Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 11 часа, _ramus_ написа:

Всички живи същества, вкл и хора МОГАТ да умрат всеки момент. Ти - също, аз - също, както и всеки един вкл. и всеки сред списващите тази тема. ВСЕКИ МИГ - нищо не гарантира че всеки един ще доживее следващият миг. Ти - също, при все че си с диабет и прекаран инфаркт. , но пък изрече толкова лъжи по темата и извън нея, че е без значение въобще какво пишеш, вкл и "добър ден" или "лека нощ".

точно конспиративните лаладжии и лъжльовци никога няма да прочетат това... Не само защото са неграмотни, а и защото не им приляга на "на религията" сред която са си намерили подслон - ПОД СЛОН. Те "техническият форум " го ползват само за мегдан да шляпат фантазиите си и да ги изживяват.

От друга страна има смисъл да пусна последните няколко думи в заключението на статията, която е от един от най-смислените технически грамотни сайтове и екипите им, по принцип - не само в Русия:

==========================

Заключение

Выше мы подробно рассказали о том, что понятно (как мы надеемся) большинству трезвомыслящих людей. К сожалению, Интернет предоставил трибуну любым мнениям, в том числе с зашкаливающим градусом вымысла и минимумом научной базы или даже полным отсутствием здравого смысла. Мы не могли остаться в стороне и решили высказаться по вопросу чипизации в том ключе, как она действительно могла бы выглядеть на современном этапе развития электроники. Все приведённые выше выкладки примерные, но об уровне возможностей подобных решений они говорят вполне ясно.

Вывод один: на сегодня не существует технологий, позволяющих создать миниатюрное комплексное решение для незаметного или даже заметного внедрения в тело человека с целью управления его действиями.

Впрочем, с этой задачей прекрасно справляется старая добрая пропаганда, но это — совершенно другая история.

------------------------------------------------------

Да - пропагандата е съвсем другата част от "историята". Тази част, всъщност се "внедрява" в човека, с тази част са "заразените" в темата, с идеята че точно "те са здравите" , а останалите са ... "някакви си".

Рамусе, вместо да се правиш на отворко, щото си видял някой да "затапва конспиратори", да беше си направил труда да провериш каква е професията на този човек!

Паспорт
Геннадий Детинич

659.jpg

Профессиональный компьютерщик с графоманскими наклонностями. Отметился заметками на ресурсах Xakep, Gameland, MC-online и InfoBez. С 2001 года новостник колонки "Железо" сайта компании Ф-Центр.

Email: greencoсобакаinbox.ru

Личный сайт/блог: http://greenco.livejournal.com/

День рождения: 25/11/1965

Работа: Фрилансер

Фрийленсър, е човек пишещ платени статии! За каквото му платят, за това пише. Ех Рамусе, толкова ти се иска някой да е изпушил колкото теб, че чак се изкефи на платена статия.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 14 минути, barbuncela написа:

номера на брюксел е  да съществува и брюкселската администрация да съществува 

иначе ще бъдат уволнени и няма да сехвърлят  пари  за техните заплати 

преди 4 минути, Мурка А написа:

номера на брюксел е  да съществува и брюкселската администрация да съществува 

иначе ще бъдат уволнени и няма да сехвърлят  пари  за техните заплати 

Така е. Само дето мен никой не попита дали искам тая обединена европа!

току-що, by_chechi написа:

А бе ще се сафирясаме , ама дано не е късно ! 

Някой, трябва да се съфирясат!

преди 31 минути, Радул написа:

Фрийленсър, е човек пишещ платени статии

само да ти напомня за пореден път, че отново излъга..

Няма значение че си некомпетентен, защото ФРИЛАНСЕР - няма нищо общо с РАЙТЪР -каквото е платен автор - писач на свободна практика.  Фрилансер - е практика на свободна договорена основа. Хиляди хора имат такива договори и за да стигнеш до име, до високи хонорари в това има сложна система от натрупване на заслуги и резултати. За висок рейтинг в сайтовете за свободните договорени услуги много хора се борят години упорит труд. Райтър - също е такъв Фрилансер - на свободна практика, но двете понятия са съвсем различни по смисъл и значение. Не и за теб, обаче.

Никой вече не ти ги брои лъжите,  нито ти ги напомня - нямаш нито едно включване, в което да нямаш лъжа, да не включва партийни речи, некомпетентност или интриги. Нито едно включване... А наричаш други "тролове" :) И не е въпрос на лична оценка или пристрастие - просто в познанието има критерии и няма смисъл да го играеш на лични обиди и да се цупиш като първокласничка.

