Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 32 минути, kashchey написа:

При смъртност 15.6 на 1000 за 2017 година , следва че са починали 105-106 000 души.Тях как ги е поела здравната система?

Не ги поема.

Ако си имал наскоро починал от нормална смърт близък , щеше да знаеш че здравната система въобще не се намесва.

Всичко се поема от погребалната агенция. Включително и дежурен лекар, който да подпише смъртния акт. Чисто формално . Даже не знам дали ходят да ги погледнат.

Не се харчи ресурс за линейка, не се харчи ресурс за легло, завеждане, протоколи и т.н. Човека си го взема погребалната агенция и всичко приключва .

Така че, не знам какви филми гледате... реалността е малко по различна.

Когато става въпрос за рутина.

КАто пък е възрастен човек никой не търси нито лекар, нито експертиза, нито аутопсия  и т.н..

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Абе всичко е една голяма уйдурма. 

Всяка зима умират хора от пневмония. Включително и по млади. Но възрастните и болните винаги са повече.

Няма нищо по различно и сега.

Проблема е в раздухваната умишлено истерия и паника по телевизията.

Както обясних по горе, починалите , особено възрастни хора които са болшинство ,  от пневмонии, задавяне, сакатлък, сърдечен удар, инфаркт, дори не им обръщат сериозно внимание.

Нито лекари, нито полиция се намесва. Запишете си го !

Поема се от погребалната агенция.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Абе всичко е една голяма уйдурма. 

Всяка зима умират хора от пневмония. Включително и по млади. Но възрастните и болните винаги са повече.

Няма нищо по различно и сега.

Проблема е в раздухваната умишлено истерия и паника по телевизията.

Прав си .Но , това е така , защото елита не иска да се промени .Вируса идва за да ни покаже , че света седи на глинени крака. Един малък вирус им разказа играта на големите. На  ,Луната, от Марс вода щяха да носят, Пътешествия в космоса и други глупости. Сега ще изправят , света пред дилемата , сигурност или свобода. Но, който си мисли , че като мине карантината,  ще живее по старому, жестоко се лъже. Промяната идва и който не приеме промяната , ще му бъде трудно.7 години , ще продължи прехода .В който , ще трябва да се разделим с онова което ни е носело сигурност.,Човечеството , трябва да се обърне навътре в себе си и да си даде сметка ,че не е сам на тази планета. Да си даде сметка , че не може безконтролно да черпи ресурси за едната печалба. Свърши с консуматорското общество. Светът и животът си вървят и трябва да приемем промяната. Изгледайте отново клипа на Скалата. Какво ви говори? Липсва ни любов човещина и всички сме едно цяло .Чеда на Майката Природа . Не се страхувайте от вируса или от промяната. Света въври по своят път и никой не може да го спре.Нито Путин или Тръмп , нито дълбоката държава или печатницата за пари. Още преди три години ви го казах, вие ми се смеете.Мир и Любов на всички.

преди 12 минути, Родина написа:

Но, който си мисли , че като мине карантината,  ще живее по старому, жестоко се лъже. Промяната идва и който не приеме промяната , ще му бъде трудно.7 години , ще продължи прехода .

И как ще живеем след като мине карантината? Дай малко конкретика, а не само разтягане на локуми.

Към какво ще бъде промяната и какъв ще бъде прехода?  И защо пък точно седем години, не може ли да стане за три или пък за 15?:speak:

преди 1 час, skalata_73 написа:

Пхах. Тотално изперкахте. Вируса ви се присмива. Заслужавате го.

Туй щамът Андромеда бе

преди 1 час, nikolela написа:

Личи си, че нямаш ходения по болници. Защо мислиш се навъдиха предимно частни болници?

По тема болници мога да плуя цяла седмица.

Имам достатъчно. Бившата ми жена беше лекар. Питал ли си се някога защо частните болници не са в това окаяно състояние, в каквото са общинските? Не защото имат извънземни лекари и много богати пациенти.  :)

SARS-CoV-2: fear versus data

...

