Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Дали, аз къде с думи или действия допринесох с нещо за проблемите на тези, които той изреди?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 34 минути, M.Николов написа:

Не съжалявай, просто другия път когато решиш да ме цитираш и да спориш се подготви с аргументи.

Даже и не схвана, нали? По-голям аргумент от двата случая, за които знам, не мога да ти посоча. Ти даже... абе, както и да е. Предполагам, че ще се срещнем - ти с кафява риза, и аз. Тогава ще побъбрим повече. :)

преди 13 минути, M.Николов написа:

Споко, няма да има кафяви ризи.

И как да ти вярваме ?

Ти дори не разбираш в какво те обвиняваме. 

преди 22 минути, M.Николов написа:

Дали, аз къде с думи или действия допринесох с нещо за проблемите на тези, които той изреди?

преди 3 минути, M.Николов написа:

Разбирам, че някои са големи фантазьори.

Абе какви фантазии. Ти изморализаторства, човека си го връща. 

Ако наистина не си разбрал това елементарно нещо, откъде това самочувствие, че си способен да анализираш ?

Аз изморализаторствах заради неговия коментар в който той оправда престъпните постъпки на някакъв тип от Лом.

На мен за какво точно според теб трябва да ми връща, за това, че се е засегнал, понеже е осъзнал, че не е прав или просто за спорта?

Ето ви го диктатора, който търсите.

https://fakti.bg/kultura-art/461149-izrael-preotkri-dva-romana-kato-prorocheski-

Путин подписал указ о нерабочих днях до конца апреля

Вероятно руснаците няма да теглат заеми...

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Абе какви фантазии. Ти изморализаторства, човека си го връща. 

Ако наистина не си разбрал това елементарно нещо, откъде това самочувствие, че си способен да анализираш ?

Точно си фантазираш. И то много. Ти си този с претенциите и самочуствието. Просто е очевидно от цитираното горе и от това:

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

И как да ти вярваме ?

Ти дори не разбираш в какво те обвиняваме. 

Че и обвинения. Значи "не си разбрал", "елементарен", даже и виновен. Защо? Защото не подкрепя твоето мнение, че заразата не представлява реална опасност. Ама иначе будист. И то какъв будист само - тезата си я повтори като мантра вече 1000 пъти тук в темата. То такова филмиране - няма накъде повече. А ако грешиш, готов ли си да поемеш отговорност за думите си? Май не. 

Престъпление, че е отишъл до магазина? Пак питам: той дал ли е две положителни проби?Знаеш ли дали има кой вместо да отиде до магазина? Аз не знам. Не видях да се казва. И каква новина е това въобще при положение, че хиляди са се изсипали от Испания и Италия и не са били подложени на карантина и проверка?

преди 15 минути, Мальчик Бананан написа:

Престъпление, че е отишъл до магазина? Пак питам: той дал ли е две положителни проби?Знаеш ли дали има кой вместо да отиде до магазина? Аз не знам. Не видях да се казва. И каква новина е това въобще при положение, че хиляди са се изсипали от Испания и Италия и не са били подложени на карантина и проверка?

Това си е обикновен хаос няма какво да се претесяваш.Пийни една крушовица и си свиркай.

Николов, тук най добре са описали ситуацията с доставките за САЩ.

Включително и малкия нюанс че ... една от фирмите прозиводител на апарати  косвено е в списъка със санкции.

https://www.svoboda.org/a/30527373.html

Както и да е.

преди 14 минути, barbuncela написа:

Сложен въпрос. Те без криза и при най високи цени на петрола предните години успяха да профукат целия си "запасен нефтен фонд"  , профукаха пенсионния си фонд  с някакви преструктурирания ала бала...

Стандарта в най богатата страна на планетата на обикновенния човек е колкото нашия, а съвсем скоро Путя  пак се изложи със "сметки" че "средна класа" е тази с доходи около 17000р.  т.е. около 400 лв :) :)  :)  

Само от цената на петрола рублата се обезцени до 80 р за $ , а какво ще е в условия на тази пандемия, никой не знае.

В социалните мрежи руснаците се бъзикат че... то хубаво Путя издал указ "уикенда да се продължи до 30 април" , ама не казва кой ще плаща заплатите.

България купува две жизненоважни лекарства от Китай за борбата с коронавируса, обяви правителството.

Цитат

Става дума за 171 429 опаковки Hydroxychloroquine Sulfate Tablets 100 mg. на стойност 582 858, 60 щатски долара и за 30 000 опаковки от лекарствения продукт Azithromycin Dispersible Tablet 250 mg. на стойност 46 200 щатски долара. Двете лекарства ще струват на страната близо 630 000 щатски долара или 1.140 млн.лв.

Решението за това е било взето след видеоконферентна връзка по време на извънредно правителствено заседание, на която министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет са разговаряли с представители на китайското правителство. 

В тази връзка кабинетът одобрява два проекта на договори, които Министерството на здравеопазването предстои да сключи с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия.

Лекарствените продукти са необходими за лечението на пациенти с COVID-19.

