Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Да отвърнем на злото с добро. 

ъъъ - може ли пак... че преди малко нещо ме засърбя от поникването на новите ми зли рога, зъби и нокти...

Байдъуей - нали имаше някакъв 'просветлен", среден път някакъв си?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 час, _Belial_ написа:

Ето че си открил и една (може би главната) от причините за високата смъртност

Това поне за мен не е откритие. То е нещо очевидно.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

ъъъ - може ли пак...

Щом е за тебе.

Моето мнение е, че по официалните медии умишлено насаждат паника. 

Не ме анализирай, кажи какво е твоето мнение и да гръмнем шампоанското

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

"Той ще се вслуша в съвета ти" - първоаприлска шега

няма шампанско.

Паниката не се насажда, стреса не идва от медиите, той е сред хората. Медиите служат за пренасяне на тоя стрес, но и от това че се налага живота рязко да се промени и твърде много хора губят навичността и комфорта които са си създали. Тук идва момента в който си личи нивото и способността за адаптивност, на всеки.

Медия е и тая тема, този форум - МЕДИЯта е само посредник, контекста. За един ставащото е паническо, за друг - не толкова, за трети - никак. Това зависи от самия човек, не от медии, от говорители, генерали или правителство. САМИЯ ЧОВЕК ... Но като не е възможно да се поеме лична отговорност - виновни стават всички и всичко... и те са злото, причините...

Няма нищо, което да е нещо извънредно спрямо живота и света. Пандемии е имало през цялата история на човека. Имало е пандемии с огромна смъртност - например чумната, през средновековието. При това - не само една... Някои си отиват, други - продължават. Живота на всеки, може да прекъсне всеки миг... всеки миг. Моргите са пълни с "изживяващи се за вечни". За мен това не е нищо извънредно, за други - е.

Не е виновна никоя медия, че откликва на водещия си таргет. Както и темата няма нищо общо със заглавието си, защото сред нея някои истерици намериха подходящия контекст да си преповторят параноите сред които живеят.

Точно хора, които въобще си нямат представа от вируса, от особеностите, дори и от обща биология - те заплямпаха глупости защото живота им се въртял около цитати от всякакви медии. И се скъсват да събират и посочват на другите някакви букви и цифри, докато всъщност те предлагат своя прочит и емоционално възприятие на написаното. Некомпетентните и малоумни обяснения и фантазии кое как било и как трябвало да е - докарват темата до кръчма и маймунарник...

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Щом е за тебе.

Моето мнение е, че по официалните медии умишлено насаждат паника. 

Има да чакаш...

преди 3 часа, Sleda написа:

Две седмици минаха, покашлювам но не се чувствам болна. Ако скоро произведат бързия тест, ще си купя. 
Пазете се!

немати нищо това не е вируса симптомите са ти други.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

няма шампанско.

Паниката не се насажда, стреса не идва от медиите, той е сред хората. Медиите служат за пренасяне на тоя стрес, но и от това че се налага живота рязко да се промени и твърде много хора губят навичността и конфорта които са си създали.

Медия е и тая тема, този форум - МЕДИЯта е само посредник, контекста. За един ставащото е паническо, за друг - не толкова, за трети - никак. Няма нищо, което да е нещо извънредно спрямо живота и света.

Е... това малко прилича на мнение по темата. Рамус все пак смята, че е масова истерия и дори не обръща внимание на заплахата. "Няма нищо, което да е извънредно спрямо живота и света".

преди 4 минути, _Belial_ написа:

Рамус все пак смята, че е масова истерия и дори не обръща внимание на заплахата.

Ма така ли "смята рамус"? Я преразкажи с твои думи - така винаги е по-весело, пък и някои отново няма как да прочетат и ще има отново рефрена за липсващото мнение на рамус.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

А така - я преразкажи с твои думи... Така винаги е по-весело, пък и някои отново няма как да прочетат и ще има отново рефрена за липсващото мнение на рамус.

Помагам ти а ти ми се зъбиш. Направих го защото мен ме четат за разлика от теб.