Цитат

Finally, in OECD countries, SARS-CoV-2 does not seem to be deadlier than other circulating viruses. In addition to coronaviruses, there are 16 endemic viruses in common circulation in developed countries (adenovirus, bocavirus, cytomegalovirus, enterovirus, influenza A H1N1 virus, influenza A H3N2 virus, influenza B virus, metapneumovirus, parainfluenzae virus 1, parainfluenzae virus 2, parainfluenzae virus 3, parainfluenzae virus 4, parechovirus, picornavirus, rhinovirus, syncytial respiratory virus), and 2.6 million deaths from respiratory infections (excluding tuberculosis) per year have been noted in recent years worldwide [27]. There is little chance that the emergence of SARS-CoV-2 could change this statistic significantly. Fear could have a larger impact than the virus itself; a case of suicide motivated by the fear of SARS-COV-2 has been reported in India [28].

In addition, coronaviruses that have rarely been tested systematically around the world may persist in the pharynx of asymptomatic people, representing a potential source of population immunity [29]. Furthermore, it should be noted that systematic studies of other coronaviruses (but not yet for SARS-CoV-2) have found that the percentage of asymptomatic carriers is equal to or even higher than the percentage of symptomatic patients. The same data for SARS-CoV-2 may soon be available, which will further reduce the relative risk associated with this specific pathology.

преди 1 час, _Belial_ написа:

Имам достатъчно. Бившата ми жена беше лекар. Питал ли си се някога защо частните болници не са в това окаяно състояние, в каквото са общинските? Не защото имат извънземни лекари и много богати пациенти.  :)

Бившата ти е била лекар, аз имам две първи братовчедки доктори и една мед сестра в Англия. Но мога да ти кажа, че докторките работят по две работи минимум. Дори едната пътуваше всеки ден по 50 километра, а по едно време и седмично по 200 километра, за да работи в различни болници. И не бяха частни.  Търсеха я кажи речи от другия край на България, за да работи при тях. И тя пътуваше.  Знам за много доктори, дето работят на повече от едно място. Ако си седиш на задника само, явно няма как нищо да направиш. Ама то е така и с обикновените работници. Седнеш ли си на задника, по някое време си почти на минималната заплата. И защо? Ами защото си седиш на задника и тоя, дето ти дава парите знае, че ти си седиш на задника, щото те устройва или щото се страхуваш. Затова и те дои както иска. 

Данни за смъртността в Италия в част от общините за периода от 1 януари до 21 март тази година:

Долните данни са извадка от горния линк и не съм ги изваждал аз.

Цитат

These data only cover 1,084 municipalities out of the total 7,904. Click on "Andamento dei decessi nel 2020" and then on the second link i.e "Dataset sintetico con i decessi per settimana" which will open a zipped excel file. The relevant columns in the excel file are those from U to Z.

Total deaths in from 01/01/2015 to 21/03/2015: 34,339

Total deaths in from 01/01/2016 to 21/03/2016: 30,411

Total deaths in from 01/01/2017 to 21/03/2017: 35,018

Total deaths in from 01/01/2018 to 21/03/2018: 33,520

Total deaths in from 01/01/2019 to 21/03/2019: 33,575

Total deaths in from 01/01/2020 to 21/03/2020: 40,244

2015-2019 average: 33,372

5 000 до 10 000 повече починали за 2020 в сравнение с предишни години.

Цитат

Looking at data for the municipalities in the province of Bergamo (most affected area in Italy) where 96 out of 243 municipalities have reported the data we have:

Total deaths from 01/01/2015 to 21/03/2015: 1,898

Total deaths from 01/01/2016 to 21/03/2016: 1,618

Total deaths from 01/01/2017 to 21/03/2017: 1,884

Total deaths from 01/01/2018 to 21/03/2018: 1,834

Total deaths from 01/01/2019 to 21/03/2019: 1,810

Total deaths from 01/01/2020 to 21/03/2020: 3,780

2015-2019 average: 1,808

I assume ISTAT will publish more complete data soon, will keep an eye on their website.

