Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

@_ramus_

Аз в коментара си далеч нямах предвид информацията която предоставят медиите.Исках да кажа информацията която ни предоставят тези който дирижират процеса.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 6 минути, Lumberman написа:

с грижа да се компенсират загубите на хората,

това де не са ти бащица и майки. Всички ще загубим нещо - това е цената. КОгато някой губи нещо, по този наЗа какво ревете с тая театрална игра непрекъснато?

преди 12 минути, Lumberman написа:

за разлика от вируса

Стискам палци да си прав. В смисъл, то от две злини няма принципно по-малка и по-голяма. За народа има, за него кризата е по-голямата беда, за индивида... Вирусът се очаква да е по-краткотраен от една икономическа криза, която може да продължи пет-десет, кой знае колко години. Дали животът ти ще приключи веднага или от една точка нататък, ще попаднеш в л...ната и няма да се измъкнеш оттам - не знам. Говоря за най-черния сценарий разбира се. Принципно е хубаво да се мисли така - чакай най-лошото, а ако дойде друго си плюеш в пазвата и това е. Така или иначе си мисля, че дотук беше с ББ. 10 000 000 000. Мръсниците се оттеглят по тържествен начин. За чао, вземи тоя дълг, майна.

преди 9 минути, XEPO-1 написа:

която ни предоставят тези който дирижират процеса.

няма дирижиране - няма как да има - при положение че всеки пише толкова различно. Вие не разбирате сами как се улавяте сред собстъвените си капани. Има всякаква информация - заради предватителната нагласа всеки си подбира кое да чете и така си запазва нагласата и само я надгражда.

Усещането за опасност се основава на психологически процеси и явления. Никой от пишещите тук не разбира от това, а парадокса е, че именно то НИ управлява във всяко отношение, и при всички случаи.

Именно емоционалната компонента, издигната в приоритет заради усещането за опасност - задава представата че всичко се управлява от някого, че се дирижира, че се организира. Заради същото огромна маса от неграмотни хора непрекъснато вярват че има Създател - това е най-близо до вече формираните им първични представи, основани на първични усещания. Някой е нужно да създава всичко, да го ръководи, което иначе изглежда сложно и в никакъв случай... в никакъв случай - да не се допуска какво означава СЛУЧАЙНОСТ. Винаги е нужно някъде да се привиждат връзки - по аналогии, по сходства, ако ще и формални да са, но - като се съставят връзки, намалява тревожността и усещането за опасност и страхуване. Това е емоционалната стойност на т.н. "обяснения" и тя е основен приоритет за огромния брой хора по света.

В психологията това се обобщава като особеностите на 'емоционалния мозък'...

преди 11 минути, _ramus_ написа:

виж, въобще четеш ли се - ти и с думичките си зле, по принцип.  Но ми се стгрува че си отново на бая ракии. Или там - това, дето го пиеш. Заваляш вече, бъркотия е, и да наричаш това "мисля" е сбъркано и пиянско. А и е иронично. Легни си  че утре сутрин пък ще си в махмурлука и ще има весели писания - ъгейн. :)

Не се надъхвай така душко. Алкохол не пия. С инфаркт съм и би било самоубийство, а не съм голям фен на суисайдъл тендънсийз.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

няма дирижиране - няма как да има - при положение че всеки пише толкова различно. Вие не разбирате сами как се улавяте сред собстъвените си капани...

Абе човек,стига се филмира.Имам предвид всички тия щабове,генерали,учени дето всеки ден излизат в определен час и започват с цифрите и мерките.Тях визирам да са по-конкретни и ясни.

преди 12 минути, _Belial_ написа:

С инфаркт съм

виж сега - с думичките... така... Може би БИЛ с инфаркт. Ако СЕГА си с него - вече да си отлетял при "своите" от четирите посоки.

преди 10 минути, XEPO-1 написа:

Тях визирам да са по-конкретни и ясни.

използвам думите ти за да напиша неща не само за теб. Понякога има и интелигентни и знаещи хора - да се зачетат. За тях е... евентуално, ако...

