Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 час, Lumberman написа:

Има резон в думите на Райчев, но заговор има

https://www.bnt.bg/bg/a/andrey-raychev-smyatam-che-tazi-istoriya-s-koronavirusa-e-silno-preuvelichena

Хехе... кънчистойчевците голфмилионери :) По назад бях цитирал за Швеция, а и сега Николов също, и тоя "политолог " спори как вижте Швеция ... как нямало разлика / а аз бях сравнил нашите 500/17 със техните 6000/350 / в бройката !!

Направо съм изумен как хем "се прави" че не е чул шведския премиер как очаква още много хиляди, хем и спори с водещия , който му намекна че не е точно така.

Да, Швеция не е въвела официално карантина и строги забрани, но хората спазват препоръките да не се събират, да се ограничават , заведенията казват по празни, има и затворени училища... и т.н.

Лекарите пък казва "политолога"  искали "да ти вземат властта" , да ти отнемат самостоятелността....  или кво още там....

Чудя се.. абе как все едни  и същи опорки пускат стари червени "политолози". Как са единни по политически цвят спрямо "мнението " им за пандемията. Удивитлен синхрон :) 

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Според Миро, който е инженер, смъртността е 50 %, представи си какво се върти в главите на простия народ, като излезе да ги наплаши страховития геерал с лампазите от телевизора.

Удобно пропускаш израза ми  "спекулация над която да помедитираме"  :) 

Ето точните ми думи :

преди 16 часа, miro20 написа:

Ето една спекулация над която професорите тук да помедитират :

17 жертви - 34 излекувани.

Това не е ли 50% ?

Ама то е ясно... целта ти е да тролиш и да се заяждаш :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 3 минути, miro20 написа:

Как са единни по политически цвят спрямо "мнението " им за пандемията. Удивитлен синхрон :) 

Ами не мисля, че им е трудно. Червените комунисти нямат друга алтернатива, освен да кажат истината, че става дума за лека настинка.

После народа като се усети, че го будалкат, да има на кой да повярва пак.

А дано измете цялата сган де му пие кръвта. Ама надали. Като ги гледам как са лапнали телевизора и се надпреварват да вярват на геерал  Смотанджийски

Срещнах позната-сервитьорка. Жената живее на квартира и има болно дете. Хлипайки се оплака, че този месец ще устискала, но за нататък не виждала как ще си плаща наема и сметките, а и кога изобщо ще можела да почне пак работа. Аз на нея ще и помогна, ама колко ли хора са в това положение.

Това е страшното, не вируса. Него може би всички ще го прекараме. 

Сори, че ви прекъсвам полемиките, ама ми стана кофти след тази случайна среща.

преди 5 минути, miro20 написа:

Хехе... кънчистойчевците голфмилионери :) По назад бях цитирал за Швеция, а и сега Николов също, и тоя "политолог " спори как вижте Швеция ... как нямало разлика / а аз бях сравнил нашите 500/17 със техните 6000/350 / в бройката !!

Направо съм изумен как хем "се прави" че не е чул шведския премиер как очаква още много хиляди, хем и спори с водещия , който му намекна че не е точно така.

КОйто може да чете между редовете, ще види от тия две статии, че върху шведското правителство се упражнява натиск да въведе същите мерки, каквито се приложиха на много места. Втората статия е 100 % спекулация, което значи че вече се упражнява и медиен натиск. Още преди 2 седмици се говореше, че "обществени" организации упражняват натиск върху правителството. Мисля че спокойно можем да заменим "обществени" със соросоидни.

Всъщност името Геерал Бостанджийски му отива. Щото е турен в телевизора да плаши хората оттам. Като бостанско плашило.

Той затуй си туря и черната униформа, да изглежда по бостанджийски

Това са резултатите от днес-Общо тествани 15889665071654_Screenshot_2020-04-05CoronavirusUpdate(Live)1218087Casesand65834DeathsfromCOVID-19VirusOutbreak-Worldometer(1).png.8d99b75c2f1331326e8913e70ba1162b.png

Това са вчерашните резултати-Общо тествани 566.

Разбира се българските медии бързат да публикуват изфабрикуваните тестове защото днес се събират "големите" за да разпределят новите пакети помощи,които няма да се считат за дълг.

Screenshot_2020-04-05 Coronavirus Update (Live) 1,218,087 Cases and 65,834 Deaths from COVID-19 Virus Outbreak - Worldometer.png

преди 17 минути, _Belial_ написа:

КОйто може да чете между редовете, ще види от тия две статии, че върху шведското правителство се упражнява натиск да въведе същите мерки, каквито се приложиха на много места. Втората статия е 100 % спекулация, което значи че вече се упражнява и медиен натиск. Още преди 2 седмици се говореше, че "обществени" организации упражняват натиск върху правителството. Мисля че спокойно можем да заменим "обществени" със соросоидни.

