Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

И ти ли като безумствената овца си фантазираш? Те ти го казаха днес,че първо ви удря в мозъка...

С такова впечатление останах. Наистина, не си писал точно така, но се подразбира. Щом смяташ, че 87 години са малко, какви изводи да си направя?

Пак ще ти го напиша. От толкова много ваксинирани, които познавам, само един е умрял. Има и още един, но жената загина при ПТП. Прегази я един камион. И да не беше ваксинирана пак нямаше да оцелее. Беше на 81 години...

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Признат грях, половин грях. С болно сърце щеше да доживее, хайде да не е до 117, а поне до 100 години. 

Пиши какво да кажа на другия ми роднина, който е с три или четири ваксинации и е още жив? 

Познавам още ваксинирани старци, които още мърдат, но не са ми роднини. 

За всички ни часовника тиктака. Наистина нищо ново.

Да, сложих си от новите на 02.11.2023 г., но засега съм здрав като бик. :)   Правя по 70 лицеви опори.

...ко да му кажеш...

...кот' каза Мангъра:

- 'сички ,,шА Омрем"...ма ,,кекавите"...демек с по-слаба имунна система-първи...

...тва за лицевите опори-бравос(дет' викаше баш майстора)...

...туй шидъй от фъш...ааа тъкоу-вЪксината...

...я налЕ съм проЗ...па и ненадупчен...съм си тюфлек...

...със зор и под дулото на шмайзер моа са дигна десетина пъти...

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Пак ще ти го напиша. От толкова много ваксинирани, които познавам, само един е умрял.

Аз пък бях на погребение на двама комшии,починали веднага след „ваксината“.Работещи,здрави хора на 62 и на 65г.Единият му прилошава моментално след боцкането,едва се прибира вкъщи,а на другия ден го обявиха за мъртъв.Другият почина няколко дни след втората доза.

преди 6 минути, Димитър 59 написа:

Аз пък бях на погребение на двама комшии,починали веднага след „ваксината“.Работещи,здрави хора на 62 и на 65г.Единият му прилошава моментално след боцкането,едва се прибира вкъщи,а на другия ден го обявиха за мъртъв.Другият почина няколко дни след втората доза.

Само че са си заминали почти веднага след като са ги наболи. Не отричам, че има такива случаи. Да твърдиш, че пет години след ваксинация има голяма опасност да ритнеш камбаната е голословно. 

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да твърдиш, че пет години след ваксинация има голяма опасност да ритнеш камбаната е голословно. 

Аз не твърдя нищо.Казват го учени лекари,но никъде,никой не е казвал,че ще са точно 5 или че всички ще умрат.

преди 8 часа, Димитър 59 написа:

Аз не твърдя нищо.Казват го учени лекари,но никъде,никой не е казвал,че ще са точно 5 или че всички ще умрат.

Нали до пет години е срока? Или го удължиха още. Как обясняват тези учени, че ваксинирани болни старци още са живи?

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Нали до пет години е срока? Или го удължиха още. Как обясняват тези учени, че ваксинирани болни старци още са живи?

Никой от тукашните не желае нито твоята кончина, нито на някой друг надупчен!

Но статистиката показва, че имаме значително покачване в световен мащаб на свръх смъртността, онкологичните заболявания, сърдечните заболявания, неврологичните заболявания, безплодието, преждевременните раждания....и точно след като беше въведена т.нар. "ваксина срещу ковид".

преди 7 часа, Mediterranean написа:

Щатът Канзас съди Пфайзер за подвеждаща реклама за безопасност на ваксината им срещу корона вирус.

Съдят ги за подвеждаща реклама за безопасност на ваксината им срещу корона вирус, защото имат т.нар. "vaccine act", koйто ги освобождава от отговорност за нанесените вреди.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Нали до пет години е срока? Или го удължиха още.

Вас дупнатите само срокове ви се въртят в главите! Много сте любопитни да разберете до кога ще живеете!Явно вече усещате страничните ефекти от биологичното оръжие,вкарано в телата ви.Натъпкаха ви с шипови протеини, причиняващи кръвни съсиреци, графен, действащ като микроскопични бръснарски ножчета,бъркочи от всевъзможни зарази, гной от умрели болни,змийска отрова,най-вредните химикали,радиация и т.н. Излъгаха ви,че ще ви излекуват,но боледувате още повече...

"

Алуминият е навсякъде.