А иначе - те са си ясни, но не и за неразбиращите. Не може генерала да говори като на цигански пазар. Разбирам колко е важно това за много хора, но не може целия свят да се обърне като че сме на село и да се разказват приказки. Генерала не е учител на ученици в 3 клас. Повярвай - който разбира от материята, му става ясно веднага. Всичко се записва и се гледа после подробно, под лупа. Събират цифри, събират справочни данни и съставят статистики. Това се прави от грамотни и опитни хора, а не форумни виртуални дракони и всичко-разбирачи.

Разбира се - винаги има неща които не се казват. И така трябва да е - емоционалния начин по който всичко се интерпретира е основната причина да не се дава гласност на много неща. Това не са непременно зли намерения, имат си основания. Ако някога, някъде си ръководил и отговарял за хора... би разбрал. Колкото повече хора... толкова е по-трудно и ангажиращо.

преди 6 минути, _ramus_ написа:

виж сега - с думичките... така... Може би БИЛ с инфаркт. Ако СЕГА си с него - вече да си отлетял при "своите" от четирите посоки.

С инфаркта нема "бил". Част от сърдечния мускул е мъртва. Също като емфизема на белия дроб. Имаш толкова да наваксваш до първи клас, че е изумително защо си губиш времето с писане. Някой да не ти е обещал че ще живееш 300 години? Не му вервай. Дано не си му платил вече.

преди 1 час, petie1 написа:

...

Ами а де тук е България нали знаеш....

Оказа се, че не само в България е така...

преди 3 часа, miro20 написа:

Ето една спекулация над която професорите тук да помедитират :

17 жертви - 34 излекувани.

Това не е ли 50% ?

преди 2 часа, miro20 написа:

Нищо . Да помедитираме над тези 50%

Смъртност 50% ? не е ли стряскащо ?

Хахахахахах! Ахахахахахахахах! Ахахахахахахах...

:lol6::lol6::lol6::lol6::lol6::lol6:

Значи, от 17 жерви + 34 "излекувани" = 51 общо болни (по твои данни от цитирания пост)

Та 17 жерви от 51 болни е 1/3 (около 33%) а не 1/2 (50%) както се опитваш да ни убедиш!

Това е относно математиката ти...

Тук ще се направим на разсеяни, че не си включил и текущо боледуващите към този момент (които са 503 към момента)

Ше рече (17/503)*100=3.379%

И това, без да си включил болните и преболедувалите, които не са регистрирани... И те процентите намаляха още...

Ай ся ти медитирай над 50%-товата спекулация...

преди 2 часа, _Belial_ написа:

Стряскащи са само познанията ти по математика. Нищо друго няма стряскащо.

Е, поне е весело с него...

преди 1 час, Миро Асенов написа:

като гледам не знам дали има смисъл от тия карантини и извъредни положения

пак има смъртни случаи а уж би трябвало да няма понеже са на болнично лечение и на изкуствено дишане

и който си умре си умре 

Те отдавна си го казаха - мъчат се да забавят нещата. Тоест, здравната система да е налице, когато има някакъв пик. От друга страна това забавяне води до стотици пъти повече жертви поради няколко причини. Първо, жертви от катастрофи. Човек не е устроен да кара в конвой. Това е все едно от малко село или град да те изпраскат в София и да искат от теб да караш в трафик. Е, няма как да стане. Второ, жертвите от това, че не получават адекватна и навременна медицинска помощ. Това е най-страшното. Вече не може да разчиташ на здравната ни система, че ако случайно се разболееш по-тежко, ще се опитат да ти помогнат. Не, няма да ти помогнат и това е страшното. Статистически погледнато 100% от населението на земята умира заради болести, а не от естествена смърт. И когато спънем здравната система заради 0.1% съмнително заразени, от които само 0.002% са с летален край, ние обричаме може би 20% от населението на самотек. От тия 20% дори 1% да спасим, пак ще са повече от тия 0.002%!  И то многократно повече! Когато обречеш народа си на нищета, безпаричие и болест, ти реално прилагаш геноцид! 

преди 1 час, Michigan111 написа:

Да, четох някъде, че имало болници без тестове.  Не знам дали е вярно, но не бих се учудил,  в България сме все пак. ...

То не е само в България така! Оня ден съпругата ми говори с личната лекарка по телефона и тя (лекарка) обясняваше, че тестове се правят само на медици, които контактуват с болни и на хората по старческите домове, и че лекарите действат с презумпция, че всеки обадил се е болен.

