Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 20 минути, miro20 написа:

... Потърси си корените, приятелю.... :)   Народ който не си знае историята е обречен на забвение и гибел.

"Народ който си търси историята из руските сайтове го пиши "13 република"

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 5 минути, XEPO-1 написа:

13? защо 13 ? Ако имахме обща граница, щяхме да сме 16-та , с някакво подобно на Татарстан , име и смачкана идентичност . За радост, не сме. :) 

преди 28 минути, XEPO-1 написа:

Два пъти България се самопредлага доброволно без бой за руска губерния, но не ни искаха руснаците и това си е. След 2 изгубени войни, кой ще плаща репарациите. По-добре така.

Не стана и мечтата на Георги Димитров за Югославия. Напразно даде Македония.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Бледска_спогодба

Споразумението предвижда:

включване на Пиринска Македония в състава на федерална Югославия като част от Федеративна народна република Македония (Вардарска Македония),

отказ на Югославия от Западните покрайнини и връщането им в пределите на България

премахване на визите между двете страни,

създаване на митнически съюз.

току-що, sliderum написа:

Оф, политическите тролове са си спретнали оргия в темата за вируса.

Изпревари ме..само с един пост Мирчо ги дръпна в дълбокото....

преди 3 минути, acnekt написа:

Два пъти България се самопредлага доброволно без бой за руска губерния, но не ни искаха руснаците и това си е. След 2 изгубени войни, кой ще плаща репарациите. По-добре така.

Не стана и мечтата на Георги Димитров за Югославия. Напразно даде Македония.

Не сме се предлагали на никой, но мислиш ли че сега положението в което се намираме е по - добро от 16- та република теоритично? 

преди 4 минути, Proshark написа:

Изпревари ме..само с един пост Мирчо ги дръпна в дълбокото....

Дадох пример за мерките в Татарстан спрямо кризата с вируса , и отговорих ПОСЛЕ на някои интересуващи се защо сме братовчеди. :) 

Ама разбира се за вас Миро е дърпал, Миро е мерилото :giggle1:

Ще мълча за мерките в Македония че съвсем ще се почне.....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, FusE написа:

Не сме се предлагали на никой, но мислиш ли че сега положението в което се намираме е по - добро от 16- та република теоритично? 

http://www.plovdivguide.com/Новини/Quite-a-bitter-anniversary-1493-bg-BG36A6E3DC-7D70-436F-87CE-FA68511C664F

По време на управлението си Тодор Живков отправя две тайни предложения до СССР за приемането на България като 16-та република на съветската империя. Първият път е до Никита Хрушчов през 1963, а вторият до Леонид Брежнев десет години по-късно. Само отказът на Хрушчов е пречката България не само да загуби своя суверенитет, но и да престане да съществува като самостоятелна държава. "Въпросът не е до българския народ, а външнополитически", коментира Хрушчов предложението, чието приемане би довело повече до проблеми за Кремъл в международен план, отколкото до плюсове. (Изт. - Предатели и предателства в българската история", изд. "Български писател", София, 1993, с. 149) Въпросът за присъединаването на България към СССР се обсъжда на пленум на ЦК на БКП на 4. ХІ. 1963 г. Извадки от стенограмата от заседанието разкриват настроенията в ръководството на компартията.

Германски учени съобщиха за пробив в борбата срещу коронавируса

Цитат

Учени от университета в Любек са разшифровали кода на ключовия ензим, отговарящ за размножаването на коронавируса. Открили са и инхибитор, който противодейства ефективно срещу този главен ензим на коронавируса, пише "Дойче веле".

Както изглежда, учени от университета в Любек са успели да постигнат сериозен пробив в борбата срещу коронавируса. Изследователски екип начело с проф. Ролф Хилгенфелд е успял да разшифрова кода на ключовия ензим, който отговаря за размножаването на коронавируса.

Успешни опити с инхибитора

Учените са разработили и инхибитор, който ефективно противодейства срещу основния ензим на коронавируса. Този ензим носи наименованието Mpro и участва в репликационните механизми на коронавируса, като по този начин е отговорен за неговото размножаване.

Съобщено бе също така, че учените вече са провели успешни опити с инхибитора върху мишки и клетъчни култури.

https://m.dnevnik.bg/evropa/2020/04/01/4048919_germanski_ucheni_suobshtiha_za_probiv_v_borbata/

За @FusE

Не знам, как си живял по време на комунизма, пък да не знаеш за случващото се. Ето стенограма 

http://politburo.archives.bg/bg/2013-04-24-11-09-24/1960-1969/3090---------4-1963-

z5sorz36.jpg

преди 2 минути, miro20 написа:

Ама разбира се за вас Миро е дърпал, Миро е мерилото :giggle1:

Ще отговоря в стил Мутафчийски: -Не,Миро не е мерилото....по-скоро е вируса.....

преди 4 минути, acnekt написа:

Наясно съм с това, но пак ще се повторя не сме се предлагали на никой. А и защо да е лошо съюз с Русия, а с ЕС не?! 

преди 2 минути, acnekt написа:

За @FusE

Не знам, как си живял по време на комунизма, пък да не знаеш за случващото се. Ето стенограма 

http://politburo.archives.bg/bg/2013-04-24-11-09-24/1960-1969/3090---------4-1963-

Отговорих в следващия си пост. 

Учени в Нидерландия откриха коронавирус в отходните води. В канализацията.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-31/coronavirus-in-sewage-portended-covid-19-outbreak-in-dutch-city

https://news.bnt.bg/news/v-niderlandiya-i-belgiya-otkriha-koronavirus-v-kanalizaciyata-1045745news.html

В Нидерландия и Белгия отриха коронавирус в канализацията. Властите предупреждават работещите в пречиствателните станции да вземат всички необходими хигиенни мерки и да работят със защитно облекло, ръкавици и маски.