Въпросния по-горе, е един от редакторите на един от най-грамотните технически сайтове за компютърна техника и хардуер. И не е сам автор на статията. И когато става въпрос за техническа и научна литература и наука, авторът не е толкова важен, колкото е изнесеното по смисъл, изложение, аргументи - а има схеми, има справки, има статистика... има линкове - защото през годините тия хора от сайта им минава информационно всичко това през тях. И има други хора, които са грамотни в тия технически подробности, но ти не си един от тях.

В науката и научната литература никой не е авторитарен, нито е авторитет, нито е важно някой да му вярва или да го ползва като "аргумент". Има значение само онова, което е изнесено, написано, открито, разгледано, проверено по различни начини и пътища. Заради това научна литература и научни данни, са за хора които имат пряко отношение към научното познание. А не аматьори и любители, защото на тях наука не им трябва. Тия търсят просто ползи - за себе си, за убежденията си, за утвържденията си. Както се вижда от примерите в темата.

Просто си направи поредното Ентелектуално харакири... Не че изненадваш някого с него...

преди 2 часа, Радул написа:

Опаааа, някой лъже!!! За вчера броя починали в Бразилия е 754, а за днес 393. Статистика, а не слугински медии. До лъжи ли я докарахме Николов?

И бнр ли лъже ?

https://www.bnr.bg/post/101275140/skok-na-jertvite-na-covid-19-v-brazilia

Всъщност е още по трагично положението в Бразилия. Не 12 хил а

brazil_icon_square.png
Бразилия
      13 551

преди 18 минути, barbuncela написа:

Така е. Само дето мен никой не попита дали искам тая обединена европа!

Тук винаги обичаме да режем клона който ни е изгоден.

Аз не се сещам за нещо по успешно на планетата Земя, от ЕС и обединена Европа.

Някои държави и сили упорито работят против това, и виждам , успяват.

Дори да обърнат хора да плюят срещу собствения си интерес.

Пропагандата е мощно оръжие.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

само да ти напомня за пореден път, че отново излъга..

Няма значение че си некомпетентен, защото ФРИЛАНСЕР - няма нищо общо с РАЙТЪР -каквото е платен автор - писач на свободна практика.  Никой вече не ти ги брои, нито ти ги напомня - нямаш нито едно включване, в което да нямаш лъжа, да не включва партийни речи или интриги. Нито едно включване... А наричаш други "тролове" :)

Въпросния по-горе, е един от редакторите на един от най-грамотните технически сайтове за компютърна техника и хардуер. И не е сам автор на статията. И когато става въпрос за техническа и научна литература и наука, авторът не е толкова важен, колкото е изнесеното по смисъл, изложение, аргументи - а има схеми, има справки, има статистика... има линкове - защото през годините тия хора от сайта им минава информационно всичко това през тях.

Просто си направи поредното Ентелектуално харакири... Не че изненадваш някого с него...

Не врат ами шия! Фрийленсъра е някой, лансиращ чужди идеи на свободна практика. Срещу заплащане разбира се. Как го прави Геннадий? Пише статии в блога си. Шах и мат.

Спри да се излагаш! Ставаш по- зле и от Мирко. Интелектуалното ти ниво е много слабо, та да ми представляваш някакъв интерес. Много ниско интелектуално ниво!

За някой, представлява интерес твоя нарцисизъм... предполагам от изследователска гледна точка, защото е всеизвестно че патологичния нарцисизъм е характерна черта за нискоинтелигентните хуманоиди. За мен не- не съм изследовател.

преди 4 минути, miro20 написа:

И бнр ли лъже ?

https://www.bnr.bg/post/101275140/skok-na-jertvite-na-covid-19-v-brazilia

brazil_icon_square.png
Бразилия
      13 551

Да. И БНР лъже, вероятно подведено от отново анонимната статия на Нюз. Официалната статистика е друга и аз просто я видях. Всеки може да я види. Там цифра 881 няма.

преди 2 минути, Радул написа:

Фрийленсъра е някой, лансиращ чужди идеи на свободна практика.

Повторението на една глупост, не я прави да е различна от глупост.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Фрийлансър

https://bialakarta.bg/blog/layfstayl/kakvo-e-friylansyr-i-kak-da-stanesh-takyv

======

https://mayacontent.com/content-writer-zashto/

контънт райтъра - или просто "РАЙТЪР" е автор на текстове на свободна платена практика. Той заработва на линкове, на отваряния, на шерване в социални медии ... Всичко това се следи от софтуер, на няколко нива. Шефовете му заработват от реклами, но когато са политически или пропагандно ориентирани, имат и други типове приходи.