Ма ти мани тестове. Те маски, ръкавици и спирт нямат! Затварят поликлиники и оставят само такива, в които има спешно отделение (тъй наречените ърджънт кеър - да се прави разлика с имърджънси руум, което е еквивалент на нашата Бърза Помощ) за да могат да пренасочат всичките консумативи там.

преди 1 час, Michigan111 написа:

А със Sleda какво стана, оправи ли се? 

Писа, че вече е в добро разположение на духа и че се чувства здрава! Значи, тя добре се е преборила с каквото е било там, а пък ние добре сме и стискали палци! Ше черпи начи :)

преди 3 часа, miro20 написа:

Нищо . Да помедитираме над тези 50%

Смъртност 50% ? не е ли стряскащо ?

ами то си е  50% смъртност

от тия 500човека с тестовете  връзкарите в болницата 

като се качих в рейса от 10 човека 3 кашлят

а в нашия град ги водят 6 човека болни от 100 хиляди ....

и некви пенсионири  се накачали сулю къде си тръгнал бе седи си дома

преди 7 минути, Миро Асенов написа:

ами то си е  50% смъртност

от тия 500човека с тестовете  връзкарите в болницата 

като се качих в рейса от 10 човека 3 кашлят

а в нашия град ги водят 6 човека болни от 100 хиляди ....

При мен всички кашлят, но никой няма температура :)  Сега да те е страх да се изкашляш.  Преди на никой не му правеше впечатление, че някой кашля. Сега това прави впечатление. Кашлицата мисля е някаква защитна реакция на организма. Изхвърлят се разни нещица от дробовете. Напълно нормална си е, особено в нашите обгазени градове и нашите обгазени работни места. Аз кашлям откак се помня, щото все мизерия, работя в такава атмосфера, дето ако не се кашля, загиваш. Кашлицата изхвърля доста вредни частици и прочиства дробовете ти.  Разбира се, твърди частици главно, не фини. Но чак сега отделяме внимание на околните че кашлят. Но те си кашлят от време оно, щото и от време оно живеем в замърсена атмосфера.  Лично аз кашлям по две причини. Първата е, когато изляза отпуск. Тогасва въздуха става чист и аз кашлям, понеже съм свикнал на мръсен. Това една седмица някъде. Кашлям и кашлям от чистия въздух. После спирам. Отивам на работа след 15-20 дена и първите няколко дни яка кашлица. После пак спирам :) Просто свиквам.  И това от над 20 години. От тогава се засичам, че кашлям като изляза отпуск и кашлям, като се върна на работа. 

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Минаха 3 седмици, само покашлювам нищо особено, и не се чувствам болна. Язък   😀 ще излезе обикновено простудно или от старите вируси, чукам все пак на дърво, че най-добре е да минат 4 седмици.

В такъв случай Няма смисъл да ви разказвам симптомите по дни.

преди 1 час, Sleda написа:

Минаха 3 седмици, само покашлювам нищо особено, и не се чувствам болна. Язък   😀 ще излезе обикновено простудно или от старите вируси, чукам все пак на дърво, че най-добре е да минат 4 седмици.

Радвам се за тебе. Стискам ти палци!

в момента има грип също

но се очаква в сащ другата седмица да умират по 3000 на дн според математически проучвания и статистики

преди 8 часа, _Belial_ написа:

Има нещо гнило в Дания значи.

Що само в Дания ? Whether tis nobler in the mind to suffer the stings and arrows of outrageous fortune

Добре, че са Швеция, Бразилия и Беларус, че да измият срама от челото на човечеството

преди 7 часа, Michigan111 написа:

Ръждив гологан не се губи

преди 6 часа, darkterminal написа:

Хахахахахах! Ахахахахахахахах! Ахахахахахахах...

Е то това беше целта.. да помедитирате малко :) 

И не, сметките не ги правя по общ брой болни. Това е очевидно. Просто обърнах внимаине - 34 излекувани, 17 починали.

Е, вече са други цифрите , но както и да е

И още от Швеция , която бе давана за пример за по свободни мерки

Цитат

Що се отнася до избраната от правителството стратегия да не въвежда задължителни строги мерки за изолация, шведският премиер призна, че "това означава също, че ние ще имаме повече много болни хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме много повече мъртви".