Коронавирус в отпадните води на Амстердам, Тилбург и други нидерлански градове. За това съобщи Кралският инстут по здравеопазване и околна среда. COVID-19 попада в мръсната канализация от тоалетните на хора, които са заразени с него. В Белгия също съобщават за вирус в отпадните води, където според учени той продължава да живее по-дълго. Специалисти и в двете държави подчертават, че няма опасност COVID-19 да попадне в питейната вода.

Туит на нидерландския институт за здравеопазване и околна среда: Новият коронавирус е открит в нидерландските отпадни води. Той попаднал там чрез екскременти на пациенти с COVID-19. Работещите с отпадни води трябва да се придържат към хигиенните предписания, за да се предпазят.

Според нидерланските учени чрез мониторинг на отпадните води може да се следи и за разпространението на пандемията от корона вирус. Лекари в Белгия препоръчват на пациенти на коронавирус, които са си в къщи, по възможност да не използват една и съща тоалетна с останалите членове на семейството или допълнително да дезинфекцират.

https://news.bnt.bg/f/video/o/1045/2e422a347eed5f22d383393c48d6b23e.mp4

преди 45 минути, Anne написа:

Не знам английски, няма кой да ми обясни. Родителите ми не знаят езика, а племенницата ми няма да иска да си играе на преводач.

За какво става дума?

Преводът на гугъл преводача е почти перфектен.

преди 50 минути, Anne написа:

Не знам английски, няма кой да ми обясни. Родителите ми не знаят езика, а племенницата ми няма да иска да си играе на преводач.

За какво става дума?

Използват като средство и оправдания коронавирус, за да наложат автокрация. Нещо като

https://bg.wikipedia.org/wiki/Якобинска_диктатура

Израел следи своте граждани по мобилните мрежи, Лондон затваря граници и контролира хората, Боливия отсрочи изборите, в Унгария премиера открай време си налага управлението.... Такиви ти работи..

преди 46 минути, acnekt написа:

Използват като средство и оправдания коронавирус, за да наложат автокрация. Нещо като

https://bg.wikipedia.org/wiki/Якобинска_диктатура

Израел следи своте граждани по мобилните мрежи, Лондон затваря граници и контролира хората, Боливия отсрочи изборите, в Унгария премиера открай време си налага управлението.... Такиви ти работи..

Пълна деградация на всичко ,обаче никой не ти пречи да излезеш и да похвърляш снежни топки.

преди 1 час, FusE написа:

Този ензим носи наименованието Mpro и участва в репликационните механизми на коронавируса

В първия момент прочетох "Миро"

Викам си, чак пък толкоз. Ама знае ли човек...

преди 1 час, acnekt написа:

"Според нидерланските учени чрез мониторинг на отпадните води може да се следи и за разпространението на пандемията от корона вирус."

Гениално!

Тия дали са се напушили, а?:D

Цитат

От утре включват д-р Емилова в Щаба да обяснява колко е здравословен гладът.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Най вече ще е за тоалетната хартия боя, правилно са взели радикални мерки с бункер :D

Цитат

Te нe ce cтpaxyвaт oт eвeнтyaлнa ядpeнa вoйнa, a oт възниĸвaнeтo нa мacoви бeзpeдици, ĸoгaтo xopaтa щe зaпoчнaт дa ce бият зa xpaнa и тoaлeтнa xapтия. 

преди 2 часа, FusE написа:

Наясно съм с това, но пак ще се повторя не сме се предлагали на никой.

Айде бе ?

преди 2 часа, FusE написа:

А и защо да е лошо съюз с Русия, а с ЕС не?! 

Ползите от ЕС са повече от очевидни. Дали РФ ще ни дава 4.5 пъти повече пари например ?

Както ЕС ?

https://money.bg/finance/eto-kolko-pari-specheli-balgariya-ot-chlenstvoto-si-v-es-dosega.html

Товарооборота с РФ е 90% монополен внос на енергоресурси, и почти нищо към РФ с малки изключения.

На което дори санкциите не пречат.Пречат контрасанкциите на Путя, който мачка незабранения от ЕС  и др държави  ВЪВ РФ.

А с ЕС  ....

https://www.dnevnik.bg/biznes/2020/02/10/4027305_iznosut_na_bulgariia_za_es_narastva_v_perioda/

Наистина.. много ми е смешна вече тази анти-ЕС пропаганда и рев в посока на РФ.

Не за друго, ами защото сравнително добре се информирам за състоянието и на хората и на икономиката на РФ , и гледам как всичките олигарси, всичката средна класа и който МОЖЕ да си позволи, се изнася в "злия загниващ  Запад"

И имоти, и пари , и семейства.. ВСЕКИ който може инвестира и изнася на ЗАПАД.  Включително най върлите пропагандатори по РашаТВ.

:) 

преди 2 часа, Proshark написа:

Ще отговоря в стил Мутафчийски: -Не,Миро не е мерилото....по-скоро е вируса.....

Яко съм ви размътил мозъците , нали :) 

Да, като вирус... ама не съм ви виновен аз... трябва да се събудите най сетне от много илюзии и лъжи ... Сами.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 24 минути, M.Николов написа:

Ма много изперкали типове има бре?

Дали? Като се сещам какви тълпи и бутане и псувни и обиди беше пред "Фантастико" и "Калфланд" в първите дни, като се сетя как изхвърлиха една жена от рейс че е кихнала, с цялата жестокост която притежава човек беше клип. Почне ли не дай боже глад и мор, ще се загубят всякакви човешки отношения...Господ да пази!

За 1 чифт ръкавици и 2 маски се избиха буквално в една аптека. 

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.