Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 18 минути, parmobil написа:

Аз така и не видях ти и Мите да коментирате мерките в РФ и Китай.

А аз ти обясних, че ние с теб трябва да се интересуваме от мерките в ЕС. Т.е. от мерките в страните от които зависим и ни касаят. Дори и мерките в САЩ, Канада и Австралия повече ни касаят, зашото веднага се копират от ЕС и тук в България, отколкото мерките в Русия и Китай.

преди 20 минути, parmobil написа:

И в тази връзка ми е интересно с колко според теб са подкупили Путин и Дзинпин?

Тях не са ги подкупили защото са самостоятелни и си водят тяхна политика. Особено китайците след като знаят че щама е тръгнал от лаборатория в техен град, нищо че е американска. И в началото докато няма информация за всичко може да се мисли. Дори и за биологична война. Затова китайците в началото предприеха драстични мерки и като разбраха каква е идеята се успокоиха и отпуснаха мерките.

А специално за Путин се оказа така че той реално спря ковид плана на рептилите и глобалистите като започна войната в Украйна.

Ти не се ли учудваш как така цялата ковид суматоха изведнъж спря като започна войната?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 минути, Miusuka написа:

А аз ти обясних, че ние с теб трябва да се интересуваме от мерките в ЕС. Т.е. от мерките в страните от които зависим и ни касаят. Дори и мерките в САЩ, Канада и Австралия повече ни касаят, зашото веднага се копират от ЕС и тук в България, отколкото мерките в Русия и Китай.

Тях не са ги подкупили защото са самостоятелни и си водят тяхна политика. Особено китайците след като знаят че щама е тръгнал от лаборатория в техен град, нищо че е американска. И в началото докато няма информация за всичко може да се мисли. Дори и за биологична война. Затова китайците в началото предприеха драстични мерки и като разбраха каква е идеята се успокоиха и отпуснаха мерките.

А специално за Путин се оказа така че той реално спря ковид плана на рептилите и глобалистите като започна войната в Украйна.

Ти не се ли учудваш как така цялата ковид суматоха изведнъж спря като започна войната?

Ама и ти почна избирателно да ме цитираш. Заразно ли е?

Защо пропусна мерките в РФ? А парите предложени на Путин? Само на Лукашенко ли са предлагани?

преди 18 минути, parmobil написа:

А парите предложени на Путин? Само на Лукашенко ли са предлагани?

Нали ти отговорих за това. Не четеш ли?

току-що, Miusuka написа:

Нали ти отговорих за това. Не четеш ли?

Чета. И знам какви мерки се предприеха в РФ. И? Мерки, ваксина, календар за поставяне. Какъв сатрап е Путин, нали?

преди 27 минути, parmobil написа:

Чета. И знам какви мерки се предприеха в РФ. И? Мерки, ваксина, календар за поставяне. Какъв сатрап е Путин, нали?

Не е сатрап. Той спря пъкления ковид-план на глобалистите.

Те и затова го мразят междувпрочем, освен че не им даде безплатно да използват природните богатства на Русия.

А тъкмо бяха успели с Елцин...

преди 3 минути, Miusuka написа:

Те и затова го мразят междувпрочем, освен че не им даде безплатно да използват природните богатства на Русия.

А тъкмо бяха успели с Елцин...

Какъв Елцин пък сега? Нали си говорим за Ковид и мерките.

преди 24 минути, Miusuka написа:

Природните богатства на пияните мужици се продават почти за без пари на Индия и Китай 🤣

Как ще е спрял пъкления план на глобалистите, като инжектираха с еквивалента на астра зенека, но в листовката пишеше на руски🤣

Цивровата рубла е на много по-преден етап във внедряването си , отколкото цифрото евро или цифровия долар 🤣

По-напред е само цифровият юан🤣

Няма значение дали подкрепяте източен или западен модел на власт, докато подкрепяте какъвто и да е модел на власт!!!

преди 5 часа, Miusuka написа:

А аз ти обясних, А специално за Путин се оказа така че той реално спря ковид плана на рептилите и глобалистите като започна войната в Украйна.

Особено с рептилите изби рибата. Когато такива он-лайн специалисти започнат да си вярват по чисто медицински въпроси (без да имат съответното образования), се чудя какво искате – да не се прави нищо, и който ще мре да мре. Да оставим нещата на естествения подбор и както се казва сухите клечки да изгорят. Тези със здравите гени да останат за един по-щастлив свят 😊

на 4.09.2026 г. в 21:48, _nib_ написа:

...и разправям на жената,така и така човека каза че ваксина се слага бавно-5 минути,щото ако е бързо може да се пукнатмалките кръвоносни съдове и да влезе в кръвоносната система...

