Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, _ramus_ написа:

НЕ, не са задължителни. Просто това се наблюдава най-често, но не е еднозначно че е "задължително" при всеки. Така се сее заблуда, колкото и личната увереност да е налице, все пак всяко написано тук има свойството на информационен вирус. Защото хората са преди всичко уплашени а в такъв момент критичните им защити срещу информация, са с проблеми, заради ниското ниво на висши когнитивни функции поради стреса.

Добре, приемам забележката.

Най-често проявяваните симптоми.

Ще редактирам поста.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, M.Николов написа:

приемам забележката.

Не е забележка, просто апел тези които могат да поемат отговорност за писанията си... Защото всичко има значение. За тези, които не могат - няма как да се изисква от някой нещо, до което самия той не е дорасъл. Освен със забрани и поощрения и наказания - като при животните.

преди 4 минути, _Belial_ написа:

И как го разпространяваш? Плюеш на хората в устите или?

Просто влизаш в асансьора и слизаш 5 етажа,да кажем.В следващите 3-4 часа всеки който влезе в него е заразен.

преди 15 минути, _Belial_ написа:

Ех... умника с "посоката на света"... Едно салто... така... Днес си станал с изтрито съдържание в когнитивните центрове... И почваш наново.

Маухмурлук ли ви гони, не зная, но на моменти е невероятно изпростяването... 

преди 14 минути, _Belial_ написа:

facepalm-gif.gif

След 166 страници....

Много ми е чудно през годините дали са мислили за старите, болните през годините. Да не се товари здравната система. При мисълта, че и имаше птичи грип, свински грип и продължава да има грип и спин. 
Продължават да умират хора от грип, спин, малария, ебола... от глад... Мизерия.

Те, същите които мислят сега за старите, болните, внасяха за военния бюджет, сякаш някой ще хвърли атомна бомба или ще се води война с пушки.
Досега, когато нямаше карантина, хората пиеха и пият още отровна хлорна, варовикова вода. Миеха и още си мият зъбите с флуор. Вместо да се хвърлят във водите. Дишат отровен въздух от фабриките. Всеки ден стрес. Робство.
Дори някои имаха и воден режим. И все още има хора без храна, вода. Нямаха и все още нямат елементарни условия за живот.

Нямаха и все още нямат лекарства, ядяха и още ядат боклуци от магазина. Стоки внесени от къде ли не. Стоки прибрани от бежанци, роби...
Бъкани с пестициди, ГМО. Пластмаса. Пилета с хормони, рафинирани стоки пълни със захар, глутен. Сега също. 

Сега същите казват, правим го за старите, болните и да не са задръсти системата. Досега какво правиха? 

Е... - и това е начин да направиш впечатление - кво толкова че е простотия. :) Виж вече трета реакция се изписа.

преди 6 минути, XEPO-1 написа:

Просто влизаш в асансьора и слизаш 5 етажа,да кажем.В следващите 3-4 часа всеки който влезе в него е заразен.

Айде пак си помисли. За да нямаш симптоми, значи няма имунен отговор. За да няма имунен отговор, значи вируса не се е размножил в такава степен, че да бъде възприет като заплаха от имунната система. Казано простичко, носиш в себе си много малко количество вируси. И си ги носиш без да ги изхвърляш, защото не кашляш, не кихаш, нямаш сополи... Помисли пак. Вирусът няма нито крила, нито крака. Придвижва се само по горе посочените начини.

Цитат

- кортикостероидите не са лекарствата които се предписват при анозмия

Цитат

Други видове аносмия могат да бъдат подобрени или излекувани, когато основното заболяване се лекува. Например, ако причината е оток на носа или синусите, кортикостероиди облекчават състоянието и възстановяват обонянието

Още за Аносмия | мкб R43.0 от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/заболявания/мкб-r430-4/аносмия

Цитат

Леченията, които могат да помогнат при аносмия в зависимост от състоянието на пациента, включват:

промивка на носаЛечение на аносмия
    стероиден назален спрей
    антихистамини
    стероидни орални медикаменти
    операция за отстраняване на назални полипи
    операция за изправяне на носната преграда
    операция за изчистване на синусите, наречена ендоскопска синус хирургия

Още за Аносмия | мкб R43.0 от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/заболявания/мкб-r430-4/аносмия

Ей така идват фейк изказвания. Не съм лекар, предполагам Ramus също не е. Това са резултати от първата страница на гугъл. Излиза, че точно кортикостероиди се използват при аносмия.

преди 9 минути, acnekt написа:

Сега същите казват правим го за старите, болните. 

Но масовката предпочита да вярва на тях и да заклейми инакомислещия, като общественоопасен и безотговорен дебил. Стокхолмски синдром. Класика.

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Айде пак си помисли. За да нямаш симптоми, значи няма имунен отговор. За да няма имунен отговор, значи вируса не се е размножил в такава степен, че да бъде възприет като заплаха от имунната система. Казано простичко, носиш в себе си много малко количество вируси. И си ги носиш без да ги изхвърляш, защото не кашляш, не кихаш, нямаш сополи... Помисли пак. Вирусът няма нито крила, нито крака. Придвижва се само по горе посочените начини.

Освен,че е напълно нов и непознат на човечеството covid 19 е много опасен поради много бързото разпространяване и размножаване.Ако попадне в организъма на здрав човек първите симптоми може да се появят след около две седмици,а може и изобщо да не го усетиш. Аз например,го закачих в началото на март без да имам никакви симптоми.Просто доста колеги около мен се разболяха и имаха симптомите.20 дена след това,според изискванията,си направих два теста в един и същи ден за да си видя дереджето-и двата отрицателни.Поради факта,че все още човек не може да създаде достатъчно количество антитела след около месец риска да се заразя наново е точно толкова колкото на всички останали хора.