Алуминият е най-разпространеният метал на Земята и съставлява около 8% от масата на Земята. Възрастните естествено имат между 30 до 50 милиграма алуминий в тялото си във всеки един момент от живота им. Алуминият - предимно под формата на сол - се намира повсеместно в почвата и водата.

В резултат на това алуминиевите съединения се намират естествено в храната и водата и възрастните обикновено се консумират между 7 и 9 милиграма алуминий на ден. Но отделителната ни система премахва 99% от алуминия, на който сме изложени, защото няма много биологични процеси, за които е необходим. Бъбреците ни и нашите строго регулирани физиологични процеси винаги вършат работата си.

Алуминиевите соли се намират и в някои лекарства като антиациди и противоязвени средства, както и в козметични продукти и някои кухненски продукти.

При антиперспирантите - продуктите без рецепта - обикновено съдържат алуминиев хлорид, алуминиев хлорохидрат и алуминий циркониев тетрахлорохидрекс глицин (Aluminium zirconium tetrachlorohydrex gly или AZG) в концентрации, вариращи от 10% до 25% от теглото. Тези съединения не се абсорбират от кожата: проучванията изчисляват, че може би между 0,01% до 0,06% от алуминиевите соли, нанесени върху кожата, всъщност се абсорбират.

Като такъв, ако използвате антиперспирант, съдържащ алуминий, може би абсорбирате между 4 до 10 микрограма алуминий на ден (0,004 до 0,010 милиграма).

7 до 9 милиграма алуминий, които консумирате ежедневно чрез храна и вода, са поне 700 пъти повече от всяка възможна абсорбция, която бихте имали чрез използване на антиперспирант."

Толкова за простотиите с алуминия, с които плашехте.

преди 26 минути, parmobil написа:

Алуминият като метал,не е вреден.Разпръснат във въздуха,първо им служи като антена,за различните безумни експерименти.Второ,когато пада бавно на земята и се окислява,а алуминиевият оксид е много устойчиво и опасно вещество.Разбира се в уикипедията няма да кажат за вредите от него.То е като за ваксините да пишат там, че са вредни...

преди 1 час, parmobil написа:

"

Алуминият е навсякъде.

Алуминият е най-разпространеният метал на Земята и съставлява около 8% от масата на Земята. Възрастните естествено имат между 30 до 50 милиграма алуминий в тялото си във всеки един момент от живота им. Алуминият - предимно под формата на сол - се намира повсеместно в почвата и водата.

В резултат на това алуминиевите съединения се намират естествено в храната и водата и възрастните обикновено се консумират между 7 и 9 милиграма алуминий на ден. Но отделителната ни система премахва 99% от алуминия, на който сме изложени, защото няма много биологични процеси, за които е необходим. Бъбреците ни и нашите строго регулирани физиологични процеси винаги вършат работата си.

Алуминиевите соли се намират и в някои лекарства като антиациди и противоязвени средства, както и в козметични продукти и някои кухненски продукти.

При антиперспирантите - продуктите без рецепта - обикновено съдържат алуминиев хлорид, алуминиев хлорохидрат и алуминий циркониев тетрахлорохидрекс глицин (Aluminium zirconium tetrachlorohydrex gly или AZG) в концентрации, вариращи от 10% до 25% от теглото. Тези съединения не се абсорбират от кожата: проучванията изчисляват, че може би между 0,01% до 0,06% от алуминиевите соли, нанесени върху кожата, всъщност се абсорбират.

Като такъв, ако използвате антиперспирант, съдържащ алуминий, може би абсорбирате между 4 до 10 микрограма алуминий на ден (0,004 до 0,010 милиграма).

7 до 9 милиграма алуминий, които консумирате ежедневно чрез храна и вода, са поне 700 пъти повече от всяка възможна абсорбция, която бихте имали чрез използване на антиперспирант."

Да-човешкото тяло е невероятна система, която може сама да се грижи за себе си, когато е поставена в нормални условия.Но когато се направи байпас на ключови системи  в човешкото тяло, като това с инокулирането, то тогава се получават нежелани реакции!

Както много пъти съм давал  на олигомайфренда като пример, че кислородът е жизненоважен за човешкия организъм, то той може да е смъртоносен, когато се направи байпас на някои системи в тялото и се инжектира директно в кръвния поток.

Не падай до нивото на безкапацитетния😂

Доказано е, че алуминият няма място в централната нервна с-ма. А алуминиевите адюванти спомагат за преминаването на метала през кръвно-мозъчната бариера и навлизането му в ЦНС!

