Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 час, RudeBoy написа:

Този клип е фейк:

888993.jpg

Абе, апват си ги. Гладен народ яде всичко. Гнусливостта е привилегия на богатите. И в България по селата ядат гълъби. А циганите изяли кралски лебеди в Англия, още ни носят славата по света.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 час, Lumberman написа:

Всъщност много благотворно на състоянието ми на осмия ден беше половин час или повече препичане на слънце гол до кръста. Дишането ми беше доста затруднено и тая терапия ме вдигна за остатъка от деня. Най-вероятно нямам covid-19, но витамин D бил важен показател и се добива от слънцето освен от някои храни.

Витамин D наистина е важен. Лошото е,че с храни е много трудно (да не кажа невъзможно) да си го набавиш,  а зимата не става и от слънцето. Най сигурно е с добавки,  за 20тина лв си осигуряваш качествена такава за цялата зима. 

преди 1 час, ostavime написа:

Aко не се беше появил тоя COVID-19, никога нямаше да разбера колко много доценти, академици, професори и т.н. има в страната ни. При това всички компетентни по тоя съвсем нов вирус. България ще пребъде, спокоен съм. 

И да напомним как част от тез професори преди 2 месеца осясняваха, че вирусът няма да стига до нас.  

Да извадят статистика, колко хора умряха от рак, инфаркт , диабет .

.И на колко хора отложиха химиотерапията, лъчетерапията и трансплантациите. Които след време ще са при Св.Петър. Между другото федералният резерв пусна печатницата. Идват трудни времена, но човек може да се справи с всичко. Стига да носи вярата и доброто в себе си.

Цитат

Около 40 000 души умират преждевременно от грип всяка година в страните от Европейския съюз. В България ежегодните грипни епидемии са сериозен здравен и финансов проблем. Само в областните градове всяка година възникват до 1 600 000 случая на остри респираторни заболявания и грип. Заболяванията от грип са съсредоточени основно в рамките на 3 - 4 седмици... в периода на епидемичния подем са преболедували не по-малко от 250 000 - 300 000 души.

Хората у нас, които всяка година умират от усложненията на грипа, са от 1000 до няколко хиляди. Точната бройка обаче е недоказуема, тъй като не може да е ясно дали възрастен човек не е починал от заболяването, от което е страдал, докато същевременно е боледувал от грип.

Междувпрочем, същото е с коронавируса, т.к. в 99% от случаите той не е бил единственото заболяване на починалия.

Това е в отговор на въпроса преиграва ли се с новия вирус, когато друг вирус очевидно е по-разпространен и убива повече хора, вкл. в България, ежегодно.

Total Confirmed 378,287

Total Recovered 100,958

Дано се доближи към съотношение 2 към 1 поне. По едно време тази седмица, нещата изглеждаха плашещо. Не, че сега всичко е ок.

Гледах едно клипче  - лайвстрийм с едни доктори, младички едни такива, образовани. Стигнах до една сравнителна таблица с другите епидемии, където свинския грип беше удобно пропуснат да се покаже как КОВИД е лелемале. Спрях клипа. КОВИД-19 може да задмине свинския и всеки друг - да се надяваме, че няма да е така. Никой не може да каже в момента.

Какво казват числата - H1N1 - 18 месеца, през които заразените са над милиард - 700 million – 1.4 billion, починалите - 151,700–575,400.

Ако сценаристите от EVENT 201 са поискали да е мазало, ще е мазало. Няма такъв цинизъм! Перверзни нечовеци!

Определено не ми се иска да живея в това време, но като погледне човек, кое време от последните 150 години е ок да живееш в Европа (а и когато и да е било, където и да е било). Или където и да е. Няма начин майката-природа или по естествен начин да се е пръкнало такова същество. В никое същество на планетата не се наблюдава такова гигантско зло. Ние сме някакъв извънредно гаден микроб за вероятно най-красивата, единствената красива планета в галактиката, а може и във вселената. А съзнателните същества са не хората, а животните. Хората са безсъвестни и безчувствени зверове. Хоуг! Дарвин, поне за човека, е тотално сбъркал.

Как капиталистите егоисти действат с родителите си при извънредно положение:

Коронавирус: В Испания откриха изоставени починали възрастни хора по домовете им

Просто ги изоставят, да измират в самота.

Мальчик Бананан. Не изпадай в паника и не унивай. Времето е такова, каквото е. Знаеш живота е едно колело. Възход-падения, хубаво-лошо.

Има една приказка-не се радвай прекалено, когато нещо е много хубаво, защото после ще последва лошо. Надявам се след всичко това хората да прогледнат с дуги очи на живота.

Да се радват на това, че можеш да излезнеш на разходка в планитата, да се събираш с близки, приятели, роднини и любими хора. Да им казваш колко ги обичаш и да цениш всеки един миг...

И когато всичко това свърши, а то ще свърши, да почнат да ценят повече елементарните и стойностни неща в живота.

Горе главата ''Уолтър Матау''.

преди 6 часа, Myanmar написа:

Това е в отговор на въпроса преиграва ли се с новия вирус

Преиграва се, много ясно. Генерала с пагони не излиза от телевизора. Гледам тука иначе разумни хора са ги уловили на бастун. 

Новите дрехи на царя. По скоро новите лампази на геерала. Обаче е сбъркана басня. Там едно дете е успяло да отвори очите на сички. Тука сме сума ти и народ де надува борзана, че царя е гол, ама не фаща дикиш. Телевизора е сила

преди 7 часа, Michigan111 написа:

И да напомним как част от тез професори преди 2 месеца осясняваха, че вирусът няма да стига до нас.  

