Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 минути, petie1 написа:

Ами нали и частните болници подават данни към НЗОК и НСИ?

Много се съмнявам.Изобщо ми се струва невъзможно частните клиники да се преоборудват за прием на пациенти заразени с коронавирус.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 11 минути, miro20 написа:

Нищо . Да помедитираме над тези 50%

Смъртност 50% ? не е ли стряскащо ?

Стряскащи са само познанията ти по математика. Нищо друго няма стряскащо.

току-що, XEPO-1 написа:

Много се съмнявам.Изобщо ми се струва невъзможно частните клиники да се преоборудват за прием на пациенти заразени с коронавирус.

Може и да си прав но по тази логика нито една болница не го може ни частна ни държавна...

преди 30 минути, Michigan111 написа:

Тестват ги. Поне засега има възможност.  

Днес засякоха генерала с точно такъв въпрос и той се скри. Дори и болни не се тестват навсякъде в БГ.

преди 4 минути, petie1 написа:

Може и да си прав но по тази логика нито една болница не го може ни частна ни държавна...

Ама ти за какво мислиш е тази цялата паника и истерия.Здравната система на нито една страна не може да поеме и 10% от заразените си поданици,които са с усложнения.Целта на всички тези мерки и карантини е хората да не се заразяват толкова бързо,а тези с усложнения да не надминават броя на местата предназначени за тях.

преди 5 минути, _Belial_ написа:

Днес засякоха генерала с точно такъв въпрос и той се скри. Дори и болни не се тестват навсякъде в БГ.

566 е броят на тестваните у нас до сега.От там на сетне всеки сам да си прави изводите и статистиките.

преди 1 минута, XEPO-1 написа:

Ама ти за какво мислиш е тази цялата паника и истерия.Здравната система на нито една страна не може да поеме и 10% от заразените си поданици,които са с усложнения.Целта на всички тези мерки и карантини е хората да не се заразяват толкова бързо,а тези с усложнения да не надминават броя на местата предназначени за тях.

Абе тва аз го разправям на живо

преди 4 минути, petie1 написа:

Абе тва аз го разправям на живо

Значи не че има голяма епидемия, ами липсва здравна система. Ако болниците в една държава не могат да приемат 2- 3 хиляди човека, за каква здравна система говорим изобщо? Как така в една система работят стотици хиляди и не могат да се справят с 2- 3 или 5 хиляди? Има нещо гнило в Дания значи.

преди 6 минути, XEPO-1 написа:

Извинявай,но не те разбрах.

Ами като чуя някой да мрънка против карантината му казвам тва дето го писа ти че няма да стигнат болниците ако няма карантина

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Значи не че има голяма епидемия, ами липсва здравна система. Ако болниците в една държава не могат да приемат 2- 3 хиляди човека, за каква здравна система говорим изобщо? Как така в една система работят стотици хиляди и не могат да се справят с 2- 3 или 5 хиляди? Има нещо гнило в Дания значи.

Ами а де тук е България нали знаеш....

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Трябва първо да се информираш каква е процедурата,къде се настаняват и как се обслужват заразените с вируса за да ти стане ясно,че 2-3 или 5 хиляди места за подобни пациенти е твърде голяма за държави с много добра здравна система като Италия,например.Там,например,за да не станат хептен за резил избраха тактиката да вкарват болните във последна фаза / тези дето са вече на командно дишане/.В Гърция тестове не се правят.Ако имаш желание за такъв отиваш в частна клиника и плащаш 180 до 220 евро.Ако имаш симптомите е задължително да си седиш у вас и да се обадиш на телефонен център за да те регистрират.Ако имаш някакви усложнения се обаждаш пак на централата за да те свържат с лекар,който да ти назначи лечение и лекарства по телефона.Ако вече видиш зора сериозно се обаждаш пак на централата,която те записва  в реда чакащи линейка.Та така в Гърция умират по 10 човека дневно и нови заразени почти няма...за статистиката...

като гледам не знам дали има смисъл от тия карантини и извъредни положения

пак има смъртни случаи а уж би трябвало да няма понеже са на болнично лечение и на изкуствено дишане

и който си умре си умре 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Не знаех, че носи забрадка

Да те светна и аз за поне едно нещо де. Нося забрадки, наметала - да крия рогата. Понякога и коса нося заедно с наметалото и качулката. :) Обаче - само ако нема прожектори, щот се виждат вампирските зъби и се издавам къв съм по душа.

