Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 17 минути, darkterminal написа:

Мутирал! Мутирал е правилната дума. Вирусите не обменят генетична информация помежду си. Новите щамове възникват базирано на натрупани мутации в генетичният им код, а не благодарение на обмен на генетичен код.

Цитат

Прав си за мутацииите, но не и това че няма как вирусите да обменят генетична информация помежду си и то не непременно от различни мутационни линии в рамките на един вид, а дори може да не са от един вид, достатъчно е вирусите да са сходни.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Русия изпрати в Италия три самолета с лекари и медицинска техника

http://www.bta.bg/bg/c/CV/id/2172938

И каква стана тя? Русия (врагът) помага, Китай помага... САЩ (съюзникът) е... възпрепятстван.

преди 5 минути, sliderum написа:

Прав си за мутацииите, но не и това че няма как вирусите да обменят генетична информация помежду си и то не непременно от различни мутационни линии в рамките на един вид, а дори може да не са от един вид, достатъчно е вирусите да са сходни.

Рекомбинацията не е кръстоска! Върни се да четеш!

преди 15 минути, _Belial_ написа:

И каква стана тя? Русия (врагът) помага, Китай помага... САЩ (съюзникът) е... възпрепятстван

Добави и Куба...

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

което ззначе кардиологии проблеми - и ако го хване вируса , създава силна кашлица, а белия дроб обгръща сърцето, което значе че може да получи нов инфаркт

това е нов рекорд на тъпомера. :)

Изглежда че тия рекорди нямат полови разлики. Нямат - защото и от двата пола се надпреварват в това състезание. Малоумните никове и аватари на мъжкия отбор са доста в десятката...

Дамския пол се представя от двата ника, кой знае защо кореспондиращи си само с болдиран текст. Това е доста специфично, а самото написано с болда е на ниво, точно като за вицове за блондинки или мутри. Но пък точно така са на бързата писта към рекордите на тъпомера. Някои фрази, дори цели коментари, са направо шампионски домогвания към тази форумна надпревара.

Темите за общи приказки, сред всеки народен форум могат да се интерпретират по два основни начина - единия е крайно весел. Понякога надбягването към тъпомерните рекорди си е като в комедия от зората на нямото кино.

А другия - е тотална тъга, заради жалкото ниво от всякакво естество - на информация, на основни положения, дори от училище, на влиянието на пристрастията и базовите нагласи, на слабости, до сериозни дефицити в когнитивните умения и възможности... КОгато се зачете поредния човешки позитивен идеалист, няма как да не получи мисли за самоубийство когато обобщи, че огромната маса хора живеят на ниво като от "пещерите" и сякаш никога не са ги напускали...

А теми, свързани с общи обществени проблеми, показват колко лесно се подтискат дори и нищожните когнитивни позивни, когато страхуването и стреса се изпуснат от контрол...

И какво? Ромеите може да щракат с пръсти. Няма задържани и санкционирани!

А в парка не можеш да подишаш чист въздух, щото да не те асертуват.

Е-е-егати...

Мале коронавируса мутирал взел и телевизори да троши...:lol6:

преди 20 минути, Васкo написа:

Добави и Куба...

О да! И Венецуела също. Дето Мирко се късаше да ни убеждава, как от глад вече са почнали да рупат асфалт.

преди 38 минути, _Belial_ написа:

Русия изпрати в Италия три самолета с лекари и медицинска техника

http://www.bta.bg/bg/c/CV/id/2172938

И каква стана тя? Русия (врагът) помага, Китай помага... САЩ (съюзникът) е... възпрепятстван.

Там нещата не се дават никога даром винаги срещу заплащане или след време с лихвите.А и в интерес на истината ходат да се лекуват в Куба значи много са закъсали.

А междувременно в гнездото на евроатлантическите цености...

380 пипнаха COVID-19 след оргия в Белгия! Властите забраниха груповия секс 18+

https://blitz.bg/svyat/380-pipnakha-covid-19-sled-orgiya-v-belgiya-vlastite-zabranikha-grupoviya-seks-18_news734516.html?fbclid=IwAR2Wec9knA3cp8VfwkNFVjdXzJo4ZO9QvQU082ZnpWNg2IxZhDYo54efDZQ

Не е желателно и е недопустимо да си менкате рецепти и лекарства !!!

Големите спецялисти тука всичките станахте бе, генерал майори доктори...

:angry:

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

Не е желателно и е недопустимо да си менкате рецепти и лекарства !!!

Тва заповед ли е, или неква морална... парадигма.

преди 4 минути, halek написа:

Аз винаги съм ползвал само чужди рецепти и лекарства назаем :shy11:

Ми щом ти действат ...

алал да са ти

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

Ми щом ти действат ...

алал да са ти

то си е и малко психика дали ти действа

Който има градина да започва да си отглежда зеленчуци. Вируса такова мамата и на кемтрейлса.

Ето ви едни данни за Италия, на който му е интересно(не е свързано с коронавируса).

