Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Мен джипито, първия въпрос, който я интересува е как съм с осигуровките. Оттам нататък вече всичко друго.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 часа, Myanmar написа:

Това не е създаден вирус, няма доказателства нито причина да е такъв.

Професор Дмитрий Еделев каза друго, затова попитах.

Цитат:

- Синтетично измислен вирус ли е? Има ли намеса човешката ръка и ум в създаването му?

-  Редица учени в световен мащаб и водещи вирусолози на Великобритания, както и на Русия, официално заявяват, че това е изкуствено създаден вирус. Той има всичките признаци на абсолютно биологическо оръжие, при това изключително добро качество биологическо оръжие. Това са: дългият скрит период, бързото предаване, тежкото протичане, огромното количество усложнения, които остават дори след излекуване, и накрая леталния край - висок процент на смъртност. Тук бих искал да напомня, че смъртността е 3,6 процента в стационарите, а колко хора измират и ще умрат в апартаментите и къщите си ние все още не знаем. Статистическите 3,6 процента е смъртността в болниците. Реалната смъртност от този вирус ще установим на по-късен етап. Ние все още не знаем колко точно хора са под карантина в апартаментите и колко от тях ще се отърват или пък не.

Британските учени уверяват, че в природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Хайде един белтък би могъл да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и "зашити" наведнъж четири белтъка от HIV1 - това е невъзможно!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Та затова попитах тука, аз не разбирам от вируси. Искам да хванем виновника, ако има такъв и да го натикаме в кауша.

Разбрахме, че Валкирия не е. Тя отпада от заподозрените.

Цитат

Казват на българите " Не излизайте" и те излизат, за да видят дали някой е излязъл.

Ошо

преди 30 минути, A.com написа:

Абе не е майтап... гледам някои възрастни хорица зачестиха до едно квартално магазинче да поседват да се поослушат за наборите.. какво и как... Преди ги нямаше .

https://breaking.bg/analizi/държавата-на-безсмъртните-мрънкачи/

:) 

А от на бай ви Шамар изявите разбрах че в злата хАмерика от заделените 2 трлн $  ще плащат на 4 членно семейство около 3.500$ , а ако си безработен - по 600$ на седмица.

преди 5 часа, skalata_73 написа:

eee!!! Toва вече разби сърцето на доста хора сред тоя форум и ги обезкуражи. :) Моля ви, имайте милост и не отнемайте надеждите...

Кофтия човек си е кофти

Тошо

Щом президента, дето получава данните от външното разузнаване, смята, че е пресилено заради една лека настинка, да се срива икономиката на държавата, кой съм аз, че да му противореча ?

току-що, Реджеп Иведик написа:

Щом президента, дето получава данните от външното разузнаване, смята, че е пресилено заради една лека настинка, да се срива икономиката на държавата, кой съм аз, че да му противореча ?

Той получава, ама никой не е казал че действа спрямо тези данни, а не по заръка на Партията и каквото му напишат "съветниците"

преди 3 минути, miro20 написа:

Той получава, ама никой не е казал че действа спрямо тези данни

А не, швепс. Много ясно, че според данните, които получава от разузнаването действа.

Няма да се води от твоите фейкове и зомбоящика я

преди 6 часа, skalata_73 написа:

Валкирия никога не отпада от подозрение! Много лесно и се върза пък ти.

преди 1 минута, miro20 написа:

ама никой не е казал че действа спрямо тези данни

ъъ - още не разбирам какво общо има президента тук. Какво точно зависи от въпросния - в този момент. Обикаля си тук-там и в медиите излизат негови фрази от ПиАрите. Какво точно решава в момента президента, че да зависи нещо от решенията му? Именно - това е играта. Един взима решенията, друг играе на критика. Няма и каква друга игра да се играе, следи се внимателно нагласите на обществото и динамиката на това движение спрямо различните посоки.

Ако се съберат всички изяви на предизента... се получава една обща популистка реч. Цялата работа е да не потъва в забвение, защото точно сега... от него нищо не зависи.

Поведението на президента в момента много напомня на поведението на политици преди избори... Цялата работа е рейтинга... Вниманието на медиите, фокусите... Образът на защитник на народа, на гладните, онеправданите, на малкия и обикновен човек - това е прицелен момент. Досега в БГ не е имало президент толкова отдаден на тази си кауза, но и е нямало президент, който да е загатвал самия той че има политически амбиции и умело да ползва мястото си в държавата за тия си цели. Дори Първанов, докато беше президент не сме имали такъв пример...

