Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, Meri Meri написа:

Преди 2 седмици осигурих за майка си лекарство за артрит от Румъния, което не се предлага в България. А сега де! 

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, skalata_73 написа:

Ез затова няма да се оправим никога, щото все гледаме на другия у канчето и мислим негатвно.

Е, ти си пример за позитивно мислене

преди 3 минути, Meri Meri написа:

значи ако произвеждам витами Х  веднага пускам във нета  инфо

че витамин Х лекува всичко 

току-що, Реджеп Иведик написа:

Е, ти си пример за позитивно мислене

Аз може и да съм, може и да не съм. Добре обаче, че ти се завърна у форума, че да веселиш хората. Без твоите остроумия направо бяхме загинали и без корона вирус.

преди 6 минути, Кико написа:

Спокойно комшу, кихам, покашлям, ама ще те пропусна специално теб :P

Споко комшу, може и да попръцкваш. Аз съм се самокарантинирал.

преди 1 минута, skalata_73 написа:

Без твоите остроумия направо бяхме загинали и без корона вирус.

По-добре да умреш от смях, отколкото от страх. Тука паникаджиите умряха по два пъти на страница от страх. Не е лесна и тяхната...

преди 1 минута, Myanmar написа:

По-добре да умреш от смях, отколкото от страх. Тука паникаджиите умряха по два пъти на страница от страх. Не е лесна и тяхната...

Да, така е. Гледам наш Супер Марио и теб те е заразил със смях. 

Айде...приятно хилене.

преди 5 минути, M.Николов написа:

На какви колене е Италия, умират ѝ пенсионерите, ще спести от пенсии. Здравите го карат на крака този грип, даже не разбират, че са го боледували.

Злорадство ли е това броене на мъртвите, не мога да разбера. Някаква радост има в срещата на всяка новина за нови и нови болни хора, та чак се споделя немедленно. Болестно състояние е това, върлува болест, но не е вирус, не е вирус.

преди 2 минути, Myanmar написа:

На какви колене е Италия, умират ѝ пенсионерите, ще спести от пенсии. Здравите го карат на крака този грип, даже не разбират, че са го боледували.

Тези пенсионери са майки и бащи, баби и дядовци на някой, що за човече си ти?!!

преди 4 минути, M.Николов написа:

Тези пенсионери са майки и бащи, баби и дядовци на някой, що за човече си ти?!!

Да не съм ги убил аз бе! Кво ми се правиш на много състрадателен? Какво ми дращиш по форумите спам, хващай куфарите и отивай да помагаш на италианците като помощен персонал. Ако трябва уста в уста ще обдишваш, техника не стига. Само не ми реви тука, че много ти пука. Тея хуманисти и патриоти на думи сте ми ясни от километри пълни лицемери и мишкуващи задклавиатурни рамбовци.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Да не съм ги убил аз бе! Кво ми се правиш на много състрадателен? Какво ми дращиш по форумите спам, хващай куфарите и отивай да помагаш на италианците като помощен персонал. Ако трябва уста в уста ще обдишваш, техника не стига. Само не ми реви тука, че много ти пука. Тея хуманисти и патриоти на думи сте ми пълни лицемери и мишкуващи задклавиатурни богове.

Такива като теб ги убиват!

Дето плямпат без да мислят.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Такива като теб ги убиват!

Аз нямам твоите болестни извращения да броя болни и умрели и да получавам твоите оргазми от среща на всяка нова статия, в която живота се представя като някаква статистика.

Такива като теб разсейват тумор в съзнанието на здрави хора, всяват страхове и паника. Ти си по-опасен и от вирусите, защото срещу такива като теб няма антидот.

То се вижда кой брои пенсионерите просто като бройка и тежест за пенсионната система!

преди 15 минути, Myanmar написа:

На какви колене е Италия, умират ѝ пенсионерите, ще спести от пенсии.

Сбъркано човече.Скрий се по-добре, че се излагаш тотално в тази тема.

преди 52 минути, Кико написа:

Да, веднъж да си прав. само че не е шедьовър, а недовършена работа, пусната не навреме ;)

абе, точно навреме си е, точно преди търговското споразумение с САЩ

преди 46 минути, Кико написа:

Те не могат да ги лекуват и сега, с апаратура. Просто не знаят какво правят. Не говоря за България, а за Италия в частност.

да само САЩ и Китай се опитват да правят нещо

преди 17 минути, M.Николов написа:

Сбъркано човече.Скрий се по-добре, че се излагаш тотално в тази тема.

