Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

С това извънредно положение дето въведоха нашите управници, ще съсипят икономиката а от там и държавата!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, ivan_pop написа:

С това извънредно положение дето въведоха нашите управници, ще съсипят икономиката а от там и държавата!

Това е в целият свят!Не са само нашите управници

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Въобще не вярва в тази пародия корона вирус. Още откакто излезе се смениха хиляда теории и мнения. И нали вече в Китай го излекуваха? Как така охнището на корона вирус сега е най-сигурносто място на света? Къде е лекарството или ваксината. Така вирус не се лекува. И като в Италия мерките са драконови и не пускат никой що продължава да се разпространява. А още по странно е защо го няма този вирус в Швейцария, където са всичките пари. И ако проблемът е хигиената значи Индия трябва да е заличена от лицето на Земята. Там дори думата мизерия е комплимент. Тук ще ни поравят каквото си поискат с този Корона вирус и само след 1-2 месеца като почнат да ви чукат на вратите за неплатени сметки и ипотеки ще се събудите всички от летаргията си. 

Спирам да коментирам, щото няма никакъв смисъл. Даже ще напусна темата. Продължавайте да пишете безмислици вече 40 страници.

Ваксина ще има след години, а излекуването се получава когато организъма се пребори с инфекцията тоест създаде антитела, не съм доктор и не знам до колко това е вярно което съм си го обяснил сам на себе си. Вируса е основен проблем за възрастни и хронично болни хора, а те не са малко и не можем да се отнасяме безотговорно. Миенето на ръцете е превенция ако си имал допир със заразена повърхност. 

А относно Швейцария ти се разминава информацията. 

Цитат

Швейцария засили мерките за забавянето на разпространението на новия коронавирус, който уби четирима и разболя стотици в алпийската страна, както и опустоши съседна Италия. Това съобщи Reuters.

Правителството в Швейцария заяви, че затваря девет вторични гранични пункта с Италия и насочва трафика към главни маршрути, като все още позволява на хората да стигнат до работните си места.

https://m.fakti.bg/world/454479-shveicaria-zasili-merkite-za-ogranichavane-na-razprostranenieto-na-koronavirusa-

Впечатленията ми от днес.

По центъра на Русе - забелязва се общо взето някакъв ред. Няма тълпи от хора на едно място. Макар и малко имаше хора с маски.

В Еконт - всички бяха с маски и ръкавици.  В *** Банка - не всички. Минах и през две аптеки - с по двама продавача и в двете аптеки г-дата и г-жите бяха без маски и ръкавици (''аптекарите'' най ме учудиха защо са без предпазни средства)

Върха на сладоледа беще когато в една баничарница продавачката не само беше без маска, ами и се изкиха над тава със закуски.

Просто споделям...

преди 5 минути, Емил Костов написа:

И като в Италия мерките са драконови и не пускат никой що продължава да се разпространява.. 

Тук не си прав!Сега станаха такива ама вече е късно.

В Китай е комунизъм и няма място за много приказване

преди 4 минути, skalata_73 написа:

Впечатленията ми от днес.

По центъра на Русе - забелязва се общо взето някакъв ред. Няма тълпи от хора на едно място. Макар и малко имаше хора с маски.

В Еконт - всички бяха с маски и ръкавици.  В *** Банка - не всички. Минах и през две аптеки - с по двама продавача и в двете аптеки г-дата и г-жите бяха без маски и ръкавици (''аптекарите'' най ме учудиха защо са без предпазни средства)

Върха на сладоледа беще когато в една баничарница продавачката не само беше без маска, ами и се изкиха над тава със закуски.

Просто споделям...

После кой ли ще ни е виновен?

Баничарницата не трябва да работи

преди 4 минути, URIEL написа:

Тук не си прав!Сега станаха такива ама вече е късно.

В Китай е комунизъм и няма място за много приказване

В Италия закъсняха с мерките затова се получи така при тях, дори у нас можеше да не се чака първи заразен и да се вземат мерки като например да се изследват всички влезли през граница от страни с вируса. Като цяло за сега ситуацията е добре при нас основно са заболели върнали се от страни в които са се заразли, но какво ще е след месец или два никой не може да предположи. 