Въз основа на споделените от страни с опит в лечението на COVID-19 - Китай и Италия, както и от Центъра за контрол и превенция на заразните болести - Атланта, данни от клинични протоколи и препоръки се установява, че лекарствените продукти хидроксихлорохин и азитромицин се използват в различни комбинации при лечението на заболяването.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е посочил, че бързото разпространение на вируса в световен мащаб е увеличило многократно търсенето на лекарствени продукти, за които има данни, че повлияват положително на болните и потискат развитието на вируса.

Всички държави, в това число и България, изпитват затруднения при осигуряването им, поради което и със Заповед номер РД-01-141 от 20 март на министъра на здравеопазването се забрани износът на лекарствени продукти на хининова основа с цел задоволяване на нуждите на българския пазар.

Договорите ще бъдат подписани във възможно най-кратки срокове, съобщават още от правителствената пресслужба.

https://dnes.dir.bg/politika/kupuvame-ot-kitay-lekarstva-za-lechenie-na-covid-19-za-nad-1-mln-lv

преди 5 минути, Мальчик Бананан написа:

Да, престъпление е, ако не знаеш всеки който се връща от чужбина трябва да спазва пълна карантина, тоест никакво излизане поне 14 дена!

А този дори е излъгал в болницата, че не е ходил в чужбина.А е бил във Франция и Германия на сбирки с много хора от цял свят.

И не е отишъл до кварталния магазин, а е отишъл до хипермаркет в друг град!!! след което отишъл да си плати осигуровките и чак тогава е отишъл в болницата!Тоест нарушил е всяка една от препоръките с които ни заливат от медиите.За момента има една положителна проба.Как смяташ дали има кой да му напазарува щом е пастор в циганския квартал и е пътувал за болницата със съпругата си и брат си?

Не знам, заради това попитах. И да, казах ти кой е за мен проблема. Защо медиите не пишат за това как едно семейство е фалирало след затваряне на малкия си бизнес и са на ръба на пропастта, това не ми е известно. Всъщност, известно ми е, това не е кликогенериращо. И не се съобразява с общия наратив, който се втълпява.

преди 5 минути, miro20 написа:

Сложен въпрос. Те без криза и при най високи цени на петрола предните години успяха да профукат целия си "запасен нефтен фонд"  , профукаха пенсионния си фонд  с някакви преструктурирания ала бала...

Стандарта в най богатата страна на планетата на обикновенния човек е колкото нашия, а съвсем скоро Путя  пак се изложи със "сметки" че "средна класа" е тази с доходи около 17000р.  т.е. около 400 лв :) :)  :)  

Само от цената на петрола рублата се обезцени до 80 р за $ , а какво ще е в условия на тази пандемия, никой не знае.

В социалните мрежи руснаците се бъзикат че... то хубаво Путя издал указ "уикенда да се продължи до 30 април" , ама не казва кой ще плаща заплатите.

Русия не ги мисли, успяват и да помагат на САЩ с медицинско оборудване, ще се справят и с тази криза в момента. Все са зле, все са на ръба пък все не фалират, да не са фокусници? 

Средната заплата в Русия не е 400лв, а 700-1500 долара, макар да ти разваля с това веселото настроение е факт. 

Цитат

Средните стойности за страната през март 2019 г. са едва 46 324 рубли ($718) – в Москва те възлизат на 95,179 рубли ($1 477), в Ямало-Ненецкия автономен окръг - 96 391 рубли ( $1 496) и в Чукотски автономен окръг - 100 392 рубли ($1558). Традиционно най-печелившите региони са тези в Северния и Далечния Изток, следвани от Москва и Санкт Петербург.

преди 20 минути, FusE написа:

Средната заплата в Русия не е 400лв, а 700-1500 долара, макар да ти разваля с това веселото настроение е факт. 

Чудесно ! Значи имат огромна "Средна класа" .Аз ти говоря за думите на Путя за средната класа, ако не си забелязал.  :) 

И защо трябва да ми разваля настроението , аз не знам. Коментирам прагматично издънките и неадекватните действия и управление на Путя и шайката му от 100-на олигарси милиардери.

преди 12 минути, FusE написа:

Русия не ги мисли, успяват и да помагат на САЩ с медицинско оборудване, ще се справят и с тази криза в момента. Все са зле, все са на ръба пък все не фалират, да не са фокусници? 

Да да.... пропагандни акции  както в Италия, а сега чета и че за Сирия и Сърбия ще пращат самолети с медици и оборудване.

Докато собствената медицина ясно дава признаци че не са готови за тази пандемия, Путя решава да си вдига имиджа в чужбина.

Относно фалирането ... Имат /е вече не толкова/  многомилиардни постъпления от суровини . Само от нефт например са стигали до към 231 млрд $ за година

https://barrel.black/dohod-rossii-ot-nefti.html

От експорт на газ - приблизително 50 млрд $ https://1prime.ru/energy/20190206/829687892.html

Познай къде отиват тия пари обаче :)   Не и за здравеопазване, не и при хората

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Уж даваме по 1000 лева на медиците на първа линия, ама не точно на всички, ще има конкуренция, колкото повече пациенти с вируса, толкова повече медици от дадената болница ще вземат вече прословутата хилядарка. Демек, е напълно възможно в болници със заразени и болни в тях, не всички медицински лица, които участват в лечението им да вземат парите.

