Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 16 минути, _ramus_ написа:

нещо искаш ли - горе е написано. Някога, като го прочетеш, но съветът ми е - недей. Така си си добре, карай си по ролята. Аватарите понякога говорят доста за избралия ги. Не че и да ги смениш - както правят други палячовци - с нещо се променя в написаното.

а това беше най-смешното... :) Браво!

Рамусе, а колко по-удачно беше да си признаеш , че си овца и медийните постановки са ти библията.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Цитат

Андрешко не иска да носи маска. Андрешко не иска да си купи маска. Иска да МУ я купят. Андрешко дава всеки ден 5 лева за цигари, но 2 лева за маска няма да даде. Андрешко не иска да стои вкъщи. Андрешко иска да се разхожда и спортува. Той не е спортувал нито веднъж през живота си, но сега е първи олимпиец. Андрешко реве, че няма пари, защото има кредити. Но си купува телефон за 1000 лева и автомобил за много повече. Някой друг му е виновен, че е прострял краката си извън собствената черга. Андрешко псува държавата, защото е повече от държавник, той е политолог, вирусолог, той е пенкилерът на пенкилерите. Нищо, че не може да пише грамотно. Андрешко иска да е здрав, но не иска да спазва правилата. Той реве кански срещу съседа си, който се е върнал от чужбина и е под карантина, иска да го линчува (ако може! ), а после праща децата си да играят навън, защото е здравословно в условията на коронавирус. Вие не можете да се мерите с Андрешко. Той е над всички и всичко. Той е алфата и омегата, той не си оставя магарето в калта. Той го е яхнал и препуска по форумите. Време на дарителство е. Андрешко има много акъл за даряване. Всяка връзка с действителни лица и събития е неуместна. Това е опит за художествена измислица!
- автор Рени Христова

преди 9 минути, _ramus_ написа:
преди 15 минути, _Belial_ написа:

Щот аз помня много.

а това беше най-смешното... :) Браво!

Де да помнеше колко пъти се е излагал  :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, _Belial_ написа:

по-удачно беше да си признаеш , че си овца и медийните постановки са ти библията.

Така де - продължавате да живеете като че сте в кабинет на терапевт. То и няколко други имат силна нужда, но не си признават.

Байдъуей - Да влезна малко и аз в ролята на благия доктор:

Разкажете ми какво изживявате - специална овца ли сте, овца извън плета на кошарата ли сте, или сте вълк? А може би - силно желаете да сте ОВЧАР, или Куче-пазач на овцете?

току-що, miro20 написа:

Кое от първите думи "Абе кой говори за мене бре"  и... " ходи се мери с тия хора които неглижираш" ... не разбра  бе умен?

Ти защо реши, че неглижирам нещо. Казвам че е неподходящо за целта и се аргументирам. Не съм казвал че някой си е калпав лекар. Казах че не е нужния лекар. То и тебе ако те боли главата, няма да отидеш при хирург, ама колкото да си плямпаш...

преди 12 минути, XEPO-1 написа:

Изолацията,поне до момента,е единствения успешен начин за борба с вируса.

Това не е борба с вируса. какви ги пишеш? Това не е борба с вируса, а доброволна смърт. Ти дори не си даваш сметка, че почти всичките ти човешки права са отнети с тази форма на затвор, защото "на страха очите са големи".

Освен това:

на 20.03.2020 г. в 19:29, Myanmar написа:

А полови болести се предават по полов път. Колкото по-малко хора правят секс, толкова по-малко болести по полов път. Тотална забрана за секс - изкореняване на СПИН, сифилис, гонорея, хламидии, хепатит В и краста!

За бога, хора, не правете секс!

преди 8 минути, _ramus_ написа:

А може би - силно желаете да сте ОВЧАР, или Куче-пазач на овцете?

Кораб- майка

преди 4 минути, _Belial_ написа:

То и тебе ако те боли главата, няма да отидеш при хирург, ама колкото да си плямпаш...

На уролог ще иде.

Измислихте ли вече ваксина господа? Че , тука има двама трима баш мастори по-всичко това ни е известно.

Ако може да помоля да си пишете на лични съобщения освен ако някой не си докарва с дращене нещо отгоре. #КОЙ - той си знае.

преди 11 минути, _Belial_ написа:

Казах че не е нужния лекар.

за кого и за какво - нужния. И според кого?

Деца, имате проблем с авторитетите. Още от детството ви е, не ви е виновен никой друг. Психично още не сте минали пубертета в тийн-годините.