По последни данни в 10-милионна Швеция има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия коронавирус и 358 починали.

"Мисля, че (шведският подход към кризата) не бива да бъде преувеличаван прекалено много", каза още Льовен. Той се аргументира, че "всички страни обмислят как да наложат социално дистанциране и да укрепят здравната си система. Ние го правим по различни начини, понякога сме на различни етапи (от епидемията)".

https://bnr.bg/horizont/post/101252695/shvecia-da-se-podgotvi-za-hiladi-smartni-sluchai-ot-novia-koronavirus-predupredi-premierat?fbclid=IwAR0xEmjKcoI2XvwhKhOIjLP2YSFOQM0T_u_iI_jM3qOXlhPdPY71oZYr2no

Спрямо  522/18 които са последните данни у нас, мисля ясно се вижда че има позла от мерките.

Какво би било ако към момента имахме 6000/300 починали ? Какъв вой щеше да има... Боко Тиквата как не бил взел мерки.... :) 

От САЩ:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Е то това беше целта.. да помедитирате малко :) 

И не, сметките не ги правя по общ брой болни. Това е очевидно. Просто обърнах внимаине - 34 излекувани, 17 починали.

Е, вече са други цифрите , но както и да е

Недей да даваш такива примери, щото се излагаш. Нъл си уж инжинер. Тебе май като се знаеш какъв си инженер и те е страх да ходиш на доктор. Аз се чудех досега, що си взел страната на апокалиптусите

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

Що само в Дания ? Whether tis nobler in the mind to suffer the stings and arrows of outrageous fortune

Добре, че са Швеция, Бразилия и Беларус, че да измият срама от челото на човечеството

Ръждив гологан не се губи

Ти си ръждив! 😀

Вирусът не бил живо същество. Интересно защо го е създала природата. То и човека не се знае защо го е създала, де.

преди 4 часа, Sleda написа:

И при мен мина леко но не съм се изследвал Имах леко задушаване и лека кашлица без висока температура

преди 13 минути, Sleda написа:

Вирусът не бил живо същество.

Тя и Гея може да е жива. И да ни мисли за вируси. Кралете, папите и патриарсите се явяват коронавируси в този контекст. Като и се възпали пневмонията и току изригне некой потоп или вулкан, да се оттърве от поне част от нас и да може да диша.

"Каквото горе, такова и доле, както от голямото към малкото, тъй и от малкото към голямото"

преди 37 минути, Sleda написа:

...

Вирусът не бил живо същество. ...

Тъй се учи в училище... Щото не можел да се самовъзпрозивежда... По-модерните школи имат друго мнение... Щом носи генетична информация и намира начин да го възпроизвеждат, значи е жив...

преди 58 минути, Sleda написа:

...

... Интересно защо го е създала природата. ...

От еволюционна гледна точка, вирусите са естествен мутогени и способстват за тъй нареченият хоризонтален метод за разпространение на мутациите... Вертикалният се изразява в предаване на мутациите по наследство, а хоризонталният е когато мутация се разпространява в популацията по ненаследствен начин... Примерно, вирус заразява дадена популация и оставя част от своя генитичен код в ДНК-то на всеки от индивидите, като по този начин, осигурява в много линии възможността да се разпространи и закрепи тази мутация във вида...

Разправят, че появяването на плацентата у бозайниците било следствие от мутация причинена от ретровирус...

Така погледнато, можем да кажем, че е един от естествените двигатели на еволюцията...

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Недей да даваш такива примери, щото се излагаш. Нъл си уж инжинер. Тебе май като се знаеш какъв си инженер и те е страх да ходиш на доктор. Аз се чудех досега, що си взел страната на апокалиптусите

Ще давам. Това че не можеш да ги осмислиш, не е мой проблем. :) 

Вече бях споменавал май поканата , но ето ти пак тема за чудене :

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8406044?fbclid=IwAR0mWf1wG2otpk8mVT6E6xJ6OvuN-S8uP3B60VeTVgArbT9bwS1IEiarO_U

Не се бави... възползвай се от поканата в болницата :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.