Около два пъти повече починали в сравнение с предишни години.

Ню Йорк по време на испанския грип.

merlin_170778096_6666ee96-7884-4999-b144

преди 1 час, halek написа:

И как ще живеем след като мине карантината? Дай малко конкретика, а не само разтягане на локуми.

Към какво ще бъде промяната и какъв ще бъде прехода?  И защо пък точно седем години, не може ли да стане за три или пък за 15?:speak:

Аз разлика виждам само в това, че се надъхват да ми дават неплатен отпуск, ако няма работа, както се и надъхват да работя за петима, за да има поне няколко дена, дето да ме пуснат неплатен отпуск :)   Иначе всичко си е по старому с изключение на това, че не съм купувал пиячка една седмица и разчитам на други да ми я купуват :P Още не мога да се престраша да вляза в магазин с маска...та нали по закон носенето на маски е забранено...Е, има разни случаи, дето могат да се носят, но по тая логика и качулка с воден пистолет в джоба може да си сложа. 

преди 2 минути, A.com написа:

Данни за смъртността в Италия в част от общините за периода от 1 януари до 21 март тази година:

Долните данни са извадка от горния линк и не съм ги изваждал аз.

5 000 до 10 000 повече починали за 2020 в сравнение с предишни години.

Около два пъти повече починали в сравнение с предишни години.

Ню Йорк по време на испанския грип.

merlin_170778096_6666ee96-7884-4999-b144

Това изобщо не е вярно. Фейк е. 

Ама сме си спамери де. Всички знаехме че това е неизбежно и ще се случи. Кое ли? Пукането на балона. На капиталистическия рай, който има само една красива опаковка. А вътре- цироза на всички органи. Неприятното е, че се случва на нас. Надявахме се друг да изяде дървото. КОй друг? Децата ни? Мдааа... ето до къде я докарахме. Браво на нас. Балонът беше ясно че ще се спука от самото начало, но ние надувахме ли надувахме. Сега собствениците на балона искат контролирано спукване, за да не ги отвее и тях ударната вълна. Зараза няма. Има облъчване. И пукане на балона, което нас никак не ни грее. Обаче съдействаме... за собствената си гибел. И тази на децата ни.

Бас ловя, че всички респираторни инфекции завършили със смърт, сега са от коронавирус. В световен мащаб. Няма една от друг вирус. PCR метода който дава много точни резултати при бактериални инфекции, при вирусните разпознава част от чуждо ДНК и го умножава. Коронавирусите са широкоразпространени и всеки ги има.

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Ама сме си спамери де. Всички знаехме че това е неизбежно и ще се случи. Кое ли? Пукането на балона. На капиталистическия рай, който има само една красива опаковка. А вътре- цироза на всички органи. Неприятното е, че се случва на нас. Надявахме се друг да изяде дървото. КОй друг? Децата ни? Мдааа... ето до къде я докарахме. Браво на нас. Балонът беше ясно че ще се спука от самото начало, но ние надувахме ли надувахме. Сега собствениците на балона искат контролирано спукване, за да не ги отвее и тях ударната вълна. Зараза няма. Има облъчване. И пукане на балона, което нас никак не ни грее. Обаче съдействаме... за собствената си гибел. И тази на децата ни.

Бас ловя, че всички респираторни инфекции завършили със смърт, сега са от коронавирус. В световен мащаб. Няма една от друг вирус. PCR метода който дава много точни резултати при бактериални инфекции, при вирусните разпознава част от чуждо ДНК и го умножава. Коронавирусите са широкоразпространени и всеки ги има.

Днес имаше един много интересен коментар на доктор Михайлов по БНР преди 12 часа.  И точно за нещо подобно говореше - обвивката на капитализма и нашата цел да се гъделичкаме все повече и повече. И когато настане нещо такова, се вижда реално колко гнил е късния капитализъм, който реално е едно консуматорско общество, останало без консумация. 

