Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 6 часа, haidukpikaso написа:

И още : първите респиратори пристигнаха в България , и те са от Русия / моля ви , не казвайте на Соломон Паси , Гърневски и Антон Тодоров / .

Кога са пристигнали ? Имаше питане за възможност за закупуване. Но до колкото съм запознат със състоянието на болниците в "матушката" , те са много по зле от нас.

В много рускоезични форуми питат и критикуват именно за каква подготовка срещу вируса имат , след като на тях самите не достигат такива апарати . А казваш , били вече пратили за нас ????

Ще се радвам да разбера кога са били пристигнали респиратори от РФ. Най реалистичните доставки се говори за от Европа , и то май месец.

Второ ... Европа ни дава над 1.3 млрд евро . "матушката" какво ни е дала ?

преди 6 часа, haidukpikaso написа:

А за ваксина срещу COVID се работи от 2003 година. Да припомня , сега сме 2020

Пак спекулации. "матушката" рзработвала 2003 г и има ваксина срещу друг вид вирус. По точно два такива.

Тепърва се работи за новия вирус, и самите те казват че ще има след година едва.

Колко лъжи и спекулации...  На кой извратен мозък му идват такива простотии не знам...

Ах да.. погледнах - източника ти е фейкомета информиран.нет

https://www.informiran.net/да-сте-тъпи-да-сте-тъпи-колко-пък-да-ст/

Язък че се хабих да коментирам.  :)   Тия са по зле от тоалетната хартия която бих употребил за разлика от творбите им.

преди 13 часа, Мальчик Бананан написа:

Да, а ма не

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 9 минути, Pig написа:

В Италия живее цялата фамилия от по 100 човека на едно място. Съвсем нормално е бързия пренос.

Преди 70 години. И не в Италия, а в Сицилия.

току-що, _Belial_ написа:

Преди 70 години. И не в Италия, а в Сицилия.

Голяма част от Италианците живеят и днес така. 

току-що, Pig написа:

Голяма част от Италианците живеят и днес така. 

Така е, да.  И в големите села и малките градчета,  като има фамилно събиране половината село (образно казано) е там. 

Къде сте вий, милионери родни, свидни? Къде сте, приватизатори, реформатори, императори, милионери от прехода, медийни магнати, меценати, банкери, индустриалци, бизнесмени, собственици на хотели, вериги, лафки и спортни клубове?

Джорджо Армани дарява 1.25 милиона евро за борба с коронавируса.
Кристиано Роналдо превръща хотелите си в болници и поема всички разходи за медицински процедури и заплащане на лекарите.
Бил Гейтс дарява 10 милиона долара.
Бившата китайска тенисистка Ли На дарява 3 милиона юана.
Донатела Версаче дарява 143,400 милиона долара към китайския Червен кръст.
Джак Ма дарява 100 милиона юана.
Италианският „Интер” дарява 100 хиляди евро на местна болница.
Италианската банка Intesa Sanpaolo дарява до 100 милиона евро.
Френската компания LVMH (марките Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon) дарява 2,8 милиарда долара.
Нападателят на „Наполи” Лоренцо Инсиние дарява 100 000 евро на болниците в Неапол.
Центърът на „Юта Джаз” и френския национален отбор Руди Гобер дарява над половин милион долара на САЩ и Франция и за служителите, засегнати от коронавируса.
Доменико Долче и Стефано Габана финансират международния университет „Хуманитас” в Милано за изследване на коронавируса.

Къде сте, успели и преуспели български патриоти?

преди 7 минути, Миро Асенов написа:

това е фейк новина

добре, а другите

не че ме интересува за чуждите де

ама виж за нашите дето нищо не дават - много ми е мъчно

:(

преди 17 минути, haidukpikaso написа:

добре, а другите

не че ме интересува за чуждите де

ама виж за нашите дето нищо не дават - много ми е мъчно

:(

сега купуват на борсата докато е криза и е евтино

според мен цените ще се повишат и ще има по- висока инфлация

преди години казах на един че биткойна ще  падне в криза а той- не ми повярва

в момента най-важни са стоките от чужбина защото ще затворят границите

и хранителните продукти с дълъг срок на годност 

недай си да се стигне до спиране аеци и токове

за сега клиентите са по- малко но купуват на едро

след няколко седмици ще стане страшно

преди 28 минути, haidukpikaso написа:

нашите дето нищо не дават

https://tvn.bg/netuorks-predostavya-bezplaten-dostap-do-internet-v-mrezhata-si/

http://glasove.com/categories/skandalyt/news/kitajskata-solidarnost-s-italiya-postavi-evropa-v-neudobno-polozhenie

Цитат

Докато европейски страни отказаха да изпратят маски в Италия, щедростта на Китай направи огромно впечатление на италианците. На италианския остров Сардиния кацна товарен полет от Китай, с който бяха докарани 4 тона санитарни материали – 150 000 ръкавици и 1800 предпазни облекла. Тази екипировка бе предложен от китайското правителство на Италия със съдействието на големи китайски компании. Италианските надежди за европейска солидарност попари и председателят на ЕЦБ Кристин Лагард, която с един доста суров коментар взриви италианската борса. Както EURACTIV вече информира, Лагард уж се опита да успокои пазарите, обявявайки антикризисни мерки срещу разпространението на COVID-19, но предизвика скок в доходността на италианските облигации, навличайки си гневни реакции в Италия. След разтърсващите коментари на Лагард фондовата борса в Милано се срина с 16,9%, което е най-големият спад в една сесия от създаването на индекса през 1998 година.