А достигна ли? Колко да го чакаме още заврени по дупките си, докато умрем от старост ли?

Тя ситуацията е и доста черно- комична. Заетите да се борят с вируса по разни щабове, медицински щабове и не знам още какви щабове, са повече от болните. И успехът им е видим- излекуването на излекуваните по никакъв начин не зависи от тях! Те само броят труповете. Ама се бият в гърдите и че били излекували излекуваните. Гротеската е пълна.

преди 15 минути, _Belial_ написа:

А достигна ли? Колко да го чакаме още заврени по дупките си, докато умрем от старост ли?

Достигна грънци. Комунистите лъжат по телевизора. Вчера ходих при личния лекар. Не съм болен, за друго. И нема никой, ма бомба паднала. Толкоз да няма никой не съм виждал. И няма ко да прай, говори си по телефона. Чувам го, "Бе имам направления бе. За сичко имам. Друг път се нямам. Такова чудо никога не е било."

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Комунистите лъжат по телевизора.

И италианците ли? И Иранците?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Вчера попаднах на един интересен факт, който ме кара да се замисля ... Този сайт съдържа статистики за населението на различните държави, конкретно в случая гледам Италия. През миналата година, когато нямаше коронавирус, там са умрели общо 579 244 човека, по най-различни причини. Средно на ден - 1587. От началото на тази година са умрели 132 364 човека, средно на ден - 1594. Разликата е нищожна, 7 човека! При положение, че от коронавирус са обявени 6077 смъртни случая, разликата трябва да е от порядъка на 6077 : 83 = 73 . Нещо не излизат сметките. Или масово смъртни случаи се приписват на короната, или на тези хора и без това им е било дошло времето, и са щели да си заминат и без епидемия. Или ... :huh: 

КАТО В НАЧАЛОТО

Колко сме кротки... Колко сме тихи... Няма ни вик, нито смях...
Празните улици... Пълните чанти... Ето... Наистина – страх.

Дълго не вярвахме... Не е възможно... Всичко сега настрана...
Стойте по къщите... Почна и тука... Тази коварна война.

Плаче Италия... Адът на Данте... Тръпне Европа... Кошмар!
Сякаш сънуваме... Страшното идвало... Господи, колко съм стар!

Колко съм глупав навярно... Не вярвам... И си излизам навън...
Ето, все пак не е всичко замряло... Чувам трамвайния звън...

Кестенът вече съвсем е напъпил... Птички над него цвърчат.
Ето... Момчето си взе тротинетка... Нищо, че ще го глобят.

Три пъти дневно – жестоки статистики... Няма надежда за край.
Търсят лекарство... Къде е? В Америка? По-вероятно в Китай.

Сякаш се сбъдва онази илюзия... Човек за човека е брат!
Никога, никога не се е случвало... Заедно... Целият свят...

Влязъл съм вече в опасната възраст... Връщане няма от там...
Но ми се иска да доживея... Искам за Утре да знам...

Може би вече ще станем разумни... Може би даже добри...
Точно такива каквито в началото Някой ни сътвори.

23 март 2020г.
9 ч. сутринта,

Недялко Йорданов

Да почнат сълзливите патосни коментари , както за руските самолети  :)  

Всъщност, САЩ са вече на 3-то място по брой разпространение и жертви

И още  едно сравнение за жертвите

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 13 минути, RudeBoy написа:

Този сайт съдържа статистики за населението на различните държави, конкретно в случая гледам Италия. През миналата година, когато нямаше коронавирус, там са умрели общо 579 244 човека, по най-различни причини. Средно на ден - 1587

2032214479_.JPG.4d014fb04523d0f00708802979d3cd17.JPG

пп

излиза, че без коронавируса са умрели повече хора...баси

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 13 минути, miro20 написа:

Да почнат сълзливите патосни коментари , както за руските самолети  :)  

Всъщност, САЩ са вече на 3-то място по брой разпространение и жертви

Много си жалък като се гърчиш с тези линкове от фейсбук  :)

Сериозен източник имаш ли? Нямаш. Пак пускаш лъжи и манипулации.

преди 5 минути, halek написа:

Малко си объркал цифрите.

ми сигън съм ве...неграмотен
викам да постнеш това декъй правилното
пп

видех ве

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, RudeBoy написа:

......

Математиката е мощен инструмент както за извеждане правилни, така и на неправилни изводи. Не бързай със сметките.

преди 8 минути, sliderum написа:

Математиката е мощен инструмент както за извеждане правилни, така и на неправилни изводи. Не бързай със сметките.

Особено, Теорията на Вероятностите.

преди 11 часа, A.com написа:

Голяма лъжа се получава,когато не се преведе вярно!.Като прочетох това на Испански,разбрах че няма нищо общо с това горното твърдение!Първо се казва ,,ако не смогнат" крематориумите.Второ: В Мадрид има един комерсиален център,с една зала за атракции,оборудвана с пързалки,сняг и други зимни развлечения,поддържана(охлаждана) изкуствено целогодишно. Та значи ако не смогнели кремоториумите,щели да използват тази зала,за да съхраняват телата(защото там се поддържа около 0 градуса,за да не им се топи снега,дори и през лятото).   ПП.  това го няма в Испанските новини.Някой бълва измишлотини,за да нажежава допълнително обстановката.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.