Повечето заразени са самите медици, които се опитват да лекуват болните в Италия, защото медиците са работили без маски, ръкавици и без очила. 
Най-малко 2629 са заразените от медиците откакто дойде коронавирус.

Това е 8,3 процента от всичките заразени.

Значи към 10 процента са заразените медици от всичките в Италия.

https://www.aljazeera.com/news/2020/03/rising-number-medical-staff-infected-coronavirus-italy-200318183939314.html

преди 29 минути, _ramus_ написа:

Ех... умника с "посоката на света"...

ПосокатА на света и посокИтЕ на света са много различни неща бе душко. :)  Та, накъде потегли света викаш?

Най- често използвани имена на същности и същности, отново не е едно и също.

преди 4 минути, acnekt написа:

Най-малко 2629 са заразените от медиците откакто дойде коронавирус.

Това е 8,3 процента от всичките заразени.

Значи към 10 процента са заразените медици от всичките.

Ти да видиш, как до сега не са се заразявали от грип и настинки?

преди 4 минути, M.Николов написа:

Новият коронавирус не е като познатите досега   коронавирусни щамове (например 229E, NL63, OC43, HKU1), които се изолират в хората и причиняват леки симптоми като обикновената настинка.

преди 14 минути, XEPO-1 написа:

Освен,че е напълно нов и непознат на човечеството covid 19 е много опасен поради много бързото разпространяване и размножаване.Ако попадне в организъма на здрав човек първите симптоми може да се появят след около две седмици,а може и изобщо да не го усетиш. Аз например,го закачих в началото на март без да имам никакви симптоми.Просто доста колеги около мен се разболяха и имаха симптомите.20 дена след това,според изискванията,си направих два теста в един и същи ден за да си видя дереджето-и двата отрицателни.Поради факта,че все още човек не може да създаде достатъчно количество антитела след около месец риска да се заразя наново е точно толкова колкото на всички останали хора.

Хъх... дал си 2 отрицателни проби, но смяташ че си бил заразен точно с този иначе смъртоносен вирус. И си се излекувал. Ми хвърляй се да помагаш на болните, ти нито можеш да се заразиш, нито можеш да заразиш някого. Ще станеш герой.

преди 19 минути, M.Николов написа:

Възможно е но, никой не е водил статистика. След като няма маски, ръкавици. Възможно е да се заразявали и от грип. Но, обикновенно си правят ваксина, за да не се заразят от пациентите от грип.

https://www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight

Към 2 млрд са хората с наднормено тегло. Или тройно повече от 1975 година.

Благодарение на грижите на здравеоопазването, къдетото тикат във всяко едно ядене захар, мазнини, химии.

Наднорменото тегло е причина за диабет, причина за сърдечно-съдови заболявания. Рискови пациенти на коронавирус.

преди 1 час, miro20 написа:

Прав си - не зависи, да, помпа пи-ар и рейтинг. Най разочароващо-унизителното в тази негова намеса е че прозират чуждопартийни интереси и диктовка от задкулисие.

Бих добавил само -  ето как отново се доказа не като обединител , а като разединител на нацията.  И то в такъв критичен момент.

Мирча, усещаш ли как комунистите от Китай започнаха подмолно да ви атакуват с вирусчета?

Едно малко, незабележимо и невидимо вирусче и целия прогнил западен капитализъм се срути.:giggle1:

Пак те прецакаха.

преди 19 минути, M.Николов написа:

Заразявали са се и още как! И са умирали също. Просто никой не ти го е навирал това в очите. По- назад цитирах уикипедия и там се казва, че годишно от пневмония боледуват 450 милиона! От тях 4 милиона умират! Годишно.

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Хъх... дал си 2 отрицателни проби, но смяташ че си бил заразен точно с този иначе смъртоносен вирус. И си се излекувал. Ми хвърляй се да помагаш на болните, ти нито можеш да се заразиш, нито можеш да заразиш някого. Ще станеш герой.

Колега,аз не смятам нищо,нито съм се чувствал болен за да се лекувам по някакъв начин.На 3ти март теста ми беше положителен,на 22 март имах два отрицателни теста.През всичките тези дни след указания на лекар си мерех температурата,която не надвиши 36,8С.Жена ми,обаче,която лично заразих беше около седмица с 37,8С вечерно време,болки в гърлото и кашлица.Сега вече и при нея отмина.И накрая откъде ти дойде на акъла,че не мога пак да се заразя?

преди 11 минути, gagodrago написа:

Мирча, усещаш ли как комунистите от Китай започнаха подмолно да ви атакуват с вирусчета?

Едно малко, незабележимо и невидимо вирусче и целия прогнил западен капитализъм се срути.:giggle1:

Пак те прецакаха.

Ти си над тези неща нали :)  Важното е "Миро да е прецакан" :)  

преди 11 минути, _Belial_ написа:

Заразявали са се и още как! И са умирали също. Просто никой не ти го е навирал това в очите. По- назад цитирах уикипедия и там се казва, че годишно от пневмония боледуват 450 милиона! От тях 4 милиона умират! Годишно.

За такава бройка медици ставаше на въпрос само в Италия, не въобще за заразени.

преди 7 минути, XEPO-1 написа:

Колега,аз не смятам нищо,нито съм се чувствал болен за да се лекувам по някакъв начин.На 3ти март теста ми беше положителен,на 22 март имах два отрицателни теста.През всичките тези дни след указания на лекар си мерех температурата,която не надвиши 36,8С.Жена ми,обаче,която лично заразих беше около седмица с 37,8С вечерно време,болки в гърлото и кашлица.Сега вече и при нея отмина.И накрая откъде ти дойде на акъла,че не мога пак да се заразя?

Къде каза че живееш, колега?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.