преди 37 минути, _Belial_ написа:

Бас ловя, че всички респираторни инфекции завършили със смърт, сега са от коронавирус.

Не само бас - всички изхвърляния са ти неграмотни . МИ да си ходиш в комунистическия ад. При това - отдавна да си го направил. Капиталистическия рай вече си си го пукнал балона. Отгоре на всичко - вече има и къде да отидеш - в другия "рай" - дето всичко е ок, щастието и справедливостта са безкрайни... Упс - може би и помощи раздават - че то иначе какъв рай да е...

Разбира се че си обикновен политически трол - всичките няколко като теб си имат една сходна рецитация и само реват - от всичко реват, всяко нещо не им било по мярка. Пък се крият зад клишетата на "гладните смърти на добрите хора" и се играят на загрижени. Поне да припечелваше от тия работи... Ако не - сте още по-смотани.

Не хейтъри - просто мрънкачи. Безсилието и безхаберието докъде да доведат...   Ниската интелигентност и невежеството винаги вървят с нахаканото поведение. Някои му казват "агресивна комплексарщина".  :) 

А глупостите за "четирите посоки на света"... бяха пълна трагедия. Отгоре на всичко - в съчинената "приказка" имаше проблем и сам се зацепи в него. По-смотана приказка едва ли някой би си измислил. Щото те тия именца, дето ги изреди... са доста повече - вероятно посоките на някакъв друг свят... с бая повече посоки. Нищо не знаеш и за произхода на тия имена, езика, възникването, вавилонските и шумерските "оригинали", както и далекоизточните им аналози...  Щото демонологията е в някаква друга вселена на твоята. Както и социологията, политиката, вирусологията, биологията... и бая още "...логии". Ма и що да са ти - троленето е достатъчно за театъра.

преди 30 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Това изобщо не е вярно. Фейк е. 

Не знам дали е фейк. Линкът, който съм дал води до Националния институт по статистика на Италия. Ако този, който е изваждал данните лъже, то всеки може да си изтегли файловете и да провери колко голяма е лъжата. Ако самия НСИ на Италия лъже...

А днес получих това на пощата си:

Цитат
We need help with supplies during the lockdown.

Our family is out of toilet paper and we can't find any in the shops.
My grand father can't get out of the home.
I can get n95 masks at ....
Please post your excess supplies at freelytrade? We'll pay WHATEVER the fair market rate is for it!

You'll save our lives today!

Stay safe
Shani

:)

преди 2 часа, halek написа:

Виж , разтягане на локуми говори на Алена. Това ,първо .Второ ,защо 7 години? Защото, света и вселената се движат на цикли и периоди.Защото, каквото е горе , това и е долу. Уран влезе в Телец. А , Телец е знака на парите финансиите .Дилемата е Уран * свободата* или Телец* сигурност* .Хората ще пожертват свободата в името на сигурността. Уран управлява новите технологии , революциите , авиация , компютърни технологии, интернет. Както и земеделие и собственост. Ще има  промяна във финансовата политика. Много хора ще останат бедни и ще загубят собственост.Все повече ще се налага плащането с карта .И парите като платежно средство може да изчезнат.Ще ,има финансова революция.Новите технологии , ще влязат в селското стопанство и храните. Малките магазини постепенно ,ще изчезнат . Електронната търговия , ще завзема все повече място.Науката , ще избере грешният път и ще служи на големите корпорации.Но , след време , ще мине Плутон и всичко ще си дойде на мястото .Ще има бунтове , размирици , повишаване на жилищата и голяма инфлация.Отново , ще има катаклизми , епидемии. Но и научни открития. Авиацията , ще бъде в упадък. Голяма цензура и окрупняване на социалните мрежи. Възможно е отново да се върнат границите между някои държави .Предният път когато Уран е бил в Телец е било времето на Хитлер и на втората световна воина. Да се надяваме да не се стига до там. И след време когато Уран влезе в Близнаци , ще дойде края на господството на САЩ . А ,Русия я чакат тежки времена , но те ще намерят верният път. Има още много , но е  твърде дълго. Само ще кажа , промени ще има при Телец , Лъв , Водолей и Скорпион . Всяко пророчество може да се промени . Затова Бог ни е дал свободна воля. Не се задълбавайте толкова с този вирус. Той ни показва в кои сфери грешим , от нас зависи какво ще направим . Природата си знае пътя.

