Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 час, FusE написа:

Какво е за теб масов мор, да загинат 2/3 от населението на земата или имаш друга мярка за това, хайде като специалист да ни кажеш ? 

Ами виж при какви условия се обявява ЕПИДЕМИЯ , после при какви условия се обявява ПАНДЕМИЯ и сам ще си отговориш . Специално какво направиха у нас в България  мисля , че няма смисъл да го коментирам .

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Германски лекар, направил над 200 аутопсии на умрели от К-19, с шокиращо заключение.

Цитат

На базата на проведените от него над 200 аутопсии на жертви на коронавируса Пюшел твърди, че всички те, без изключение, са имали тежки предишни заболявания.

Ама май "флагмана" БЛИЦ се пропуква? Или първо мишките почват да бягат от потъващият кораб?

преди 2 минути, barbuncela написа:

А преди 15 тина дена гледах интервю по RAIUNO с патоанатом, който разказа, че не са му разрешили да прави аутопсия, без да му обясняват. Защо!

Изобщо, никой не могат да излъжат вече. Напомням ти, коремния хирург (директор на ВМА) което значи, че трябва да знае много! "Обикновен грип" - края на февруари,

идва нещо много агресивно и невиждано, началото на март. Това е професор? Директор на ВМА? Е?  Човек който трябва да знае много работи? 

В момента новините на БТВ - епидемията затихва вече! А чувалите с трупове?Тировете? Яко ще мрат - Венцислав Мутавчийски????  Ако се беше случило това в Италия, здравната ни система се сриваше за една седмица!

Не им разрешават да правят аутопсии зареди високия риск от заразяване.

Хващаш се за думи преди и сега, да преди да се разрази заразата из европа, когато още беше в Китай всички мислеха че е грип, че няма да е нищо по различно от грипните вълни всяка година, нормално защото никой до този момент не знааеше какво реално е Ковид 19, което се промени след като Ковид навлезе в европа, Италия, Испания, Франция, САЩ, ние се уплашихме още в началото взехме мерки което ни спаси от ситуация подобна на най пострадали държави. Чувалите с трупове също, не знам дали си гледала в САЩ как се копаеха общи гробове, как се държаха в хладилни камиони починали. Борисов тогава наблегна на това, че чувалите не стигат в тези държави и беше прав. Нямаше ли мерките, както се искаше от някой от опозицията би било същото, а дори по лошо от САЩ предвид крехкото ни здравеопазване, за месец щяха да се заразят докторите ни, които са малко и сега, за месец щяха да се напълнят болниците и от там всеки да се оправя както намери за добре. Не съм доктор, да Реджо е, но аз не съм, но се опитвам да гледам трезво на ситуацията, не само от своя гледна точка и мен  няма да ме хване Ковид 19,защото никой не е застрахован, а който мисли че е лека настинка има избора да се зарази и сподели лични впечатления след това. Не се подвеждам по партии готови да яхнат всяка вълна пък била тя Ковид 19, няма да ми донесе дивидент това. 

преди 6 минути, FusE написа:

Хващаш се за думи преди и сега, да преди да се разрази заразата из европа

Хващам се за ФАКТИ! Не за приказки!

Не им разрешават да правят аутопсии зареди високия риск от заразяване.

А това за един патолог който се сблъсква със всичко, даже което не очаква е глупост!

п.п. На италианеца как така му забраняват без обяснения???? Ама айде моля ти се!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 7 минути, палав_ник написа:

Ами виж при какви условия се обявява ЕПИДЕМИЯ , после при какви условия се обявява ПАНДЕМИЯ и сам ще си отговориш . Специално какво направиха у нас в България  мисля , че няма смисъл да го коментирам .

Няма точен критерии за обявяване на пандемия, взема се решението на база заразност, Ковид у нас заразяваше 1-7 човека дали е пандемия или не не съм форумен специалист знаещ всичко за да знам това. 

преди 8 минути, FusE написа:

Хващаш се за думи преди и сега, да преди да се разрази заразата из европа, когато още беше в Китай всички мислеха че е грип, че няма да е нищо по различно от грипните вълни всяка година, нормално защото никой до този момент не знааеше какво реално е Ковид 19,

Е то и реджепа се скъса да повтаря думите на Мутафчийски преди и сега. На което отдавна е даден отговор. Дори от самия Мутафчийски в онова прословуто интервю на Бенатова.

