможното да се отварят мерки за да може да се води нормален живот. Нещо забравя кой точно ни докара "ненормалния живот" - той, правителството му и мутризисния щаб.

Не мога.. припадам от брифинка...
"Ако има успехи ще спечелим всички. Ако има загуба ще е само моя"
тиквата - преродения Левски!!!

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

гоуем!

представяш ли си, това е несменяемия премиер на цели 7 млн. глупаци. скоро 4-5 млн. глупаци.

от фб "На никого не можеш да налееш ум в главата, това не е кофа ! "Големите философи" после ще си бият главата в стената. Жалко за всички, които спазваха карантината ! Дано не пострадаме заради простотията на останалите."

Пореден брифинг на който "дала 2-3 отрицателни проби за ковид и ЧАК след смъртта си дава положителна"... Или цитати от "Наръчник за манипулиране на статистики".

Цитат

Dr. Michael Ryan (СЗО): Благодаря. По тази тема има две неща. Струва ми се, че има някакво разбиране, че Швеция не е налагала мерки за превенция и просто е позволила вирусът да се разпространява. Нищо не може да е по-далеч от истината! Швеция наложи много стриктни мерки за физическо дистанциране, защита на хора настанени в старчески домове и други обществени заведения, и още редица други неща. Това, което те направиха различно от останалите, е че разчитаха основно на позитивното коопериране и съдействие от страна на гражданите и тяхната съвест за постигане на физическо дистанциране. Саморегулация - ако харесвате тази дума. В този смисъл те наложиха едни сравнително стриктни мерки чрез партньорство с гражданите си. Освен това те правят масово тестване, увеличиха си значително капацитета на интензивните отделения и тяхната здравна система засега успява да има капацитет за обслужване на случаите, които имат нужда. Както много други държави в Европа, Швеция имаше много, много клъстери на зараза в старчески домове и за съжаление това е трагична тенденция из целия континент. Много държави из Европа имаха такива трагедии през последните месеци. Това е нещо, което беше изпуснато и трябва да се оцени много внимателно. Дори когато числата спадат, нашите възрастни граждани продължават да умират в старчески домове. Определено има нужда за повече протекция и спиране на тези клъстери на заразата. Относно тази концепция за "стаден имунитет", аз мисля, че трябва да се изчака и да не се бърза със заключенията. В момента се правят серологични проучвания в Швеция, както и в много други държави. Мария може да говори по този въпрос, защото СЗО и неговите партньори правят преглед на тези изследвания и някои резултати вече са налични. Но ще ви кажа, че засега резултатите показват, че дори в районите с много интензивни огнища, пропорцията на хората, които са развили антитела в тяхната кръв, са доста малко. Това е доста тревожно и означава, че голяма част от хората продължават да са уязвими. Шансът заразата да повтори и да се завърне с втора вълна е доста висок, особено ако мерките за контрол се отхлабят прекалено бързо и ако не бъдат заместени в увеличено търсене на огнища, проследяване на контактни хора и най-вече силно обществено сътрудничество. Мисля, че за да говорим за нов нормален живот, Швеция по много начини показва бъдещия модел за него. Ако искаме да се върнем обратно в общество, в което няма извънредни положения, трябва да се адаптираме към тази среда или поне, че тя ще бъде модулирана за много дълго време с наличието на този вирус. Трябва да знаем, че вирусът е тук и трябва всички ние като индивиди, семейства и общество да направим всичко възможно в нашето ежедневие да се борим с разпространението му. Това значи да си пренастроим начина си на живот. Мисля, че в Швеция показаха как това се случва в реално време. Мисля, че има какви уроци да научим от колегите ни в Швеция. Но все пак искам да поставя фокус върху това, че Швеция въобще не е спирала да контролира COVID-19. Те предприеха много силен, стратегически подход към контролирането на COVID-19 в много елементи от тяхното общество. Това, което направиха различно спрямо другите държави, е че истински, истински се довериха на гражданите си за постигане на самоорганизация и на физическото дистанциране. И това е нещо, което тепърва предстои да видим дали е успешно или не е.

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-szo-shvedite-ne-sa-razvili-antitela-i-kolektiven-imunitet-zarazata-mozhe-da-se-zavarne-s-nova-sila-pri-tyah-video

Отварят Рила и Пирин за туристи! Само че не разбирам как точно ще стигнат тези туристи до там, като има КПП-та. Как се минава КПП за да се иде на планина? С какъв аргумент в декларациите? Това малко звучи като "всеки гражданин може да иде на Марс - ама как като няма кораб не ни интересува"...