Само още не съм с "посоките на света", но той колегата вече е взел преднина пред мен в това направление - гледа негово уево, като имитира страшник. Между другото - не го питай за посоките на света, ако видиш зор на кораба, някъде сред открития океан. 

преди 28 минути, _Belial_ написа:

Да, четох някъде, че имало болници без тестове.  Не знам дали е вярно, но не бих се учудил,  в България сме все пак. Но поне информацията, която се даваше беше, че като се установи заразен се намират контактните и тези, при които са били на лице условия за предаване на вируса се изследват. Скоро нали изследваха депутатите,  пак си е изследване на хора без симптоми :)

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Да те светна и аз за поне едно нещо де. Нося забрадки, наметала - да крия рогата. Понякога и коса нося заедно с наметалото и качулката. :) Обаче - само ако нема прожектори, щот се виждат вампирските зъби и се издавам къв съм по душа.

Демек прилеп. Мислех те за мишка... ма то пак там- летяща мишка.

преди 2 минути, Michigan111 написа:

Да, четох някъде, че имало болници без тестове.  Не знам дали е вярно, но не бих се учудил,  в България сме все пак. Но поне информацията, която се даваше беше, че като се установи заразен се намират контактните и тези, при които са били на лице условия за предаване на вируса се изследват. Скоро нали изследваха депутатите,  пак си е изследване на хора без симптоми :)

Е да. За тия хора без симптоми е ставало въпрос.

току-що, _Belial_ написа:

Е да. За тия хора без симптоми е ставало въпрос.

Всичко е възможно,  аз казвам само какво чета.  А какво всъщност се прави няма как да знам, но се надявам че правят това, което казват. 

https://greatgameindia.com/india-drags-china-to-international-court-for-covid-19-war/

Хм... Изглежда достоверно.

Между другото, в този обвинителен акт, припомнят историята, която много забравяме. Участието на СЗО:

Цитат

The WHO, later, on January 23, 2020, stated that the outbreak did not yet constitute a public emergency of international concern and there was no evidence of the virus spreading between humans outside of China, based on investigation conducted and concluded by the Chinese authorities.

Ако се приеме, че началото е средата на ноември, много "навременна" намеса - повече от два месеца след първия случай.

https://abcnews.go.com/Politics/disaster-motion-34-million-travelers-poured-us-coronavirus/story?id=69933625

Цитат

Conservative attorney Larry Klayman has launched another legal battle against the People’s Republic of China.

On March 30, Klayman filed a complaint before the International Criminal Court (ICC) alleging the world’s most populated nation-state intentionally developed a deadly biological weapon and then lost control over it. This is Klayman’s genesis theory for the novel Coronavirus (COVID-19) and what he believes precipitated the ensuing global pandemic.

No credible evidence supports the claims made in the complaint.

The filing calls “for the opening of an inquiry” by the ICC “to investigate the urgent and important question of the likely creation and release, accidental or otherwise, of a variation of coronavirus known as COVID-19 by the People’s Republic of China and its agencies and officials and functionaries as a biological weapon in violation of China’s agreements under international treaties.”

The complaint also alleges that China engaged in “the subsequent reckless and criminal release” of the virus “from the Wuhan Institute of Virology into the city of Wuhan, China, in Hubei Province.”

https://lawandcrime.com/covid-19-pandemic/larry-klayman-wants-international-criminal-court-to-investigate-china-over-alleged-coronavirus-bioweapon/

преди 2 минути, Миро Асенов написа:

като гледам не знам дали има смисъл от тия карантини и извъредни положения

Според мен,основна грешка е да не се информират хората достатъчно разбираемо и ясно за какво точно става въпрос.И тази информация да е представена от компетентни хора,който се занимават и работят точно в тази сфера-вирусите.Постоянно ни заливат със всякакви статистики,цифри с починали,цифри със заразени,грозни прогнози и почти пълна неизвестност за неща свързани с елементарното оцеляване.Всеки,който има възможност да използва два-три езика само след няколко клика е наясно,че хаосът е пълен,а от там идва несигурността и страхът.И все пак на фона на всичките лайнярщини които се вършат в момента,и то на най високи нива във управлението на Света,заплахата от вируса някак избледнява.За мен "карантина" е начин да не заразя другите с болестта която нося и с това  да навредя на някой друг за когото тази болест да е фатална.За друг "карантина" е да се изколят слабите животни в стадото за да останат и оцелеят само силните.