Как са се консултирали, как са обсъждали, как са били на конференция  някъде в Европа, и от там са направени тези тогавашни изводи. По същото време реджепа забрави какво говореха Тръмп, какво говори Б.Джонсън и т.н.

Биха имали вина и щаба и тези в Европа и по света, АКО  това беше известна болест с определен алгоритъм на лечение и профилактика.

Нищо подобно няма с този вирус. Нито методика, нито е известен, нито някой може да реагира така че да знае със сигурност какво ще последва !

Именно това дава повод на плювачите да критикуват... в стил... "Кво стана бе.. къде са чувлаите с трупове"...

Не е коректно това, но те си знаят...  :)

преди 8 минути, FusE написа:

Не съм доктор, да Реджо е,

Ако той е доктор би трябвало с малко повече чест и достойнство да се отнася в темата. А не с хейт и спекулации.

преди 4 минути, FusE написа:

Няма точен критерии за обявяване на пандемия, взема се решението на база заразност, Ковид у нас заразяваше 1-7 човека дали е пандемия или не не съм форумен специалист знаещ всичко за да знам това. 

Бях цитирал Ангел Кунчев от Щаба  по назад, ама някои са с къса памет :)

Та той бе казал че и трима да има заразени с опасен и неизвестен вирус, се обявява такава.

ТРИМА !

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, barbuncela написа:

Хващам се за ФАКТИ! Не за приказки!

Добре ще го кажа така имаш дефектирал телевизор, нямаш на момента схема, предполагаш на база симптоми в този момент, след прочит на схемата и проследявне  на вериги разбираш, че първоначалното предположение е било грешно. 

току-що, FusE написа:

Добре ще го кажа така имаш дефектирал телевизор, нямаш на момента схема, предполагаш на база симптоми в този момент, след прочит на схемата и проследявне  на вериги разбираш, че първоначалното предположение е било грешно. 

Така ти понася да мислиш! :) Нали се сещаш,че не съм съгласна, защото всичко станало до сега в България е срещу твоите предположения!

преди 15 минути, miro20 написа:

Бях цитирал Ангел Кунчев от Щаба  по назад, ама някои са с къса памет :)

Та той бе казал че и трима да има заразени с опасен и неизвестен вирус, се обявява такава.

ТРИМА !

Абсолютно е така, няма да е държавнически ако не се вземат мерки, но пък ще бъде добър старт за опозицията да иска вот на недоверие за не справяне с кризата, едва ли само аз виждам тази идея. 

преди 12 минути, barbuncela написа:

Така ти понася да мислиш! :) Нали се сещаш,че не съм съгласна, защото всичко станало до сега в България е срещу твоите предположения!

Уважавам това, аз от моя гледна точка за себе си съм прав, успявам да разбера всеки било управляващи, опозиция или тук с различно мнение от мен. Ще се повторя което ще напиша, мерки дори да нямаше тук, не че бяха големи мерки, но ако нямаше никакви както е в момента икономиката ни отново щеше да бъде в пауза защото спряха икономики на големи държави в ЕС от които ние сме зависими. Реално тук какви бяха мерките, нямаш право да ходиш в парка, да се събираш с други и да се пие бира - е голям проблем е това. Да носиш маска на обществени места - голям проблем. Нямше вечерен час, а в някой държави имаше такъв, нямаше тук забрана за излизане, а в някой държави имаше и не на последно място всички видяхме че не се спазваха от всички мерките които бяха елементарни. 

преди 34 минути, FusE написа:

Нали това съм питал и преди . На каква база изведнъж се затвори и съсипа цяла една държава? Не искам да връщам лентата от самото начало.

преди 35 минути, miro20 написа:

Бях цитирал Ангел Кунчев от Щаба  по назад, ама някои са с къса памет

Я да те попитам , къде му е НАМОРДНИКА на този симпатяга , след като се намира в затворено помещение ?

преди 3 минути, палав_ник написа:

Нали това съм питал и преди . На каква база изведнъж се затвори и съсипа цяла една държава? Не искам да връщам лентата от самото начало.

Кое се съсипа, че не успявам да се сетя за нещо съсипано? Кога е затваряна държавата, не помня това да се е случвало? Ако беше затваряна дали щяха да се върнат сънародниците ни у нас от европа? 