Не само това - но досега в целия процес след 10-ти не е имало президентски съветници да имат политически изказвания, без да споменавам тяхната (партийна) еднопосочност.

https://fakti.bg/life/461172-lekari-ot-seul-potvardiha-nov-simptom-na-covid-19-

"Зaгубaтa нa вкуc и oбoняниe ca eдин oт ocнoвнитe признaци нa бoлecттa. Тoвa мoжe дa oзнaчaвa, чe хoрaтa бeз други cимптoми, нo caмo cъc зaгубa нa миризмa трябвa дa ce изoлирaт, зa дa нaмaлят рaзпрocтрaнeниeтo нa вируca, тъй кaтo тe мoгaт дa бъдaт инфeкциoзни"

Малко да се върнем на темата.

преди 1 минута, M.Николов написа:

https://fakti.bg/life/461172-lekari-ot-seul-potvardiha-nov-simptom-na-covid-19-

"Зaгубaтa нa вкуc и oбoняниe ca eдин oт ocнoвнитe признaци нa бoлecттa. Тoвa мoжe дa oзнaчaвa, чe хoрaтa бeз други cимптoми, нo caмo cъc зaгубa нa миризмa трябвa дa ce изoлирaт, зa дa нaмaлят рaзпрocтрaнeниeтo нa вируca, тъй кaтo тe мoгaт дa бъдaт инфeкциoзни"

Загубата на вкус и обоняние са характерни за всяка хрема. Ти никога ли не си имал хрема пич?

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Загубата на вкус и обоняние са характерни за всяка хрема. Ти никога ли не си имал хрема пич?

Да, пич и аз мога да чета и съм прочел цялата статия, също така съм имал и хрема, но......това е едно допълнение към симптомите при това заболяване и когато се окажеш със задух, суха кашлица,  липса на обоняние и диария можеш да си сигурен, че не е хрема или грип.

И аз го четох това и в първия момент първосигнално си викам леле. После... "чакай малко ся". При всяко вирусно заболяване е така - хрема, губиш обоняние, болно гърло с гнойни налепи - губя вкус. Между другото, казват инфекция на горните дихателни пътища, но не съм срещал за налепи в гърлото и такива неща.

От същия линк - освен че е неграмотна и аматьорска статия, ето нейния финал:

Вaжнo e и пo другa причинa - кoртикocтeрoидитe, кoитo ce изпoлзвaт при aнoзмия, мoгaт caмo дa влoшaт cъcтoяниeтo нa пaциeнт cъc СОVID-19. 

Зaтoвa oтoлaрингoлoзитe прeпoръчвaт нaпълнo дa ce oткaжe oт упoтрeбaтa нa лeкaрcтвa, aкo ce пoдoзирa инфeкция.

И двете изречения са с проблем

- кортикостероидите не са лекарствата които се предписват при анозмия. Доколкото това влошава състоянието на пациент с КОВИД19 - това е друга тема и е доста нееднозначна.

- второто изречение е пълен фейк.

Някой да вижда името на списвача - над статията, под нея...? Аз не виждам никъде име. Да не говорим за заглавието.

Някой да е успял да проследи нещо с линкове - както го правят коректните журналисти? Едва ли. "Лекари от Сеул", звучи като на "баба ми приятелките от Танганайка". Кои са тия лекари, на кое изследване и публикация се основава... - няма такова нещо.

И от горния коментар, няколко преди тоя - писанието за изкуствения произход на вируса. "Британски лекари потвърдиха" - кои са тия лекари, според какво 'потвърждават', как точно... Щото "български биохимик" твърди в 168 часа друго - че има няколко съществени разлики (между КОВИД19 и СПИН).

Основно в технологията на фейк-нюза е анонимката, с идеята да се направи едно внушение от името на натъкмен авторитет. Използва се инстинктивната реакция на падането на нивото на критичност, при споменаването на някакъв обществено признат авторитет. Това е психологически и реторичен трик, който ползват всички популисти и манипулатори. Типично е - още в заглавията се залага, защото в общ смисъл при претрупването с информация доста хора четат главно заглавията и те трябва да се направят "зарибяващи", за да се отвори статията.

Като става въпрос за "отваряне на статията", което се вижда от спуснатия линк на "ФАКТИ" - автор и линкове за проверка няма, но брояча за коментирали и прегледали - е налице. Това има смисъл за... подобни "медии". Авторът и "медията" така заработват.

преди 7 минути, M.Николов написа:

Да, пич и аз мога да чета и съм прочел цялата статия, също така съм имал и хрема, но......това е едно допълнение към симптомите при това заболяване и когато се окажеш със задух, суха кашлица,  липса на обоняние и диария можеш да си сигурен, че не е хрема или грип.

С изключение на разстройството, всичко друго си е съвсем нормално. Аз поне не помня да съм имал стомашно разстройство и грип или вирусна инфекция. Боледувал съм бронхит пневмония и имах глупостта да се забавя с лекарската помощ. Не можех една цигара да пуша. И е гадно, да. Опасно е, и всъщност можеш да си пукнеш съвсем спокойно от пневмония, както и се случва. При мен лечението беше един месец инжекции и хапове. Бях на 19. Възстановяването ми отне много повече време, а Кирчо Домосчиев за три дена се излекува, че и го нарече "грипче".

https://topsport.bg/ludogoretz/kiril-domuschiev-mnogo-hora-me-pogrebvaha-no-se-spravih-s-tova-gripche.html

Може да си носител и разпространител на вируса без да имаш никакви симптоми.