Аз това, дето приписват едва ли не всички грехове на Земята на Сорос, много не го разбирам, но в случая... Доколкото помня има няколко пъти, когато играе срещу пазара и печели. Така че в този случай, спокойно може да се допусне. И какво правят толкова пари толкова диванета, може ли някой да ми обясни? Власт? Глобална власт? Наистина вече има една класа нечовеци. Може да не са сиви на цвят и във вените им да тече червена кръв, но човешки същества не са, определено. И аз пак да кажа. :clown: И никой не обсъжда EVENT 201 - там има представители на нечовеците. В обобщаващото видео.  И как странно си стои в Ютуб. Само коментарите заключиха. Вметка: един от организаторите му е "Джонс Хопкинс", така че като срещнете "по информация" на" Джонс Хопкинс", да си знаете. ;)

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

Ами не мисля, че им е трудно. Червените комунисти нямат друга алтернатива, освен да кажат истината, че става дума за лека настинка.

хехе .... не мога да те позная. Почнал си да вЕрваш на комунисти. Щото казвали "истината" :lol6:

Комунист и добър ден да ти каже, погледни къде е слънцето .

Добре добре... какво падение, какъв резил... ама ти си знаеш....  :) 

а ето и коментар за видеото което се върти из вашите конспиративните кръгове, а и тук някой го бе постнал по назад :

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

Според Миро, който е инженер, смъртността е 50 %, представи си какво се върти в главите на простия народ, като излезе да ги наплаши страховития геерал с лампазите от телевизора.

Без съмнение смъртността е много висока и опасността за човечеството е напълно реална. Вие си спорете колко са точните проценти, може и някой да успее да познае, при все че в темата и извън нея има достатъчно "експерти", които да споменат всеки възможен процент от 0%-100%, от това следва че поне един "експерт" ще бъде "прав". Дори този който се окаже прав, може в първият момент да се изненада от това, но едва ли ще си признае публично, че не е очаквал точно той да е позналият.

И един неспоменаван аспект на изолацията.

Ръст на домашното насилие. В "матушката" то си е традиционно.. "по цял ден пие и бие" ... За някои други държави нещата са... :

Во Франции за первый месяц изоляции число случаев домашнего насилия выросло в среднем на 32% , в Британии число звонков на общенациональную горячую линию выросло на 65% за неделю, Испанская горячая линия отметила рост числа обращений на 12,5% в последние две недели, на Кипре зафиксирован рост в 30%.

https://novayagazeta.ru/articles/2020/04/04/84710-ves-den-piet-i-biet

А в Китай насилието е нараснало 3 пъти .

Швеция пък криела леко бройките... :

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/shveciya-kriela-danni-za-smurtnite-sluchai-covid-19

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 минути, Мальчик Бананан написа:

Аз това, дето приписват едва ли не всички грехове на Земята на Сорос, много не го разбирам, но в случая... Доколкото помня има няколко пъти, когато играе срещу пазара и печели. Така че в този случай, спокойно може да се допусне. И какво правят толкова пари толкова диванета, може ли някой да ми обясни? Власт? Глобална власт? Наистина вече има една класа нечовеци. Може да не са сиви на цвят и във вените им да тече червена кръв, но човешки същества не са, определено. И аз пак да кажа. :clown: И никой не обсъжда EVENT 201 - там има представители на нечовеците. В обобщаващото видео.  И как странно си стои в Ютуб. Само коментарите заключиха. Вметка: един от организаторите му е Джонс Хопкинс, така че като срещнете "по информация" на Джонс Хопкинс, да си знаете. ;)

Ми те са бездетни тия.Нямат семейства. Няма за кого да милеят, да направят по- хубав свят. Те са Играта и Властта на земята. Даже не е за пари, защото те пари си имат за хиляда луксозни живота напред. Ай смятай ти сега. За тях живота е като компютърна игра! Толкова са извратени вече в старостта си. Злобата към Човечеството! Те не искат много- многото си го имат. Искат Всичко!!!

на 4.04.2020 г. в 2:03, skalata_73 написа:

Разбрахме, че Валкирия не е. Тя отпада от заподозрените.

Току що напръска с Райд, разни пръдливки, скунксове, байки...   и пр. от половината фен клуб на Дельо войвода от Якоруда.:lol6:

на 4.04.2020 г. в 2:03, skalata_73 написа:

Професор Дмитрий Еделев каза друго, затова попитах.

Ако трябва да посочим  заподозрените в създаване на изкуствен вирус за масово поразяване, то това  означава ,че Русия също трябва да я наредим сред тях. В Новосибирск  се намира най-голямата  и секретна лаборатория Государственный научный центр "Вектор".Това  е един от двата научни центъра /другия е в САЩ/ в който се намират на съхранение някои от най-опасните вируси в света. Този на Ебола и едрата шарка са сред тях. Другия голям такъв център е в Германия  и се намира на  остров Риймс, където в условия на строга секретност учени разработват ваксини срещу най-страшните вируси на света. Инвестициите на правителствата в тези лаборатории са за милиарди. Да ме прощава научното светило но други учени казват, че , ако някой тръгне да разработва биологично оръжие за масово унищожаване, той съвсем спокойно може да си бръкне в банката от съхранявани вируси за които гарантирано се знае какво причиняват и няма да се щура като луд да залага на игра в тъмното с нов вирус. При положение,че освен "врага", може да измре и твоето народонаселение при липса на открита ваксина.