Кое се съсипа, че не успявам да се сетя за нещо съсипано? Кога е затваряна държавата, не помня това да се е случвало?

Е браво .Започвам да си мисля , че не излизаш от къщи . От 13.03. 2020 до ден днешен нищо ли не помниш ? Не виждаш ли какво стана и продължава да става в България ?

преди 21 минути, FusE написа:

До тук равносметката:

Ковид 19 е като предтекст за да ни ваксинират и чипират. 

Ковид 19 убива само хора с придружаващи заболявания, но те така или иначе са обречени, дали ще умрат сега или след 10-15г няма значение. 

Ковид 19 е катализатор за въвеждане  на нов сверовен ред - тук отново е с вина Бил Гейтс - ваксини, чипове, управление под уидноус с месечни регулярни ъпдейти и т. н. 

Ковид 19 е дошъл от космоса, донесен от извънземни за да редуцира хората. 

Ковид 19 е съдаден от американците за да нанесат удар по Китай. 

Ковид 19 е създаден от китайците за да нанесат удар по САЩ. 

Ако се сещате за още дописвайте. 

Ковид 19 се разбра, че държава и нейните граждани са отделни организми, гражданите са захвърляни в небитието, незнанието... Благодарение на Ковид се видя, че държавата, НПО и уж така наречена СЗО, през годините единствено е печелила на гърба на трудещите хора. И то милиарди, квадрилиони...

Въпреки големите успехи в научен план през тези 100 години, когато бе испанския грип,  нанороботиката, антибиотиците, здравеопазването се крепи на принципа Силните оцеляват. Като в джунглата. Джунгла е и сегашното управление под криза.

Просто е ненужна и безсилна. Разбра се, че даже няма нужния ресурс да подсигури достатъчни легла за болните. Няма и ресурс да подсигури безработните, които са останали без работа. Въпреки парите, които са изземвали от гражданите си. Поне да ги върнат обратно.

С една дума всеки да се оправя, както може под чехъла на затискащото управление и терора.

преди 47 минути, FusE написа:

Колко от починалите от Ковид са били с рак? И защо с диабет човек да не живее 10-15 г, такива са доста случайте починали в пследствие на усложнения от Ковид. Защо да не живее хипертоник 10-15г, таквиа също има починали от усложнения от Ковид. Кога българина ще започне да гледа на света извън своята кабанария. Ето ти и пример за това защо още сме в преход, защо сме на дъното в ЕС по заплащане, по правосъдие, по социална политика и т. н. Колко от всички тук които не бяха съгласни с мерките бяха пряко засегнати от тези мерки? За Реджо знае целия форум, целта му е сеир, но ти и други които сте мислещи хора защо не успяхте да погледнете от другата страна на монетата, от страната на най уязвимите в тази криза хора. 

Не знам колко са били с рак. Нито колко са били диабетиците и в какъв стадий на диабет са. То диабета и той е 100 вида. С един може да живееш много, с друг не може. Знам например че при диабетици, инфаркта настъпва без болка и там смъртността е голяма, защото те не усещат симптомите на инфаркт. А диабета е един от големите причинители на инфаркти. А хора с инсулти и инфаркти, за да се стигне до тях са вече с доста задръстена кръвоносна система. Ако са и стари, съдовете не са еластични и няма да станат такива. На такъв човек му трябва малко повече стрес и е до там. Много се спекулира с евентуални още 10- 15 години живот, ама я му гарантирай на някой 80 годишен още 15 години де? Не можеш. И на 50 годишен не можеш да му ги гарантираш. Затова нека спрем с тези спекулации. Гнусни са.

преди 1 час, miro20 написа:

до момента в който не докосне трагедията лично

Ти кого заплашваш бе ?

Очакваш да измрем яко за да се окажеш прав ли ?

Що за садисти сте вие ?

Мутафчийски ли ви даде тон за песен да заплашвате ?

Не ви е срам !!!

преди 3 минути, Радул написа:

Гнусни са.

Ушко и морал 

преди 5 минути, палав_ник написа:

Е браво .Започвам да си мисля , че не излизаш от къщи . От 13.03. 2020 до ден днешен нищо ли не помниш ? Не виждаш ли какво стана и продължава да става в България ?

