Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

по-лумпенско заглавие на "протеста" нямаше как да се измисли. А заигравката с Ченалова не беше стратегически ход, а по-скоро компрометиращ. Обаче се направи заради 'водача" - защото с нея той се представя като "репресиран". Пък вече е доказан лъжльо,  а за останалото съда ще го каже.

И такива хора някой ще припознае че "излизат за нормален живот"... ??? :) Нормален живот - що е то? Кое е то - нормата, нормалното, че пък и "живот"... ?

преди 15 минути, _ramus_ написа:

Кво стана - защо не поехте властта...

Питаш,сякаш е в твоите ръце и се подиграваш от позицията на властимащите...!

сякаш?... :) Ми аз съм властимащ, направо. С позиции, с имане, с власт... с ръце, от които зависи всичко.

Между другото - ти нали беше родолюбец и го играеш на патриот, защо не дойде от Испания да бутнеш едно рамо - те толкова имаха нужда и се надяваха на народна масова подкрепа...

Аз - както и да е , но "народа" не съм само аз - къде са другите, дето са от "народа", че не ги виждам по снимките от общия план. ти, айде в Испания. А тия дето са от темата и развеваха байраците... нали се оплакваха по 100 пъти че "само се говорило, а никой нищо не прави"... :) Ми да - не правите нищо, а само говорите, щото е най-лесно, най-безопасно... и от думички нищо не зависи, освен емоционалното разтоварване.

А между другото - арестуваха отново типични знакови лица, дето са били и по други... "протести" за съвсем други лозунги... Че единия дори и национално издирван в криминалните сводки. Пак ножове, боксове и емоционални театри опитващи номерата пред публиката после, дето ще ги гледа по снимки. То клипчетата и снимките остават ... И една телевизия, дето ще си прави програмата с тях. Сега ще я изгледаме цялата в темата... в нея само за вируса става въпрос, щото са само вирусолози на видеата. И на площада гледам че вчера само лекари, специалисти, учени, интелектуалци...

преди 17 минути, _ramus_ написа:

Между другото - ти нали беше родолюбец и го играеш на патриот, защо не дойде от Испания да бутнеш едно рамо

Ще дойда,като ни пуснат тукашните политици от концлагера,в който се намираме!Ще се върнем повечето от работещите в чужбина.Няма да караме адът,който предстои на чужда земя!

ми що - те тукашните също живеят в своя АД, че и уж на "своя земя"?

Смяната на "земите" не дава резултата който се очаква. Щото има един общ елемент - дори и на Андромеда да се отиде, пак отива, тоя, дето е тръгнал затам.  И си носи "своите си неща", където и да отиде - своя си кръст, своите си "виждания"... 

Та така - 'новото' място няма особено значение, след като на него отива 'стария' човек. А един адаптивен човек няма значение на кое място се намира. Обаче пък - ползите се привиждат на "различни места".

преди 57 минути, _ramus_ написа:

ми ходил е... И управлява и зависят от него - много хора. И ако трябва - пак отива и пак носи отговорност за многото хора.

От теб - какво точно зависи и на кои мисии си бил? И с какво ти точно ще разбереш той какъв бил - може би заради богатия ти житейски опит?

Ама продължаваш да мислиш, че е дъжд, нали? И че "тулупи" и какви бяха са "другите"? И на какво основание?

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Смяната на "земите" не дава резултата който се очаква

Не дава за сега,но когато се върнат още 1-2 милиона Българи,които не са с твоите консервативни разбирания,ще ударят по едно рамо,за да ви бутнат от властта.

преди 1 час, _ramus_ написа:

ми ходил е... И управлява и зависят от него - много хора. И ако трябва - пак отива и пак носи отговорност за многото хора.

От теб - какво точно зависи и на кои мисии си бил? И с какво ти точно ще разбереш той какъв бил - може би заради богатия ти житейски опит?

Сигурен съм че генерала би поел още няколко мисии за да гледа в очи смъртта, вместо да по поема този мръсен задкулисен хейт и черни спекулации на мисирки и мангъровци.

Аз пак ми се иска да видя пълния запис без изрязаното преди репликите на генерала.

Мога само да предполагам, че го е питала нещо за Мангъров и неговите изцепки за съчките и "минало им" .

Защото както и цитирах, той реално иронизираше Мангъров с изразите му "яко" и "ще измрат" . Ама всички забравиха че те са патент на Мангъров.

