Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

И какво те интересуват абортите ? Щото ги има в извадката ли ?

За настинката щом си съгласен, че са точни, направи си труда да провериш за грипа, и ще ти стане ясно, кой пише, колкото да не заспи

Че аз някъде да съм оспорвал данните за грипа?

Разликата между мен и теб е в оценката на опасността на новия вирус и необходимостта от прилагане на действия в това число и карантина.

Хайде, не ме занимавай повече, намери си играчка, ако си нямаш.

преди 10 минути, _Belial_ написа:

Я провери в сайта на МЗ и виж дали не се обновяват. Това е статистика която СЗО изисква от всичките си членки.

Не мисля, ако имаш желание можеш да ги потърсиш и да ми ги покажеш.

Тъкмо ще си докажеш тезата.Стига, разбира се, да се обновяват своевременно при всеки случай.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 59 минути, _Belial_ написа:

Смяташ го за невъзможно ли? Ами погледни данните им за коронавирус в България- те напълно съвпадат с официалните и се ъпдейтват почти едновременно с данните в сайта на МЗ. Всичките им данни са леснопроверяеми, стига да ти се занимава. Не знам защо предпочиташ да загубиш време в неаргументирано оспорване, вместо да провериш дали конкретни данни в сайта съвпадат с официалната статистика на съответното министерство.

Случвало се е да си променят данните от по-голямо към по-малко число, аз конкретно преди около  седмица засякох това с данни за брой заразени В САЩ. Явно някои от данните се попълват автоматично от базите данни на страните, но има и "ръчно" вкарване според написано в разни източници  и се случват "печатни" грешки, от който вкарва числата, или се оказва че взетият предвид източник е ненадежден и се подменя.

преди 3 часа, acnekt написа:

Самите политици членуват в тайни организации. Имат интерес да разбият малкия и среден бизнес. По-точно да ги довършат. Защото през годините точно това правиха.

Николов, ти да не би да не знаеш, че нашите политици са назначени отвън? Особено пък типаж като Бойко. Държан на верига. Съответно шефовете му казват какво да прави и го поддържат, а той гледа да им се хареса.

Относно кой има изгода от сриването на държавните икономики и вируса - ами управляващото задкулисие има (тук не визирам "тикви и рапони", които са обслужващ персонал). Кой например спечели от ПСВ? А от Втората световна? Народите да не би да спечелиха? Тези кризи винаги за идеални за големите акули, но най-вече за лихварите и печатарите, които ще емитират нови дългове и ще поробват наляво и надясно. Икономики като нашата, които Бойко и компания се опитват поетапно да сринат от години дали ще прокопса под неговата уж опека? Вълкът пази стадото! Но основното е хората е бъдат поставени на колене и гледай КОЙ ще поставя условията.

Отделно че някои от край време искат и работят за  намаляване на населението и повече контрол, а този вирус им идва дюшеш. Роботите чакат. Китайците според мен също са в играта. Кой им помогна да станат велики и кой направи цял свят зависим от тях? Капан нещо?!

преди 13 минути, M.Николов написа:

Не мисля, ако имаш желание можеш да ги потърсиш и да ми ги покажеш.

Тъкмо ще си докажеш тезата.Стига, разбира се, да се обновяват своевременно при всеки случай.

Ясно. Значи за теб това е въпрос на наддумване. И аз ще трябва за всяко нещо да ти търся статистика, на която ти вярваш. И то без да представиш и половин аргумент за твърдението си, че това е стъкмистика.

Покажете някоя друга рентгенова снимка на болни от Коронавирус (COVID-19) Естествено ако намерите Тази Пандемия взе да не се връзва

преди 6 минути, _Belial_ написа:

Ясно. Значи за теб това е въпрос на наддумване. И аз ще трябва за всяко нещо да ти търся статистика, на която ти вярваш. И то без да представиш и половин аргумент за твърдението си, че това е стъкмистика.

Винаги е така, този, който представя "факти" трябва да може ги докаже, при оспорване.Ако иска да изглежда сериозен в очите на другите, разбира се.

преди 26 минути, sliderum написа:

Случвало се е да си променят данните от по-голямо към по-малко число, аз конкретно преди около  седмица засякох това с данни за брой заразени В САЩ. Явно някои от данните се попълват автоматично от базите данни на страните, но има и "ръчно" вкарване според написано в разни източници  и се случват "печатни" грешки, от който вкарва числата, или се оказва че взетият предвид източник е ненадежден и се подменя.