преди 22 часа, ncl написа:

Ще има за нашите хора... ;)

преди 22 часа, Миро Асенов написа:

че му пуснат атомна бомба

Моментът е изтърван, трябваше по Коледа...

току-що, FusE написа:

В Италия закъсняха с мерките затова се получи така при тях, дори у нас можеше да не се чака първи заразен и да се вземат мерки като например да се изследват всички влезли през граница от страни с вируса. Като цяло за сега ситуацията е добре при нас основно са заболели върнали се от страни в които са се заразли, но какво ще е след месец или два никой не може да предположи. 

Дано не стане като в Италия обаче на нас ни трябва урок

Повечето ми познати вярват, че има вирус, но не се пазят!Пият и се мислят за безсмъртни

преди 1 минута, URIEL написа:

Дано не стане като в Италия обаче на нас ни трябва урок

Повечето ми познати вярват, че има вирус, но не се пазят!Пият и се мислят за безсмъртни

Всичко зависи от нас дали ще стане като в Италия и тук, а вижда се че има не само във форума а и на вън хора които мислят че е някаква тайна конспирация всичко това. 

преди 11 минути, URIEL написа:

Баничарницата не трябва да работи

Няколко бяха затворени. Заведения тип бързо хранене също.Тази случайно я мернах като се прибирах към вкъщи, понеже имаше хора отвънка да чакат и спрях уж да хапна топла баничка, ама си излезнах с празни ръце. Не съм сигурен дали не трябва да работи-понеже вътре влизат по един - двама и е малка, не е като заведение-няма маси. Но заради тази кихащата вътре, без маска-да. Заслужава да се затвори.

Аз пак да кажа обаче. Най ми е чудно защо тези в аптеките са без маски. Те не били трябвало да са задължени, или...по свое усмотрение.

преди 2 минути, FusE написа:

Всичко зависи от нас дали ще стане като в Италия и тук, а вижда се че има не само във форума а и на вън хора които мислят че е някаква тайна конспирация всичко това. 

Такъв ни е манталитета!

Да бедни сме, ама като умрем от вируса се питам пак кой ще плаща сметки и кой ще работи?

В Китай е комунизъм и си взимат мерките обаче и не казват истината за това колко са умрели!

преди 1 минута, skalata_73 написа:

Няколко бяха затворени. Заведения тип бързо хранене също.Тази случайно я мернах като се прибирах към вкъщи, понеже имаше хора отвънка да чакат и спрях уж да хапна топла баничка, ама си излезнах с празни ръце. Не съм сигурен дали не трябва да работи-понеже вътре влизат по един - двама и е малка, не е като заведение-няма маси. Но заради тази кихащата вътре, без маска-да. Заслужава да се затвори.

Аз пак да кажа обаче. Най ми е чудно защо тези в аптеките са без маски. Те не били трябвало да са задължени, или...по свое усмотрение.

Имаше репортаж и за аптеките и да трябва да са с маски!

Над 400 души са под карантина, 7 са установените нарушители

Междувременно вътрешният министър Младен Маринов съобщи прд бТВ, че до неделя веерта в страната са били регистрирани малко над 400 души, поставени под карантина. Както е известно МВР беше натоварено да следи тези хора в условията на извънредно положение.

По думите на Маринов до понеделник сутринта в София са били установени петима, които са нарушили карантината си, а във Варна и Монтана – по още един. Всички са били върнати принудително в домовете си и срещу тях са били образувани досъдебни производства по новите текстове за нарушаване на карантина, приети спешно от парламента в петък вечерта.

За да се осигури ефективен контрол над всички поставени под карантина с тази дейност са ангажирани и оперативните работници в МВР, които дават смесени дежурства заедно с униформените полицаи.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30490540.html

преди 2 минути, sliderum написа:

Вирусът не е паранормално явление, че в него да се вярва. Той е действителност.

Явно не си питал повечето хора

https://money.bg/economics/mvf-gotov-da-izpolzva-usd1-trilion-v-borbata-s-koronavirusa.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar

преди 4 минути, skalata_73 написа:

Защото много от лекарите твърдят, че здрави хора не трябва да носят маски.