НЕ може да няма връзка и с този му отговор към Мангъров : https://dariknews.bg/novini/bylgariia/gen.-mutafchijski-dumite-na-doc.-mangyrov-sa-gavra-s-pametta-na-pochinalite-video-2225654?fbclid=IwAR3rwbrfNJxD_3lfsHLzGX4tKJu4M0-ECXslgU6Ijp9EBL3GDW0rpc6R-BI

преди 18 минути, Мальчик Бананан написа:

Ама продължаваш да мислиш, че е дъжд, нали? И че "тулупи" и какви бяха са "другите"? И на какво основание?

а вие удобно забравихте че "тулуп" бе не обида към електората, а базик към някакъв негов стар познат Марио ,който инцидентно видя и поздрави с усмивка.

И айдееее хейт машината се завъртя.. ББ обиждал народа на "тулупи"

пп

И ето , сбъдна се мечтата на всички мисирки.. .МОЛовете отварят !

https://breaking.bg/novini/борисов-нареди-моловете-ще-работят-от-понеделник/?fbclid=IwAR3zWMgI4ZAkDJjYvGDT0FpdED2Ias3Ie_mE9fxWT_GKgdoLSSksKqzilLw

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

За хора, които са грамотни и поне със средна интелигентност. Които имат любознание да се информират какво се случва в болничните заведения, как точно протичат формите на лечение от КВ19, какви са подробностите, проблемите, решенията, неуспехите... Въобще - за интелигентни хора има и материали, които са точно по темата, и са от интелигентни хора, макар и въобще да няма академичен изказ. Добре че тук журналиста не си е позволил волности и нужните за популизма залитания и емоционални изтрещявания:

https://www.24zdrave.bg/Article/8583569

не е трудно да се прецени КОЙ ще го прочете това - от големите отворковци и мрънкачи в темата.

И между другото и развенчаването на лъжата за "ми в отделенията има само една сестра - кви грижи, та чак много хора да трябват за един единствен болен"... Познахте ли "компетентния" дето всичко дето пишел в темата било от неговия личен опит и наблюдения, дето познавал болниците, знаел всичко за тях. Знае за фрилансерите и райтърите, щото гуглето дори не е прочел, много добре бил с българския и английския, но превода на фрилансера, бил "наемник"...

Понеже заради същото "познаване", същия още не може да каже как се стига в Пловдив от т.А, до т.Б, ако не му го е подсказало "гуглето" . Същия, който иначе не слиза от мястото на говорител на пенсионерския квартален клуб на БСП с нагласените опорки, дето му спускат "истинските доверени медии". И защото когато е налице некомпетентност и пристрастие - всичко може да се напише, както и да се прочете както на четящия му е угодно. 

Заради това се подбират линковете и "медиите" в темата - за да докарват на подходящите "светнати за истината", да е по "тяхната версия". Само това се търси, от едни и същи хора - за да си играят фантазиите си на контра и на бунтари.

Отгоре на всичко - се играе на една доста рефлексна игра - уж са недоволни, щото медиите всявали паника, но точно тия медии, дето разиграват "паниката" се цитират най-често, вкл и в темата тук. Традиционните "медии" - като блиц, фрога, от упор, българиантаймс, поглед.инфо... и т.н. После се реве за "паника" някаква си - точно тия, от които се разклажда и внушава тя.

преди 32 минути, miro20 написа:

Сигурен съм че генерала би поел още няколко мисии за да гледа в очи смъртта, вместо да по поема този мръсен задкулисен хейт и черни спекулации на мисирки и мангъровци.

Аз пак ми се иска да видя пълния запис без изрязаното преди репликите на генерала.

Мога само да предполагам, че го е питала нещо за Мангъров и неговите изцепки за съчките и "минало им" .

Защото както и цитирах, той реално иронизираше Мангъров с изразите му "яко" и "ще измрат" . Ама всички забравиха че те са патент на Мангъров.

НЕ може да няма връзка и с този му отговор към Мангъров : https://dariknews.bg/novini/bylgariia/gen.-mutafchijski-dumite-na-doc.-mangyrov-sa-gavra-s-pametta-na-pochinalite-video-2225654?fbclid=IwAR3rwbrfNJxD_3lfsHLzGX4tKJu4M0-ECXslgU6Ijp9EBL3GDW0rpc6R-BI

а вие удобно забравихте че "тулуп" бе не обида към електората, а базик към някакъв негов стар познат Марио ,който инцидентно видя и поздрави с усмивка.