...тя ми отговори-аз обяснявам на колежките че всяка инжекция,лекарство се вкарва бавно,те се чудят...

Това мнение отразява масов медицински мит, породен от смесване на различни концепции за инжекциите и анатомията.

Ето фактите, разделени по точки:

1. Интрамускулните ваксини НЕ се бият 5 минути

• Ваксините (като тези за грип, COVID-19, тетанус и др.) се прилагат мускулно (най-често в делтовидния мускул на рамото).

• Стандартното време за инжектиране е по-малко от 5 до 10 секунди.

• Задържането на спринцовка в мускула за 5 минути е абсурдно, непрактично и би причинило огромно, излишно страдание и болка на пациента поради продължителното разпъване на тъканите и микроподвижността на иглата.

2. За "пукането на съдове" и влизането в кръвта

• Мускулната тъкан е богато кръвоснабдена с капиляри. При убождане е абсолютно нормално иглата да премине през малки капиляри.

• Скоростта на натискане на буталото не "пука" кръвоносни съдове.

• Дори минимално количество от ваксината да навлезе в капилярното легло, това не е фатално — ваксините са проектирани да задействат имунен отговор, а съдържанието им бързо се поема от лимфната и кръвоносната система.

3. Кои лекарства наистина се вкарват бавно?

Причината за объркването при жената от поста е, че тя генерализира правило, което важи за съвсем друг тип манипулации:

• Венозни инжекции/инфузии (I.V.): Някои специфични венозни лекарства се вкарват бавно (за 2–5 минути или чрез система за часове), но причината не е "пукане на съдове", а предотвратяване на рязък спад на кръвното налягане, аритмия, токсичен шок или гадене от бързото покачване на концентрацията на медикамента в цялото тяло.

• Маслени разтвори (напр. хормони като тестостерон): Те се бият мускулно и се натискат бавно (за 10–20 секунди), защото течността е гъста и вискозна, а не 5 минути.

Заключение

Твърдението за 5-минутно бавно инжектиране на ваксина е напълно невярно. Ваксините се поставят за броени секунди.

преди 11 часа, parmobil написа:

И какво стана с този противопаразитен препарат, който беше "подходящ" за Ковид? Някой ползва ли го още?

Ама толкова ли си лековерен? 200 000? На президент? А на Путин колко - 300 000?

преди 30 минути, Мечо Хубавеца написа:

Това мнение отразява масов медицински мит, породен от смесване на различни концепции за инжекциите и анатомията.

Ето фактите, разделени по точки:

1. Интрамускулните ваксини НЕ се бият 5 минути

• Ваксините (като тези за грип, COVID-19, тетанус и др.) се прилагат мускулно (най-често в делтовидния мускул на рамото).

• Стандартното време за инжектиране е по-малко от 5 до 10 секунди.

• Задържането на спринцовка в мускула за 5 минути е абсурдно, непрактично и би причинило огромно, излишно страдание и болка на пациента поради продължителното разпъване на тъканите и микроподвижността на иглата.

2. За "пукането на съдове" и влизането в кръвта

• Мускулната тъкан е богато кръвоснабдена с капиляри. При убождане е абсолютно нормално иглата да премине през малки капиляри.

• Скоростта на натискане на буталото не "пука" кръвоносни съдове.

• Дори минимално количество от ваксината да навлезе в капилярното легло, това не е фатално — ваксините са проектирани да задействат имунен отговор, а съдържанието им бързо се поема от лимфната и кръвоносната система.

3. Кои лекарства наистина се вкарват бавно?

Причината за объркването при жената от поста е, че тя генерализира правило, което важи за съвсем друг тип манипулации:

• Венозни инжекции/инфузии (I.V.): Някои специфични венозни лекарства се вкарват бавно (за 2–5 минути или чрез система за часове), но причината не е "пукане на съдове", а предотвратяване на рязък спад на кръвното налягане, аритмия, токсичен шок или гадене от бързото покачване на концентрацията на медикамента в цялото тяло.

• Маслени разтвори (напр. хормони като тестостерон): Те се бият мускулно и се натискат бавно (за 10–20 секунди), защото течността е гъста и вискозна, а не 5 минути.

Заключение

Твърдението за 5-минутно бавно инжектиране на ваксина е напълно невярно. Ваксините се поставят за броени секунди.

...защо Франция отказа на ,,Палантир" да събира данните и?...

...слушай последното видео със Саймън Ципис което съм пуснал в тема Глобалисти...

...апропо...

...по принцип и 7 санта стигали за зачеване...

...ама питай някоя жена дали ще е доволна...