Първата диктатура наложена в страна членка на ЕС е вече факт.

Честито на печелившите!

на 1.04.2020 г. в 16:14, Myanmar написа:

Искат режима, който им дава правото да нарушават всички закони, да продължи до 15 май. Големи планове се правят, правете му сметката!

Ще има мнооого, мнооооооого новини през този период. Гаранция!!!

От 1 април депутатите си увеличиха заплатите с 375 лв. и вече вземат минимум 4248 лв.

https://www.bgdnes.bg/Article/8399518

Ако ще си купуват нови коли само трябва да пуснат заповед, че ще глобяват с 5000 лв. излезлите на улицата без противогази и автограф на мъпета.

В U.S.A. 6.6 милиона съкратени и без работа за последните две седмици. Който се възрадва да иззлобее, да не го прави. Защото каквото се случва в щатите, неминуемо се отразява на целия свят.

“More than 6.6 million U.S. workers filed new claims for unemployment benefits last week, on top of 3.3 million a week earlier, marking unprecedented devastation across the labor market.“

преди 2 часа, Sleda написа:

В U.S.A. 6.6 милиона съкратени и без работа за последните две седмици. Който се възрадва да иззлобее, да не го прави. Защото каквото се случва в щатите, неминуемо се отразява на целия свят.

“More than 6.6 million U.S. workers filed new claims for unemployment benefits last week, on top of 3.3 million a week earlier, marking unprecedented devastation across the labor market.“

То по целия свят е тъй. Е, ако изключим Швеция, Бразилия и Беларус. Ама аз не съм там и не мога да иззлобея.

Ама не е виновна леката настинка, която демонизират по телевизора, а идиотските мерки, които вземат срещу нея.

Лъжат ни. На маймуни ни правят

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Не само бас - всички изхвърляния са ти неграмотни . МИ да си ходиш в комунистическия ад. При това - отдавна да си го направил. Капиталистическия рай вече си си го пукнал балона. Отгоре на всичко - вече има и къде да отидеш - в другия "рай" - дето всичко е ок, щастието и справедливостта са безкрайни... Упс - може би и помощи раздават - че то иначе какъв рай да е...

Разбира се че си обикновен политически трол - всичките няколко като теб си имат една сходна рецитация и само реват - от всичко реват, всяко нещо не им било по мярка. Пък се крият зад клишетата на "гладните смърти на добрите хора" и се играят на загрижени. Поне да припечелваше от тия работи... Ако не - сте още по-смотани.

Не хейтъри - просто мрънкачи. Безсилието и безхаберието докъде да доведат...   Ниската интелигентност и невежеството винаги вървят с нахаканото поведение. Някои му казват "агресивна комплексарщина".  :) 

А глупостите за "четирите посоки на света"... бяха пълна трагедия. Отгоре на всичко - в съчинената "приказка" имаше проблем и сам се зацепи в него. По-смотана приказка едва ли някой би си измислил. Щото те тия именца, дето ги изреди... са доста повече - вероятно посоките на някакъв друг свят... с бая повече посоки. Нищо не знаеш и за произхода на тия имена, езика, възникването, вавилонските и шумерските "оригинали", както и далекоизточните им аналози...  Щото демонологията е в някаква друга вселена на твоята. Както и социологията, политиката, вирусологията, биологията... и бая още "...логии". Ма и що да са ти - троленето е достатъчно за театъра.