И айдееее хейт машината се завъртя.. ББ обиждал народа на "тулупи"

пп

И ето , сбъдна се мечтата на всички мисирки.. .МОЛовете отварят !

https://breaking.bg/novini/борисов-нареди-моловете-ще-работят-от-понеделник/?fbclid=IwAR3zWMgI4ZAkDJjYvGDT0FpdED2Ias3Ie_mE9fxWT_GKgdoLSSksKqzilLw

Обидите и мръсотиите, цялото отношение. Недей вади от контекста и ти

току-що, Мальчик Бананан написа:

Обидите и мръсотиите, цялото отношение

ъъъ кой точно беше "контекста"... ? :)

Обиди... мръсотии и цялата помия дето се изля по негов адрес, от точно определени "възпитани и интелигентни" списвачи в темата и по останалия виртуал - тоя ли контекст точно е визирания?

преди 1 час, miro20 написа:

Сигурен съм че генерала би поел още няколко мисии за да гледа в очи смъртта

Е, той Геерал Доктор Менгеле ако не обича да гледа камиони с трупове по Великден, тогава кой ?

преди 23 минути, _ramus_ написа:

ъъъ кой точно беше "контекста"... ? :)

Обиди... мръсотии и цялата помия дето се изля по негов адрес, от точно определени "възпитани и интелигентни" списвачи в темата и по останалия виртуал - тоя ли контекст точно е визирания?

Убеден съм, че Мутафчийски седи по цял ден във форума на  "Калдата" и цъка F5. :biggrin: Основните медии бяха достатъчно сервилни към личността му, заедно с армията социолози и анализатори, които го представяха за следващия кандидат-президент и какво ли не.

преди 34 минути, _ramus_ написа:

Обиди... мръсотии и цялата помия дето се изля по негов адрес

Ти май не си политик,а си направо геерала...защитаващ се от тук!

преди 17 минути, Димитър 59 написа:

Ти май не си политик,а си направо геерала...защитаващ се от тук!

Не ве, Геерал Доктор Менгеле му копае на лозето

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Свято място празно не остава.

Другия който и да е той ще го турим с първа задача да махне поправката Менгеле и да махне мерките.

Ще го махнем ! Виж какво става

Серията от далавери, недомислици, гаври с народа и обикновени простотии на премиера и лидер на ГЕРБ най-сетне свършва – Бойко Борисов подава оставка, научи ексклузивно Narod.bg от три независими един от друг източници от парламента.

Сега единствената въпросителна е дали това ще стане до дни или до няколко седмици.

„Борисов няма полезен ход, затова ще хвърли оставка. Разчита на уж високото одобрение, което му дават платените социолози, за да опита да направи нов кабинет след служебното правителство, което Румен Радев ще назначи да управлява България до провеждането на парламентарни избори”, поясни депутат от опозицията.

По думите му предсрочният финал на третия кабинет на Бойко Борисов идва заради жесток конфликт между премиера и влиятелния народен избраник от ДПС Делян Пеевски.

Като потвърждение на драмата в понеделник, 11 май, дойде новината, че Върховната административна прокуратура проверява Министерски съвет как и за какво са похарчени над 165 млн. лева от Европейските структурни и инвестиционни фондове и прехвърлянето им в други оперативни програми, с цел подпомагане на борбата с COVID-19.

Реклама

Народен представител от ГЕРБ пък призна пред Narod.bg, че вече има съставен експертен кабинет, който да се опита да извади страната от кризата, в която ни вкара крадливото управление на Бойко Борисов.

Изненадата е, че за премиер на това правителство се стяга настоящият финансов министър Владислав Горанов, известен с близостта си до ДПС. Причината за този избор издаде сам премиерът Борисов преди ден покрай шумотевицата с намаляване на ДДС за храните, което така и не се случи.

„Имам му пълно доверие (на финансовия министър Владислав Горанов, б.а.), ама той не ми е началник. Аз съм му началник. Който не е съгласен, отива, дава си оставката и отива нататък . Аз имам да споделям с партията. Тя се явява на изборите“.

Това отговори Борисов на въпрос дали има доверие на финансовия министър. Поводът беше решението да се предложи намаляване на ДДС до 9% за заведенията и книгите. Владислав Горанов е против промяната.

„Именно този изблик на нерви показа, че Бойко е наясно с това какво го чака”, твърди депутатът.

„Бойко е на ръба на нервна криза, пие успокоителни, защото знае, че краят е близо. Не остана нито един човек, на когото да вярва, защото предаде всичките си близки. Сега наистина е „сам като куче”, както се жалваше преди години”, вдига рамене герберът.

https://narod.bg/2020/05/14/ексклузивно-борисов-подава-оставка-е/

Обаче протежето също няма да оглави нищо , щото виж с него кой се е заел :

https://narod.bg/2020/05/15/васил-божков-подгрява-грандиозния-ск/

Сега остава да изгледаме как ще си изгърмят и последните патрони , за да се задържат на "сламката " и ще действаме !