Няма как да наречете измислиците си "ТЕЗИ". Фантазиите само децата ги бъркат с реалността. Вие толкова нахакано изразявате че сте сериозни, но има няколко съществени проблема. Детските неизживяности не могат да са ТЕЗИ, нито това се нарича "логика". Аргументи се ползват само когато става въпрос за сериозни неща, за между сериозни хора. Същите няма как да са сериозни с несериозни хора, с проблеми със зрелостта.

Сценката - ама аз сега усещам опасност, изпитвам враждебност и ми е нужен враг, нужна ми е причината да усещам така... И няма начин да не е така - щом така усещам. И няма начин да не е истина - щото го усещам.

преди 9 минути, Myanmar написа:

Това не е борба с вируса, а доброволна смърт. Ти дори не си даваш сметка, че почти всичките ти човешки права са отнети с тази форма на затвор, защото "на страха очите са големи".

това беше точния пример - за личните фантазии. Толкова точно - като за учебник. една и съща повторителна и настойчива мантра. Тоя, дето говори - неговите очи виждат ясно проблемите, виновните и причините, той е сигурен, той е безстрашния, той се бори за доброто и справедливостта... Той е защитник на... някакви "права". Разбира се - на думички... Народният Андрешко - беше написал някой по-горе. Разбира се - че съвпаденията са случайност. УППс - не, няма случайности.

преди 15 минути, _Belial_ написа:

Ти защо реши, че неглижирам нещо. Казвам че е неподходящо за целта и се аргументирам. Не съм казвал че някой си е калпав лекар. Казах че не е нужния лекар. То и тебе ако те боли главата, няма да отидеш при хирург, ама колкото да си плямпаш...

Не.  Ти каза за професора и неговите над 100 хил пациента, че нямало значение и милион да има, и че те джипитата имали по толкова пациенти

преди 5 часа, _Belial_ написа:

Та и милион пациенти да има, в случая няма значение. Басирам се че доста травматолози имат повече пациенти от него, а също и доста джипита. Ако искаш да питаме тях? Все едно ти да имаш 300 зърна боб, а аз 20 хляба и да твърдиш, че ти имаш повече храна.

И аз те попитах за 5 ти път май - еднакво ли е да имаш 100 хил пациента на операционната маса  и 100 хил записани при джипито ? ??

Щом за теб "НЯМА ЗНАЧЕНИЕ" ... е ясно що за стока си .

Сега се гърчиш как да извъртиш думите си , ама то черно на бяло  си остава :) 

Оня с картинката със средния пръст и той не може да не приглася... :)  

преди 7 минути, _ramus_ написа:

Деца, имате проблем с авторитетите. Още от детството ви е, не ви е виновен никой друг. Психично още не сте минали пубертета в тийн-годините.

Няма как да наречете измислиците си "ТЕЗИ". Фантазиите само децата ги бъркат с реалността. Вие толкова нахакано изразявате че сте сериозни, но има няколко съществени проблема. Детските неизживяности не могат да са ТЕЗИ, нито това се нарича "логика". Аргументи се ползват само когато става въпрос за сериозни неща, за между сериозни хора. Същите няма как да са сериозни с несериозни хора, с проблеми със зрелостта.

мн точно казано

Ама то това не е в една или две теми ... Едни и същи с едни и същи похвати ...

По темата :

преди 3 минути, nikssi написа:

Измислихте ли вече ваксина господа? Че , тука има двама трима баш мастори по-всичко това ни е известно.

Ако може да помоля да си пишете на лични съобщения освен ако някой не си докарва с дращене нещо отгоре. #КОЙ - той си знае.

Измислих няколко даже. Не са минали лабораторни тестове, но гарантирам че нямат странични ефекти. То от вода захар и малко оцет (шербет) никой не е имал оплаквания. Малко плацебо за най- истеричните жертви на апокалипсиса наречен корона...

преди 4 минути, miro20 написа:

Не.  Ти каза за професора и неговите над 100 хил пациента, че нямало значение и милион да има, и че те джипитата имали по толкова пациенти

И аз те попитах за 5 ти път май - еднакво ли е да имаш 100 хил пациента на операционната маса  и 100 хил записани при джипито ? ??

Щом за теб "НЯМА ЗНАЧЕНИЕ" ... е ясно що за стока си .

Сега се гърчиш как да извъртиш думите си , ама то черно на бяло  си остава :) 

мн точно казано

Ама то това не е в една или две теми ... Едни и същи с едни и същи похвати ...

По темата :

Ааааа сега разбрах. Не аз се опитвам да умаловажа труда на хирурзите, ти се опитваш да умаловажиш този на джипитата...

И пак пускаш лъжливо инфо. В Холандия не е обявявано извънредно положение! Пак фейкове бе не ти ли писна!