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Мислех те

ползвай друга дума, че тая... написана от теб, някак си, е без всякаква стойност.

статитиката е че  5-10 % умират 

от тестваните със симптоми

на има и такива който го прекарват на крак и заразяват другите

така че реалната статистика е около 0.5 -1 % щото казват че има 500 болни ама може да са 5000 а може и да са го прекарали всички

имаше преди няколко месеца едни деца починали от плевмония  внезапно и правеха скандали по болниците родителите

а нищо чудно още тогава да е тръгнало и народа да е преполедувал и сега да сме в най големия пик

преди 4 минути, _ramus_ написа:

ползвай друга дума, че тая... написана от теб, някак си, е без всякаква стойност.

Не става. Думата която ме се ползва за теб, се цензурира тука.

преди 14 минути, XEPO-1 написа:

Постоянно ни заливат със всякакви статистики,

Проблемът е в демокрацията и свободата на словото. Всяка уважаваща се и солидна медия се самозадължава да публикува всякакви мнения. Това е плурализъм.

Проблемът също е и в невъзможността повечето хора да боравят с информация. И то - много информация, различна, разнопосочна и често противоречива. Идеята е потребителят сам да се ориентира в широтата на мненията. Обаче от това настават и проблемите за които става въпрос.

От друга страна - има и други медии, които имат свой тип таргет. Те пишат главно за него, а за да е налице целите на такава медия, тя е ориентирана популистки, за основната маса хора. Голяма част от специализираната информация е нужно да се "превежда" на техния език, разбирания, мироглед... И тук започват игрите на интерпретации, защото всеки таргет си има свои си 'падалки' на които откликва...

И допълнително - сред цялата палитра от разнообразия има огромен брой хора които цял живот живеят с еднозначна информация - плоска, двуизмерна, възприемат къси изречения, с малко думи, имат проблеми със управлението на вниманието си, ниска интелигентност и слаба възможност за по-високо организирана когнитивна обработка. Те преобръщат всяка възприета информация спрямо своите предварителни нагласи, търсят да си подберат на "кого да вярват" , а как да стане, при положение че е налице толкова разнолика информация. И те "избират" това, дето е най-близко до тяхната вътрешна предварителна базова нагласа, виждания, възпитание и вече формирана идентичност.

Всичко това не е голям проблем когато живота е сравнително спокоен. Обаче - както е сега, като се повишат нивата на тревожност и стрес, пада нивото на когнитивна работа, защото се изключва автоматично, вътрешния свят се свива, а заедно с него възприятието и отражението... Параноите и усещането за опасност излизат на преден план и стават водещи и диктуват цялата картина във възприятието. Това тече невидимо за същия субект, защото протича отвътре и не се поддава на възприемане - точно обратното... И така

един шарен свят, с шарени и различни хора. :)

Ако мерките взети от правителството бяха с грижа да се компенсират загубите на хората, щеше да се усети и хората щяха да ги приемат. Само че имаме една екзекуция, едно безчувствено въвеждане на мерки, които ще ни сринат гарантирано, за разлика от вируса. Държавата щеше да бъде буфер и да поеме ударите. Само че Борисов попадна между чук и наковалня - хем не може да противоречи на началниците, хем не иска да реже клона под краката си... изглежда угрижен. Щото хората ще го изринат като Виденов, с разликата, че онова беше цветна революция, а сега може да е катастрофа.

преди 18 минути, _Belial_ написа:

Думата която ме се ползва за теб

виж, въобще четеш ли се - ти и с думичките си зле, по принцип.  Но ми се стгрува че си отново на бая ракии. Или там - това, дето го пиеш. Заваляш вече, бъркотия е, и да наричаш това "мисля" е сбъркано и пиянско. А и е иронично. Легни си  че утре сутрин пък ще си в махмурлука и ще има весели писания - ъгейн. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.