Между другото и за меко казано 'неориентираните " :

https://narod.bg/2020/05/04/narod-bg-позна-ето-го-тайния-документ-заради/

преди 32 минути, ncl написа:

Още когато ББ каза, че те са го издигнали до този пост, изгуби и малкото уважение, което имах.

Щаба и неговия шеф Мутафчийски, които повече от два месеца диктуваха живота в страната безславно се изнизват от полезрението на публиката. Вероятно няма да се обърнат и дори да погледнат какво оставиха след себе си. Дали някой ще потърси отговорност за действията и думите, които се изливаха седмици наред и стряскаха хиляди български граждани. Вероятно ще остане едно малко утешение, че все пак Мутафчийски не е над Господ! Вероятно още кънтят в ушите ви онези думи за Ада, за труповете, за чувалите, за камионите, изречени преди Великден. Две седмици по-късно се видя, че са лъгали по най-безобразен начин, че са съсипали живота на стотици хиляди българи, които тръгнаха към селата и вилите си, където имат късче земя за обработване. Да, хилядите напускащи София я напускаха не защото са тръгнали да се забавляват, а защото виждаха ясен изход от ситуацията, в която ги вкара Щаба! Щаба, който през цялото време нарушаваше член 326, ал.1 от Наказателния кодекс, а той гласи следното: “Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.”  Редно е да изразим мнението си, че според нас за действията на Щаба трябва да бъде приложена и алинея 2 от съшия точи член 326 от НК, която гласи ето това: “Ако от деянието по ал. 1 са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева.” Тъжно е когато светлините на прожекторите замъглят съзнанието ти, а мисирките врякат в един тон с теб! Но ролята на мисирките е точно тази, някой да им дава тон, а те да врякат. Днес е важно да се вземем в ръце и да се отървем от отровната си плесен като финал от онова велико стихотворение на Вапцаров “Писмо”.

Но да умреш, когато
се отърсва
земята
от отровната си
плесен,
когато милионите възкръсват,
това е песен,
да, това е песен!

Днес милионите възкръснаха, а лошотията умря!

Автор: От упор

.........................

Показен разстрел на Мутафчийски имаше и той беше в две части, колкото и да стремят да го прикриват казионните медии. А той, Борисов силно разярен, че вируса не му се подчинява най-вероятно, изрече – Мутафчийски ми е приятел от 20 години! Това беше първия изстрел, а той веднага повдигна въпросът по приятелска линия Мутафчийски оглави Щаба на Борисов и притежава ли съответната компетентност да се справи с епидемията? Вероятно Мутафчийски е великолепен коремен хирург, но по въпросите с инфекциите и епидемиите се видя, че има много да учи, за да достигне доцент Мангъров. Борисов явно сам усети гафа, който е сътворил и вместо да го замаже натисна спусъка за втори път и застреля окончателно Мутафчийски разкривайки, че именно той и ГЕРБ са го добутали до шефското място във Военномедицинска академия. Тук вече всякакви въпроси за кадърност, компетентност и можене стават напълно излишни. Борисов обаче за по-сигурно пусна и трети контролен изстрел изричайки, че всеки ден се чува с доцент Мангъров, с което просто явно показа кой е специалиста,  кой разбира и кой знае какво трябва да се прави! Днес този показен разстрел, който ви описахме чрез метафора показа истината за шуробаджанащината, която тресе държавата и защо кадърните българи напускат родината си! Защото ясно са разбрали, че без 20 годишно приятелство с партиен вожд и добутване от партията му нямат никакъв шанс за реализация! Просто този модел създаде Борисов и партията му ГЕРБ! Тежко и горко на дръзналите “безделници” да ви покажат другата гледна точка!

Автор: От упор

преди 2 минути, miro20 написа:

Къде ги намирате тези сайтове бре.. сега "народ.бг" ... никнат като гъби....  :) :)  

Правим ги , бе ! 

Да може Истината да достига до повече хора , а не платени тролове да си развяват байрака 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

А един адаптивен човек няма значение на кое място се намира.

Айде бе , "нямало значение "...?

Да си чувал , че "Камъкът Тежи на мястото си " ?

Едно е да праскам Конституцията на България в челата на българските полицаи , съвсем друго да го правя в чужда страна с тяхната изпълнителна власт !

Разлика виждаш ли или ти трябват очила ?

преди 2 часа, ncl написа:

Още когато ББ каза, че те са го издигнали до този пост, изгуби и малкото уважение, което имах.

А да знаеш че по цела нощ не спи че е загубил твоето уважение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.