Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Малко е тъпо, че всички ромляни се прибраха. Нали драпаха за там и беше рай? 

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Властите се доказаха като достатъчно некомпетентни като цяло.

пълната изолация на Китай подейства

преди 17 минути, _Belial_ написа:

Ето ти още резултати от мерките в целия ЕС. Българи масово биват съкращавани от работа в чужбина. Много от тях губят с това и възможност за пребиваване. Не им остава нищо друго освен някакси да допълзят до България. Заразени или не, никой не знае. Никой няма да ги тества. Ще попълнят декларация и кой откъде е. Не внасяме ли зараза по този начин? Аз не казвам тези българи да не бъдат допускани в България. Казвам да бъдат допускани след като им бъде направен тест за вируса. Толкова отчайващо трудно ли е това при само 200 заразени? Нали сума ти народ направи мегадаренията, някакви си 200- 300 теста не струват милиони. Значи на нас хората може да ни се види сметката от тая карантина, а приемаме отвън само с декларация? Нали уж тва бил опасен вирус. Ето още един коз в моя полза- безотговорността на тези, които изискват отговорност от нас.

Не е безотговорност, Радуле, неспособност е.  Неспособност да наложат закона. По закон нямат право да нарушават карантината си, но реално какво става - едната отишла на гости на сестра си, другата до ЛИДЛ,  третия си хванал за вилата и вика - спокойно, аз утре пак заминавам за Холандия.  Да започват да налагат глобите по бързата процедура, като почнат да олекват с по 20-30 бона тарикатите, мераците им да тарикатеят рязко ще се намалят.  

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Не е безотговорност, Радуле, неспособност е.  Неспособност да наложат закона. По закон нямат право да нарушават карантината си, но реално какво става - едната отишла на гости на сестра си, другата до ЛИДЛ,  третия си хванал за вилата и вика - спокойно, аз утре пак заминавам за Холандия.  Да започват да налагат глобите по бързата процедура, като почнат да олекват с по 20-30 бона тарикатите, мераците им да тарикатеят рязко ще се намалят.  

Няма нужда от глоби, ако има малко организация. Нали Пеевски дари половин милион, Славчо сто хиляди, Парахода триста хиляди. Е, финансово само тия пари осигуряват възможност, на всеки пристигащ от чужбина да му бъде направен тест. И тогава няма нужда от декларации и глоби. Който е заразен, веднага се поставя под карантина. Който не е да си джитка където си иска.

преди 8 минути, _Belial_ написа:

Няма нужда от глоби, ако има малко организация. Нали Пеевски дари половин милион, Славчо сто хиляди, Парахода триста хиляди. Е, финансово само тия пари осигуряват възможност, на всеки пристигащ от чужбина да му бъде направен тест. И тогава няма нужда от декларации и глоби. Който е заразен, веднага се поставя под карантина. Който не е да си джитка където си иска.

Честно казано нямам идея колко струва една проба,  и не съм сигурен дали имаме достатъчно лаборатории,  които могат бързо да направят голям брой проби,  защото доколкото разбрах  става дума за десетки хиляди завърнали се от чужбина, някъде четох само за уикенда над 20 000 човека. 

Иначе да, ако могат да се направят проби на всички е най добре. Но май не можем. При това положение остава варианта със силата на закона да ги накарат да си спазват каратината. 

преди 12 минути, Michigan111 написа:

Честно казано нямам идея колко струва една проба,  и не съм сигурен дали имаме достатъчно лаборатории,  които могат бързо да направят голям брой проби,  защото доколкото разбрах  става дума за десетки хиляди завърнали се от чужбина, някъде четох само за уикенда над 20 000 човека. 

Иначе да, ако могат да се направят проби на всички е най добре. Но май не можем. При това положение остава варианта със силата на закона да ги накарат да си спазват каратината. 

Ми ай да помислим, колко от тия 20 000 няма да спазят карантината и колко от тях ще бъдат хванати ако не я спазват? Тва ми се вижда доста по- невъзможно отколкото да ги тестваш на място. Ти го пусни когато ти е при теб на място, па ходи го гони след тва из цяла България.

Това някой пуска ли го?

Опааа. Май току-що хванах разпространението на фалшива новина по БНТ. Подчертавам май. Става дума за тази пързалка в Испания, която се спомена по-назад, и се подготвя да бъде готова в случай на нужда. Та по любимия на всички ни Канал 1 казаха "вече се използва". ;) Дали става дума за разпространение на фалшива новина от централна медия или наистина ВЕЧЕ се използва?