Разбира се, защото това все пак е алгоритъм с който се представят "живи данни", та дори прогнозни. Самите данни, не всички се ъпдейтват ежедневно и леки неточности се коригират при ъпдейта, като се коригира и самия алгоритъм. Малки неточности са възможни и ги има, и затова не дадох днешна статистика, а по- стара. Там вече всичко е ъпдейтнато.

преди 17 минути, M.Николов написа:

Винаги е така, този, който представя "факти" трябва да може ги докаже, при оспорване.Ако иска да изглежда сериозен в очите на другите, разбира се.

За да се случва диалог, не може да се поднасят факти само от едната страна, а другата да ги оспорва с "да бе, да".

Вкарваш се в някакви филми.

Ние водим спор, ти посочваш някакви данни в подкрепа на твоята позиция, аз ги оспорвам, твое задължение е да ги докажеш.Иначе всеки си остава на позициите.

преди 23 минути, andrianivanov написа:

Покажете някоя друга рентгенова снимка на болни от Коронавирус (COVID-19) Естествено ако намерите Тази Пандемия взе да не се връзва

Е не си ли виждал снимки на бял дроб с пневмония? МОгат да те заринат с такива и това не е доказателство за ковид, а за наличие на пневмония.

преди 21 минути, _Belial_ написа:

та дори прогнозни

Не би трябвало да има прогнозни данни в светометър, т.е. нещо което измерва данни, които са налични. Прогнозните числа не са налични числа, те не са факти, а повече или по-малко точни математически пресметнати предположения.

преди 1 минута, sliderum написа:

Не би трябвало да има прогнозни данни в светометър, т.е. нещо което измерва данни, които са налични. Прогнозните числа не са налични числа, те не са факти, а повече или по-малко точни математически пресметнаги предположения.

Ааа, ето къде било птичето!

преди 1 минута, sliderum написа:

Не би трябвало да има прогнозни данни в светометър, т.е. нещо което измерва данни, които са налични. Прогнозните числа не са налични числа, те не са факти, а повече или по-малко точни математически пресметнаги предположения.

Няма как да няма прогнозни, когато има "живи данни". Точно те са прогнозни.

преди 8 минути, _Belial_ написа:

Няма как да няма прогнозни, когато има "живи данни". Точно те са прогнозни.

Нещо се омота, ми се струва :D

преди 50 минути, Lumberman написа:

Николов, ти да не би да не знаеш, че нашите политици са назначени отвън? Особено пък типаж като Бойко. Държан на верига. Съответно шефовете му казват какво да прави и го поддържат, а той гледа да им се хареса.

Относно кой има изгода от сриването на държавните икономики и вируса - ами управляващото задкулисие има (тук не визирам "тикви и рапони", които са обслужващ персонал). Кой например спечели от ПСВ? А от Втората световна? Народите да не би да спечелиха? Тези кризи винаги за идеални за големите акули, но най-вече за лихварите и печатарите, които ще емитират нови дългове и ще поробват наляво и надясно. Икономики като нашата, които Бойко и компания се опитват поетапно да сринат от години дали ще прокопса под неговата уж опека? Вълкът пази стадото! Но основното е хората е бъдат поставени на колене и гледай КОЙ ще поставя условията.

Отделно че някои от край време искат и работят за  намаляване на населението и повече контрол, а този вирус им идва дюшеш. Роботите чакат. Китайците според мен също са в играта. Кой им помогна да станат велики и кой направи цял свят зависим от тях? Капан нещо?!

А, не . Печатарите , не .Не сме богати. Но , този който даде печатницата на БНБ на французите е за затвор. Боледувал съм от туберкулоза , но такова чудо не бях виждал. Имаше една болница в с. Радунци , закриха болницата .Там е най чистият въздух не само в България. Идваха от цял свят да се лекуват. Живял съм под карантина , но тези от щаба не вземат лекарски решения , а политически .Та прекарах близо 2 години .Всичко в болницата беше , перфектно .Само персонала носеше маски .Лекарите от цял свят получаваха , благодарности. Такъв ми е късмета , туберкулоза , Бюргер , рак . Но , никога не съм губил вяра. Та , здравеопазването беше на ниво. Света не отива на добре . Но , затова сме си виновни и ние .Станахме от индивиди в консуматори.  Мързеливи , седнали пред телевизора с ракията .Псуваме и си мислим че трагедиите не ни касаят .Има масово зомбиране и зътапяване. Медии , Холивуд който бълва секс , ужаси и реклами за превръзки. Интернет, все повече ще навлиза в живота ни .Ще дойде време , ще контролират живота дигитално. Ще , следят здравният ни статус през телефона .Нищо чудно , чрез чип или ваксини. Ще се кълнат , че е за нашата сигурност. Това се задава . Ще си проличи кои ще спечелят като отмине всичко и пак се съберат на конференция за климатичните промени . Да помислим как да използваме изкуственият интелект , така че да ни помогне да използваме по малко природни ресурси. А ,не да донесе повече власт на няколко кожодери. Науката и медиците да не продължават с биологични опити . Тези лаборатории и особено в Украйна и бившите съветски републики , Китай. Кой ги контролира. Не само в България са лицемерите и простаците . Сега вие бройте заразени и починали , а други броят пари .