Бонусът от 1000 лева на медик ще се дава според броя пациенти с коронавирус в болницата

преди 30 минути, miro20 написа:

Да да, ама не - 570млрд. $ резерви към март 2020г.И много нисък външен дълг.Пак нещо си се объркал.

https://profit.bg/svetat/rusiya-sreshtu-sauditska-arabiya-koy-shte-migne-parvi/

Увеличение спрямо 2019г.

https://www.flashnews.bg/blumbarg-rusiya-goni-sauditska-arabiya-po-zlatni-rezervi/

преди 33 минути, Pifi Pedolino написа:

Това си е обикновен хаос няма какво да се претесяваш.Пийни една крушовица и си свиркай.

То притеснението идва от целенасочената медийна атака.

Ръгат на автоматична катастрофически изказвания сякаш светът амен амен ще свърши.

И после, за да представят добра новина казват - ето на вижте, казваме добра новина - 20 човека има оздравели.

Гьобелс ако стане от гроба може само да завижда

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

Пука ми за младото семейство, което е принудено да затвори малкото си ресторантче, заради 12 смъртни случая на хора в заника на живота си, умрели кой знае от какво и представено като не знам какво.

Млади хора с две малки деца, които имат 40 лева до края на месеца. Пука ли ти? Пука ми за друго младо семейство, което познавам, живеещи в малък град, които са изправени на ръба на отчаянието и момичето плаче всяка нощ, защото след две седмици може да няма как  да нахраи детенцето си. Пука ли ти? Така че, моля те без тези. За тези, които ти казах ми пука. 

Нали не очакваме пропадналата ни държава да покаже съчувствие и да помогне на такива хора? При положение, че тя ги поставя в това ужасно положение с лека ръка? Сега в тая изолация ще се види що за общество и народ сме.

преди 24 минути, M.Николов написа:

Да да, ама не - 570млрд. $ резерви към март 2020г.И много нисък външен дълг.Пак нещо си се объркал.

https://profit.bg/svetat/rusiya-sreshtu-sauditska-arabiya-koy-shte-migne-parvi/

Увеличение спрямо 2019г.

https://www.flashnews.bg/blumbarg-rusiya-goni-sauditska-arabiya-po-zlatni-rezervi/

Малко бъркаш щатите. Говорех за онези заделяни пари от нефт, които по сравнение с Норвегия са останали трохи

https://www.vedomosti.ru/opinion/articles/2017/09/20/734523-rossiya-ne-norvegiya

Именно затова  , понеже си профукаха този фонд, преструктурираха го , обединиха с други пари, и хоп.. пак имаме фонд.

А Норвежците бяха стигнали до 1 трлн $  съпоставимо с 92 млрд $ в руския подобен

https://www.vedomosti.ru/opinion/articles/2017/09/20/734523-rossiya-ne-norvegiya

Така че.. да не смесваме фонд за благосъстояние, резервен фонд, стабилизационен и т.н.

А и допълних по горе данни за приблизителните доходи само от суровини. Това са 250-280 млрд чисти парички ежегодно .... ей така, от  това че имаш късмет да живееш в най богатата страна на планетата.

Всичко което правиш - работиш управляваш, произвеждаш, строиш, търгуваш в тази богата държава , вече стъпваш на едно стъпало от 280 млрд и нагоре. И смятай... пак не е достатъчно. ... пак кризи, пак "денег нет но вие се дръжте там"

Със скоба че тези пари реално се крадат от олигархията, след като стандарта на живот там е повече от очевиден.

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Това не е мутрата Борисов дето ще ни дава заеми.

Ние си нямаме едни 200 млрд ежегодни свежи парички които да влизат в държавата ей така от въздуха.... Путя и тях успява да окраде дори.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 19 минути, sliderum написа:

Уж даваме по 1000 лева на медиците на първа линия, ама не точно на всички, ще има конкуренция, колкото повече пациенти с вируса, толкова повече медици от дадената болница ще вземат вече прословутата хилядарка. Демек, е напълно възможно в болници със заразени и болни в тях, не всички медицински лица, които участват в лечението им да вземат парите.

Ами така ще ги стимулират да вдигат изкуствено цифрите на заразените и починалите. Дяволски хитро!

преди 1 час, barbuncela написа:

Няма да теглят. Русия е богата страна за голяма скръб на някой лалатарници на запад, особено зад океана! Прати помощи, самолети ,екипи. Путин се почеса от всички икономически санкции дето му сложиха!

Богата страна е. Щом е казал, значи и ще са платени. Това не е мутрата Борисов дето ще ни дава заеми. Между другото, всички страни помагат на народите си безвъзмезно, но нашите мафиоти...

преди 5 минути, Lumberman написа:

Сега в тая изолация ще се види що за общество и народ сме.

Абе за маските ги накарахме да ги отменят. 

Уплашиха се лъвът да не скъса синджиря

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.