...така че по-добре по-бавно...да се застрахова човека...

преди 43 минути, Мечо Хубавеца написа:

Разбира се. Ваксининирането обикновено е чрез обикновени мускулни инжекции. Дали ще са в "ръката, бедрото или задника" - това е без особено значение, защото принципът и начинът са едни и същи.

Когато невежи параноици си играят с фантазии и с ИИ те раждат само нелепици. Друго няма какво, защото друго не могат. То и няма как, нямат с какво

Освен това по цял ден те са на лов сред виртуала за някакво потвърждение на глупостите им. И ги сипят докато си кудкудякат така... просто да си запълват празното време.

Ма гледай тва клипче, ма чуй тоя или оня каст - то куцо и сакато вече е по кастове и "интервюта", вкл и все повече са частично или изцяло с ИИ... Но пък те си умират да засипват с линкчета и готови заемки от уловените "потвърждения" на нелепиците си.

преди 22 минути, _nib_ написа:

защо Франция отказа на ,,Палантир" да събира данните и?...

Франция ли ти го каза... ) или Палантир ти го показа?

Живеете си някъде сред ваши си старчески ужким-светове и се чудите вече с какво да си ги боядисвате да приличат на "истина".

преди 23 минути, _nib_ написа:

...слушай последното видео със Саймън Ципис което съм пуснал в тема Глобалисти...

...апропо...

Изобщо не разбрах за какво ме цитира и какво каза. А ти?

преди 6 часа, parmobil написа:

Изобщо не разбрах за какво ме цитира и какво каза. А ти?

...не знам как се е получило цитирането...

...ще ме прощаваш...

...само медун исках да цитирам...

преди 12 часа, _nib_ написа:

...апропо...

Виждам, че бързо премина от медицинските процедури към геополитиката на Палантир и аналогиите от спалнята. Разбирам аналогията ти, че "по-бавно е по-добре", но в медицината и анатомията аналозите не винаги работят така. При мускулната инжекция да държиш иглата в рамото на човека 5 минути не е "застраховане" и със сигурност няма да му причини удоволствие — по-скоро медицинската сестра ще получи призив за преглеждане на психичното здраве.

А колкото до Саймън Ципис и Палантир — тях поне със сигурност не ги инжектират 5 минути.

2026-09-10-10-14.png

на 8.09.2026 г. в 12:13, Мечо Хубавеца написа:

Виждам, че бързо премина от медицинските процедури към геополитиката на Палантир и аналогиите от спалнята. Разбирам аналогията ти, че "по-бавно е по-добре", но в медицината и анатомията аналозите не винаги работят така. При мускулната инжекция да държиш иглата в рамото на човека 5 минути не е "застраховане" и със сигурност няма да му причини удоволствие — по-скоро медицинската сестра ще получи призив за преглеждане на психичното здраве.

А колкото до Саймън Ципис и Палантир — тях поне със сигурност не ги инжектират 5 минути.

Кажи последно - ти одобряваш ли мерките които се взеха срещу корона вируса? Или ги защитаваш на инат.

преди 2 часа, Miusuka написа:

2026-09-10-10-14.png

Кажи последно - ти одобряваш ли мерките които се взеха срещу корона вируса? Или ги защитаваш на инат.

Не, не ги одобрявам категорично! Мерките в България бяха прекалено хлабави, ако изобщо ги имаше. Трябваше да е като в други страни, да не можеш да излезеш от вкъщи без да ти разрешат със смс, училищата и заведенията да са затворени, да се носят стриктно маски и то не от най-евтините, които нищо не пазят... Много ми хареса политиката на Китай... Няма нищо по-ценно от живота и здравето на хората. Никой не бива да се принуждава да се ваксинира, но ако случайно се разболее от ковид, да не бъде лекуван безплатно и да не бъде приеман в ковид отделение, ако има голям наплив от ваксинирани пациенти. Това трябваше да се уреди със закон.

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не, не ги одобрявам категорично! Мерките в България бяха прекалено хлабави, ако изобщо ги имаше. Трябваше да е като в други страни, да не можеш да излезеш от вкъщи без да ти разрешат със смс, училищата и заведенията да са затворени, да се носят стриктно маски и то не от най-евтините, които нищо не пазят... Много ми хареса политиката на Китай... Няма нищо по-ценно от живота и здравето на хората. Никой не бива да се принуждава да се ваксинира, но ако случайно се разболее от ковид, да не бъде лекуван безплатно и да не бъде приеман в ковид отделение, ако има голям наплив от ваксинирани пациенти. Това трябваше да се уреди със закон.