преди 17 минути, _Belial_ написа:

Е не си ли виждал снимки на бял дроб с пневмония? МОгат да те заринат с такива и това не е доказателство за ковид, а за наличие на пневмония.

Долазателство за болест няма и с ПСР тест

Иначе би трябвало да има голяма разлика от болни с Пневмония и от COVID-19, но снимки няма

Тези държави които си изградят колективен имунитет и не си затворят икономиките . Те ще спечелят . И съм съгласен с професор Мангъров . Защото в края на август и септември нещтата не  са добри . И може би да има втора вълна пък и почва да се застудява .

преди 11 минути, sliderum написа:

Нещо се омота, ми се струва :D

Не, просто се хващаш за думата. Изглежда че наистина сме тук, за да се надприказваме, докато ни онождат и стрижат.

Да не говорим че има и хора, които се радват на случващото се. Онези които така или иначе седят по цял ден без работа. Те сами се изписаха, защитавайки една грозна, безчовечна манипулация в световен мащаб. Няма интелигентен човек, който да не подозира до каква икономическа катастрофа, глад и мизерия, ще доведат тези крупни, невиждани досега мерки! Ама на безработния му е все едно. Важно и на Вуте да му е зле.

Играем си на някакви изобличавания, докато ни слагат примката...

Натъкмихте статистиките, разконспирирахте конспирациите...

Какво ще кажате за това, че може би случващото е вече предсказано?

Ванга за предсказанието си за ''петтте двойки''.

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Не, просто се хващаш за думата. Изглежда че наистина сме тук, за да се надприказваме, докато ни онождат и стрижат.

Да не говорим че има и хора, които се радват на случващото се. Онези които така или иначе седят по цял ден без работа. Те сами се изписаха, защитавайки една грозна, безчовечна манипулация в световен мащаб. Няма интелигентен човек, който да не подозира до каква икономическа катастрофа, глад и мизерия, ще доведат тези крупни, невиждани досега мерки! Ама на безработния му е все едно. Важно и на Вуте да му е зле.

Играем си на някакви изобличавания, докато ни слагат примката...

Съгласен съм, че има такива, които се възползуват от епидемията и се облагодетелстват финансово и властово. Това се нарича капитализъм.  Няма да продължавам в тази посока на обяснение повече тук, защото е за политическа дискусия. Това че е факт наличието на заинтересовани, не отменя факта че епидемия има и тя върлува и може да покоси и мен и теб самия. Така че твоето и моето участие в дискусията, да бъде потвърдено или отхвърлено от самият живот.

преди 4 минути, M.Николов написа:

В почти цял свят се приемат подобни мерки сигурно има защо.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8407193

"...забранява се и излизането по улиците на лица под 20 години..."

Демек здравите вкъщи,а болните вън....Машала!

преди 10 минути, sliderum написа:

Съгласен съм, че има такива, които се възползуват от епидемията и се облагодетелстват финансово и властово. Това се нарича капитализъм.  Няма да продължавам в тази посока на обяснение повече тук, защото е за политическа дискусия. Това че е факт наличието на заинтересовани, не отменя факта че епидемия има и тя върлува и може да покоси и мен и теб самия. Така че твоето и моето участие в дискусията, да бъде потвърдено или отхвърлено от самият живот.

Това няма да приключи за месец- два. Помни ми думите. Свръхбогатите също губят от цялата работа, но когато всичко приключи, те все още ще са богати. А останалите вече няма да имат нищо. Тогава те ще имат всичко. Абсолютно всичко.

преди 8 минути, M.Николов написа:

В почти цял свят се приемат подобни мерки сигурно има защо.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8407193

Реджеп като дойде щи разкаже за телевизора, генералите и лампазите и ще рабереш защо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.