Изобщо нямам за цел да оборвам поредната конспирация, която нормално се появява винаги около такива екстремни ситуации, но твърдо вярвам ,че това е животински вирус мутирал през няколко гостоприемника преди да почне да поразява човека.

Имам лични наблюдения от някои азиатски пазари и съм сигурна че по стечение на куп обстоятелства появата на този вирус е точно такава, каквато е застъпена в обясненията на повечето учени. Това, което лично видяха очите ми на един от пазарите за месо в Банкок - Тайланд  и в една ферма за крокодили пак там потвърждава това. Невероятна смрад, мръсотия, липса на какъвто и да е ветиринарен  контрол върху продаваното месо, то се разфасова направо на земята пред или зад сергиите, кръвта  и  отпадъците, които не се използват за ядене се хвърлят на земята ,където ги ядат и лочат кръв кучета, котки  и мишки. От там пазаруват за ресторанти, месарници, малки магазинчета. В някои от "деликатесите" им месото се яде сурово без никаква обработка през огън или вода . На друго място  одират  прилепа,  или друго хвъркато ..изплакват го в една кофа с вода в която тази процедура се е въртяла цял ден. Пробождат го с дървен шиш през ануса и главата запичат го като шишче и ти го продават. Взимат и ядат още на място. Отново без никакъв контрол.

Китай е една от най-големите туристически дестинации и годишно е посещавана от милиони туристи и е напълно възможно да тръгне в различни посоки всякаква зараза.

Най-лесно е да не се вярва или поне да се подхожда скептично към всякакви "факти" от този род. Когато едновременно с това нямаш   вяра, и  достоверни доказателства,  тези конспиративни теории не могат нито да се приемат, нито да се отричат. Те просто си висят във въздуха. Това е пътят да се избягва паниката.

-----------------------

Понеже съм силно вярващ човек, вярвам, че на никой не трябва да се вярва на сляпо и на юнашко доверие.

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Ми те са бездетни тия.Нямат семейства. Няма за кого да милеят, да направят по- хубав свят. Те са Играта и Властта на земята. Даже не е за пари, защото те пари си имат за хиляда луксозни живота напред. Ай смятай ти сега. За тях живота е като компютърна игра! Толкова са извратени вече в старостта си. Злобата към Човечеството! Те не искат много- многото си го имат. Искат Всичко!!!

Де да ги знаеш. В случая не знам как е - по-скоро всеки си се възползва. Четох, че някакви индийски адвокати (но не знам от страна на Индия ли) и един американски сенатор искат да водят Китай пред Съда за правата на човека. Има и публикувани искове за трилиони долари. Успех. :lol6:

на 4.04.2020 г. в 8:03, _ramus_ написа:

eee!!! Toва вече разби сърцето на доста хора сред тоя форум и ги обезкуражи. :) Моля ви, имайте милост и не отнемайте надеждите...

Виж как си разбрал нещата.

Споко, Валкирия има в джобчето още много козове и с кеф  ще събере оставащите до 100% форумна  омраза от настоящите 90%:lol6:

преди 5 минути, Мальчик Бананан написа:

Де да ги знаеш. В случая не знам как е - по-скоро всеки си се възползва. Четох, че някакви индийски адвокати (но не знам от страна на Индия ли) и един американски сенатор искат да водят Китай пред Съда за правата на човека. Има и публикувани искове за трилиони долари. Успех. :lol6:

Бих подкрепил. Китай носи огромна вина в случая. Най- малкото заради факта, че от самото начало та до ден днешен не са спрели да лъжат и да крият информация.

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Китай носи огромна вина в случая. Най- малкото заради факта, че от самото начало та до ден днешен не са спрели да лъжат и да крият информация.

Така е. Но там това е въпрос и на партийна политика.

преди 8 минути, M.Николов написа:

Още малко конспирации:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8341392

Много евтин опит на китайците да отклонят вниманието от себе си.

последно какво стана с БЦЖ-то - че аз две имам даже

току-що, haidukpikaso написа:

последно какво стана с БЦЖ-то - че аз две имам даже

Ние двамата ще оцелеем и ти ще си моята Ева  Кофти е, че и двамата вече сме опитни хора :D

преди 1 минута, sliderum написа:

Ние двамата ще оцелеем и ти ще си моята Ева  Кофти е, че и двамата вече сме опитни хора :D

добре, съгласна съм Адаме

:)

преди 22 минути, sliderum написа:

преди 19 минути, haidukpikaso написа:

добре, съгласна съм Адаме

:)

Ако смея да попитам, кой  от двама ви ще е с корона.

преди 8 минути, valkiria1 написа:

Ако смея да попитам, кой  от двама ви ще е с корона.

той :)

преотстъпвам му я

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.