Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 4 минути, XEPO-1 написа:

Атина.

Благодаря.

преди 8 минути, M.Николов написа:

За такава бройка медици ставаше на въпрос само в Италия, не въобще за заразени.

?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Виж поста на Аспект

преди 51 минути, acnekt написа:

Повечето заразени са самите медици, които се опитват да лекуват болните в Италия, защото медиците са работили без маски, ръкавици и без очила. 
Най-малко 2629 са заразените от медиците откакто дойде коронавирус.

Това е 8,3 процента от всичките заразени.

Значи към 10 процента са заразените медици от всичките в Италия.

https://www.aljazeera.com/news/2020/03/rising-number-medical-staff-infected-coronavirus-italy-200318183939314.html

И това е за 2-3 месеца.

Белгия стартира борбата с пандемията с поведение сходно с това, което у нас препоръчват Румен Радев и някои пишман либерали и още по-пишман социалисти. Българино, опичай си акъла!

Данните цитирам от "The Brussels times".

Уау, в щаба се надяват още случаи да се потвърдят. Вие си се надявайте да свърши.  :D

преди 16 минути, miro20 написа:

Белгия стартира борбата с пандемията с поведение сходно с това, което у нас препоръчват Румен Радев и някои пишман либерали и още по-пишман социалисти. Българино, опичай си акъла!

Данните цитирам от "The Brussels times".

Защо изобщо се правят подобни сравнения,след като България не предоставя никакви данни от тестове или статистики на Международната здравна организация?И изобщо за какви статистики и сравнения може да става въпрос като в България тестваните за вируса са 566 души...

преди 2 часа, M.Николов написа:

Не се проявява при всички, но има данни, че при някои от случаите е присъствало.

Най-често проявяваните симптоми са висока температура, задух и суха кашлица.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Koronavirus-Razlikata-mezhdu-simptomite-na-COVID-19-i-gripa_145762.html

Да, при около 80% от случаите има леки симптоми или никакви.

А на мен това е едно от нещата, които не ми се връзва и на което се чудят все още. Засега има май две групи от специалисти и "специалисти": и двете групи не знаят много неща, но първата група има претенцията да знае повече от втората група, докато втората група казва "не знаем". Следете тея от втората група. И лично аз страня от генерализации и заключения - особено, че хората от втората група казва "не знаем".

И нещо за четене.

http://www.5gappeal.eu/scientists-and-doctors-warn-of-potential-serious-health-effects-of-5g/

Като съм гледал конспираторските клипчета - чули-недочули, drama queens някакви. Смях.  Но това тук е малко по-различно.

Преди три дни е внесена и петицията.

преди 31 минути, _Belial_ написа:

Уау, в щаба се надяват още случаи да се потвърдят. Вие си се надявайте да свърши.  :D

Надеждата крепи щаба. 

Недай боже ако не се появят, ще се изложим пред чужденците

преди 1 час, M.Николов написа:

Аз питам господата, които ни обясняват, че това просто настинка грип.

Ама се аргументираш в тяхна полза, човека затуй се обърка. И аз щях да те подбъзикна ако не беше ме изпреварил

преди 16 минути, Мальчик Бананан написа:

Като съм гледал конспираторските клипчета - чули-недочули, drama queens някакви.

Добре де, на мен лично ми е много интересно кой според вас стои зад тази "заблуда", ако приемем, че сте прави?

Кой би имал интерес да разбие икономиката и обществения живот на толкова много страни?

Кой има такава власт и ресурс, че да накара политици от всякакви партии, следващи най-различни идеологии в толкова много страни, да действат по доста сходен начин?

преди 50 минути, M.Николов написа:

Виж поста на Аспект

И това е за 2-3 месеца.

И какво е това на фона на 450 милиона, всяка година?

преди 2 часа, darco написа:

Излиза, че точно кортикостероиди се използват при аносмия.

аз, например имам лека форма на аносмия - следствие от дългогодишната алергия и увреждането на носната лигавица през пролетта.

Кортикостероди СЕ ползват само за форми на други увреждания и по-тежки алергични проблеми - когато не са достатъчни антихистаминните лекарства. Поне знаеш ли ги какво означават тия думички дето си ги пейстнал... или просто така - да има цитати, които да оправдават на някого личните виждания? Аман от уикипедийни форумни академици.