преди 1 минута, FusE написа:

Над 400 души са под карантина, 7 са установените нарушители

Междувременно вътрешният министър Младен Маринов съобщи прд бТВ, че до неделя веерта в страната са били регистрирани малко над 400 души, поставени под карантина. Както е известно МВР беше натоварено да следи тези хора в условията на извънредно положение.

По думите на Маринов до понеделник сутринта в София са били установени петима, които са нарушили карантината си, а във Варна и Монтана – по още един. Всички са били върнати принудително в домовете си и срещу тях са били образувани досъдебни производства по новите текстове за нарушаване на карантина, приети спешно от парламента в петък вечерта.

За да се осигури ефективен контрол над всички поставени под карантина с тази дейност са ангажирани и оперативните работници в МВР, които дават смесени дежурства заедно с униформените полицаи.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30490540.html

Време е да изкарат армията, ама де да имахме такава

И да осъдят поне един на 5 години

преди 2 минути, M.Николов написа:

Защото много от лекарите твърдят, че здрави хора не трябва да носят маски.

Е, тва па вече е пълна щуротия.

Да ти кажа, аз пък си помислих, че ако не са задължени явно не смятат маските за ефективни-затова. 

Не знам дали е пускано по- назад, но се оказа, че историята варненеца с корона вирус дето се "разходил" из огнищата, за да го донесе у нас, не е точно такава. Заради което предлагам, всички които го определиха като безотговорен, дебил, олигофрен и т. н. да си посипят главите с пепел и да позатворят усти. Започвам със себе си макар и да не съм го псувал, все пак изразих учудване че се е разкарвал из огнищата, та да е сигурна работата.

Цитат

Как институции "разхождат" заразен с коронавирус из цяла България

С назидателен тон генералът, ръководещ Щаба против коронавирус, заклейми варненеца, който даде положителна първа проба за коронавирус. След което разбрали – недоразбрали, медиите и българите масово във Фейсбук заклеймиха младия българин.

Никой не му написа името, въпреки че във Варна е обществена тайна кой е младият човек.

Това е Стилиян Христов, син на легендата на варненския футбол Пламен Христов, който почина преди години.

Генерал Мутафчийски обяви, че въпреки че е знаел, че Бергамо /Италия/ е гнездо на коронавируса, варненцът заминал точно за там.

Това обаче е лъжа.

Стилиян Христов, който едва ли не бе подложен на линч както от медии, така и от социалните мрежи, след като всички се довериха на изнесеното от Щаба, без дори да потърсят неговата гледна точка или тази на близките, е закупил билет НЕ ДО БЕРГАМО, А ДО БАРСЕЛОНА /Испания/, като билетът е купен в началото на януари т.г.

Стилиян Христов купува билет до Барселона, като пътуването до там е с прикачване от Бергамо. На 6-7 март т.г. той пристига в Барселона, където в близко градче до Барселона е трябвало да работи на сватба, тъй като Стилиян Христов е диджей.

В България по това време все още изобщо не е обявено извънредно положение.

След сватбата Стилиян остава няколко дни в Барселона и от там лети директно с полет за София, тъй като разбира от медии, че е станало опасно и в България вече има извънредно положение.

Кацайки на летището в София, е прегледан, т.е. измерена му е температурата и сега – ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! – от София му казват: „Отиваш във Варна, право във Военна болница!“.

Стилиян Христов към този момент няма никакви оплаквания.

След като престоява на летището, без дори да се разхожда из София, Стилиян отива на гарата в София, откъдето хваща влака за Варна.

Във вагона Стилиян е пътувал абсолютно сам, нямало е никакви пътници!

Слизайки във Варна, той моментално отива с такси до Военна болница във Варна.

От Военна болница – Варна обаче НЕ ГО ПРИЕМАТ /!!!/ и го препращат в Инфекциозното отделение на Окръжна болница – Варна!

Там му казват: „Седиш и чакаш!“. Имало струпване от хора. Стилиян Христов стои и чака. От Инфекциозното му казват, че единственият начин да бъде приет там, е да има някакви симптоми, за да го вкарат в болницата.

Той казва, че има симптоми, въпреки че се чувства здрав.

Първата му проба излиза положителна, изпратена е в София, и ДНЕС /!/ се очаква потвърждение или не на втората проба за коронавирус!