Ето ти  изслушването на специалист по темата-

преди 2 часа, ivanivanov3 написа:

Никой от тукашните не желае нито твоята кончина, нито на някой друг надупчен!

Но статистиката показва, че имаме значително покачване в световен мащаб на свръх смъртността, онкологичните заболявания, сърдечните заболявания, неврологичните заболявания, безплодието, преждевременните раждания....и точно след като беше въведена т.нар. "ваксина срещу ковид".

Съдят ги за подвеждаща реклама за безопасност на ваксината им срещу корона вирус, защото имат т.нар. "vaccine act", koйто ги освобождава от отговорност за нанесените вреди.

И се установи причинно-следствена връзка между ваксинацията и повишената смъртност?  Как?

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Вас дупнатите само срокове ви се въртят в главите! Много сте любопитни да разберете до кога ще живеете!Явно вече усещате страничните ефекти от биологичното оръжие,вкарано в телата ви.Натъпкаха ви с шипови протеини, причиняващи кръвни съсиреци, графен, действащ като микроскопични бръснарски ножчета,бъркочи от всевъзможни зарази, гной от умрели болни,змийска отрова,най-вредните химикали,радиация и т.н. Излъгаха ви,че ще ви излекуват,но боледувате още повече...

Когато заявяваш, че нещо ще стане, е нормално да обявиш срок и това нещо да стане? Щото иначе всяваш необоснован страх у хората. Мислят си, че ще пукнат до две години, прахосват всичко и после се чудят какво да правят. 

Вземи се дупни и ти, за да се увериш, че при 99% от хората сериозни странични ефекти няма. Е, ако изтеглиш късата клечка, значи си кекав и една ваксина не можеш да издържиш. Или алергичен. 

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Мислят си, че ще пукнат до две години, прахосват всичко и после се чудят какво да правят.

Това е ефект от „ваксината“ засегнала акъла ви...

преди 26 минути, Мечо Хубавеца написа:

Вземи се дупни и ти, за да се увериш, че при 99% от хората сериозни странични ефекти няма. Е, ако изтеглиш късата клечка, значи си кекав и една ваксина не можеш да издържиш.

Да не съм самоубиец?

преди 46 минути, Мечо Хубавеца написа:

И се установи причинно-следствена връзка между ваксинацията и повишената смъртност?  Как?

Не е правено от властите изобщо проучване дали има такава връзка.Естествено че ако не е правено, то няма и да има установена връзка.

А как производителите на сиропи установиха причинно-следствена връзка между ваксинацията и предотвратяването на летален ковит?

😉

преди 46 минути, Мечо Хубавеца написа:

Вземи се дупни и ти, за да се увериш, че при 99% от хората сериозни странични ефекти няма. Е, ако изтеглиш късата клечка, значи си кекав и една ваксина не можеш да издържиш. Или алергичен. 

Ти не си човек-

-при над 5,5млрд поставени дози, да оправдаваш тежки нежелани странични ефекти и смърт при 55 000 000 човека, това  не е човешко!!!

преди 12 часа, Мечо Хубавеца написа:

От толкова много ваксинирани, които познавам, само един е умрял.

И колко ваксинирани познаваш? И наистина ли са ваксинирани?

Как пък все вие "ваксинираните" познавате много ваксинирани, които са добре.

Аз познавам 2-ва ваксинирани - едната ми леля на 77 години и вуйна ми на 72 години. Специално вуйна ми ми каза, че е искала да умре. Така са и се схванали краката и изобщо от кръста на долу и такива болки е имала, че е предпочитала да умре. Това ми сподели тя.

Леля ми след ваксинацията започнаха при нея болести, които е нямала или не в такава форма. Сега постоянно се оплаква от световъртеж и причерняване пред очите. А преди беше много енергична жена даже я давах за пример. Мислех да се карам на братовчедите, ама се отказах. Интересното е че те не са се ваксинирали, ама закарали майка си. Явно както на много хора им е повлияла масираната медийна атака и сплашване с чувалите.

Рутинни детски ваксини причиняват синдром на внезапна детска смърт (SIDS)...

От Рода Уилсън на 12 юли 2024 г

Д-р Калокеринос е озаглавил книгата си „ Всяко второ дете “, защото когато за първи път е станал директор на здравния център Collarenebri в Северна територия, Австралия, смъртността сред бебета и малки деца е била около 50%; всяко второ дете умираше.