Кортикостероидите... са специална група медикаменти. Имат две особености - едната е че нарушават работата на имунната система. Другата е - че са противовъзпалителни, без да са антибиотици. И двете особености се ползват, но често първата е проблем и взимането на тия медикаменти не е препоръчително да се прави за дълъг период, защото се нарушава работата на доста органи и системи. Отделно от това всеки организъм реагира по своему на тях.

Преди време приятел-лекар ми беше казал следното: Който биохимик намери начин да реши основния негативен проблем на кортикостероидите (подтискането на имунната система и работата на органи и системи) ще вземе Нобел и ще стане милиардер. Това е защото с противовъзпалителните си свойства са най-доброто. Има и нестероидни противовъзпалителни, но "не е същото въздействието"... образно казано.

преди 1 час, acnekt написа:

Повечето заразени са самите медици, които се опитват да лекуват болните в Италия, защото медиците са работили без маски, ръкавици и без очила. 
Най-малко 2629 са заразените от медиците откакто дойде коронавирус.

медиците в италия не  знаят как да си сложат маската

вижда им се носа

на няколко видеа ги видях

не носят и очила

в българия е същото положението

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Надеждата крепи щаба. 

Недай боже ако не се появят, ще се изложим пред чужденците

Ще се появят. Не може да не се появят. Казахме че пика ще е в края на април и така ще стане!

преди 13 минути, M.Николов написа:

Добре де, на мен лично ми е много интересно кой според вас стои зад тази "заблуда", ако приемем, че сте прави?

Кой би имал интерес да разбие икономиката и обществения живот на толкова много страни?

Кой има такава власт и ресурс, че да накара политици от всякакви партии, следващи най-различни идеологии в толкова много страни, да действат по доста сходен начин?

Самите политици членуват в тайни организации. Имат интерес да разбият малкия и среден бизнес. По-точно да ги довършат. Защото през годините точно това правиха.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Това на практика е невъзможно, нали ти е ясно?

естествено - едрия бизнес не може да покрие всички потребности на икономиката и потребителите. Няма държава в която да е само едрия бизнес. И никъде едрия бизнес не се противопоставя на дребния... освен е кризисни моменти, при оцеляване. Всеки си има ниша и роля...

преди 15 минути, _ramus_ написа:

аз, например имам лека форма на аносмия - следствие от дългогодишната алергия и увреждането на носната лигавица през пролетта.

Кортикостероди СЕ ползват само за форми на други увреждания и по-тежки алергични проблеми - когато не са достатъчни антихистаминните лекарства. Поне знаеш ли ги какво означават тия думички дето си ги пейстнал... или просто така - да има цитати, които да оправдават на някого личните виждания? Аман от уикипедийни форумни академици.

Кортикостероидите... са специална група медикаменти. Имат две особености - едната е че нарушават работата на имунната система. Другата е - че са противовъзпалителни, без да са антибиотици. И двете особености се ползват, но често първата е проблем и взимането на тия медикаменти не е препоръчително да се прави за дълъг период, защото се нарушава работата на доста органи и системи. Отделно от това всеки организъм реагира по своему на тях.

Преди време приятел-лекар ми беше казал следното: Който биохимик намери начин да реши основния негативен проблем на кортикостероидите (подтискането на имунната система и работата на органи и системи) ще вземе Нобел и ще стане милиардер.

Ти няма ли да спреш да дрънкаш глупости бе?

преди 4 минути, _Belial_ написа:

Ти няма ли да спреш да дрънкаш глупости бе?

слагай си червения нос и пробвай предното салто. И виж коя ти е "посоката на света", че нещо издиша посочването... :) Щях да пиша че не си бил въобще прилежен ученик, но е ясно и да си се напъвал нямало е как да стане. При някои поне е сработило че са зубрачи, при и това не работи.  Живота е нещо чудесно - има място и за неособено интелигентните. Особено по форуми, щото така стават раздувки и се маскират някои когнитивни дефицити.

преди 6 минути, M.Николов написа:

И после?