преди 1 час, Michigan111 написа:

Производството на маски и запасяването с тях трябваше да започне още тогава. И не само те,  защитни облекла,  дезинфектанти. Можеше да се препоръча на народа в следващите 4-5 седмици да се позапасят с варива, макарони,  консерви,  вода, подправки, почистващи препарати и вездесъщата тоалетна хартия, за да не стават тези панаири пред магазините, на които станахме свидетели.  И като кацне вируса в България- всеки задължително с маска сред обществото, и нямаше да има паника.

Е, ти описа Армагедон. Не идва края на света, идва поредния вирус, който заразява хора и слабите умират. Това е историята на живота на Земята.

А паника се вся тъкмо заради предозиране с информация какво можело да се случи. Пиша го за трети път в темата - абсолютно всеки ще изкара този вирус, също като грипа. И то многократно. Носенето на маска не спира разпространението на нановируси, а "предпазната мярка" (баси евфимизма!) заключване в дома не може да трае вечно. Хората ще задлъжнеят, ще обеднеят, и пак ще излязат на работа и пак ще се заразят, само дето ще се заразят като по-бедни и с изпити от стреса силици.

Поведението на политическия ешалон в България е гавра с българското население. Цялата история с избутването на преден план на военен, е като някакво повторение на диктатори като Мусолини и Хитлер, които по дефолт трябва да имат снимка с дете и кученце. Толкова е пошло, с това, че пробутват очевидни решения на пропаганда, че чак е обидно за колко прости ни имат. Обаче простите се оказаха повече от рационално мислещите. И в темата си пролича. Яко насиране от страх и по точно от неграмотност и тъпкане в големи дози със зрелища - КПП-та, военно положение, вечерен час, конспирации и заговори кой уж бил създал вируса, световен ред, кеймтреълс, 5G, 6G, 7G, час за пенсионери, час за насиране, унизително е... За мен е унизително, че ми отнемат права, че представят политическите си и финансови интереси като защита интересите на обществото. Лицемерно е, неморално е, загробващо е. Много скъпо ни излиза да гледаме този цирк. То бива зрелища, бива, ама населението ни е зомбирано от новини за трагедии. Няма такова общество обединено от общата цел да има в централната емисия смърт и трагедии.

преди 24 минути, Myanmar написа:

Е, ти описа Армагедон. Не идва края на света, идва поредния вирус, който заразява хора и слабите умират. Това е историята на живота на Земята.

Не съм описал Армагедон,  просто казах как трябваше да се реагира адекватно,  освен ако някой не е наистина вярвал,че този вирус няма да стигне до България.  Защото не е нормално да почнем да регистрираме случаи,  да обявим извънредно положение и тогава да се сетим, че освен внос имаме и опцията ние да си произвеждаме. 

преди 23 минути, Мальчик Бананан написа:

Не е само у нас. Не знам на теб как ти се вижда, но на мен ми изглежда така сякаш Европа отива към диктатура.

Европа е млада империя, по скоро от конфедерация към федерация

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Европа е млада империя, по скоро от конфедерация към федерация

До няколко седмици може пред вас да има полицай, който няма да ти позволи да излизаш от вас. С успокоението, че нещата ще се оправят. "Дайте да видим сега един-два месеца, после ще го мислим". Постепенно почва да смърди. Нали ковид го изчисляват по някакви прогресии и се опитват да намерят логика (поне така ни казват). Е, ако потърся логическа прогресия на това накъде отиват нещата... И пак да напомня, че в момента светът (или там някой си) се води по една държава, в която има концентрационни лагери.

преди 38 минути, Мальчик Бананан написа:

Опааа. Май току-що хванах разпространението на фалшива новина по БНТ. Подчертавам май. Става дума за тази пързалка в Испания, която се спомена по-назад, и се подготвя да бъде готова в случай на нужда. Та по любимия на всички ни Канал 1 казаха "вече се използва". ;) Дали става дума за разпространение на фалшива новина от централна медия или наистина ВЕЧЕ се използва?

По Испанските новини,не се е споменавало въобще нищо подобно.Това е фейк новина,публикувана в  Elmundo,където е подхвълена клюката,но цялата статия не може да прочете всеки,защото е само за VIP  читатели,срещу платен абонамент. 

преди 3 минути, Димитър 59 написа:

По Испанските новини,не се е споменавало въобще нищо подобно.Това е фейк новина,публикувана в  Elmundo,където е подхвълена клюката,но цялата статия не може да прочете всеки,защото е само за VIP  читатели,срещу платен абонамент. 

Тоест, БНТ разпространява фалшива новина? Не съм учуден. Остава въпросът дали е нарочно или редакторът на емисията се е ровил в някакви фейкомети. Дано е второто.