=====

Ето разликите - само за интелигентни и грамотни хора.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Повторението на една глупост, не я прави да е различна от глупост.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Фрийлансър

https://bialakarta.bg/blog/layfstayl/kakvo-e-friylansyr-i-kak-da-stanesh-takyv

======

https://mayacontent.com/content-writer-zashto/

Ето разликите - само за интелигентни и грамотни хора.

А браво! Стигнахме до българската думичка- НАЕМНИК! Още ще ми се правиш ли на умник?

преди 6 минути, Радул написа:

Да. И БНР лъже, вероятно подведено от отново анонимната статия на Нюз. Официалната статистика е друга и аз просто я видях. Всеки може да я види. Там цифра 881 няма.

Спекулираш  . Въпроса бе към коя дата.

А към днешна , както показах последните данни е още по зле.

току-що, miro20 написа:

Спекулираш  . Въпроса бе към коя дата.

А към днешна , както показах последните данни е още по зле.

за днес цифрата е 397. Всъщност доста по- добре от вчера.

преди 11 минути, miro20 написа:

Пропагандата е мощно оръжие.

Като влезе еврото в България и поживееш една година с евро, ела пак да ми го кажеш! Защото приказваш си само за неща дето не си живял и ти се виждат рая!

Това предаване може и да сте го гледали, но аз чак сега попадам на него. Мисля, че си струва (от 2-ри май):

преди 4 минути, Радул написа:

Стигнахме

кои сте тия... все в множествено число говориш... на говорител на някого ли се правиш? :)

Ти така и не разбра за разликите в значенията... Автогол и греди отсякъде.

Не говори за познание, защото там нагазваш в блато в което потъваш много надълбоко... Имаш проблеми в стратегиите си и дори на елементарно ниво, играеш със слабите си страни и губиш тотално и на поразия. Опитите да се измъкваш са малко като за маса в кръчма, след 3 ракия.

преди 7 минути, Радул написа:

Не знам какво си видял, но не си видял основното, а именно и нюза и БНР цитират БиБиСи.

Да, има разминаване с данните от worldometers.info, не зная от къде идват, но да ме обвиняваш, че съм дал линк към информационна медия е малко смешно.

току-що, _ramus_ написа:

кои сте тия... все в множествено число говориш...

Аз и ти бе душицо спяща. Стигнахме до българския синоним на фрийленсър.

преди 3 минути, Радул написа:

за днес цифрата е 397. Всъщност доста по- добре от вчера.

14.5.2020 14 5 2020 11385 749 Brazil BR BRA 2,09E+08 America
13.5.2020 13 5 2020 9258 881 Brazil BR BRA 2,09E+08

America

Взето от тук : https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/download-todays-data-geographic-distribution-covid-19-cases-worldwide

Радул пак лъже

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не знам какво си видял, но не си видял основното, а именно и нюза и БНР цитират БиБиСи.

Да, има разминаване с данните от worldometers.info, не зная от къде идват, но да ме обвиняваш, че съм дал линк към информационна медия е малко смешно.

Да съм казал че ти лъжеш?  В какво друго те "обвиних"?

преди 2 минути, Радул написа:

Стигнахме до българския синоним на фрийленсър.

бълнуваш... български синоним на това понятие - НЯМА. Няма смисъл да си присвояваш ролята да си ми говорител, щото не разбираш и думичка от това, за което става въпрос. Да не говорим за гордост и наранено честолюбие...

Това е "компетентни  услуги на свободна практика" - най-близкото.

НАЕМНИК - е и всеки работещ, при работодател - ти вкл, защото се извършва наемен труд. Има съществени разлики, които остави други хора, дето са достатъчно интелигентни, за да ги схванат.

преди 6 минути, barbuncela написа:

Като влезе еврото в България и поживееш една година с евро, ела пак да ми го кажеш! Защото приказваш си само за неща дето не си живял и ти се виждат рая!

Живял съм и  когато сутринта се събуждаш с една цена на хляба, а до вечерта е друга.

А пенсиите бяха 5$

Други въпроси ?

преди 2 минути, miro20 написа:

Радул пак лъже

Едва ли...

Screenshot_2020-05-14 Coronavirus Update (Live) 4,494,706 Cases and 301,775 Deaths from COVID-19 Virus Pandemic - Worldometer.png

преди 20 минути, miro20 написа:

....Аз не се сещам за нещо по успешно на планетата Земя, от ЕС и обединена Европа....

:lol6:Единство ! Единство....! :lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.