преди 23 минути, Мальчик Бананан написа:

С изключение на разстройството

Не се проявява при всички, но има данни, че при някои от случаите е присъствало.

Най-често проявяваните симптоми са висока температура, задух и суха кашлица.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Koronavirus-Razlikata-mezhdu-simptomite-na-COVID-19-i-gripa_145762.html

преди 19 минути, XEPO-1 написа:

Да, при около 80% от случаите има леки симптоми или никакви.

преди 8 минути, XEPO-1 написа:

Това е основният проблем заради който се налага социалната изолация и чрез нея да се намали темпото на заразата в социален мащаб.

Дори и да се реализира тест в даден момент, той е валиден за точно този момент. А всеки следващ момент можеш да си вече преносител (дори и да нямаш симптоми въобще).

Понеже тук нахаканите бунтари са много отворени и плямпат за "настинки и президенти некви" - да отидат при възрастните си родители (или тия на жена си, или каквито и да са други с подобен статут) и да се прегръщат, да хапнат и пият заедно... ма не смеят, важното е да реват по форуми пред мониторите.

преди 15 минути, Мальчик Бананан написа:

Опасно е, и всъщност можеш да си пукнеш съвсем спокойно от пневмония, както и се случва.

Именно тежките форми на заболяването водят до пневмония и понеже вируса атакува алвеолите в белия дроб лечението е много трудно.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Задължителните симптоми са

НЕ, не са задължителни. Просто това се наблюдава най-често, но не е еднозначно че е "задължително" при всеки. Така се сее заблуда, колкото и личната увереност да е налице, все пак всяко написано тук има свойството на информационен вирус. Защото хората са преди всичко уплашени а в такъв момент критичните им защити срещу информация, са с проблеми, заради ниското ниво на висши когнитивни функции поради стреса.

преди 52 минути, Реджеп Иведик написа:

А не, швепс. Много ясно, че според данните, които получава от разузнаването действа.

Няма да се води от твоите фейкове и зомбоящика я

тц.

Ето ти от "зомбоящика" :

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/04/4049850_kak_ruskata_propaganda_prevurna_trevogata_covid-19_v/

https://euvsdisinfo.eu/ru/обновление-специального-отчета-евро/

https://euvsdisinfo.eu/ru/коронавирус-би-би-си-критикует-прокре/?fbclid=IwAR3yTlUz6mSks9F1-WkKeTYzu7b55NAdkxdYRDC47m_l0m-HqKumFwUmbs8

https://euvsdisinfo.eu/coronavirus-bbc-challenges-pro-kremlin-reporting-from-italy/

https://euvsdisinfo.eu/ru/цифра-недели-203/

Гледайки мненията ти за "световна манипулация , настинка кво толкова" , струва ми се че сте на една вълна със зомбоящика . :) 

преди 42 минути, _ramus_ написа:

ъъ - още не разбирам какво общо има президента тук. Какво точно зависи от въпросния - в този момент. Обикаля си тук-там и в медиите излизат негови фрази от ПиАрите. Какво точно решава в момента президента, че да зависи нещо от решенията му? Именно - това е играта. Един взима решенията, друг играе на критика. Няма и каква друга игра да се играе, следи се внимателно нагласите на обществото и динамиката на това движение спрямо различните посоки.

Ако се съберат всички изяви на предизента... се получава една обща популистка реч. Цялата работа е да не потъва в забвение, защото точно сега... от него нищо не зависи.

Поведението на президента в момента много напомня на поведението на политици преди избори... Цялата работа е рейтинга... Вниманието на медиите, фокусите... Образът на защитник на народа, на гладните, онеправданите, на малкия и обикновен човек - това е прицелен момент. Досега в БГ не е имало президент толкова отдаден на тази си кауза, но и е нямало президент, който да е загатвал самия той че има политически амбиции и умело да ползва мястото си в държавата за тия си цели. Дори Първанов, докато беше президент не сме имали такъв пример...

Не само това - но досега в целия процес след 10-ти не е имало президентски съветници да имат политически изказвания, без да споменавам тяхната (партийна) еднопосочност.

Прав си - не зависи, да, помпа пи-ар и рейтинг. Най разочароващо-унизителното в тази негова намеса е че прозират чуждопартийни интереси и диктовка от задкулисие.

Бих добавил само -  ето как отново се доказа не като обединител , а като разединител на нацията.  И то в такъв критичен момент.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 12 минути, XEPO-1 написа:

И как го разпространяваш? Плюеш на хората в устите или?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.