Впоследствие се оказва, че НЕ ОТ БЕРГАМО Стилиян Христов лепва коронавируса, както бе подчертано от Щаба у нас.

Заразата идва от майката на булката, на чиято сватба в Барселона Стилиян Христов е бил диджей.

Майката вдига температура и едва след сватбата отива да се изследва за коронавирус, след което става ясно, че е заразна.

Така че „разхождането“, за което бе заклеймен Стилиян Христов на наша територия, НЕ Е ЗАВИСЕЛО ОТ НЕГО!

Още повече, че той заминава, когато у нас не е било обявено извънредно положение. Като се връща, вместо да е приет в болница в София, го изпращат във Варна, а във Варна от Военна болница пък го изпращат в Инфекциозното.

Случаят е доказателство, че преди да линчуваме някого, първо да се запознаем с цялата истина и всички гледни точки.

В момента Стилиян Христов е в Инфекциозното на Варна и се чувства много добре.

Между другото, един от потвърдените случаи на коронавирус в България е англичанин, дошъл тук да кара ски, след като е бил на свиждане на сестра си в болницата, където тя лежи с коронавирус.

Хубаво, извинявам се, че го нарекох идиот.Не, че няма за какво да бъде укорен.

Но има и нещо друго, ти от къде си сигурен, че пък това което е написано в този сайт е истината?

Както написах и в другата тема, най-вероятно ще се окаже нещо по средата.

преди 54 минути, FusE написа:

Всеки малко мислещ човек би намерил най удобния  начин за плащане на сметките си, за тези които са се оставили месец за месец на доход ще е наистина проблем, но невярвам да са много.

Не са много- няма и 70% от населението.

преди 6 минути, URIEL написа:

И къде е източникът на това?

http://big5.bg/razsledvane/item/16861-v-imeto-na-obektivnata-istina-istoriyata-na-zarazeniya-stiliyan-hristov-ot-varna.html?fbclid=IwAR3vlTXxPTm61oGQBRN7xuGs54_YyJaRv7Pd0LNFRFVASfpWb-lscqVevG4

преди 12 часа, Мальчик Бананан написа:

Имам чувството, че сме свидетели на един изключително перверзен експеримент.

Неволни участници. Направиха ни на луди. Масово работодателите понеже не вярват на държавата започват да съкращават работни места. И е минал само един работен ден, смятай какво предстои. Тия с голямата уста ми е чудно за какво непрекъснато мелят на тази тема. Пък и цитат....

Цитат

По примера на всяка държава са изследвани и лидерите на страната, както и членовете на Националния оперативен щаб. Всички те са с отрицателни проби за коронавирус.

В брифинга взе участие и д-р Гоцева, епидемиолог и вирусолог.

"В 4 поредни дни премиерът Бойко Борисов и генерал. Мутафчийски бяха изследвани по две методики, бяха им направени и бързи кръвни тестове. Резултатите им са отрицателни. Пробите на всички членове на щаба също бяха изследвани и техните проби също са отрицателни", разкри тя.

Ма много сме загрижени за премиера и обкръжението му. 

преди 8 минути, _Belial_ написа:

Афера.бг, публикувано е около час по-рано и е "подписано" като материал на сайта. Набляга се чий син бил диджеят, като че ли се е родил с повече права от останалите хора поради това?

преди 8 минути, M.Николов написа:

Хубаво, извинявам се, че го нарекох идиот.Не, че няма за какво да бъде укорен.

Но има и нещо друго, ти от къде си сигурен, че пък това което е написано в този сайт е истината?

Както написах и в другата тема, най-вероятно ще се окаже нещо по средата.

Няма ка да знаеш, кой казва истината. Това, в което аз съм се убедил с годините е, че най- тиражираната истина, най- често е чиста лъжа.

Друго което искам да отбележа е, че масово се вярва на тези, които лъжат. Генерала шеф на кризисния щаб, излезе с 3 противоречиви твърдения (взаимноизключващи се), но калабалъка продължава да смята казаното от него за чиста монета. Не го разбирам това- някой те лъже 2 пъти (самите му изказвания доказват, че в предишното е излъгал) и ти вярваш че на третия път не те лъже...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.