Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Нещо позитивно

Туристически сезон тази година няма да има Това е повече от ясно

По принцип се занимавам с музика но покрай животните вкъщи В свободното ми време не мога да се концентрирам Последни месеци обаче открих че е много интересно да изучавам цветни скъпоценни камъни Има огромна информация в интернет

За мен всяка свободна секунда трябва да се уплътнява Тогава времето не ни било загубено

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 3 минути, sliderum написа:

Проблемът с попадането на неактуални, или дори неверни данни не е само тук, а навсякъде по света.

То ако слушаме генерала от телевизора, Италия вече трябва да е изчезнала. А там има обикновен грип и много паника, раздухвана от италианския телевизор

преди 50 минути, darkterminal написа:

Статията е от 21 Март 2020! Данните в нея не знам от кога са...

Достатъчно е че са от 2020 та година! Изследването е на база данните на 2003 починали, което показва че е проведено сериозно, а не вестникарската. Статистиците работят с много по- малко проучвания, когато правят изборни прогнози например. И прогнозите им са доста точни. Тук проучването е сериозно, защото е изследвана не само средната възраст, но и цялостното физическо състояние на починалите, преди да бъдат заразени. И всички тези 2003 ма са с поне по една патология. Някои и с по три!!! Тия хора са си били готови за погребване и преди вируса. Европейските нации са загиващи и застаряващи всичките! Дори в онова сълзливо обръщение на италианския лекар, което имаше за цел да убеди всички че нещата са адски сериозни, той самия каза че това са региони със силно застаряло население. Какво неясно има, та не искаш да повярваш, че тези които винаги са те лъгали (официалната власт) го правят отново? На какво основание смяташ, че сегашния премиер на Италия е по- различен мафиот от Берлускони например?

Нещата се преекспонират - във всяко отношение , седянка на клюкарки събрани на приказка....т.е. истината е рядко срещана...

Защото периодът на болестта е 14 дена , а не като при "нормалния" грип - 7 дена .

И още защото , за никой грип няма ефективно "изкуствено" лекарство . А за  "естествените" от векове се знае....

Известно е за грипа : С лекарства 7 дена трае , без лекарства - една седмица .  :).....е , сега е мутирал - 14 дена трае....

Отделно , че днес имунната система на цивилизацията е понижена и се понижава , от какви ли не извращения с природата ..."пределна чистота" , "модерно" хранене , "компютърно" обездвижване ....примерно... и т.н.

Не говоря за изтървани "лабораторни чудовища"....:nono:

За това данданията ! :)

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

А там има обикновен грип и много паника, раздухвана от италианския телевизор

Не ми е ясно защо по някога пишете хей така колкото да си пишете нещо, или да се правите на оригинални? Почти всеки ден говоря по скайпа с братовчетка ми, живее в Портофино. Изобщо вече от три дена е забранено да излизат и тези които работят спряно е всичко. Работят само хранителни магазини аптеки и някой (не всички) банки. Ходят да си купуват храна в определен час по квартали! Боклука се извозва на два дена един път. Било обикновен грип... около 5000 умрели до сега....

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 14 минути, sliderum написа:

Нямам предвид теб, още повече точно за тази статия(не съм я чел, още се събуждам, трудно е без кафе, а мразя домашното).  Ако имах теб предвид, щях да съм цитирал. Проблемът с попадането на неактуални, или дори неверни данни не е само тук, а навсякъде по света. В конкурентният сайт, един пич беше попаднал на системна грешка показваща над 20К нови случаи в Италия за едно денонощие. На сайта беше оправена минути след като я беше хванал, но той точно на нея беше направил екранна снимка и я постнал в оня форум.

Статията я има и в други сайтове! Ако можеш да я опровергаеш с конкретни и достоверни данни- направи го! Ако не, не поставяй под съмнение написаното.

Китай реагираха като ужилени, защото смятаха че това е биологично оръжие! Какво да се прави, прословутата параноя на комунистическите лидери. След като се направиха достатъчно изследвание, които доказаха че подобни опасения са несъстоятелни, китайците се успокоиха и спряха карантините.

Добре де, ся, кажи ми как да повярвам на изследване дето казва, че средната възраст на починалите е 80.5, а всъщност данните от ISS Italy National Health institute казват, че медианата е 80.5. Разликата е голяма! И допускането на такава грешка показва колко бос в статистиката е бил тоя дето е списвал материала.