Не, само се смея. Зъби ти се картинката от аватара ти. Понеже теб те четат - има ли смисъл да кажа кои са ти сродните души?

Имаше и нещо за изискване за поне средна интелигентност, в което не попадат много от маймунките сред темата. Затова и си подбират какво и кого да четат. Интересното е - че и да прочетат - ей това излиза - като твоя "преразказ"...

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Не, само се смея. Зъби ти се картинката от аватара ти. Понеже теб те четат - има ли смисъл да кажа кои са ти сродните души? Имаше нещо за изискване за средна интелигентност, в което не попадат много от маймунките сред темата.

Друг, очакван от теб похват- редактира си мнението за да можеш да се отречеш от него. Само че, забравяш че аз съм го цитирал и то все пак се вижда. :)  Забавен параноик си Рамусе... в редките моменти, когато грамофона е изключен.

преди 8 минути, _Belial_ написа:

Друг, очакван от теб похват

е и редовен. Изпадаш в неспирни цитирания, в които обаче пак е "задника".

И така - я да видим - в думичките които си цитирал, къде пише че

преди 24 минути, _Belial_ написа:

Рамус все пак смята, че е масова истерия

Точно... думичките! Дай сега да видим кой какво, кое и доколко е задник  :)

преди 1 час, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8369417

Специалистите по всичко може и да не четат.

Ами може да се радваме че все пак имат ефект мерките.

Аз това и споменах в поста за който някои тролове, начело и с един "модератор" се заядоха с извадено от контекста "извънредно положение" :)

И го нарекоха фейк, а цитираното бе с акцент именно на това - мерките и заразените.

- за статистиката в Холандия. И че именно можем да сравним нашите що годе навременно взети мерки, и техните, закъснели със седмица и повече.

Та, на фона на техните към 12 хил заразени и към 900 починали / вземайки разбира се впредвид че са 17 млн/  е очевидно че сме по добре с нашите 412 заразени

Характерно е как в страни, взели мерки по късно, бума е по ярко изразен.

САЩ и Англия не бяха ли точно така ? Даже мислеха да се заразяват за да изграждат имунитет.

Е, дори те смениха отношението си , но вече виждаме бума какъв е ....

пп

Сигурен съм че статията и последното изречения  няма да се хареса на някои  специалисти тук, дето се подиграват на труда на тези достойни лекари и дето им пльоскат снимки на стоичков със среден пръст, и дето викат че някои джипита имали повече пациенти, щото 100 хил преминали на операционната маса за тях е едно и също като пациенти на джипита :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Уран сиреч Иран продължава да се запасява по-време на епидемия или пандемия с уран. Вместо с 300, те имат 1500 кг уран. Или 5 пъти повече. За какво им е толкова много уран?

Като не ползват тоалетна хартия, сигурно се мият с този уран.

https://www.aljazeera.com/news/2020/03/iran-enriched-uranium-stocks-5-times-nuke-deal-limit-iaea-200303143054668.html

преди 4 минути, miro20 написа:

САЩ и Англия не бяха ли точно така ? Даже мислеха да се заразяват за да изграждат имунитет.

Поредната лъжа, която "нелъжещия" се опитва да пробута между капките. САЩ  не мислеха да се заразяват за да изграждат имунитет, само Англия, която промени мнението си точно под натиска на Тръмп.

преди 7 минути, miro20 написа:

...Та, на фона на техните към 12 хил заразени и към 900 починали / вземайки разбира се впредвид че са 17 млн/  е очевидно че сме по добре с нашите 412 заразени...

Няма как да сравняваш резултатите на страна която вади данни въз основа на направени тестове със страна която вади данни от това какво са написали из платените медии.

преди 6 минути, acnekt написа:

Уран сиреч Иран продължава да се запасява по-време на епидемия или пандемия с уран. Вместо с 300, те имат 1500 кг уран. Или 5 пъти повече. За какво им е толкова много уран?