преди 6 часа, FusE написа:

Танко Дяков от САЩ: В магазините няма тоалетна хартия... хляб, вода, месо има, тоалетна хартия не

...

Верно е... Египетски папируси липсват от секъф вит... И гъзотрия, и домакинска хартия, и салфетки, и кърпички за нос ги е фанала липсата вече около месец...

преди 15 минути, miro20 написа:

"Умират по поне 100 човека на ден. Техният общ брой на починали вече е 864."

Значи зараза имат от 8 дена излиза! haha.png

"И хората са постоянно навън и се разхождат, но правителството им е меко и няма да ги затворят по принуда. Резултатът: Сега заразените са 11 750."

Грешката: "След това" не означава "заради това". И онова претенциозно "Резултатът:" е долна манипулация или просто проява на глупост. И в двата случая е непростимо. Въпросът е без карантина нямаше ли да се заразят пак хората и пак да умрат 85-годишните пенсионери болни с още две, три, четири или повече болести. Всеки да си отговори сам, ама наистина сам, а не да разсъждават вместо него калинки прибрали се от Холандия.

преди 12 минути, _Belial_ написа:

И пак пускаш лъжливо инфо. В Холандия не е обявявано извънредно положение! Пак фейкове бе не ти ли писна!

Това е потребителско мнение. Дали е "извънредно положение" не знам, но и те отдавна предприеха :

Цитат

Нидерландското правителство затвори всички училища, ресторанти, барове и музеи, забрани всички обществени мероприятия и прикани гражданите да си останат вкъщи, колкото могат повече, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

:)

Наричай ги тези мерки, които са подобни да не кажа същите като нашето извънредно положение,  както искаш :)  Някои го наричат извънредно положение.

преди 3 часа, miro20 написа:

... 

Една дума няма тук за която да съм се извъртял.

....

Това го казваш ти, пък потребителите те имат за пумпал...

преди 3 минути, darkterminal написа:

Това го казваш ти, пък потребителите те имат за пумпал...

Чувал съм 1001 неща Миро такъв Миро онакъв .

Само дето ни един аргумент не съм видял. Нито един цитат. Не е ли странно ? :) 

Ти  случайно да имаш пример кога съм си променял мнението "като пумпал" ? :) 

Припомни ми .

преди 23 минути, nikssi написа:

Измислихте ли вече ваксина господа?

Технологично време - 2-3 години.

Иначе, ако четеш партенки, май само България още не измислила ваксина. Аа, чакай, измислихме ракията, после хинина, после някакво маларийно, още 2-3, подобрявали били нещо или просто хората си оздравяват, абе все тая, влиза в списъка с изнамерени БГ лекове.

преди 1 минута, miro20 написа:

Наричай ги тези мерки, които са подобни да не кажа същите като нашето извънредно положение,  както искаш :)  Някои го наричат извънредно положение.

Границите са отворени (иначе писателката нямаше да може да се върне), летищата работят, всички работят... и най- важното, няма обявено извънредно положение от властите в страната. Във фейса всеки може да пише каквото си иска, както е и тук.

преди 57 минути, _Belial_ написа:

Рамусе, а колко по-удачно беше да си признаеш , че си овца и медийните постановки са ти библията.

Учителя в премеждие.

А бре, да не би да е ортак в маск индустрията, че така стръвно напада

преди 7 часа, Anne написа:

да карантинира пингвините в Антарктида.

Тюх останах без компютър....😝

преди 22 минути, miro20 написа:

Чувал съм 1001 неща Миро такъв Миро онакъв .

Само дето ни един аргумент не съм видял. Нито един цитат. Не е ли странно ? :) 

Ти  случайно да имаш пример кога съм си променял мнението "като пумпал" ? :) 

Припомни ми .

Защо да си ти правя труда да ти припомням, неща които ти отлично знаеш? М? Ама нали съм добър и ше ти кажа... Когато barbuncela пусна линк към някаква статия (подчертавам не писана от нея) ти я изеде с парцалите, че не била чела темата назад и че пускала фейкове.  А ся изведнъж, теб кат' те фанаха че пускаш фейкове за извънредното положение, изведнъж се врътна като на чеверме и зае позицията "ма това е чуждо мнение". Сиреч друг го е казал, не съм ас. Е да де, ама ти за такова поведение наричаш хората рубладжии, тролове и т.н. А при теп сичко е наред... Не, че това е единствения случай де... Има и други... Форумът помни!

преди 1 час, _ramus_ написа:

Така де - продължавате да живеете като че сте в кабинет на терапевт. То и няколко други имат силна нужда, но не си признават.