преди 2 минути, barbuncela написа:

Изобщо вече от три дена е забранено да излизат

Ами то и на нас ни е забранено да излизаме. А тук още не се е почнало. 

Какво невярно съм казал, и аз като тебе казвам, че братовчедка ти се информира от италианската телевизия и от техния генерал с пагони. 

току-що, Реджеп Иведик написа:

Ами то и на нас ни е забранено да излизаме. А тук още не се е почнало. 

Какво невярно съм казал, и аз като тебе казвам, че братовчедка ти се информира от италианската телевизия и от техния генерал с пагони. 

Братовчедка ми живее в тая обстановка а не се информира! Ама как пък всичко знаете бе? Да вземат всички да се допитват до Калдата, тука всеки знае всичко! Пу...

преди 2 минути, darkterminal написа:

Добре де, ся, кажи ми как да повярвам на изследване дето казва, че средната възраст на починалите е 80.5, а всъщност данните от ISS Italy National Health institute казват, че медианата е 80.5. Разликата е голяма! И допускането на такава грешка показва колко бос в статистиката е бил тоя дето е списвал материала.

Я дай на български. За каква медиана говориш, когато тука имаме средно аритметично от 2003 човека. И къде е голямата разлика?

преди 10 минути, barbuncela написа:

Ама как пък всичко знаете бе?

Ама претенциите за всичкознаене не са от моя страна. Приписваш свои качества на мен.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ама претенциите за всичкознаене не са от моя страна. Предаваш свои качества на мен.

Нали? Точно си го мислех.

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Я дай на български. За каква медиана говориш, когато тука имаме средно аритметично от 2003 човека. И къде е голямата разлика?

По добре да даде дефиниция за медиана, ние и сами можем да си сметнем, доколко е голяма разликата. Той като фърли някоя бомба из аргументацията и въри търси из енциклопедиите, докато я намериш, си забравил за какво иде реч.

преди 3 минути, barbuncela написа:

Братовчедка ми живее в тая обстановка а не се информира! Ама как пък всичко знаете бе? Да вземат всички да се допитват до Калдата, тука всеки знае всичко! Пу...

Е като не излиза от къщи как се информира? От телевизията и интернет.

току-що, _Belial_ написа:

Е като не излиза от къщи как се информира? От телевизията и интернет.

:getout:

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Какъв е този "Азакс", и откъде го вкара в темата?

Азакс е антибиотика Азитромицин. Гарантирано НЕ влияе на нито един вирус.

преди 25 минути, barbuncela написа:

Нали? Точно си го мислех.

Не, че си уникална, или че това е порок, всички правим така. Въпроса е доколко го осъзнаваме. Което може донякъде да служи за ориентир, доколко сме податливи на нежелани манипулации.

преди 12 часа, Hristo52 написа:

преди 3 часа, RudeBoy написа:

Какъв е този "Азакс", и откъде го вкара в темата?

азитромицин с търговско наименование Азакс
https://apteka.framar.bg/30037369/азакс-таблетки-500-мг-5

преди 18 минути, дръндю написа:

азитромицин с търговско наименование Азакс
https://apteka.framar.bg/30037369/азакс-таблетки-500-мг-5

Благодаря. Точно това ми изписа лекарката.

преди 5 минути, RudeBoy написа:

Благодаря. Точно това ми изписа лекарката.

на мен лекарката ми изписва друг широкоспектърен антибиотик, защото този не ми влияе...тъй де, когато се разболея от бактериална пневмония,
който е всъщност е два антибиотика в едно хапче, ама не го помня как се казваше
а хинина от къде ще го търся не знам
гледам че още няма в аптеките лекарства съдържащи хинин

преди 8 минути, дръндю написа:

на мен лекарката ми изписва друг широкоспектърен антибиотик, защото този не ми влияе...тъй де, когато се разболея от бактериална пневмония,
който е всъщност е два антибиотика в едно хапче, ама не го помня как се казваше

Ще углошееш от него не ти трябва.

преди 7 минути, дръндю написа:

Пий тоник, в него има хинин.

преди 8 минути, _Belial_ написа:

Пий тоник, в него има хинин.

аз още не съм болен, ама страх лозе пази
тъй де, така сме тия дето сме прекарали инфаркт и серозни последици от него

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.