„В продължение на няколко месеца той започна да проучва защо се случва това“, каза д-р Обомсавин. „Най-накрая, след няколко месеца разследване, той беше шокиран да открие, че причината за тези смъртни случаи е фактът, че тези недохранени деца с дефицит на имунната система са получавали тези масови програми за кампания за ваксини, спонсорирани от правителството. Когато родителите не искаха да направят ваксина,те бяха принудени да накарат детето си да я вземе.

FeatJul12a.png?resize=1024%252C576%26ssl
преди 5 часа, Димитър 59 написа:

Това е ефект от „ваксината“ засегнала акъла ви...

Да не съм самоубиец?

А дали ти не си лековерен и вярваш на шегите във форума? :) 

На какво се дължи това предположение? Хората се ваксинират от страх или да не загубят живота и здравето си, или да не загубят работата си и да могат да пътуват в чужбина. Има и комбиниран вариант. Не знам такъв, който да е решил да се самоубие с ваксинация. Това е един крайно несигурен метод с изключително ниска успеваемост. 

преди 5 часа, ivanivanov3 написа:

Не е правено от властите изобщо проучване дали има такава връзка.Естествено че ако не е правено, то няма и да има установена връзка.

А как производителите на сиропи установиха причинно-следствена връзка между ваксинацията и предотвратяването на летален ковит?

😉

Ти не си човек-

-при над 5,5млрд поставени дози, да оправдаваш тежки нежелани странични ефекти и смърт при 55 000 000 човека, това  не е човешко!!!

Значи щом не е правено от властите изследване, значи може да се предположи, че има такава връзка? Ами не е точно тъй. Официално се признават смъртни случаи причинени от ваксините. Риск има и никой не може да го отрече. 

Какво значи че ги оправдавам? Всеки сам си преценява, кое го застрашава повече, ваксинацията или ковида.  Ваксинираните общо не са ли около 4 милиарда. Защщо пишеш за ваксинации, като те обикновено са повече от една. Под тежки тежки нямам предвид необратими последствия, а и боледувания с последващо пълно възстановяване. Смъртните случаи и тежките увреждания (доказаните) на ваксинирани хора са, не ми се проверява в момента, нека да са при 0,01 от ваксинираните, може би са и по-малко. Демек на 10 000 души един го отнася, ако вярно написаното. При ковид само смъртността е около половин процент като смятам всички заразени включително децата, които почти не мрат. 500 пъти повече по груби сметки. Ако си здраво дете или младеж, може би няма смисъл да се ваксинираш, но ако си дърт мечок хубавец  като мен на 50+, тогава определено има смисъл. Това е моето мнение. 

преди 22 минути, Мечо Хубавеца написа:

Хората се ваксинират от страх или да не загубят живота и здравето си,

Това донякъде го разбирам. Въпреки че всеки човек и животно има чувство за самосъхранение. 

Обаче продължението не мога да го разбера:

преди 22 минути, Мечо Хубавеца написа:

или да не загубят работата си и да могат да пътуват в чужбина.

Като си загубиш живота или здравето от не тествана ваксина как ще работиш или пътуваш? 

Значи хората вече са по-глупави и от животните. 

Вкарват си в тялото неизвестни неща, които някой непознат има казва, че са добри, само за да могат да пътуват в чужбина или да не си загубят работата.

Просто без коментар и без думи!

преди 23 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не знам такъв, който да е решил да се самоубие с ваксинация.

Може да не знаеш, но всеки който си бие неизвестна и нетествана ваксина или е меко казано глупав или е самоубиец.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Това донякъде го разбирам. Въпреки че всеки човек и животно има чувство за самосъхранение. 

Обаче продължението не мога да го разбера:

Като си загубиш живота или здравето от не тествана ваксина как ще работиш или пътуваш? 

Значи хората вече са по-глупави и от животните. 

Бията си неизвестни неща, които някой непознат има казва, че са добри, само за да могат да пътуват в чужбина или да не си загубят работата.

Просто без коментар и без думи!

Ами явно не ги е шубе от ваксинацията. Смятат, че е ненужна, но щом се налага я правят. Ако наистина ги е страх си вадят неистински сертификат. И за такива има решение срещу определена сума. 

Аз съм ял дървото на ковида и имам страх от него, въпреки че преди се имах за здравеняк, който трудно може да бъде сломен. Реших да изчакам малко с ваксинацията и си сложа Пфайзер, но ковидът не ме изчака. Съжалявам, че не си сложих навреме Астра.  

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако си здраво дете или младеж, може би няма смисъл да се ваксинираш, но ако си дърт мечок хубавец  като мен на 50+, тогава определено има смисъл. Това е моето мнение. 