Байдъуей - Да влезна малко и аз в ролята на благия доктор:

Разкажете ми какво изживявате - специална овца ли сте, овца извън плета на кошарата ли сте, или сте вълк? А може би - силно желаете да сте ОВЧАР, или Куче-пазач на овцете?

Рамусе , от това , което изписа отчетливо се прозира , че си чест пациент на терапевтите. И тъй като тези срещи явно са срам за теб веднага искаш да предложиш и на други да пробват сеансите , а? Малко по-надолу се вижда и болната ти фантазия да се почувстваш доктор психолог. Но не на това искам да акцентирам , а един ужасен пропуск , който допусна да изпишеш напълно емоционално и реактивно , нали рамусе ?"Ролята " , драги зрители !Онази "роля " или ролички , с които замеряш без оглед и папагалиш на всички във "единствено твоят театър и твоите шаблончета !И сега какво видяхме дотук да обобщим :

1. Рамус няма мнение , единственото му участие да подскача в комплексите си на низгвернат нарцис.

2. Ненадейно излезе и друг скрит комплекс на нарциса - срамува се , че и той си фантазира ролички разни - най-често на доктор психолог пред огледало.

3. Изплуваха на светло и други доказателства , драги фенове и зрители - съчетал е нови шаблончета със предполагаемите въпросчета , в роличката постна , но пък за сметка на това силно желана.

4. От цялата му сценка емоционална и примитивна , единствено в главата на обекта се оказва , че работата на терапевта не е особено благополучна и обекта много първосигнално влиза от роля в роля , като се запомня само често повтаряната му на издухан и абдикирал от житейският си път нарцис , плуващ в огледалото на самотата.

5. Нямам повече въпроси - свободен си да си менкаш следващото злополучно шаблонче , с което да опиташ некак там да си тушираш собствените страсти , защото те са очевидно в твоят прочит.

Байдъуей рамосчо

преди 22 минути, darkterminal написа:

Защо да си ти правя труда да ти припомням, неща които ти отлично знаеш? М? Ама нали съм добър и ше ти кажа... Когато barbuncela пусна линк към някаква статия (подчертавам не писана от нея) ти я изеде с парцалите, че не била чела темата назад и че пускала фейкове.  А ся изведнъж, теб кат' те фанаха че пускаш фейкове за извънредното положение, изведнъж се врътна като на чеверме и зае позицията "ма това е чуждо мнение". Сиреч друг го е казал, не съм ас. Е да де, ама ти за такова поведение наричаш хората рубладжии, тролове и т.н. А при теп сичко е наред... Не, че това е единствения случай де... Има и други... Форумът помни!

Спекулираш и вадиш от контекста.

Едно е цяла статия, съвсем друго е някаква неточност в някакъв абзац . Дали е извънредно положение в Холандия или са ограничителни мерки , не променят с нищо акцента на поста който цитирах.

Това вадене от контекста е заяждане и спекулация от ваша страна, а не фейк.

Аз  примерно оборвам цялата статия и давам коректно опровержение. Да ти припомня ли ?

То това си и остана де... да ровите с лупа за някоя запетайка, а не да се гледа същественото и целия смисъл на казаното.

И последно   , което е най важното - това въобще не е  пример за моя  "пумпалска" променяща се на 180' позиция  спрямо темата.

Аз с нищо не съм си променил тази позиция, колкото и да вадите подобни думи извън контекста.

преди 30 минути, Реджеп Иведик написа:

Учителя в премеждие.

А бре, да не би да е ортак в маск индустрията, че така стръвно напада

Не , просто е на стаден принцип и пасе единствено от медиите.Ся очаквам да влезе в ролята на Х. Андерсен и да започне с " мили деца".

И надолу един щедър , дълъг , омотан , скалъпен алабализъм- 248 реда. После ше му се запотят очилата и ше си легне.

Спекулираш и вадиш от контекста.

Едно е цяла статия, съвсем друго е някаква неточност в някакъв абзац . Дали е извънредно положение в Холандия или са ограничителни мерки , не променят с нищо акцента на поста който цитирах.

Това вадене от контекста е заяждане и спекулация от ваша страна, а не фейк.

...

Хахаха! Ей го бе! Пак завъртя на няколко десетки оборота...

...

То това си и остана де... да ровите с лупа за някоя запетайка, а не да се гледа същественото и целия смисъл на казаното.

И последно   , което е най важното - това въобще не е  пример за моя  "пумпалска" променяща се на 180' позиция  спрямо темата.

Аз с нищо не съм си променил тази позиция, колкото и да вадите подобни думи извън контекста.

Това е твоето мнение... Халал да ти е... Ама потребтелите мислят друго за теб...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.