преди 3 часа, petie1 написа:

Някой сравнявал ли е Ковид-19 с испанския грип?

По-назад пуснах една снимка :

https://cdnc.ucr.edu/cgi-bin/cdnc?a=d&d=RBDN19181217.2.23&e=-------en--20--1--txt-txIN--------1

Заглавието на статията е много... показателно. И сега някой си мислят и говорят в същия дух - вирус, като вирус, ще отмине.

Във Великобритания явно започват да им увират главите и след като се бяха засили нищо да не правят(за да може цялата нация да придобие колективен имунитет) днес премиерът им казал:

Цитат

Във Франция, преди две седмици Макрон отиде на театър с жена си, за да покаже на французите, че не е необходимо да си променят навиците и начина на живот заради корона вируса. Вчера обаче казал, че французите трябва да си останат по домовете, защото били със война. Ще затварят и те границите си.

Премиерът на Сърбия е казал, че може да се наложи да въвеждат военно положение. Явно сърбите много много не си дават зор да се пазят.

Премиерът на Холандия казал, че ще разчитат холандците да придобият колективен имунитет

В Белгия:

Цитат

Dr. Demeyer at Aalst hospital in Belgium: "We now have people between the ages of 30 and 50 coming in. They are people who do not smoke, they have no other conditions such as diabetes or heart failure. They are sporty young people."

Дали е от корона вируса, дали е от нещо друго тепърва ще се разбере.

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Е, и на мен, ако може... ;) 

Ами аз следващия месец съм безплатен така и така заради Networx Points. Даже и Max Sport мислех да си пусна отново, но май спирам и Diema Extra,  че то спорт няма да има април. 

Какви са тия лекари, така наречени "държавни мъже" Мутафчийски и оня с мустака, които лъжеха по всички телевизии, че новия гном не е по-различен от грипа и които после рязко смениха плочата и казват, че това е невиждана епидемия.

Даже се присмиваха на хората, които се плашеха преди две седмици.

преди 7 часа, miro20 написа:

Да, а ма не

? В смисъл? Звучи ми като фейк.

преди 8 часа, _Belial_ написа:

Опасност има, но много неща взеха да не се връзват. В Италия това се разпространи ненормално бързо. На други места се разпространява нормално. Китайците го овладяха, с цената на пълна изолация. Като казвам пълна- в заразените райони и пиле не можеше да прехвръкне. И съвсем открито обвиниха САЩ.

Вероятно ще прозвучи идиотски, но почвам да си мисля, че основния начин за разпространение на вируса, не е от човек на човек.

Аз по едно време си мислех, че е от въздуха, но не намерих обяснение...

преди 45 минути, Мальчик Бананан написа:

Аз по едно време си мислех, че е от въздуха, но не намерих обяснение...

Защо не? Чрез дъжда примерно. Така разпространението му ще е точно, както се случва- в определени региони взрив на масова епидемия, на други места по- бавно.

Казват, че има много носители, които дори не подозират че са такива, но могат да ви заразят. МОгат, но трудно. Тия хора нито кашлят, нито кихат, нито имат сополи. Трябва да се прегръщаш и да се целуваш с тях за да се заразиш. Или да си шепнете на ушенце. :)

Факт е, че разпространението му по места озадачава изключително много. Ако беше равномерно, ок. Примерно - средиземноморския регион - Испания е силно засегната, Италия, но не и Гърция или Кипър. Ненормална работа.

преди 6 часа, Mediterranean написа:

Какви са тия лекари, така наречени "държавни мъже" Мутафчийски и оня с мустака, които лъжеха по всички телевизии, че новия гном не е по-различен от грипа и които после рязко смениха плочата и казват, че това е невиждана епидемия.

Даже се присмиваха на хората, които се плашеха преди две седмици.

Днес едно, утре друго, все едно и също

BG-voice.com
“Американец, който купил 17 700 флакона с дезинфекциращ гел с намерението да ги продаде в интернет, в края на краищата ги дари, след като купуването им предизвика скандал и стана причина да започне разследване, предаде Франс прес.”

Съжалявам, но прилича на нашенец. Балкански ген   😀

208B3227-596F-4154-8CEB-A53E7A83B264.jpeg

074B6B27-ED18-4160-A3BF-E561ACEB7FC3.jpeg

преди 4 минути, Sleda написа:

Съжалявам, но прилича на нашенец. Балкански ген

Ми, като отидете в Америка не си оставяте нравите тука, носите си ги с вас

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Ми той си е “чист” американец, нравите са му в гените. Сигурно дедо му е дошъл от балканьте. Има секакви нрави: ирландски, италиански, руски, че и арменски. Ма най-много са “британски”, пък фамилното им име завършва на “ски”. Но всички обичат да се хвалят, че били имали индиански гени.

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

Що бре ?! Ти твоите къде си ги оставяш ? :lol6:

преди 22 минути, Sleda написа:

...завършва на “ски”....

Значи , много е възможно да се опитват да те пързалят....! :lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.