Нито едно от тези имена няма шумерски или вавилонски "оригинали". Белиал и Левиатан са еврейски, Луцифер- латински, а Сатана- славянски. Използването на думата "оргинал" е много забавно в случая.

преди 7 часа, A.com написа:

Не знам дали е фейк. Линкът, който съм дал води до Националния институт по статистика на Италия. Ако този, който е изваждал данните лъже, то всеки може да си изтегли файловете и да провери колко голяма е лъжата. Ако самия НСИ на Италия лъже...

А днес получих това на пощата си:

:)

В момента освен масовото облъчване, има множество спам кампании, които се възползват от тая ... Знаеш: такъв имейл веднага в коша и никакви прикачени файлове не отваряш. Внимавайте и с това какви сайтове посещавате. Браузър в пясъчен сандък ще ви предпази от всеки компютърен COVID.

П.С. Не говоря за сайта на италианския НСИ.

преди 9 часа, _Belial_ написа:

Всички знаехме че това е неизбежно и ще се случи. Кое ли? Пукането на балона. На капиталистическия рай, който има само една красива опаковка. А вътре- цироза на всички органи. Неприятното е, че се случва на нас. Надявахме се друг да изяде дървото. КОй друг? Децата ни? Мдааа... ето до къде я докарахме. Браво на нас. Балонът беше ясно че ще се спука от самото начало, но ние надувахме ли надувахме. Сега собствениците на балона искат контролирано спукване, за да не ги отвее и тях ударната вълна. Зараза няма. Има облъчване.

Какво общо има капиталистически или друг строй ? Имало е и преди икономически и финансви кризи, но са много по гъвкави отколкото други страни. И фалити  , и безработица и какво ли не. Но хората работят.

ПАрадокса е че най добре развити социални  системи са именно в този "спукал се" уж балон. Именно в тези страни хората живеят що годе нормално.

На такова натоварване няма в света система която да издържи .

Както ти го казаха по назад - нашата "велика цоциалистическа" система се спука  официално '89-та а реално '82-85 .а в СССР 5 години по рано.

Виж и каква е сега медицината в "изправената от колене" сега РФ  - най богатата на планетата Зема  на природни богатства и ресурси , държава.

Включете си субтитрите от опциите на видиото.

източнник

преди 23 минути, miro20 написа:

Какво общо има капиталистически или друг строй ? Имало е и преди икономически и финансви кризи, но са много по гъвкави отколкото други страни. И фалити  , и безработица и какво ли не. Но хората работят.

ПАрадокса е че най добре развити социални  системи са именно в този "спукал се" уж балон. Именно в тези страни хората живеят що годе нормално.

На такова натоварване няма в света система която да издържи .

Както ти го казаха по назад - нашата "велика цоциалистическа" система се спука  официално '89-та а реално '82-85 .а в СССР 5 години по рано.

Виж и каква е сега медицината в "изправената от колене" сега РФ  - най богатата на планетата Зема  на природни богатства и ресурси , държава.

Глупости на търкалета - от горе до долу .....

.................................................

Знаят , че нищо не могат да направятПравят го - опитват да сринат световната икономика !  Където може , а не само себе си ! Вирусът е само повод .....с голяма вероятност (хайли-лайкли) изкуствено създаден...имаме случаите със спин и ебола , и др. ...

https://www.sueddeutsche.de/gesundheit/coronavirus-zahlen-statistik-1.4864439

Тестовете прави държавата, статистиката прави държавата, държавата взима мерки срещу нещо, което е направено от държавата и сами си обявяват някакви от тях данни под формата на статистиката и то пак държавата. 
Откъде да сме сигурни, че държавата не ни лъже. След като през годините многократно ни е лъгала. 

В Германия 66 процента са само обработените данните на заразените(болните). Само 66 процента, другото е някакви предположения и догадки.

В Южна Корея 77 процента са регистриралите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.