преди 8 часа, Inana.. написа:

През 70-80-те години един американски изследовател Джон Б. Калхун решава да проведе едно

проучване на тема "гъстотата на населението" и отражението върху  Поведението на социалната единица. За тази цел той провежда

експеримент с мишки.
4 двойки - 4 женски и 4 мъжки.
Настанява мишките в затворено пространство, осигурява им храна, стерилен въздух и всичко необходимо да се развиват и размножават. Идеята е да се проследи как ще се развиват мишките, в един "рай" и докъде ще стигнат в популацията си, както и да се наблюдава поведението им и социалната им адаптация по време на експеримента. Очакванията били мишките да запълнят 3800 места, максималното възможно, отредено за експеримента. Това, обаче никога не се случило!
При десетките опити максималната популация не надхвърляла 2200 бр., просто всеки път мишките
започвали да Деградират и да Измират.

Ми те мишките на свобода си живеят и се размножават нормално.

Експериментът е много изкривен. В затвор някакъв ги сложили, със стерилен въздух, с неестествена храна, която я дават наготово и на всеки, и после се чудят защо измирали...

В природата не е така. Там се размножават тези, които са физически силни и могат да се преборят/заработят храната си. Останалите мишки умират без потомство. Така само добрите гени продължават напред. Та - този американски изследовател, освен всичко друго, дето не е наред, е премахнал и естествения подбор от опита си. Едва ли си дава сметка какво всъщност показват получените резултати...

преди 9 часа, Радул написа:

Плюя на вас! Жалкари... Не ми се хили Аспекте. Ако се научиш да готвиш, може да си направиш женски профил и да се изживееш като много силна физически жена.

Аз като жена имам шансове, но ти като мъж -не. Поздрави.

"Тези, които от прекомерно благоразумие или глупост не се решат да прибягнат до непочтени средства, с всеки изминал ден затъват все по-дълбоко в робство и нищета."

"Народ, привикнал да живее под властта на владетел и благодарение на случая станал свободен, трудно може да съхрани свободата си."

https://baricada.org/2020/04/30/inequality-2019/

преди 1 час, Tiho написа:

. Обаче няма тия милиарди в банката.

от къде знаеш какво има

доколкото знам още вота е  таен и  има банкова тайна

а трябва да е обратното 

вота да е явен

и всеки да се знае публично колко пари има .

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

зеха да си проличават некои "емоционални" позиции

Ей ти, махна ли КПП тата ?

Завесите леко помръднаха ....

Аз съм на принципа .... има ли емоция, значи може да разбереш другата страна ...

За КПП тата - Те не са проблем ... въпроса е, че от другата страна нямат приятели ... и не обичат да направят вид бройка крачки, за да минат по пътеката ... ;) 

Свикнали са само по магистрали да се движат и това е ...

Има и друго: Явно не познават "родните" места или им е втълпено, че само през КПП може да става движението ...

Та, по моя преценка всяко чудо за три месеца ... Ще видим до 13.05 ....

Едно е положителното: Държавните служители трябва да си вършат работата, а не да правят политика ... За това им се плаща!!!

И друго .... положително .... пред вид вирус .... всички политици са равни ...

И последно: не могат да ми отнемат чувството, че това е за добро, а за медиците:

Благодаря им от всички!

Доц. Мангъров: Около Борисов има хора, които ги е страх, а ги е страх, защото не знаят!

Прав е доц. Мангъров, но някои просто не притежават достатъчно умствен капацитет, за да го разберат.

Зададох конкретен въпрос Слезте на земята и отговорете Кой живот е по ценен! Срамота е! Аз съм възмутен в държавата която живея

преди 43 минути, Мойра написа:

Доц. Мангъров: Около Борисов има хора, които ги е страх, а ги е страх, защото не знаят!

Прав е доц. Мангъров, но някои просто не притежават достатъчно умствен капацитет, за да го разберат.

мдааа.. да наречеш възрастните хора "сухи съчки" и че са много в Италия и Испания, а че "ние сме решили отдавна проблема разкарайки ги с 200-300 лв пенсия"...  че "там , в големите старчески домове с един парцал мият и тоалетните и шкафчетата.... "

не знам.. да кажа цинизъм е мека дума...