На никого не е забранявано да излиза от вкъщи, на границата имаше за кратко време ограниичение за влизане от държави в които има най много заразение от Ковид, но това беше решение взето от всички в ЕС и САЩ не само у нас. Не знам какво виждаш ти в момента за да ти отговоря, подготвяме се за летния сезон това виждам. 

https://narod.bg/2020/05/30/само-в-narod-bg-ето-защо-мутафчийски-ни-държа/?fbclid=IwAR0dMh917TWHkOGtPqe3pZf8q-SIMjnZOJ2KcWFRrthHCb2d8FXjkvpgbYU

ми пиши тука у нашия сайт бе кво си изкара на цяла България хипохондрията

тука ще те излекуваме

Мисля , че "коронките " упорстват от чиста спортна злоба , че не стана на "тяхната " , че се надяват да се "обърне играта" и да пристигнат отнекъде 

трупове , че пак да се появи мутреско в телевизора да прави страшки и всички да ги прибере по кошарите ! 

Толкова им харесваше на антисоциалните този режим , че сега с насълзени очи , продължават да упорстват и да хленчат , виждайки как се пропуква Живота и хората започват отново да Живеят ! 

А те в самотният си свят , забравени и никому ненужни , с едно тв и спомените по любимият мутреско , който за 2 месеца успя да спре Живота 

на Щастливите хора , които винаги са били трън в очите им. 

"Коронките " ги интересува единствено Затвора , в който бяха завряни хората !

Нали не си мислите , че ги интересува вирус , жертви и икономика ? 

Интересува ги всички да са в тяхното ПОЛОЖЕНИЕ .

преди 7 минути, FusE написа:

На никого не е забранявано да излиза от вкъщи, на границата имаше за кратко време ограниичение за влизане от държави в които има най много заразение от Ковид, но това беше решение взето от всички в ЕС и САЩ не само у нас. Не знам какво виждаш ти в момента за да ти отговоря, подготвяме се за летния сезон това виждам. 

Все още има ограничение за държави с много заразени. Не знам за какъв летен сезон си мислиш че се подготвяме. Не слушай Ангелкова, по морето ще е трагично. Още повече че границата с Гърция е отворена и не се изискват тестове, та дори и българите ще са малко там. Който може да си позволи море, ще отиде в Гърция.

преди 5 минути, Радул написа:

Все още има ограничение за държави с много заразени. .

Има, но въпроса беше за у нас. Карантината падна. 

преди 14 минути, FusE написа:

На никого не е забранявано да излиза от вкъщи.

На Инана в момента и е забранено да излиза от вкъщи. И не е болна от нищо. Малко се поизсили тва изказване...

преди 8 минути, Радул написа:

Който може да си позволи море, ще отиде в Гърция.

Който не може ще отиде на Бали или Ломбок все ще го преживеем някак . 

преди 4 минути, Радул написа:

На Инана в момента и е забранено да излиза от вкъщи. И не е болна от нищо. Малко се поизсили тва изказване...

Не знам случая какъв е, в Испания ли е или търпи карантина тук след връщане от Испания? 

преди 4 минути, FusE написа:

Има, но въпроса беше за у нас. Карантината падна. 

Нищо не е паднало ! Аз съм под карантина до 6-ти. 

И чинно си я карам , работейки от дома , без симптоми съм !

Както и до ден днешен не съм видяла доказано болен от "смъртоносният вирус".

Нито в Испания , нито в България.

преди 19 минути, FusE написа:

Не знам какво виждаш ти в момента за да ти отговоря, подготвяме се за летния сезон това виждам. 

Говоря ти за средния и дребен бизнес , който почти замина- цели сектори , създадени връзки с години .  Говоря ти , че при нас правят хайки общинските полицай по големите супермаркети и глобяват клиенти, които са вътре без маски с по 300 лв . Говоря ти за многото уплашени и психирани хора , които виждам всеки ден . Още много мога да ти напиша . Това виждаш ли го реално или гледаш каквото ти подхвърлят по телевизията ?

току-що, Inana.. написа:

Нищо не е паднало ! Аз съм под карантина до 6-ти. 

И чинно си я карам , работейки от дома , без симптоми съм !

За карантинираните при влизане на наши граждани у нас също не съм съгласен, прави се един PCR тест установява се че си здрав и не търпиш карантина 14 дни, както и преди съм казвал има какво да се желае. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.