Какъв смисъл има,след като инжекцията не ви лекува,не ви предпазва от заразяване,а напротив прави ви по-болни от същия ковид.Вместо уж да спасявате други,точно вие ваксинираните ги заразявате.Кръвта ви премесена с отровната „ваксина“ никой не я иска за донорство,защото е опасна.А мренето,което при вас е най-голям процент?Да продължавам ли да изтъквам още мотиви?

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Какъв смисъл има,след като инжекцията не ви лекува,не ви предпазва от заразяване,а напротив прави ви по-болни от същия ковид. Вместо уж да спасявате други,точно вие ваксинираните ги заразявате.Кръвта ви премесена с отровната „ваксина“ никой не я иска за донорство,защото е опасна.А мренето,което при вас е най-голям процент?Да продължавам ли да изтъквам още мотиви?

Никоя ваксина не лекува. Много добре предпазваха ваксините в началото. После новите варианти започнаха да я заобикалят. Няма общо с тежестта на  заразяването, даже малко по-малко време зарязяват ваксинираните. Това не е вярно за донорите. Не можа да обясниш как този 89 г. мой роднина ваксиниран най-малко три пъти още мърда? 

преди 36 минути, Мечо Хубавеца написа:

Реших да изчакам малко с ваксинацията и си сложа Пфайзер, но ковидът не ме изчака. Съжалявам, че не си сложих навреме Астра. 

И ти си мислиш, че ваксината те е спасила?

Остави че е експериментална ваксина, но чул ли си и видял ли си да се ваксинира против нещо в разгара на пандемията. 

преди 7 минути, В. Велев написа:

И ти си мислиш, че ваксината те е спасила?

Остави че е експериментална ваксина, но чул ли си и видял ли си да се ваксинира против нещо в разгара на пандемията. 

Не, защото закъснях с ваксинацията. Ковидът ме удари неваксиниран. Отнесох го две седмици болен и още толкова възстановяване. Никога не съм боледувал така. Да си бях сложил една доза Астра, щях да боледувам много по-малко. Мои приятели с изключение на един с една доза (повечето с Астра) боледуваха много по-леко. Само един, (той е диабетик)  с една доза Астра или Пфайзер боледува по-тежко от мен, но и той не влезе в болница. Тъй че ваксините до лятото на 2021 г. бяха много ефективни. После дойде Делта и нещата се промениха. 

А ти чул ли си да се ваксинират умрели? Най-добрият вариант е да се ваксинираш през лятото, когато няма много заразени. Само че ковидът не чака. 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

А дали ти не си лековерен и вярваш на шегите във форума? :) 

На какво се дължи това предположение? Хората се ваксинират от страх или да не загубят живота и здравето си, или да не загубят работата си и да могат да пътуват в чужбина. Има и комбиниран вариант. Не знам такъв, който да е решил да се самоубие с ваксинация. Това е един крайно несигурен метод с изключително ниска успеваемост. 

Значи щом не е правено от властите изследване, значи може да се предположи, че има такава връзка? Ами не е точно тъй. Официално се признават смъртни случаи причинени от ваксините. Риск има и никой не може да го отрече. 

Какво значи че ги оправдавам? Всеки сам си преценява, кое го застрашава повече, ваксинацията или ковида.  Ваксинираните общо не са ли около 4 милиарда. Защщо пишеш за ваксинации, като те обикновено са повече от една. Под тежки тежки нямам предвид необратими последствия, а и боледувания с последващо пълно възстановяване. Смъртните случаи и тежките увреждания (доказаните) на ваксинирани хора са, не ми се проверява в момента, нека да са при 0,01 от ваксинираните, може би са и по-малко. Демек на 10 000 души един го отнася, ако вярно написаното. При ковид само смъртността е около половин процент като смятам всички заразени включително децата, които почти не мрат. 500 пъти повече по груби сметки. Ако си здраво дете или младеж, може би няма смисъл да се ваксинираш, но ако си дърт мечок хубавец  като мен на 50+, тогава определено има смисъл. Това е моето мнение. 

Хората се ваксинираха, освен заради причините , които си изброил, а и защото им казаха"експертите", но без да докажат твърденията си.

Като пишеш деца-ето какво стана с децата в Европа, след въвеждането на сиропите за тях.Стрелките са върху седмиците, в които са одобрени .Първо за тези над 12г, а по-късно през 2021г и за тези над 5г.

И виж къде е сега свръх смъртността-показано за последните 5 години!

ki.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.