прав е, ако измрат тези с ТЕЛК с дихателни проблеми след края на всичко държавата ще "зарадва" другите пенсионери с увеличение  - радостен електорат , мъртвите не гласуват

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

абе, точно навреме си е, точно преди търговското споразумение с САЩ

За Европа ли говориш. Няма да фане дикиш. ТАЯ Европа не е обезумялата от глад и страх следвоенна Европа. В Германия и Франция да не би да няма грип ? Ама не са им влезли в телевизора, щото не могат. 

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

За Европа ли говориш. Няма да фане дикиш. ТАЯ Европа не е обезумялата от глад и страх следвоенна Европа. В Германия и Франция да не би да няма грип ? Ама не са им влезли в телевизора, щото не могат. 

говорих за Китай, но се замислих след твоите думи и за Русия - и дали Русия и САЩ не си делят баницата

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

дали Русия и САЩ не си делят баницата

Не могат. Проблемът е Европа. Най мощната икономика и най агресивно разширяващата се империя. Туркия не е паднала, ама ке падне. Идва реда на Украйна и Беларус. Никакви активни мероприятия не могат да ги спасят. 

преди 1 час, Кико написа:

... Честно казано, аз и 3 дена да не съм ял, хлебарка няма и да помириша. Има една граница, която човек си поставя...

Вероятно така е твърдял и Клавел, преди да попадне в японски плен. Реалността обаче има гадната способност да променя кулинарните (и не само) граници на заричащите се предварително в разни неща. 

преди 56 минути, Без умствен капацитет написа:

прав е, ако измрат тези с ТЕЛК с дихателни проблеми след края на всичко държавата ще "зарадва" другите пенсионери с увеличение  - радостен електорат , мъртвите не гласуват

Невежеството и простотията, за разлика от грипа, не се лекуват.

преди 9 минути, lebel написа:

Вероятно така е твърдял и Клавел, преди да попадне в японски плен. Реалността обаче има гадната способност да променя кулинарните (и не само) граници на заричащите се предварително в разни неща. 

Тук може би влияят и изчезналите усещания за реалност. Аз само преди година усещах всякакви миризми от производството ни и ходех с респираторна маска, но сега почти нищо не усещам. Години наред съм се чудел, как мои колеги работеха и работят без ЛПС, но сега разбирам. Те просто не усещат.  Аз също от известно време и това е жалкото. Но си имам принципи. Може за мен само да важи, за никой друг, но предпочитам да пукна. Навремето се чудех, как наши революционери са си давали живота, дори умишлено. Е, сега разбирам. 

преди 1 час, Myanmar написа:

По-назад в темата съм пуснал информация за това, че в Италия все повече ~40 годишни влизат в интензивното и на лекарите им се налага да избират на кого да включат апарат за обдишване - на по-младите или на по-старите. Едно от обясненията е, че здравето на по-възрастните се влошава по-бързо от това на по-младите(и предполагаемо с по-силна имунна система). При един млад човек може да отнеме повече време, за да се влоши, но ако това се случи - влиза в болница и лежи докато не го изпишат. Корона вируса засяга долните дихателни пътища и сърдечно-съдовата система, и един преболедувал го млад човек може да остане с белодробни или сърдечни увреждания до живот. До колкото разбрах в България има малко под 1300 апарата за командно дишане. Ако този коронавирус ни докара до положение, при което всички апарати са заети от болни(както е в Италия) какво ще се случи с 1301 болен на когото ще му се наложи да ползва такъв апарат, независимо каква е причината за заболяването. И не си мислете, че младите са застраховани   - в Холандия над 50% от болните на интензивни грижи са лица под 50 години.

преди 11 минути, A.com написа:

По-назад в темата съм пуснал информация за това, че в Италия все повече ~40 годишни влизат в интензивното и на лекарите им се налага да избират на кого да включат апарат за обдишване - на по-младите или на по-старите. Едно от обясненията е, че здравето на по-възрастните се влошава по-бързо от това на по-младите(и предполагаемо с по-силна имунна система). При един млад човек може да отнеме повече време, за да се влоши, но ако това се случи - влиза в болница и лежи докато не го изпишат. Корона вируса засяга долните дихателни пътища и сърдечно-съдовата система, и един преболедувал го млад човек може да остане с белодробни или сърдечни увреждания до живот. До колкото разбрах в България има малко под 1300 апарата за командно дишане. Ако този коронавирус ни докара до положение, при което всички апарати са заети от болни(както е в Италия) какво ще се случи с 1301 болен на когото ще му се наложи да ползва такъв апарат, независимо каква е причината за заболяването. И не си мислете, че младите са застраховани   - в Холандия над 50% от болните на интензивни грижи са лица под 50 години.

Пий ракия бе :)  За дрогите да не говорим. Пример с Холандия е като да даваме пример с Колумбия, как се справят с кокаина :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.