Цитат

Ледена пързалка в Мадрид вече се използва за морга.

https://news.bnt.bg/news/evropa-v-obracha-na-karantina-1045237news.html

Е, честито, драги зрителЕ.

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

Тоест, БНТ разпространява фалшива новина? Не съм учуден.

Надпредварата за новини в този момент,няма граници.

преди 13 минути, Мальчик Бананан написа:

Тоест, БНТ разпространява фалшива новина? Не съм учуден. Остава въпросът дали е нарочно или редакторът на емисията се е ровил в някакви фейкомети. Дано е второто.

Всички медии слугуват. Тва че някоя се брои за държавна и най- официална, не гарантира нищо. И пак очакваме спасение от тези, които ни убиват. А знаем чудесно че те изобщо не ни броят за живи.

преди 2 минути, Myanmar написа:

90701864_10216587477419845_2064458313805856768_n.thumb.jpg.05ed015d918017c1005640a164f54ba6.jpg

Е тука е напълно прав! Което си е вярно, вярно е.

преди 6 минути, _Belial_ написа:

Всички медии слугуват. Тва че някоя се брои за държавна и най- официална, не гарантира нищо. И пак очакваме спасение от тези, които ни убиват. А знаем чудесно че те изобщо не ни броят за живи.

Е тука е напълно прав! Което си е вярно, вярно е.

А на мен ми се изправят косите (колкото и малко да са останали :) ), припомняйки си това, което видях в изложението и обобщението от провеждането на EVENT 201. Работата с медиите беше доста застъпена. Другото беше нещо от рода на "в началото хората си мислеха, че става дума за ограничена епидемия, но впоследствие последва рязък скок и разпространение"... Изслушайте до края, за да разберете бъдещето. Защо е публикувано и все още стои в тубата? Правилният въпрос е "за кого"?

преди 31 минути, Мальчик Бананан написа:

И не е ледена пързалка...а най голямата закрита ски писта в Европа.Тя е извън Мадрид,в един комерсиалин център,с много магазини на световно известни фирми.Има супермаркет,ресторанти,пълно с детски забавления кино и т.н. Та кой въобще може да направи морга там.Смехория до шия.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

И не е ледена пързалка...а най голямата закрита ски писта в Европа.Тя е извън Мадрид,в един комерсиалин център,с много магазини на световно известни фирми.Пълно с детски забавления кино и т.н. Та кой въобще може да направи морга там.Смехория до шия.

Мда, но колко хора го знаят? Аз самият видях тук, че го обсъждате и гледах централната емисия и свързах 2 и 2. А всички други? И какво впечатление оставя тази новина? А ако има и други такива "новини" в централните медии? Всичко си идва по местата.

преди 7 минути, Мальчик Бананан написа:

А на мен ми се изправят косите (колкото и малко да са останали :) ), припомняйки си това, което видях в изложението и обобщението от провеждането на EVENT 201. Работата с медиите беше доста застъпена.

Aз все се надявам да греша, ама много рядко почнах да греша... а примери за ей така на майтап ставащи големи простотии не е като да няма доста. Те и концлагеристите не са вярвали че ги очакват такива неща в лагера и са искали да вярват, че ги вкарват там за тяхно добро.

преди 8 часа, Myanmar написа:

Въпрос на избор.

Избор? Това са глупости - да говориш за смъртта и някакви си избори, на думички сред форум. Когато те "погледне в очите" тогава да те видим какъв ти е :"избора". 

Много герои, много смелчаци, много велизи избирняци... , щото сред личния филм всеки може да се изживява на "голем"... Смъртта тва... предпочитам... въпрос на избор... еееееех :)

Самият факт че се дрънкат глупости за разпускане, сред тема в която се касае за смърт на хора... говори доста. Говори и доста това, че някои съвсем откровено ги друса сериозно параноята, повече отколкото каруца на калдъръм...

преди 34 минути, _Belial_ написа:

ама много рядко почнах да греша

аууууу, недей. Браво, браво - единия избиращ... другия - вече е ""все по-рядко грешащ"...

Героите и светнатите... и тия дето ;'свързват лесно 2 + 2" - салюти, поздравления и поклон. Машалах, Ашколсун!!!... Моабета все повече се превръща в кръчмарски, само където липсват наздравиците, но пък задължителното фукане и дуене - са си насред "своята" територия.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

аууууу, недей. Браво, браво - единия избиращ... другия - вече е ""все по-рядко грешащ"...

Героите и светнатите... и тия дето ;'свързват лесно 2 + 2" - салюти, поздравления и поклон. Машалах, Ашколсун!!!...

По какъв начин те заблудих, че имам нужда от одобрението ти? Изглежда имам способности за които не знам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.