Investigating the impact of influenza on excess mortality in all ages in Italy during recent seasons (2013/14–2016/17 seasons)

като гледам как върви вируса нещо като че ли пропускаме - някой да е мислил за мухите и другите насекоми

преди 21 минути, Без умствен капацитет написа:

като гледам как върви вируса нещо като че ли пропускаме - някой да е мислил за мухите и другите насекоми

Досега не съм видял зеленчук да се обръща срещу човека. Досега най-големите пандемии са заради месоядците. Любителите на месото. Пиле, теле, свиня, прилепи, камили... 

Най-големия ресурс се отделя пак в месото. Най-много газове изпускат пак в месокомбината. Обработката на месо. 
<<В материала си Марта Зараска споменава, че през следващите 30 години се очаква населението на планетата да се увеличи с близо 2 млрд. души, достигайки 10 млрд. души.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

По думите й тази прогноза изисква преосмисляне на хранителните навици на човека и отказ от консумацията на храни, чието производство е свързано с необоснован разход на ресурси.>>

<<За производството на 1 кг говеждо месо са необходими около 15 000 литра вода – 3 пъти повече, отколкото за производството на пилешко месо, и 18 пъти повече, отколкото за отглеждането на пшеница.>>

https://agri.bg/novini/govezhdoto-meso-nay-skapata-za-proizvodstvo-hrana

на 21.03.2020 г. в 22:24, RudeBoy написа:

Аз съм така вече повече от месец, без промяна. Ходих на лекар, правиха ми изследвания, нищо не откриха. Имал съм някакво възпаление на дихателните пътища, ама не било ясно от какво. За всеки случай ми предписаха някакъв антибиотик, и таблетки против кашлица :D 

Аз пък имам задух и тежест в гърдите от 9 дни вече. Много необичайно. Отпадналост, имах температура и голяма слабост и невъзможност да се храня на четвъртия ден. Като до осмия ден имаше влошаване на задуха и усещане като дълбоко простиване на дробовете. Но никаква кашлица, никакво главоболие и никаква температура. Странна работа! Запъхтяваш се, не можеш дълбоко да си поемеш въздух - никога не помня да съм имал такива симптоми. В крайна сметка на деветия ден бях една идея по-добре, но не е преминало. Най-вероятно не е корона, но що за животно е?! Обикновено боледуванията ми са 1-2 дена и то с главоболие и отпадналост.

преди 23 часа, haidukpikaso написа:

Кво ми прави у 18 часа у бакалията тая

над 70 и кусур

Може да е някоя веганка, която изглежда много по-стара за годините си? Иска ли ѝ лична карта? Може да не е разбрала за нарежданията. Или да е перде.

преди 20 минути, Lumberman написа:

Аз пък имам задух и тежест в гърдите от 9 дни вече. Много необичайно. Отпадналост, имах температура и голяма слабост и невъзможност да се храня на четвъртия ден. Като до осмия ден имаше влошаване на задуха и усещане като дълбоко простиване на дробовете. Но никаква кашлица, никакво главоболие и никаква температура. Странна работа! Запъхтяваш се, не можеш дълбоко да си поемеш въздух - никога не помня да съм имал такива симптоми. В крайна сметка на деветия ден бях една идея по-добре, но не е преминало. Най-вероятно не е корона, но що за животно е?! Обикновено боледуванията ми са 1-2 дена и то с главоболие и отпадналост.

Ходи да те тестват за короната не се мотай

преди 49 минути, Без умствен капацитет написа:

Ей това пропускаме - https://time.com/5807731/africa-coronavirus-cases-rise/

А някои чакат като се затопли времето да се отървем от вируса. Топлото време в Африка не го плаши, нашето ли лято ще го уплаши.

преди 20 минути, Lumberman написа:

Сега го наричат паник атака, преди беше известно като страхова невроза. Доста паник атаки със симптоми на коронавирусна пневмония ще се случат докато някой умен човек не забрани всяването на паника!

п.п. Не се заблуждавай, че можеш да контролираш паник атаките. Дори светилата в психологията и психиатрията не могат. А това се не лекува с нищо и за разлика от вируса няма да те убие, но ще ти се иска да умреш!

преди 6 минути, A.com написа:

Ей това пропускаме - https://time.com/5807731/africa-coronavirus-cases-rise/

А някои чакат като се затопли времето да се отървем от вируса. Топлото време в Африка не го плаши, нашето ли лято ще го уплаши.

А ама чакай чакай Тия в аАфрика не са ли вече внесени?

преди 21 минути, Lumberman написа:

Най добре, според мен, да се обадиш на личния си лекар,  особено ако комуникираш с хора,  или си комуникирал от началото на март. В момент на разрастване на пандемия просто е по отговорно да го направиш. 

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Сега го наричат паник атака, преди беше известно като страхова невроза. Доста паник атаки със симптоми на коронавирусна пневмония ще се случат докато някой умен човек не забрани всяването на паника!

п.п. Не се заблуждавай, че можеш да контролираш паник атаките. Дори светилата в психологията и психиатрията не могат. А това се не лекува с нищо и за разлика от вируса няма да те убие, но ще ти се иска да умреш!

А ако все пак е короната? По добре да иде на тест

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.