ето го пълното му интервю

https://www.bnt.bg/bg/a/d-r-mangrov-za-protivoepidemichnite-merki-shlyuzovete-da-se-otvaryat-no-ne-iztsyalo

епицентър, рзбира се, удобно не цитира тези му думи и теории... :) 

И дава примера със Швеция като модел . Но дори той прави уточнение - със всичките им мерки каквито са взели.

А за техния "модел" вече се натвориха сума ти фейкове, затова и цитирах в предния пост становището на СЗО за тези манипулации.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 11 часа, darkterminal написа:

Ми... Ето ги статистиките за Ню Йорк. Ти ми кажи кога са умирали по 1000 човека на ден...

03/14/20					2
03/15/20					4
03/16/20					4
03/17/20					7
03/18/20					10
03/19/20					3
03/20/20					27
03/21/20					23
03/22/20					42
03/23/20					37
03/24/20					59
03/25/20					107
03/26/20					107
03/27/20					103
03/28/20					247
03/29/20					183
03/30/20					259
03/31/20					326
04/01/20					391
04/02/20					432
04/03/20					562
04/04/20					633
04/05/20					593
04/06/20					597
04/07/20					805
04/08/20					705
04/09/20					799
04/10/20					777
04/11/20					783
04/12/20					758
04/13/20					671
04/14/20					778
04/15/20					752
04/16/20					606
04/17/20					630
04/18/20					540
04/19/20					507
04/20/20					478
04/21/20					481
04/22/20					474
04/23/20					438
04/24/20					422
04/25/20					437
04/26/20					367
04/27/20					337
04/28/20					335
04/29/20					377
04/30/20					306
05/01/20					289

Добре преувеличил съм малко, има ли значение дали дали 1000 или 700 ще умират за ден? 

https://figshare.com/articles/How_blood_group_O_could_be_protected_from_Coronavirus_Covid-19_infections/12019035

https://www.sciencefocus.com/news/blood-type-a-more-vulnerable-to-coronavirus/

Страни като Чили, Еквадор, Колумбия, Зимбабве и Мексико 59 до 85 процента от жителите им имат кръвна група 0 и  в тези страни официално екстремно малко са потвърдените случаи на Корона и процента на смъртни случаи на 1 млн жители също са екстремно малко. И това предполога, че кръвна група 0 са по-малко засегнати от корона, отколкото примерно кръвната група А.

https://figshare.com/articles/How_blood_group_O_could_be_protected_from_Coronavirus_Covid-19_infections/12019035

https://www.healthline.com/health-news/does-your-blood-type-increase-your-risk-for-coronavirus

преди 2 минути, FusE написа:

Добре преувеличил съм малко, има ли голяма разлика между дали 1000 или 700 ще умират за ден? 

Ти ми кажи голяма ли е! До снощи обясняваше, че 60 души били много, сега казваш, че 300 не са много... Някак си много бързо сменяш посоките...

току-що, darkterminal написа:

Ти ми кажи голяма ли е! До снощи обясняваше, че 60 души били много, сега казваш, че 300 не са много... Някак си много бързо сменяш посоките...

Редактирах се, не смислово не го премислих, още не съм пил кафе и не съм се събудил :newspaper:

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Виж аватара му. Аз не мога да разбера как някой може да мрази комунистите и да е на страната на тези, които искат да въведат световен комунизъм.

антикомунист и антикомунист не е едно и също

зеха да си проличават некои "емоционални" позиции

То при нас само това да беше. Интересно този журналист от видеото от 2014, дали е жив? Що се отнася до т.нар. "два лагера", не ги разбирам - тези, плашниците. Може би е това, което си мислех още от началото - има хора, които много искат да живеят в някакъв апокалипсис, нещо общо, да се лайква там. Малоумен свят.

преди 1 час, Климент С написа:

от къде знаеш какво има

доколкото знам още вота е  таен и  има банкова тайна

а трябва да е обратното 

вота да е явен

и всеки да се знае публично колко пари има .

Е как ще става тогава управлението като се знае всичко.Управленийето е възможно само когато нещатата не се знаят докрай,други се изкарват само когато са нужни и т.н.Колкото си по-добър в това толкова дълго можеш да се задържиш в тези среди.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.