Браво бе умник. Значи не ги одобряваш защото били хлабави, а одобряваш дето задушаваха бебетата и децата с маски. Знаеш ли колко са вредни маските?

Ако беше ти да определяш мерките щеше глави да режеш на който излезе от вкъщи.

Всички смотаняци от твоя прайд сте такива тъпанари! Благодарение на такива като вас плана на глобалистите за малко да успее.

преди 10 минути, Miusuka написа:

Браво бе умник. Значи не ги одобряваш защото били хлабави, а одобряваш дето задушаваха бебетата и децата с маски. Знаеш ли колко са вредни маските?

Ако беше ти да определяш мерките щеше глави да режеш на който излезе от вкъщи.

Всички смотаняци от твоя прайд сте такива тъпанари! Благодарение на такива като вас плана на глобалистите за малко да успее.

Маски се слагат на деца над пет години. Като си неподготвен, не се изказвай. Излагаш се! Маските наистина са вредни, но ако не се подменят често.

1. Относно фактите и възрастовите ограничения: Препоръките на СЗО и здравните власти в целия свят от самото начало бяха ясно формулирани: маски НЕ се слагат на бебета и деца под 5-годишна възраст. Твърденията за "задушавани бебета" са пълна измислица и плод на истерия. Когато човек не знае елементарните факти и разпространява фалшиви новини, естествено е да разчита на викане и драматизъм.

2. Относно безопасността на маските: Медицинските хирургически маски се използват от лекари, хирурзи и сестри по цели дни в операционните зали от повече от век. Те са проектирани да пропускат кислород и въглероден диоксид без никакъв проблем. Единственият реален риск от маската е, ако се носи с дни без смяна и без хигиена, защото тогава става среда за бактерии.

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Маски се слагат на деца над пет години. Като си неподготвен, не се изказвай.

Аз постнах снимки на бебета ти ми говориш че не съм подготвен. За себе си ли говориш? Ти си бил по-зле отколкото те мислех.

преди 2 минути, Miusuka написа:

Аз постнах снимки на бебета ти ми говориш че не съм подготвен. За себе си ли говориш? Ти си бил по-зле отколкото те мислех.

Ами не си подготвен. Относно снимките от интернет и официалните медицински протоколи: Да извадиш единични снимки от интернет или единични прецеденти отнякъде и да ги представяш за масова държавна политика е евтина манипулация. Здравните протоколи и официалните разпоредби на Министерството на здравеопазването, СЗО и УНИЦЕФ бяха абсолютно категорични – задължение за носене на маски за деца под 5 години никога не е имало. Ако някой съвестен или препрепазен родител е сложил маска на бебето си за снимка, това са действия на частно лице, а не държавна мерка. Относно личните оценки: Когато системно бъркаш индивидуални частни случаи с официални здравни разпоредби, проблемът с подготовката си остава при теб. Вместо да ползваш емоционални квалификации кой какъв бил, просто виж официалните заповеди от 2020-2021 г. Фактите са си факти, независимо какви снимки си харесал в социалните мрежи.

преди 49 минути, Мечо Хубавеца написа:

В момента, в който жертваш свободата заради сигурност, губиш и свободата, и сигурността!

Да не би да си държавен служител от "силовите" министерства🤬 ?

преди 10 минути, Без умствен капацитет написа:

по подробно

Когато издишаш в маската на нея се залепят бацилите и заедно с парата от устата се създава идеални условия за размножаването им и след това при вдишване поемаш няколко милиона повече отколкото си издишал.

преди 11 минути, ivanivanov3 написа:

В момента, в който жертваш свободата заради сигурност, губиш и свободата, и сигурността!

Понеже това е един от лайтмотивите на хората които вярват във всякакви конспирации, в контекста на конкретната епидемия (Ковид), какво тогава е правилното решение ?

Да оставим всичко по старо му, на самотек. Както казваше доц. Мангъров, пийте си чайчета. Накратко, не правим нищо, нито мерки, нито търсим ваксини, ами както дойде. Вирус като вирус, ще дойде и ще си замине, който е здрав ще устои, който има проблеми, ще го кара тежко, може и да умре. Между другото цялата пандемия беше донякъде повторение на нещо случило се преди около 100 години т.н. испански вирус. И при него продължава 2 години, и той е силно заразен и много други аналогии може да се намерят. Ако някой наистина има интерес - тази книга описва много добре пандемията с испанския вирус -:

https://www.johnmbarry.com/the_great_influenza__the_story_of_the_deadliest_pandemic_in_history__133171.htm

Така ли ги виждате нещата в конкретиката на свободата и сигурността - без мерки, без търсене на ваксини ? Всеки сам да си преценява...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.