Ще има само едър бизнес?

Това на практика е невъзможно, нали ти е ясно?

Е как да е невъзможно, когато си беше факт и то в България? Всичко беше собственост на едрия бизнесмен Държавата.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

слагай си червения нос и пробвай предното салто. И виж коя ти е "посоката на света", че нещо издиша посочването... :) Щях да пиша че не си бил въобще прилежен ученик, но е ясно и да си се напъвал нямало е как да стане. При някои поне е сработило че са зубрачи, при и това не работи. 

Я разкажи по- добре за противовъзпалителните средства- антибиотици. :D

преди 4 минути, _Belial_ написа:

Я разкажи по- добре за противовъзпалителните средства- антибиотици. :D

Само при положение че изясниш кое е, какво е, защо и как се получава, за да се стигне до явлението "ВЪЗПАЛЕНИЕ". Не че очаквам нов Биг-Банг... но знае ли човек - като си на няколко ракии ставаш забавен повече. Трагедията явно е в махмурлука, но да те успокоя че и при останалите е същото.

преди 41 минути, Мальчик Бананан написа:

И нещо за четене.

http://www.5gappeal.eu/scientists-and-doctors-warn-of-potential-serious-health-effects-of-5g/

Като съм гледал конспираторските клипчета - чули-недочули, drama queens някакви. Смях.  Но това тук е малко по-различно.

Преди три дни е внесена и петицията.

Има много писано за вредата от 5Г, общо взето повечето са спекулаци и измишльотини. Ако и да има някакво негативно влияние, то човек е изложен на далеч по вредно и силно облъчване от други източници, обгазяване,  вредна храна, отколкото 5Г

Но е показателно как се експлоатира темата.

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Е как да е невъзможно, когато си беше факт и то в България? Всичко беше собственост на едрия бизнесмен Държавата.

Кой продаваше семки пред стадиона?Държавата?

Да не говорим, че не ставаше дума за национализация в случая, а за корпорации.

току-що, miro20 написа:

Но е показателно как се експлоатира темата.

това си е пак поредния балон за раздуване. Всяко нововъведение преди всичко поражда страх - особено ако е невидим принципа, влиянията... Че те още от микровълнови печки се плашат. :) Маймунка ще се научи да борави и да го ползва - те се плашат... щото... има кой да ги плаши и да се вързват. Още не съм прочел че вътре във МВФ има нов вид негативна енергия и тя влияе на световното положително поле... Но има време - и това ще стане. 

А това с масовото измиране на гълъбите, си беше направо невероятен пример за бързината и начина по който фейка се движи по света - много по-бързо от вирус в пандемия.

преди 11 минути, _ramus_ написа:

Само при положение че изясниш кое е, какво е, защо и как се получава, за да се стигне до явлението "ВЪЗПАЛЕНИЕ". Не че очаквам нов Биг-Банг... но знае ли човек - като си на няколко ракии ставаш забавен повече. Трагедията явно е в махмурлука, но да те успокоя че и при останалите е същото.

Oтиди да почетеш малко, какво е противовъзпалително средство в медицината. Нестероидните противовъзпалителни средства, са също и антипиретици.

При алергиите, кортикостероидите са широкоизползвани. При остра форма са животоспасяващи.

преди 6 минути, M.Николов написа:

Кой продаваше семки пред стадиона?Държавата?

Да не говорим, че не ставаше дума за национализация в случая, а за корпорации.

Не знаех, че да продаваш семки е бизнес... Но, държавата продаваше и семки също.

преди 3 минути, _Belial_ написа:

При остра форма са животоспасяващи.

Ако искаш повтори го няколко пъти - за да го запомниш. Особено ако ме повтаряш. Сложи очила бе - хората са измислили такава патеричка... Човешко е - не е срамно. Не са измислили още такава патеричка за "мозъчен недостиг".

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Ако искаш повтори го няколко пъти - за да го запомниш. Особено ако ме повтаряш. Сложи очила бе - хората са измислили такава патеричка... Човешко е - не е срамно.

Не отклонявай въпроса от противовъзпалителните средства- антибиотици! И не вади фрази за да променяш контекста- това са тролски похвати.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.