Като не ползват тоалетна хартия, сигурно се мият с този уран.

https://www.aljazeera.com/news/2020/03/iran-enriched-uranium-stocks-5-times-nuke-deal-limit-iaea-200303143054668.html

За да посрещнат американците с ядрени оръжия, ако решат да ги нападнат точно сега, когато са болни, слаби и уязвими.

Абсолютно правилна постъпка. Да ги видим Щатите сега, дали ще посмеят да изпратят армия там. Ще стане много кърваво за тях, но си и го заслужават.

преди 30 минути, _ramus_ написа:

е и редовен. Изпадаш в неспирни цитирания, в които обаче пак е "задника".

И така - я да видим - в думичките които си цитирал, къде пише че

Точно... думичките! Дай сега да видим кой какво, кое и доколко е задник  :)

Дал съм ги. Сложени са в кавички. Ще ги сложа пак, ще ги болдна за да се виждат по- добре. "Няма нищо, което да е нещо извънредно спрямо живота и света".

Разбира се, ти ги изтри редактирайки поста си, но аз те изпреварих и го цитирах. Кофти се получи. Детенцето не успя да скрие навреме счупената играчка. Можеш да започваш да ревеш Рамусчо. Рева е единствената превантивна мярка в случая. :)

преди 14 минути, _Belial_ написа:

САЩ  не мислеха да се заразяват за да изграждат имунитет, само Англия, която промени мнението си точно под натиска на Тръмп.

това да не би да го постигна със "самостоятелно мислене"? Или е от медиите - вероятно правилните и смелите медии? А може пък да е от "платените"?

Нещо за задници ставаше въпрос - или не прочете? Да ти го цитирам ли да ти го припомня че доста избирателно си четеш, недоглеждаш? Обаче пък имаш мнения, етикети, посочвания... 

преди 14 минути, _Belial_ написа:

Поредната лъжа, която "нелъжещия" се опитва да пробута между капките. САЩ  не мислеха да се заразяват за да изграждат имунитет, само Англия, която промени мнението си точно под натиска на Тръмп.

Айде пак измишльотини. Само се чудиш как да изкривяваш мнението ми .

Всички знаем какво говори Тръмп за вируса като за грип , и колко критики отнесе февруари месец

https://www.actualno.com/america/provali-li-se-trymp-kato-lider-sreshtu-koronavirusa-news_1440990.html

Сега има ли нужда да ти вадя от последните новини какви трилиони се заделят и какви мащабни мерки  ????

За Англия е ясно .

Мен ми е ясно че целта ти е да тролиш и да ми изкривяваш думите,ама накрая пак оакан оставаш :) 

:halloween10:

преди 13 минути, XEPO-1 написа:

Няма как да сравняваш резултатите на страна която вади данни въз основа на направени тестове със страна която вади данни от това какво са написали из платените медии.

"плтените медии" цитират официалните ни институции и щабове.

Да, можеш да се съмняваш в нашата публичност/цензура, но това е друга тема.

Сравнявам съвсем коректно. И резултатите са очевидни.

Нещо повече - генерала беше публикувал  колко теста са правени сравнено на 1 млн население и изброи повечето европейски страни

https://trud.bg/ген-венцислав-мутафчийски-в-отговор-н/

така че не мисля че има някаки лъжи за нашите тестове и статистика.

преди 5 минути, _Belial_ написа:

Няма нищо, което да е нещо извънредно спрямо живота и света

така - няма смисъл да си повтаряш глупостите - да минем по същество:

Това е "спасения от теб цитат" - мога и аз да чета, идеята е да се забележи кое и в каква връзка е ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ, с преразказа на твоите думи

преди 59 минути, _Belial_ написа:

Рамус все пак смята, че е масова истерия

Та? Разкажи да покажеш "прочита си" и разликата между четене и прочитане.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

така - няма смисъл да си повтаряш глупостите - да минем по същество:

Това е "спасения от теб цитат" - мога и аз да чета, идеята е да се забележи кое и в каква връзка е ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ, с преразказа на твоите думи

Та? Разкажи да покажеш "прочита си" и разликата между четене и прочитане.

реви, реви...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.